אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום. יש לי psp. למתי שכבר הוא ממש לא יעניין אותי, יש אפשרות לחבר את המסך של ה psp למחשב(להצמיד למארז), בתור צג טמפרטורות ומידע? כי המסך שב psp הוא אחלה מסך, 4.3 אינץ. מישהו ניסה או ראה מודינג כזה? והאם בכלל אפשר לחבר אותו למחשב? יש דרייבר לבקר של המסך שלו?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
למישהו יש המלצה או רעיון איפה אני יכול לקנות כזה ? ראיתי אחד ב NEWEGG אבל הם לא עושים משלוחים לארץ , יש מישהו שמכיר אתר שכן עושה משלוחים לארץ ? אני בגדול מחפש VANTEC NXP-205-BK Black Fan Controller Panel - Retail לא אכפת לי גם משהו דומה תודה גם תרשים לבניית אחד כזה לבד יהיה משמח ... לא הצלחתי למצוא משהו ברור וטוב לבדי
-
- 0 תגובות
- 668 צפיות
-
-
מישהו יכול בבקשה להגיד לי איפה אני יכול לקנות נגדי הספק 25 אוהם 50 ווט? נא לשלוח לי תגובה אם אפשר למייל שלי liorkat@netvision.net.il
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מישהו יכול בבקשה להגיד לי איפה אני יכול לרכוש נגדי הספק 25 אוהם 50 ווט?
-
- 0 תגובות
- 920 צפיות
-
-
ערב טוב, אני כבר כמה חודשיים רואה סרטונים של אנשים שעושים אוברקלוקינג ומודינג, ורציתי לשאול איך מחברים מאוורר חדש? אם לא הסברתי את עצמי נכון אז הינה, יש לי מקדימה מאוורר קטן, מאחורה יש לי מאוורר גדול+ספק, ויש לי עוד קירור על המעבד, עכשיו השאלה שלי אם אני רוצה לעשות מודינג ולעשות ולהוסיף עוד מאורר במארז למעלה, אז לאן אני מחבר אותו מבחינת חשמל, והאם צריך לחבר עוד כמה דברים כמו שליטה על המאורר דרך המחשב וכ'ו.. אגב, אני חדש בפורום, וחדש בכל העניין של האלקטרוניקה והמודינג ולכן לא מכיר ממש מושגים אז אם תוכלו להסביר אשמח מאוד.
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
-
-
אופס סליחה, פורום לא נכון בטעות לחצתי אלקטרוניקה ומודינג (זה מעל אוברקלוקינג וקירור) טעות שלי אפשר לנעול / למחוק
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
כתוב שם לחלץ את חיבור החשמל של כונן הדיסקטים מהספק ההרוס. אבל לי יש חיבור כזה בכונן דיסקטים http://img262.imageshack.us/img262/613/psconnoa2.jpg איך אני מחבר אותו ? (ואיזה חוט מספק 12V האדום או הצהוב ?) יש לי מתאם מולקס 3 ל-4 http://img45.imageshack.us/img45/6863/cablemolex43im3.jpg אפשר לקמבן משהו ? בפעם האחרונה נסיתי לחבר מאוורר לפינים של מולקס וזה לא כל כך הלך, הסתבכתי עם זה
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-
-
