אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
כל מי שאי פעם ראה את סידור הכבלים שלי (אם באמת אפשר לקרוא לזה "סידור"), טען ובצדק שכזה בלאגן לא ממש תורם, לא לטמפ' ולא ליופי. אז אתמול אחרי שעלה בידי להשיג (Love ya armaZ0R) ספק חדש וכבל IDE עגול החלטתי שהגיע הזמן לשלוף קצת בידוד מתכווץ, את אקדח החום ולהתחיל לעבוד! אבל, בהיותי עצלן גדול מטבעי, לא ממש התחשק לי להתחיל לשלוף פין אחר פין ממחברי המולקס של הספק ומכיוון שאני קמצן ידוע גם לא ממש התחשק לי לשלם עבור "מכשיר" לשליפה. ישבתי עם האישה וחשבנו מה בבית יכול לשמש כשולף לפינים ??? מסתבר שהתשובה הייתה ממש מול עינינו (למען ההגינות והקרדיט יש לציין כי הרעיון של האישה, אני בכלל הייתי בכוון של כרסום עץ :-[) - סוכריה על מקל חצי אכולה... חתכתי את מקל הפלסטיק החלול, שייפתי מבפ…
-
- 17 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
יש לי מקלדת + עכבר אלחוטי של מיקרוסופט ואני רוצה להגדיל את טווח הקליטה + שיפור הקליטה הדבר אפשרי?
-
- 0 תגובות
- 948 צפיות
-
-
אני מעוניין לררכוש מסך גראפי עם בקר KS0107, עכשיו אין לי מושג איך לחבר אותו לפרללי כי לפי המדריך באתר זה לא מתאים כי כתוב שם שמפין 18 עד 25 לחבר ל0. אבל פה קכות שזה צריך להיות התאורה: אם יש למישהו שירטוט אני אשמח מאוד. נ.ב. שווה לקנות מסך כזה ברזולוציה 128X64 ב25$?
-
- 4 תגובות
- 856 צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות קיט של cnc, או לבנות לבד. הגודל שאני רוצה זה 6040, אבל אם זה עובר את ה2000 שקל אז אפשר גם 3040. התקציב שלי הוא בסביבות ה2000 שקל. אפשר קצת יותר אם זה משהו שווה. אשמח לעזרתכם.
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש לנו על הגג שני קולטי שמש, ומעליהם דוד שמש. גוף החימום בדוד שמש לא הוחלף כבר כמה כמה שנים טובות, ומנסיון, כשעובר כל כך הרבה זמן, זה אומר שהוא מוקף באבנית. זה מורגש גם, כי לוקח לו הרבה זמן לחמם מים. אני רוצה להחליף את הגוף חימום של הדוד, והשאלה שלי: עד כמה קשה זה לעשות את זה בעצמי? כשמדובר על דברים של חשמל בבית, אני תמיד עושה את זה לבד, רק שכאן, בגלל שזה דבר "גדול", ומלא במים, אז זה נראה קצת יותר קשה.. מישהו עשה את זה בעצמו פעם, ויכול להעיד עד כמה נורא/לא-נורא זה להחליף את הגוף חימום שבדוד? תודה card
-
- 11 תגובות
- 11.4k צפיות
-
-
-
hi my project was BaSiC http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=210522.0 after i did that project i relaxed and about a month ago the "computer freak" inside of me woke up - it happens about 2 times a year and when it happen everything cool for the case i want to buy and i open every 5 minutes the case to do something with it now when it came i decided to buy this two things http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7584 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7582 i bought those things in order to arrange my case (wires and all) so as you can see before in link upper i arrange everything and look:) here you can see that most of the wires "gon…
-
- 6 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שווה לקנות אותו? http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=YHHD4900 אפילו שזה לא של וולף או דרמל עצמה??? ובנענע יש אותון אחד באותו מחיר ואני יכול להוסיף עוד 79 שקל וזה בא עם 40 חלקים...
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חלק מהמודינג שלי מתבסס על הוצאת הCD-RW, ה DVD והFLOPPY החוצה אבל כשלקחתי מידות ראיתי שכבל הIDE לא מספיק ארוך (עם חיבורי המולקס אין בעיה מכיוון שבפשטות אפשר להאריך אותם) לכן אני שואל אם בעצם יש דבר כזה "כבל IDE מאריך"? אם כן היכן אני יכול לקנות אותו?
