אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לבנות מעגל חשמלי שיהיה מתוחכם אבל לא יותר מדי כי אני מתחיל זו תיהיה העבודה הראשונה שלי אבל אני לא רוצה משהו ממש ממש פשוט שתיהיה טיפה מורכבות.. למשל בתחרות המדריכים יש איזה מעגל בעמוד השניהמדריך הראשון אז משהו בסיגנון אפילו יותר קשה.. אממ ואני לא רוצה להיתעסק עם שום דבר שקשור במחשב.. כאילו חשמל יש לי ספק של 12 וואט וזהו אני לא רוצה שום דבר שקשור בתוך המחשב.. לדוגמה פד לעכבר עם מעגל חשמלי כמו שאיזה אחד פה כתב שהוא רוצה או תמונה עם אורות דבריים כאלה אבל אפשר גם דברים יותר מורכבים כמו איזה משהו שראיתי שזה מכשיר שמשבש אותות של השלטים או הדבר שאני הכי רוצה זה לבנות הזעקה לחדר שלי.. אז תתנו לי את כל הרעיונות שלו ומי שאנ יגיד לו שהרעיון שלו אני וצה לעשות אז שיתן לי אם ה…
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שקעי ה USB שלי במארז (דגם במפרט) לא עובדים כבר הרבה זמן והיום נמאס לי מזה בגלל שהם מחוברים ללוח טוב אז הבנתי שהבעיה היא לא בלוח אלה בשקעים אחרי שפירקתי את המארז ובדקתי את הכבלים ואת השקע גיליתי שנדפק לי החלק הזה: עכשיו מאיפה אני יכול להשיג\לקנות אחד כזה תקין? כי לא נראה לי שאפשר לתקן את החלק הזה תודה מראש לכולם!!
-
- 5 תגובות
- 679 צפיות
-
-
1- האם זה אפשרי להוסיף לד לחוטים שיוצאים מיציאת חיבור נורית ה-HDD ? ??? 2- במידה וכן יש שם מספיק כוח כדי לגרום לשני הלדים (פשוטים ורגילים לא OB) להבהב/להדלק באותה רמה כמו לד יחיד שמחובר לשם? ??? 3- יש צורך להוסיף משהו כשמחברים לד נוסף? ??? 4- ושאלה אחרונה לסיום ידוע לי שיש לדים OB שמחוברים ליציאת ה-HDD שעל הלוח יש מצב ששני לדים OB יאירו טוב ביחד? ??? תודה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
שלום לכולם. כחלק משיפוץ אחד החדרים בבית אני רוצה לעשות שקע רשת חיברתי הכל ומשום מה זה לא עובד http://imageshack.com/a/img580/2448/ommn.jpg ככה חיברתי את זה אם מישהו יודע איזה סיבה יכול להיות שזה לא עובד או בלי קשר לתמונה אשמח לשמוע תודה ושבוע טוב
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
40 אוהם 2w יכול להיות שזה עולה 50!!!! שקל באריהב לא קצת יקר?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולכם יש לי שאלה איפה אני יכול להזמין באינטרנט את כל החלקים האלקטרוניים שאני צריך (נגדים, לדים וחולי........) שיהיה זול ושיהיה בישראל תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
https://www.yhome.co.il/items/1661896 אני רוצה לחבר מכשיר לנטרול חשמל מלוכלך שעובד על 120V www.ebay.com/itm/232993319998 ולחבר אל פסק כבל כזה לפלוג של הפילטר https://www.amazon.com/Monoprice-14AWG-Hospital-Grade-Computer-Power/dp/B07F7QVPZX#customerReviews ומשם לחבר תמחשב שיעבוד על 125V על ידי CVCF של האל פסק עכשיו השאלה שלי האם השנאי הזה יספיק או צריך יותר משהו איכותי תודה
-
- 24 תגובות
- 5.4k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש לוח בקרה טמפרטורה ושינוי מהירות עד 200 שקל עם חריגה
-
- 0 תגובות
- 688 צפיות
-
-
יש לי אינפרא אדום בפלאפון ורציתי לדעת אם אני יכול בעזרת אותו המעגל גם לתקשר בין המכשיר שלי לבין המחשב ? עם תוכנה מסויימת כמובן
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום הגיע לי היום הקתודה שהזמנתי מאיביי ורציתי לדעת איך לחבר אותה למחשב.. ז"א לאיזה צבעים בספק, שחור זה אחד, והשני<? הקתודה צריכה 12v..