יש לי את המארז compucase 6A19B כל מי שרואה אותו אומר שהוא ממש מכוער בגלל הפאנל (גם בגלל הפאנל חח) קיצר אני בקרוב ארחיב את החלון ואשים צבע נורמלי, עם כיתוב, ועם הרבה לקה (שינצוץ ;D) אני רוצה לעשות לו גם פאנל קדמי, משהו סולידי ויפה, חשבתי לקחת לוח אלומיניום לא מלוטש ובלי ציפוי (שיתאים לארון ולשולחן), עם המראה המוברש הכסוף, בעובי של בערך 4-5 מ"מ, ועליו לשים לוח פרספקס, מחובר עם ברגים. בינתיים עשיתי תכנון (מדויק) של איך הוא יראה בתכלס, הצבע הכחול זה משום שאני רוצה להאיר אותו בתאורת לדים (לא, לא השתגעתי, פשוט לכל מילה מודגשת תבוא שאלה) למעלה זה הCDרומים, מתחת זה המאוורר (כן, הוא לא באמצע) ומתחתיו הכניסות USB. הכפתור כיבוי והדלקה נמצא למעלה, ונראה לי שאני גם אעביר ל…
-
- 0 תגובות
- 763 צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח חיצוני ישן של MAXTOR שבל החום הרב הדיסק הגיע לטמפרטורות קיצוניות ודבר זה גרם לירידה בביצועים ולבעיות. חיפשתי דרך לקרר אותו אחד מהם היה מאוורר. נזכרתי שיש לי ספק כוח ישן בבית בעל מאוורר, התחלתי לפרק את תכולת הספק כשפתאום עלה לי רעיון להשתמש בו על מנת שיצור תעלת אוויר. לאחר הרהורים רבים וחשיבה על העניין כמו איפה למקם את הדיסק ואת הספק, הנחתי אותו בתחתית כך שהאוויר החם יעלה למעלה וישאב החוצה ע"י המאוורר בנוסף פירקתי את צלעות הקירור של הספק וחיברתי אותם לדיסק לשם ביצועי קירור טובים יותר. רק נשאר לי למצוא ספק למאוורר, לאחר חיפושים בבית מצאתי ספק תואם וכשר כל העבודה ערכה כיומיים והניבה תוצאות נהדרות הטמפרטורה של הדיסק ירדה וכך הביצועים השתפרו אני מרוצה [מאוד שמח…
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
עריכה שנייה: אתם לא באמת צריכים לקרוא את כל מה שכתבתי מתחת לזה P= רק, האם המעגל הזה יעבוד ? (יש סיכוי טוב תכיוונתי את הלדים לכיוון הלא נכון תתעלמו מזה): עריכה: עשיתי קצת בירורים והבנתי שהכי חכם יהיה במקרה של 4 לדים ומעלה לשים אותם בטור עם נגד קטן ככל האפשר בשביל לא ליצור מתח אינסופי כל לד נוסף לחבר במקביל ללד אחר... אז ככה. יש לי 12 לדים (3 מ4 צבעים שונים) ו40 נגדים (10 של 100 אום, 10 של 500 אום, 10 של 1K ו10 של 2k). עכשיו הרעיון שלי הוא להוסיף בתחתית המארז שאני בקרוב קונה (כשלFoxPc יהיה את כל הרכיבים במלאי) לדים. המארז הוא NZXT Alpha Black. ניסיתי לחפש אבל לא כל כך הצלחתי, אני חושב שאני אצטרך לחבר את זה לחיבור Molex אבל אני ממש לא בטוח. חיבור Molex זה הזה עם…
-
- 0 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום אשמח אם למישהו יש את המידות המדויקות של החורים של הסוקטים השונים ביחס למיקום המעבד בעיקר AM2 ו775 אבל אשמח לקבל גם יותר ישנים זה למען גוף קירור שבניתי תמונות בקרוב תודה מראש sa_ka
-
- 0 תגובות
- 755 צפיות
-
-
למחוק.. כבר פתחתי אחד.. תקיעות במחשב
-
- 0 תגובות
- 612 צפיות
-
-
אני רוצה לשפפצר להוסיף איזה מאוורר שיוסיף לקירור וכמה נוורות תנו עצות מה אני יכול לעשות עם המארז הזה.... איפה כדאי לי לחתוך וזה ואם כדאי בכלל...
