אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
חבר הביא לי לבדוק אם אוכל לתקן לו כונן כזה שלא מגיב כאשר מחברים אותו למחשב (הלד אפילו לא נדלק) בפתיחה ראשונית של גוף הפלסטיק רואים שני נגדים ואת רכיב הזיכרון, שאר המעגל מוגן ונמצא מתחת למעטה פלסטיק בחלק התחתון. האם יש אפשרות לתקן כזה דבר, או לפחות לחלץ את המידע? באינטרנט מופץ סרטון בו מראים שכאשר שוברים את אחד הנגדים החוצה, ומקצרים את השני, טוענים שהמחשב יפעיל אותו מספיק זמן כדי לחלץ החוצה את המידע. הגיוני?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המכשיר ניתקע ואז הבעלים שלו הוציא את הבטריה ומאז הוא לא עובד... פתחתי את המכשיר ובדקתי איפה אפשר לסגור מעגל והגעתי למשהו שניראה כמו פיוז או משהו כזה ואחריו לא עובר חשמל ולפניו כן... יש מצב שהרכיב הזה הוא הבעיתי? אני יעלה תמונות של הכלים שבדקתי איתם ושל המכשיר ושל הרכיב הדפוק אולי מחר...
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, האוזניות של הPS3 שלי התקלקלו ואחרי מעט בדיקות הסתבר לי שהבעיה היא במנגנון טעינת הסוללה הטעינה מתבצעת על ידי חיבור MINI USB מהPS3 לאוזניות החיבור MINI USB מולחם לPCB בצד אחד של האוזניה ומשם יוצאים שני כבלים לצד השני של האוזניה ששם נמצאת הסוללה מה שאני רוצה לעשות זה לנתק את חיבור הUSB מהPCB (שלפי מיתב ידיעתי לחיבור הMINI USB אין שום שימוש אחר חוץ מטעינת הבטריה) ולחבר אותו ישירות לשני הכבלים שהולכים לבטריה השאלה שלי היא אם אני צריך להלחים רכיבים בין החיבור MINI USB לסוללה נתוני הסוללה לפי מה שכתוב עליה: 3.7v 570mHz 2.1Wh maximum charge current:0.7A maximum charge voltage: 4.25v תודה
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה התבשם מזלי, וזכיתי לקבל אוזניות מהדגם לעיל. אמנם האוזניות משומשות אבל הסאונד שלהם ממש לטעמי! למרבה הצער הבד שמצפה את כריות האוזן התקלף והוא מתפורר משהו נורא. האם יש דרך לתקן את הבד הזה או להחליף את כריות הריפוד הללו? אם כן מהיכן ניתן להשיג כריות כאלה ? אני מוכן להשקיע כסף בשיקום האוזניות הללו, אני ממש אוהב איך שהם יושבות לי על הראש ואת הסאונד.. בתודה מראש govner_t.s.y
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, היום אמא שלי הביאה לי מהעבודה אל פסק תקין שסתם פשוט היה זרוק להם בארון. בהמשך תבינו למה. מי שנתן לי אותו אומר שרוב הסיכויים שהוא תקין ואם הוא היה דפוק היו כבר מזמן מעיפים אותו במשרד ולא שמורים בארון. הייתה לי הנחה שבטח הסוללה גמורה ולכן הם שמו אותו בצד (סוללה עולה כמה מאות שקלים מול שווי הספק שזה 1300 ש"ח בפלונטר - http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=PR1000&cart=1250727127605323〈=heb) חיברתי לחשמל בהנחה שהוא יזמזם על הנורה שמתריאה על החלפת סוללה (יש לו לד מיוחד לזה) ואכן זה מה שקרה. האל-פסק התריע באמצעות לד "battary fault" לאחר מכן עשיתי חיפוש נוסף באינטרנט לפני שאני פותח אותו והבנתי כי יש לו סוללה 24 וולט, 7 אמפר (לפי דברי פלונטר, הספק מחזיק שני מסכים ושני…