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הכל בכותרת...תודה לעוזרים...לא מצאתי בחיפוש
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני כבר בקושי נמצא באתר בכמה חודשים האחרונים (צה"ל) קיצר קניתי את הנגן הנ"ל לפני הגיוס וכמו נגנים מסויימים הוא נטען רק דרך הUSB, וקורה לי שאני נרדם איתו או משהו ושורף 6 שעות במכה, וזה משביז תתחת שאין לך מה לשמוע ברכבת או סתם שבא לך לשמוע. יש את המטען הזה של IPOD אבל לא בא לי לשלם 150 שקל, ואפשר לקנות USB HUB ולטעון דרכה, אבל גם זה סיפור של איזה 100 שקל. הרצתי חיפוש בגוגל ולא ממש הסתדרתי, מצאתי כמה דברים, אבל לא לנגן שלי ספציפית, אז לא הייתי בטוח אם זה יעבוד! תודה רבה מראש לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 773 צפיות
-
-
כל האלקטרוניקה של המחשב הלכה =\ אז אין לי כבלים ואני רוצה דרך לחבר אותו לחשמל וליציאת וידיאו.. כאילו לפין הזה של הוידיאו.. כמו בפלייסטישן (לחבר אליו את המצלמת ביטחון שלי) תעזרו לי באחד יש 4 פינים ובשני יש 15 פינים
-
- 4 תגובות
- 663 צפיות
-
-
הפיוז הזה שימש כמנורה לתצוגה של מגבר סטראו ישן ( אני זקוק ל חמישה כאלה ) מאיפה אני משיג כזה ? כתוב עליו כך stanley 7v0.3a sp תודה עוד משהו , אני יכול לשים במקום זה לדים ? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי לוח אם שאני מחבר עליו את הכל, זיכרונות מעבד כרטיס מסך והארד דיסק.. אבל ברגע שאני מחבר את הספק ומנסה להדליק את המחשב אז המחשב לא נידלק אבל אם אני מקצר את החוט הירוק שבספק אם המינוס אז פתאום המחשב נידלק ניראה שהכל בסדר אבל המחשב לא עולה מה יכולה ליהיות הבעיה ?? אממ.. אני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה ספציפית אני חדש אז אם יוכלו להעביר את זה אז תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב הכנתי אינדיקטור לזרימת מים ורציתי להכין מעגל כך שקשה לא תיהיה זרימה נגיד ל30 שניות אז המחשב יכבה איך אני עושה את זה? אני יודע שאני צריך טרנזיסטור, קבל, נגד ואולי ממסר אני לא בטוח. מישהו יכול להגיד לי במדויק איך להכין כזה מעגל? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 824 צפיות
-
-
הי חברה מישהו יכול להזכיר לי את הנוסחה לחישוב בתנגדות כוללת במעגל כאשר: 1. הנגדים הטור 2. הנגדים במקביל (נידמה לי מחברים אני כבר לא כל כך זוכר) תודה
-
- 2 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
אני מקווה שהפעם אני אזכה לתשובה, כי אני יודע שיש כאלו שיודעים את התשובה בפורום הזה.. היום עשיתי קצת קניות, קניתי את מתקן "היד השלישית" ומסך LCD, וגם 17 לדים UB, מפסקים, נגדים, מבודדים ושטויות.. אני אתמקד עכשיו בLCD. הLCD הוא קטן כזה, כמו שיש במדריך, עם תאורה פנימית. יש לו 6 רגליים. הוא צריך להיות פנימי, אבל אני רוצה לשלוט בו עם תוכנה, שהנתונים לא יהיו סטטים אלא שאני אוכל לשנות אותם מדי פעם (את המשתנים). אז השאלה המרכזית היא איך אני יכול לחבר LCD למחשב, בחיבור פנימי? LPT לא טוב לי. מצורפות תמונות של היד השלישית ושל מסך הLCD למי שבא להסתכל, תודה לעונים. נ.ב, cjori שאלתי אותו והוא אמר שיש לו TIP31C. אז הבעיה היא אצלך.. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב אז ככה במהלך חיפושיבגולל אחר משהו נתקלתי בדבר הזה: http://raysbeambots.solarbotics.net/walker.htm ונדלקתי עליו, אז אני רוצה לבנות אחד דומה אבל אני צריך למצוא מנוע קטן (שניים לייתר דיוק- אחד קדמי והשני אחורי). מאיפה אני יכול להשיג אחד כזה? ד"א בלינק שהבאתי יש גם סירטונים מגניסים על איך שהוא הולך... ועוד משהו, אל תגידו לי להסתכל בפורייקט פיניקס כי הוא לא עזר לי (הוא ענק מדי..)