-
- 0 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול שאלה... יש לי מחשב חדש והתקנתי את הדיסק של הלוח אם- Abit-ip35-e וכל פעם כשאני מדליק את המחשב התוכנה נפתחת מן כזה מד טמפ' ויש לי עוד לשוניות. יש לי -Temperature ,Voltage ,Fan בקיצור רציתי לשאול שבלשונית של הטמפ' יש לי למטה FAN EQ . והיה לי מתחת CPU Fan ו -SYS FAN ולידם היה Current PWM Duty Cycle ואז כתוב את האחוזים של כל אחד, ל-CPU היה 50% ול-SYS היה 100% רציתי לדעת מזה והאם זה בסדר? ולמעלה למעלה כתוב לי טמפ' של חלקים: CPU-33C SYSTEM 37C PWM 47 כל הטמפ' תקינות וטובות? איזה תוכנה אני יכול לבדוק את כל הטמפ' המדויוקת של רוב החלקים? דרך אגב- המאורר של האפולו רועש מאחור נראה לי יש דרך שהוא יהיה קצת יותר איטי ולאט ואז יפסיק לעשות רעש ? או שהטמפ' של החלקים יעלו…
-
- 0 תגובות
- 619 צפיות
-
-
יש לי ג'ויסטיק חוטי עם חיבור גם לPC וגם לפלייסטיישן. האם אפשר להפוך אותו לג'ויסטיק אלחוטי ? אם כן באיזה שיטה מומלץ, אינפרה אדום נניח ? לא אכפת לי אם זה יעלה לי בחיבור לפלייסטיישן, גם ככה אני לא משתמש בו. עריכה: אינפרה אדום לא טוב לי כי אני צריך גם שהשלט יעבוד גם כשהמקלט שבמחשב מוסתר.
-
- 0 תגובות
- 853 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם אני יכול לחבר את 2 המסכים שפירקתי מהמערכת סטריאו שלי אם יש להם כבר בקר מובנה? או בכלל רק להפעיל אותם סתם שיפעלו ברקע ליופי... הוספתי צילום שלהם ... תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 583 צפיות
-
-
-
-
עשיתי מוד של שעון למארז. פירקתי רדיו שעון ושמתי אותו במקום של הדיסקים.יצא מגניב,אבל השאלה אם זה עלול לפגוע ברכיבים האחרים כשהשנאי שלו קרוב להרדיסקים והלוח גם...
-
- 0 תגובות
- 785 צפיות
-
-
פירקתי מDVD את התצוגה הקדמית שלו, אני מעוניין לחבר אותו למחשב מודינג. מישהו יכול לעזור לי למוא מידע איך לחבר אותו למחשב? :s05: -יש לי ידע רחב באלקטרוניקה אז אני לא אסתבך עם מעגלים- תמונות: החיבור - http://www.zix.co.il/viewer.php?id=978218401.jpg כתוב ליד המעבד - http://www.zix.co.il/viewer.php?id=742995077.jpg מודל - http://www.zix.co.il/viewer.php?id=149532390.jpg מצד שמאל נמחקה חצי מילה, רשום "KEME" המעבד - http://www.zix.co.il/viewer.php?id=958694291.jpg אם לא מובן מה שכתוב על המעבד: TYK-2031 16312 637ZC01P
-
- 0 תגובות
- 818 צפיות
-
-
אממ יש לי "מטען"(סתם ממיר מתח של טלפון בית)עם חצי אמפר ו12 וולט הקטע שאני רוצה להטעין איתן 2 מצברים של 6 וולט אז אפשר לחבר אותם בחיבור טורי שיתקבל 12 וולט וככה להטעין אותם? ועוד שאלה:יש לי מערכת ניידת עם רדיודיסק של רכב ורמקולים,הרדיו דיסק דורש 8 אמפר שהמצבר שלי מספק 8.5 אמפר ושהמצבר מוטען עד הסוף הוא לא מספיק להרבה זמן בשביל המערכת כי גם המערכת דורשת כמעט את מלוא האמפר בגלל העוצמת קול ברדיו דיסק וההפרש הקטן גם ממש משפיע בקיצור אם אני יחבר 2 מצברים של 6V ו12 אמפר לשעה כל אחד אז יצא 12V ו24 אמפר לשעה?מה יותר טוב מבחינת כוח וזמן המצבר היחיד של 12V ו8.5 אמפר או שניי המצברים של 6V ו12 אמפר? תודה מראש וסליחה על זה שאני כותב הרבה ושאפשר היה לסכם בכמה שאלות קטנות.. לילה טוב ושוב…