-
- 6 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום יש לי הגה עם דוושות לפני כחצי שנה נקרע לי החוטים שמחברים בין ההגה לדוושות (כמו מין חיבור של מסך כזה זה נהרס לי) בקיצור אתמול חשפתי תחוטים והתחלתי לחבר כשאני מחבר את האדום והשחור בהגה לאדום והשחור בדוושות אז הגז פועל והברקס לא, ניסיתי כל מיני קומבינציות ולא הצלחתי להגיע למצב שבו שניהם עובדים יחד בבקשה אני חייב עזרה פירוט: בדוושות יש שלוש חוטים לבן שחור ואדום בהגה יש שבעה חוטים אדום שחור לבן צהוב כחול ירוק וורוד תמונה של החיבור של הדוושות http://img149.imageshack.us/img149/4480/019oz0.jpg של ההגה http://img136.imageshack.us/img136/1517/021hl1.jpg עכשיו שאלה איך לחבר את החוטים מי למי?? בבקשה אתם חייבים לעזור לי אל תתעלמו
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. התלהבתי קצת מdirt וgrid לאחרונה ובא לי קצת להחיות את המשחק עם הגה זרוק שיש לי בארון כמה כמה שנים, אבל יש מספר בעיות בהגה שצריך לפתור ופה אני צריך את עזרתכם. בנוסף אני מעוניין לבצע כמה שדרוגים, במידה והם אפשריים. מה צריך לתקן: תיקון: 1.דוושת הבלימה (נשבר הקפיץ) 2.ידית הילוכים(שבורה לשתיים) 3.לחצן תפיסה לשולחן - חסר חלק (לא להתייחס, תיקון פשוט) מה אני רוצה לשדרג 1.לנתק את ידית ההילוכים מההגה ולבנות לידית "בית" נפרד 2.הגדלת ההגה (אולי לקחת הגה ממכונית ישנה) 3.להתקין בתחתין משטח הדוושות תמיכה שלא יחליק בשימוש. תמונות של ההגה: ידית ההילוכים השבורה הסיבה שמשטח שמחליק כל הזמן הקפיץ שחסר, איזה פיתרון תוכלו להציע? ומלמעלה
-
- 0 תגובות
- 866 צפיות
-
-
במסגרת עבודה על מסכים, עם המחשב הנייד שלי יתכן וכבל בחיווט לא נכון או מסך תקול גרם לתופעה הזו, שאמנם יוצא אות, אבל המסך לא מצליח להנעל עליו האות מופיע לשניה ונעלם וכשהוא מופיע ליותר, רואים מעין פס עיוות כזה ניסיתי על מספר מסכים ומספר כבלים, לצערי נראה שהבעיה יוצאת מהמחשב שלי האם ניתן לתקן? וכיצד?
-
- 17 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש לי מחשב כף יד שנשבר לו מסך ה LCD. השגתי מסך חדש אבל הכבל שלו לא מתאים לחיבור שקיים בו. אני צריך כבל LCD, זה בעצם FLAT CABLE רגיל שצד אחד שלו יהיה מתאים לכבל של המסך החדש, והצד השני יהיה מתאים לחיבור שלו על הלוח. רואים את זה בתמונה השמאלית, יש כבל שהפינים שלו קטנים יותר מהפינים שנמצאים על הלוח עצמו, אז אני צריך כבל ממיר או משהו... למישהו יש מושג מאיפה אני יכול להשיג כבל כזה? יש לי כמה תמונות כדי שתבינו על מה אני מדבר, קצת קשה להסביר...
