עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by vali13,

אני מחפש תוכנה שתאפשר לי לבנות מעגלים פשוטים תןדה מראש על העזרה

• 0 תגובות
    • 963 צפיות
  2. אין לי מושג בדברים האלו,חבר שלי יש לו UPS (כמו שלי) Gamatronic 650VA,הוא החזיק מעמד בהתחלה אבל עכשיו שיש הפסקת חשמל הוא פשוט קורס (לא מחזיק את המחשב),בעת נפילות מתח הוא כן מחזיק את המחשב. הוא ניסה לפתוח אותו והוא אומר שב UPSים הישנים היית יכול לכוון אותו ידנית,ב UPS הזה אי אפשר. האם ישנה דרך כלשהי לכוון את המעגל החשמלי בפנים? האם יכול להיות שה UPS הספציפי הזה מכוון דרך תוכנה\מחשב חיצונית ולא כיוון פנימי (של פנטציומטרים או איך שלא קוראים לזה) ואם כן איך אפשר לכוון אותו? תודה וסליחה על הבורות

• 0 תגובות
    • 798 צפיות
  3. Started by liav25,

יש לי ג'ויסטיק חוטי עם חיבור גם לPC וגם לפלייסטיישן. האם אפשר להפוך אותו לג'ויסטיק אלחוטי ? אם כן באיזה שיטה מומלץ, אינפרה אדום נניח ? לא אכפת לי אם זה יעלה לי בחיבור לפלייסטיישן, גם ככה אני לא משתמש בו. עריכה: אינפרה אדום לא טוב לי כי אני צריך גם שהשלט יעבוד גם כשהמקלט שבמחשב מוסתר.

• 0 תגובות
    • 871 צפיות
  4. Started by iakovl,

אני צריך מעגל שהופך כפתור PUSH TO MAKE (כל עוד לוחצים עליו המעגל סגור) לכפתור ON/OFF רגיל...

• 0 תגובות
    • 700 צפיות
  5. היי,לאחרונה אני קורא על הרבה אנשים המחפשים רשתות של רמקולים במטרה למודינג. ובכן, אתמול יצאתי לסופר ובמקרה נתקלתי ברשת כזאת.. המוצר עצמו זהו מכסה[מרשת שחורה] לסיר בישול...אני חושב שאפשר להשיג את המכסה הזה בכמה גדלים מקווה שעזרתי למי שחיפש ... אסף.

• 0 תגובות
    • 835 צפיות
  6. Started by E-T 24,

אני רוצה לבנות סוג של אורגן אורות מלדים בתוך המחשב, בעל שליטה ב4 סטים של לדים (כחול ירוק אדום וצהוב). האורות ב-FADE OUT/IN. תכננתי להשתמש ב 4017 עם ריסט עצמי לאחר 4 מחזורי ספירה. הנה תוכנית של מה שאני מתכוון לעשות (ללא ערכים בנתיים, אבל זה עוד יגיע) אם למישהו יש רעיונות איך לשפר או לעשות יותר נכון - אני בהחלט מעוניין בשיפורים. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 0 תגובות
    • 991 צפיות
  7. שלום לכולם! אני מעונין להתחיל לעבוד עם המיקרו בקר PIC (הבקר הבסיסי) ואני ראיתי המון מעגלים של צורבים בשבילו אבל רציתי לדעת באיזה מומלץ להשתמש, והאם הם עובדים טוב עם אקס-פי. כמו כן, באיזה תוכנה צורבים אותו ומתכנתים אותו. תודה רבה! נדב

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by !_Evil_!,

אוקיי חשבתי שאני יתחיל להשקיע במארז שלי אהמ תקציב עד 300 שקלים חשבתי על מאוורר 80mm עם לדים מאחורי המארז שמוציא אוויר יש המלצה לסוג טוב? חשבתי גם על שתי קטודות כחולות איפה אפשר למקם אותם בדיוק שיוציא מהם את הכי טוב שלהם? יש לי מארז X-Blade תודה ;D

• 0 תגובות
    • 576 צפיות
  9. Started by adi518,

אני צריך מישהו שיבנה לי במחיר סביר, כבל משורוול (SLEEVED) 24 pin במקום הכבל שהגיע עם הספק כח שלי. אני צריך כבל באורך 30 ס"מ עם צד אחד חשוף (ללא קונקטור,רק פינים נקבה) וצד שני עם קונקטור 24-pin נקבה. אני מדבר על משהו ברמה כמו PSYCHO SLEEVE ו LUTRO0. יש תותחים כאלה אצלנו בארץ או שלא כל כך ? תודה לעוזרים, אחלה פורום !