-
- 0 תגובות
- 681 צפיות
-
-
הוצאתי קתודה של סורק ישן ואני רולצה לחבר אותה למחשבב רק אין לה פלוס ומינוס יש איזה 12 חיבורים קטנטנים כאלה שאם אדע לאן לחבר זה לא יהיה בעיה בכול מקרה הקתודה היא של קנון ורשום עלייה על המדבקה כול מני מספרים ואותיות שלא קשורות לחיבור או משהו זה ניראה לי הדגם ואין לי שום מושג כמה מתח היא צריכה כמה זה בדרך כלל ? 12 V ? לאן לחבר פלוס ומינוס ? תודה לעוזרים והנה כמה תמונות אבירם [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 895 צפיות
-
-
בקרוב אני הולך לשים את המסך 5 אינץ שלי במפרצים 5.25 וודאגי קצת שהוא מתחמם אפילו שהוא אמור להיות ככה בכול מקרה קימבנתי מאורר שלא הייה מבייש רחפת ממש מאורר משוגע הוא מרטייט לי את כול השולחן ואת המארז חח אבל זה לא הבעיה השאלה שלי היא כזאת לאיזנ כוון לשים אותו לכוון במסך שיעשה עליו רוח מאחורה או לכוון הצד השני שיעיף רוח מהאזור של המסך לכוון הספק והמאורר האחורי שהם האגזוזים במארז שלי ככה זה ניראה מה אומרים חשוב לציין שיש שתים בצד שמכניסים ואחד מקדימה שגם מכניס קצת ... מצורפת גם תמונה של המסך מה אומרים? אני חושב שיעיף אויר משמה כי אם הוא יעשה אויר על המסך אין לאויר לאן ללכת ואז בעצם יהיה סיקרולציה של אויר חם בתור הכלוב [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
טוב אז ככה אני רוצה לבנות מארז, חשבתי בהתחלה לבנות את כולו מפרספקס אבל הייתי בהלם כששמעתי את המחיר (230 שח למטר! - לפני הנחה אבל עדיין ) בכל מקרה החלטתי שאני אשפץ מארז שלי .. שהוא די חדש אבל לא יקר. עכשיו הקטע שאני רוצה לפרק את כל השילדה שלו שהכל יהיה בנפרד (,HDD ,CD ספק כח ,לוח, וכו'..) ככה שאני בוחר איפה למקם כל דבר ודבר.. רציתי לדעת איך לדעתכם הכי טוב למקם את הדברים? אם יש מארז נגיד שאני יכול להתבסס עליו.. אני הולך לעשות פילטרים לכל המאווררים, חלון שקוף ירוק, הוספת מאוורר עליון, גרילים, קונסים מחורצים.. ועוד כל מיני דברים...... (השראה עצמה מTVR מי שמכיר) התוצאה הסופית זה מארז שחור עם נגיעות של ירוק - אנוידיה. תודה לכל העוזרים ;D
-
- 0 תגובות
- 651 צפיות
-
-
אני צריך לבנות שעון בתוכנה EWB, כמה שעונים ,יותר נכון : 0:9 ------ 00:99 ----------- 00:59 ---------- 00:23 ---------- 00:00-23:59 ------------- 00:00-11:59 --AM 12:00-23:59 -- PM --------------- 00:00-11:59 -- AM 12:00...1:00 - 11:59 -- PM **תצוגה : 7-SEG השאלה שלי היא האם ניתן לבנות את אלה רק באמצעות דלגלגי T? ומהי הכמות המקסימלית של הדלגלגים שצריך לשים? כמו כן..האם חיבור AM ו PM ללד, יהיה פתרון טוב לתצוגת השניים? או שגם אותם עדיף להציג בתצוגת 7-SEG? תודה.
-
- 0 תגובות
- 782 צפיות
-