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם כן, בהתאם למה שרשמתי בת'רד הפרוייקט שלי, נתקלתי בבעיה עם מסך המגע שהתקנתי בווינד. בעת סגירת המארז, נחתך כבל ה-ribbon(פשוט סרט דק שעליו מודפסים 4 גידים). על הסרט נמצאת שכבת בידוד פלסטית, וכל הניסיונות להלחים עליו\לשייף אותו ולחברו מחדש עלו בתוהו. אני פתוח להצעות. במקור הסרט אמור להתחבר לשקע('נקבה') וממנו להתפצל לארבעה חוטים 'רגילים'. במקור קצה הסרט הוא חיבור זכר שבו אין שכבת בידוד מעל הגידים והוא עבה יותר(ולכן נכנס בדיוק לשקע). ניסיתי לדמות את המצב באמצעות קילוף שכבת הבידוד בקצה והדבקת פיסת שקף קטנה מאוד שתשמש כתמיכה ועיבוי. הפתרון עבד לסירוגין היות והסרת הבידוד אינה מושלמת(ומדובר בתהליך קשה מאוד ממילא), וגם החיבור לא התאים בגודלו. בקיצור, אני זקוק לפתרונות אחרים, וצריך…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, אני ממש לא בטוח אם זה הפורום המתאים, ואשמח אם תפנו אותי למקום אחר במקרה כזה יש לי מסך 19'' של ViewSonic שלאחרונה הפסיק לעבוד (מסך CRT). הוא נדלק והכל נראה בסדר, אבל הוא לא משדר את התמונה למחשב. שמתי לב שאחד הפינים בחיבור VGA חסר (כנראה נשבר איכשהו), ואני תוהה מה לעשות מכאן ואיך לגשת לבעיה. הכבל יוצא ישירות מהמסך ולא ניתן להחלפה פשוטה. האם הכבל הזה כן ניתן לשליפה אם מפרקים את הפלסטיק של המסך? אם לא, האם אפשר להחליף רק את הראש באחד תקין? יש לי מסך אחר שאני יכול לעשות עליו ניסויים ולקחת ממנו חלקים, אם צריך. אשמח להכוונה כלשהי
-
- 17 תגובות
- 4k צפיות
-
-
הי חברה, מקווה שזה הפורום הנכון, לפחות נראה המתאים ביותר. אז ככה, קרעתי היום כבל ribbon בפלאפון שלי, ואמנם זה ממש לא סיפור וגם לא יקר להזמין חלופי קצת אין לי סבלנות לחכות עד אז (וגם אין מכשיר נורמלי אחר לבינתיים...). האם אפשרי באיזושהי צורה לתקן אותו, הלחמה או כל דרך אחרת? יש לי קצת מרווח עבודה משני הצדדים הקרועים וזה יספיק. אשמח לכל עזרה!
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
תמיד זה קורה, הכפתור של העוצמה בשלט לא עובד כמו שצריך ותמיד אתה צריך ללחוץ כל כך חזק כדי שזה יעבוד עד שאתה כמעט שובר את השלט לגמרי מישהוא יודע איך אפשר לעשות תיקון לכפטור ספציפי אחד בשלט?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב והיום בפינתנו תיקון אייפון 4 שהגיע לידיי בטענה שכפתור ה HOME עושה בעיות. אבחון קצר שלי מגלה שהכפתור מידי פעם עובד ומידי פעם לא עובד - שאלה שאלתית לפני שאני מזמין כבל חדש ופותח את האמאמא של האייפון ומחליף כפתור אולי ניתן לקבל דיאגנוזה אחרת - אני כמעט בטוח שיש בעיה במגעים . תודה
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה להבהיר קודם כל שאין לי מושג באלקטרוניקה, אני מנסה לעשות את זה בעזרת ידע כמו סרטונים וכו'... בכרטיס מסך שלי ( amd sapphire r9 280 ) יש שני חיבורי PCIE של 6 PIN, ואחד מהחיבורים גורם למחשב לא להידלק כשמחברים אליו כבל. השאלה שלי היא איך כדי לגשת לדבר כזה? נ.