-
- 2 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות פתיחת דלת ע"י לחצן קיים לי המנעול עצמו הפועל עם מתח של 8-12V עכשיו אני צריך קבל ונגד עכשיו לפי מה שזכור לי זמן פריקת קבל הוא 5טאו פריקת הקבל כלומר זמן שהמנעול ישאר פתוח - כלומר דלת פתוחה עכשיו אני רוצה שהיא תהיה פתוחה 20 שניות עכשיו אני לא זוכר בדיוק איזה גודל נגד + קבל להשים אם אני לא טועה r/c = לטאו תתקנו אותי אם אני טועה ותעזרו לי בבניית המעגל תודה רבה!! אלון
-
- 4 תגובות
- 933 צפיות
-
-
קיבלתי 3 פנסי LED לגינה (כאלה שיש להם LED לבן ותא סולרי שמטעין סוללה), מתוכם 1 לא עובד פירקת אותו. אחד מהחוטים בפנים מנותק מהתא הסולארי - יש טיםה של בדיל על החוט אבל הטיפה התנתקה מהמשטח המתכתי שאליו היא אמורה להיות מולחמת על הצד האחורי של התא התא עשוי מזכוכית שכל המרכיבים של התא הם כמו ציפויים על הצד האחורי שלו. הנקודה להלחמה היא משטח מתכתי - יש לו צבע מתכתי, ברק מתכתי ואם אני נוגע בו אם החוט המנותק הפנס עובד תקין אבל אני פשוט לא מצליח להלחים אליו - ניסיתי להחזיק זמן ארוך, לשייף ולהלחים... כלום הבדיל פשוט לא רוצה להיתפס עליו אפילו לא יוצר טיפה או ציפוי, רק מתלכלך אם הפלאקס זה לא קטע של לשונית מתכת שבורה, החוט אמור להיות מולחם ישר למשטח בלי לשונית או משהוא איך אני מלחים את…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בחיפושי האין סופים להשקטת המחשב החלטתי בסוף ללכת על קופסה מעץ למחשב כדי למנוע כל רעש אפשרי איך בונים כזה דבר ? מאיזה חומר מומלץ?
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום אני דיי חדש בעולם של הבקרים ואלקטרוניק בכלל ויש לי שני שאלות אם אפשר. אני מחבר פוטנציומטר פיידר של 10K לכניסת אנלוג ב-UNO וקורא את הערכים דרך ה-SERIAL הערכים הם לא מ-0 עד 1023 אלה הערך הכי נמוך הוא 120 האם זה אמור להיות כך? רציתי לדעת אולי זה קשור לשאלה הקודמת כמה זרם מוציא הלוח UNO 5V ? תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 966 צפיות
-
-
מה נשמע חברה ? קיבלתי המלצה מאיש אלקטרוניקה ואודיופיל לא קטן להחליף את שתי הקבלים האלו 50V 10000 uf עכשיו הוא המליץ לי על החברה הזאת Nippon Chemicon ואני לא יודע אם http://www.lion.co.il/hindex.html או http://talmir.co.il/index.asp עובדים עם Nippon Chemicon אז אשמח מהמומחים המלצה על חברה איכותית במיוחד של קבלים תודה
-
- 1 תגובה
- 854 צפיות
-
-
מי שזוכר את המארז השקוף שלי שהיה בתחרות מודינג בגני התערוכה אולי גם זוכר שהלוח שהיה לי שמה היה שרוף אז סוף סוף הבאתי את המחשב הזה למצב שהוא לא רק נראה טוב אלא גם עובד טוב הנה המפרט: Sunbeam Acryllic Case AC-T A.C. Ryan Ryan Power 2 550W Modular PSU Asus P4C800E-Deluxe Intel Pentium 4 2.4eGHZ (אולי אני אעשה לו איזה אוברקלוק) Thermalright XP120 עם מאורר Thermaltake 120 Tri Color RGB 2XCorsair VS256MB400 (סך הכול 512) Gainward GeForce FX5200 128MB (גם אולי יעבור איזה אוברקלוק) Western Digital 80GB 7200RPM 8MB Buffer LG DVD Black 16X48 אני אשלח בקרוב תמונות לגלריית המודינג אבל קודם כל אני צריך להתקין עליו Media Center ולחבר אותו לטלויזיה
-
- 2 תגובות
- 694 צפיות
-