• 0 תגובות
    • 866 צפיות
  10. Started by ali_g,

שלום לחברי הפורום כולי תיקווה שכאן זה המקום שיוכלי לעזור לי אני מכין לפרויקט שלי ג'ויסטיק עכשיו השאלה שלי עם איזה פרוטוקול יהיה לי יותר קל לעבוד עם פרוטוקול הUSB או הפרוטוקול של בקר המשחק של סוני פליסטישן2 אם למישהו יש את הידע הדרוש לשאלתי תגובתו תתקבל בברכה תודה וחג שמח

• 0 תגובות
    • 565 צפיות
  11. Started by Ido Lisha,

אהלן , אני חדש מאוד בתחום ואני צריך עזרה בחיבור רכיב bluetooth ללוח mega אשמח אם תעזרו לי בטלפון , וואטסאפ .. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום לכולם:) הפעם האחרונה שהתעסקתי באלקטרוניקה היה לפני עשור... כרגע אני עובד על פרויקט - מטבח לילדים. ואני זקוק לעזרה הרכב הפרוייקט הוא 6 מעגלים פשוטים כשהרכב כל מעגל: 2 לד לבן עם מתג "קליק" (כמו של מקרר) 2 לד לבן עם פוטציומטר חד סיבובי - 2 יח' 5 לד כחול עם פוטנציומטר רב סיבובי - 2 יח' 6 לד אדום עם פוטנציומטר רב סיבובי מנוע עם פוטנציוצטר הזזה ( המנוע קיים עובד על AA) שיתחבר למעגל ע"י שקע/תקע טיימר דיגיטלי למטבח שהייתי רוצה להוסיף אותו למעגל. עובד על AA שכל המעגלים יתחברו למקור מתח אחד - סוללה נטענת קבועה אינני זוכר איזה רכיבים נלווים אני זקוק להם כגון נגדים, זנר, פיוזים וכו" וכן המתח הדרוש לכל מעגל (לדעתי) 1.5…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. אני מתכנן להחליף את הסוללות של המברגה שלי לליטיום איון, אחרי שעברתי את כל המכשולים של ההתאמה ושל קניית החלקים והסוללות אני מחפש דרך נוחה וקלה למנוע מהסוללות לרדת מתחת ל 3 וולט לכל תא. אני הולך להלחים 3 תאים של 18650 של סמסונג ביחד ליצירת תא אחד של 11.1 וולט. קניתי את המוצר הנ"ל מתוך ידיעה שהוא לא מתאים לי בדיוק אבל היה קרוב מאוד למה שאני צריך http://www.ebay.com/itm/331424436393?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT אני בעצם רוצה מעגל שיינתק את הזרם כאשר אחד מהתאים יורד מתחת ל 3 וולט. המוצר שיש לי כרגע מצפצף וזה לא נותן לי יותר מידיי. תודה! עריכה: נתקלתי במוצר הבא http://www.ebay.com/itm/…

14. Started by zen999,

שלום לכולם אני סטודנט ובמסגרת הפרויקט גמר שלי אני עובד על האדיסון של אינטל שמורכב על בורד של ארדואינו ניסינו להריץ סקריפט שיריץ את הווי פיי עם תחילת כל הפעלה. מאז אנחנו נתקלים בבעיה הזו ברגע שאנחנו מנסים להתחבר לווי פי: Failed to connect to non-global ctrl_ifname: (null) error: No such file or directory Failed to connect to non-global ctrl_ifname: (null) error: No such file or directory Command 'wpa_cli ifname' returned non-zero exit status 255 Sorry. Could not get an IP address. Not connected. Something went wrong. ניסיתי לעדכן מחדש את הפלאש שלו. אבל זה לא עזר. אין לי שום ניסיון בהתעסקות עם זה, מישהו אולי יודע איך לתקן את הבעיה הזאת או איך פשוט לעשות לו פורמט ו…

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by Kitt0s,

אני מחפש חנות אלקטרוניקה שתצרוב לי קובץ HEX (או asm) על PIC16F84.. באזור המרכז (כפ"ס וכאלה..) יכול להיות שזה אפשרי באחת החניות באזור שדרות הר ציון בתל אביב? עוד לא יצא לי לטייל שם ולשאול.. אין לי טעם לבנות לעצמי צורב בשביל שימוש של פעם/פעמיים...

• 0 תגובות
    • 745 צפיות
  16. Started by kkffiirr,

אני מחפש פלקס במחיר הגיוני אני לא צריך כמות גדולה. המליצו לי על NO CLEAN כדי לא להסתבך עם ניקוי שארית הפלקס (באיזה מקרים עדיף CLEAN?) מה שראיתי זה את זה http://www.ebay.com/itm/Kester-186-No-Clean-Flux-Electronic-Grade-No-Clean-Flux-DIY-Solar-Panels-/110861350623?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19cfd9f6df האם כדאי? מה הדגשים בבחירת פלקס לשימוש? (עד עכשיו עבדתי עם משחה, והיא הייתה די מלכלכת)