ב, עשיתי נסיון עם רב-מודד (שמתי אותו על מצב בדיקת התנגדות, שהוא משמיע צליל), וניסיתי לגעת בפינים בחיבור PCIE של שתי החיבורים. ה-3 פינים התחתונים בחיבור שעובד לא גורמים להשמעת צליל, ובחיבור שגורם למחשב לא להידלק הם גורמים להשמעת צליל - זה אומר משהו? אגב אם צריך לצלם את הכרטיס אין לי בעיה תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מסך(ישן) דק של LG שהפסיק לעבוד (לא נדלק) בחנות אמרו לי שרוב הסיכויים שהספק הלך ובמחיר של החלפת או תיקון ספק עדיף כבר לקנות מסך חדש. אני מסרב להתייאש ממנו. פתחתי אותו ומצאתי את הכרטיס של הספק, מסתבר שאחד הקבלים הנתפח השאלה שלי היא מהן התכונות של קבל נפוח? קיבול גבוה יותר? נמוך יותר? נתק? האם זה יכול להיות הגורם לבעיה לפי דעתכם? בנוסף חיברתי את המעגל לחשמל בלי לחבר אותו לעומסים שלו ובמוצא שהוא אמור לספק 5V למעגל הלוגי של המסך באמת יש 5V אבל כשאני מחבר אותו ל"עומס" (הכרטיס הלוגי) אז המתח יורד ל 0V . (אין זרם למעגל בכלל) מה דעתכם? מצורפת תמונה של המעגל: AIP-0108 בתודה מראש! [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי לוח אם pcchips 787cl (עם מעבד VIA 1GigaPro) מקולקל שקיבלתי במעבדת מחשבים. אני רוצה לתקן אותו. זה תמונה של לוח כמו שלי (אני ינסה לצלם את שלי בהמשך) : בלוח יש 2 קבלים מתנפחים של 10v 1000uF - זה מעל לפינה הימנית עליונה של חיבור המתח וזה מעל לסוללה. כמו כן יש FET של L3103S שמראה סימנים שהוא התחמם יותר מידי ו 2 הרגליים שלו חתוכות על ידיי קאטר - מישהוא כבר התאמץ לנתק אותו. ה FET הוא זה שמימין ומעל לקבל השני. שאלות : - אחריי שאני מחליף את הקבלים האם להשאיר את ה FET מנותק ? לחבר אותו ? להחליף אותו ? - האם ניתן להשתמש בקבלים רגילים (לא low ESR) ולהוסיף במקביל קבל 'טיפה כחולה' של כמה uF כדיי לפצות על ה ESR ?
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי לוח אם של אסוס מבוסס צ'יפסט P35 - דגם ASUS P5K-E/WIFI-AP. לפני כמה ימים כאשר המחשב עבד, בלי שום דבר ברקע, הוא קרס בלי הודעה מוקדמת ולא עלה יותר, הוא ניסה להידלק אבל כל הזמן כשל, ניסיתי לבדוק האם זה קשור לרכיבי חומרה אחרים: זיכרון, כרטיס מסף, מעבד, ספק כח, שום דבר, הבעיה בלוח. ניסיתי עוד לבדוק: פרקתי את הלוח וניסיתי להפעיל אותו, כאשר מורכב עליו מעבד, הלוח מנסה להדלק וכבה לאחר כמה שניות וחוזר חלילה. כאשר אני מנסה להדליק את הלוח ללא מעבד שמורכב עליו הוא נדלק ונשאר דלוק, אך זה כמובן חסר תועלת. אי אפשר לבדוק ויזואלית את הקבלים שמולחמים על הלוח כי אלו קבלי אלומיניום קשיחים ולא מהפשוטים יותר שמתפקעים ונוזלים כאשר הם מזדקנים או שיש בעיה אחרת. מישהו יעץ לי להחליף…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן יש לי מאוורר, אפילו כמה כאלה, שפשוט לא עובדים.. החשמל זורם, שומעים כזה בזז כאילו המנוע רוצה להתחיל להסתובב.. אבל כאילו חסר להם עוד איזה "פוש".. אחד מהם פשוט לוקח לו זמן עד שהוא מתחיל להסתובב.. כאילו בהתחלה אין כלום (רק תרעש בקטנה) ואז הוא מתחיל לאט לאט.. אחרי כמה שניות/דקות הוא מתחיל להסתובב.. מה אפשר לעשות בנידון? ניקוי מגעים? הלך המנוע? לפח? ניתן לתיקון? איזה בדיקות כן ניתן לעשות? תודה מראש לעוזרים
-
- 28 תגובות
- 45.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, כבר שנה ששוכבים אצלי רמקולי Z623 (למי שלא מכיר: http://hwzone.co.il/reviews/sound/mx6021_z623) שאספתי מחבר אחרי ש"שרף" אותם, ואיבד אחריות בגלל שניסה לתקן זאת בעצמו.החלטתי שהגיע הזמן לנסות ולתקן אותם. הבעיה די ידועה, והיא זהה למה שקורה בסרטון הבא: בדיון הזה אעדכן את התקדמותי בפרוייקט. 15.11.12 - פתחתי את הסאב שבתוכו נמצא המגבר, הוצאתי ממנו (בקושי) את מערך הכרטיסים (שהיה מודבק היטב לתיבת העץ) ווידאתי שעובד היטב גם אחרי ההתעללות הפיזית שחטף בעת ההוצאה.אותר כנראה המקור לבעיה, מדובר במגבר TDA7265 שכנראה הולך ל-2 הסטליטים, למרות שיש 2 מגברי זרם בנוסף (ועוד 4 שהולכים לסאב) אבל זה השבב הראשי ככל הנראה, לצערי אין לי זמן לבצע לו בדיקות אז אני מתכוון להחליף אותו באופן עי…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום קיבלתי לידי מגבר של חברת yamaha מדגם rx-v795a נראה ככה בדיוק: http://farm4.static.flickr.com/3059/2767468027_68ca9123fa.jpg עכשיו המגבר נקנה מחו"ל כנראה כי יש לו ראש כזה של 110v.. כמובן שהמגבר יכול לעבוד עם כל המתחים (רשום 110-240v). עכשיו קיבלתי אותו לידי הוא היה עם ראש של חול שמתי לו מתאם חיברתי לחשמל ולחצתי על הכפתור הדלקה.. המסך הראשי נדלק לשניה והכל נכבה.. יש גם מין רעש "תיק" כזה כשזה קורה.. פתחתי אותו יש שם מיליון כרטיסים אבל שמתי לב שהרעש של ה"תיק" מגיע מהאזור של הכרטיס של הכבל יש שם מין דבר כזה גדול (כמו שיש בשנאים) ומהאזור הזה הרעש יוצא.. הייתי רוצה לדעת אם היה למישהו בעבר בעיה דומה? יש רעיונות איך אפשר לתקן את זה אולי? במידה ואני לא יצליח לבד יש חנויות שמת…
-
- 23 תגובות
- 7.6k צפיות
-
-
צהרי שבת טובים לכולם החלטתי לתקן את המגבר של הסאב , אז ככה הבעיה היא : א: אין צליל נקי אלה יותר בכיון של בום בום בום ולא באסים נקיים . ב: ברגע שהייתי מתניע את הרכב הייתי שום בובוום שבוקע מהסאב . דבר ראשון שעשיתי זה להחליף את הכבלים שמחוברים לסאב לכבלים איכותיים . פרקטי את המגבר וזה פשוט נראה זוועה - לא קניתי את זה אלה זה הגיע ככה עם הרכב - המגבר הוא סיני- יש נזילה של איזה משהו שנראה כמו חלודה באיזור הקבלים והסליל . הקבלים נראים שלמים ולא נפוחים אבל עדיין העניין מטריד אותי ואני מכוון לשם וחושב להחליף אותם , יש 4 קבלים גדולים. אני מעלה תמונות אשמח לשמוע לעזרתכם- תודה [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הגיע לידי ספק כוח של HIPRO שהיה תקין עד שחבר שלי החליט לאלתר ולהבריג אותו תוך שימוש בחורי האיוורור, אחרי זה הספק הפסיק לעבוד בדיקה גילתה שהבורג השתפשף בPCB וגרם לנתק במסילות המוליכים (אם אני זוכר נכון ניתקו שם בערך 3 מוליכים). האם יש דרך פשוטה לתיקון הדבר? האם כדאי להשקיע? (הספק הגיע עם מחשב מותג עסקי של IBM, אז נראה שהוא אמור להיות איכותי) או לשלוח אותו לסל החלפים? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר הציע לי לקנות ממנו במחיר סמלי מחשב נייד שנשפך עליו תה דרך המקלדת הוא אמר שהוא נדלק לכמה שניות ונכבה הוא עדיין לא ראה את המחשב (של מישהו מהמשפחה) כך שהוא לא יכול לתת לי תיאור מדוייק יותר. שאלתי, על פי נסיונכם האם יתכן שזה בר תיקון ברמה פשוטה? או שזה מצריך החלפת רכיבי SMT?
-
- 59 תגובות
- 12k צפיות
-