• 0 תגובות
    • 978 צפיות
  17. Started by eido300,

הי קניתי את זה ואני לא יודע איך מחברים אותו, יש לו nc com no, הכננת קצת מסובכת, יש לה 2 חוטי חשמל כנראה אחד להעלות ואחד להוריד שמתחברים כשלוחצים על הלחצנים של למעלה ולמטה, ויש חוט כנראה מינוש שמחובר לשני הלחצנים ורכיב שאמור כפי שהבנתי להפוך את המת כל פעם מה אמורים לחבר לnc com no?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. אני יודע שיש טרנזיסטורים בגודל של כמה מיקרונים, נכון? השאלה היא מה הוא הסולונאיד הקטן ביותר? קראתי פעם שיש בגודל של אטומים בינוניים, אבל זה לא עוזר לאף אחד , כי אז למה ניתן לחברו? האם יש סולנואיד קטנטן שניתן לחברו לסלולים/קבלים/נגדים אחרים?? תודה יניב

• 0 תגובות
    • 761 צפיות
  19. Started by ETB,

אני רוצה להכין ראו-באס לארבע מאוררים, שני מאוררים ג'נרים של 120 בהספקשאלו הנתונים שלהם 0.18A ו 2.16W, ושני מאוררים 80 ג'נרים 0.14. ולפי החישוב שלי כל שני המאוררים של ה120 מ"מ צריכים פוטנציומטר של 66 KOhm ושני המאוררים השניים צריכים של 85 KOhm. אני צודק? והאם זה יכול לגרום נזק למאוררים ולספק בארבעתם בפוטנציומטר של 100 או 50 Kohm? כי אני כבר מבולבל, ראיתי במדריך של Bit-Teck שצריך לראו באס 50, ובטרד של ווטוס מלפני שבועיים שצריך 100, אז איזה פוטנציומטר מומלץ?

• 0 תגובות
    • 866 צפיות
  20. Started by schredder,

היי לכולם. אם מישהו פה רצה אי פעם לבנות איזה פאנל - קוקפיט למשחקים , גו'יסטיק או הגה ונתקע עם הבעיה של חיבור למחשב יש לי פתרון... מזמן כבר בניתי את זה אבל רק לאחרונה יש התעניינות. מדובר בכרטיס אלקטרוני שמתחבר למחשב ע"י USB. הממשק הזה כאמור יכול לשמש כסטיק או הגה ויש לו הממממון אפשרויות. על המחיר שאמכור עוד לא חשבתי.... צריך לבדוק כמה עולים החלקים ועלויות הייצור. ישנן שתי גרסאות עיקריות: אחת ה"פשוטה" מעגל שיכול להכיל עד 24 כפתורים ו 6 צירים נפרדים (אתם מוזמנים לבדוק - אין סטיק מסחרי עם כל כך הרבה) השנייה - מורכבת יותר: מעגל שעשוי לקלוט עד 64 כפתורי לחיצה פשוטים + 16 כפתורי "טוגל " דו מצבי או תלת מצבי + 4 אנקודרים (כמו גלגלת בעכבר) ובנוסף 8 צירים. על המעגל הזה א…

• 0 תגובות
    • 963 צפיות
  21. שלום אשמח אם למישהו יש את המידות המדויקות של החורים של הסוקטים השונים ביחס למיקום המעבד בעיקר AM2 ו775 אבל אשמח לקבל גם יותר ישנים זה למען גוף קירור שבניתי תמונות בקרוב תודה מראש sa_ka

• 0 תגובות
    • 773 צפיות
  22. בפרוייקט המודינג הראשון שלי לקחתי מארז ג'נרי פשוט ועשיתי לו: חלון בגג בצורה של Crop Circle שמתי מאוורר 80 מ"מ תאורה כחולה חלון מרובע פשוט בצד עם תאורה כחולה 120 מ"מ וכדי "לנקות" את החור למאוורר עשיתי חיפושי מתכת עם טקסטורה... יצא ב"ז (המבין יבין) צבעתי את כל המארז בכחול אחיד חלק בניתי שני פאנלים קדמיים עם תאורות לכונני 5 אינץ (יש 2 פנויים) שיפרתי את זרימת האוויר ועשיתי סליבינג. המודינג הזה גמור יש לי בבית מארז ג'נרי נוסף שקניתי יש לי בבית פרספקס יש לי צבעי מקצועי חינם (חבר של אבא שלי) יש לי דרמל ובכלל יש לי כמעט הכל אבל אין לי רעיון ואני לא רוצה לעשות סתם מודינג אקראי כמו שעשיתי בנוכחי שלי יש למישהו רעיונות מקוריים ויפים למודינג? (וברי ביצוע)

• 0 תגובות
    • 889 צפיות
  23. ההודעה המקורית נערכה, וזאת עקב אי ציות לחוקי הפורום הנושא הועבר למדור הTRADEZONE באתר, במידה ויש לכם שאלות נוספות \ או אתם מעוניינים בפרטים נוספים אתם יכולים לפנות אלי בהודעה פרטית.

• 0 תגובות
    • 778 צפיות
  24. זה מעגל שמעוות את הקול? http://home.maine.rr.com/randylinscott/oct99.htm או שמא זה משהו אחר?

• 0 תגובות
    • 624 צפיות
  25. Started by lior12,

היי . אני רוצה לקנות רגלי פרספקט עגולות בצבע חלבי . איפה באזור הצפון אפשר לקנות את זה ?

• 0 תגובות
    • 909 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.