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מפתח חשמלי, ז"א מפתח שסוגר מעגל הבנתי שבשדרות הר אבן בת"א מוכרים כאלה אבל אין לי איך להגיע לשם. רציתי לדעת האם ישנם מקומות אחרים שמוכרים את זה או מקום שמאפשר הזמנה דרך האינטרנט, התקשרתי לאריהב והם אמרו לי להתקשר מאוחר יותר, התקשרתי לאחר מכן והם לא ענו, שלחתי אימייל... אותו הדבר מאיפה אפשר להשיג את זה?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני חושב שהוא התכוון יענו יש לי מחשב בתוך המוח זה הדבר היחדי שעולה לי בראש אבל אני פתוח להצעות [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מארז, ואין פרספקס.לא בהום סנטר ולא ב ACE (אני גר בראשון)ואני לא יודע אפה לקנות :-[ המוכר בהום סנטר שלח אותי בכלל לראש העין ואמר שהם לא מחזיקים את זה בכלל ברשת.. אז אני שלחתי אותו למקום אחר ... ;D מישהו יודע איפה אפשר לקנות (חוץ מזיגזאג) פרספקס ? עדיף באיזור המרכז, והמחיר כמה שיותר נמוך. אם מישהו יודד בבקשה שיכתוב כאן. ואודה מאוד למי שיעזור לי למצוא חנות שמוכרים בה דיסקיוט לדרמל בראשון (או בסביבה) תודה על העזרה התמונות צולמו עם Canon PowersShot A75 (והדרמל עלה 400 שקל : P בלי הציר ) *** אני רואה שזה לא יוצר טוב ועכשיו אני מת לישון, אז פשוט תסתכלו כאן : http://briefcase.walla.co.il/yurims ותראו גם אוע תמונות של המצלמה עצמה. Sorry, אני אתקן …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מסך LCD של מחשב ניד של IBM לפי איזה שירטוטים אני מחבר אותו מישהו מהפורום עשה את זה ?
-
- 5 תגובות
- 936 צפיות
-
-
אני יודע על שיטה להדפיס בבית אבל זה צורך חומרים שיש במעבדת פיתוח תמונות ואין לי :\ מישהו מכיר ? PCB, זה הלוחות החומים האלה בעצם PCB זה הלוח אם או כל כרטיס אחר שיש במחשב בלי שום רכיב עליו רק הפלסטיק הזה - שעליו מודפסים פסים כאלה, וזה PCB יש לי כבר שירטוט של הPCB שאני רוצה להדפיס אבל עדין לא מצאתי מקום שידפיס לי לוח אחד
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי רדיו דיסק די ישן DEH-1300R שכולל רק CD וטיונר. חשבתי להוסיף לו אפשרות לחיבור נגנים וסלולריים עם חיבור של פלאג 3.5 מ"מ שיצא מהמכשיר. יש לי את מדריך השירות למכשיר עם כל המעגלים והפירוט של החיבורים. האם אפשר יהיה לחבר פשוט את הכבל עם חיבור 3.5 בקצה לאחד החיבורים על המכשיר? האם אפשר יהיה לחבר אותו נגיד במקום הכניסה של ה CD למגבר הפנימי? מה הדרך הטובה ביותר. אני מכיר את האפשרות של לקנות פשוט רדיו דיסק חדש, אבל מעניין לדעת אם אפשר לעשות את זה לבד.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אשמח לייעוץ ועזרה ממישהו שמתעסק עם ארדואינו. אני בונה מכונית אוטונומית מבוססת ארדואינו. כרגע המכונית יודעת להתחמק ממכשולים. כעת אני רוצה שהיא תדע גם להגיע מנקודה התחלה מסוימת (אקראית) לנקודת סוף מסוימת. הבנתי שניתן לממש את זה בעזרת משדר ומקלט IR. כלומר לשים על המכונית את המקלט, ובנקודת הסוף את המשדר ועם תכנות נכון לגרום למכונית להגיע למשדר. האם יש עוד דרכים חוץ מIR? יודעים על סוגי מקלטים ומשגרים אחרים שיכולים לעשות את זה? ראיתי כמה סרטונים שעשו באמצעות מצפן אבל לא הסבירו איך. הערה נוספת: המכונית פועלת בחדר (לכן gps לא יעזור) אשמח לרעיונות ולדבר עם מישהו שעשה אולי משהו דומה. …
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי בעיה בתרגילים הבאים.. אשמח אם מישהו יעזור לי להבין מה צריך לעשות...
-
- 2 תגובות
- 996 צפיות
-
-
היי לכולם! אני דיי חדש פה ומודינג בישבילי גם דיי חדש אבל כבר עשיתי כמה שטויות על המארז עשיתי חיתוך Xבסיגנון Thermaltake בניתי פאן באס ועשיתי כבלים יפיפיים אז יש לי שתי שאלות... האחת היא מה גודל ה Potentiometer שאני צריך עם אני צריך לעשות אותו שיעביר בין 12V ל 6V (זה המינימום של המאוורים הג'נאריים היום עם אני לא טועה) והשניה היא - האם יש למישהו מושג איך אפשר לחבר מסך LCD של פלאפון????? אני פשוט נדהמתי לגלות אחרי שקיבלתי שתיים מחבר שיש לו סוג של לוח שקוף שעליו נמצאים 9 חיבורים שקופים בכל מקרה עם לא ימצא פתרון אני יצטרך להזמין מסך מEbay... דרך אגב - יותר שווה להזמין לדים מEbay מאשר לקנות בארץ סגרתי עסקה של 50 לדים כחולים 5000 MCD בגודל 5mm במחיר של 2.99 $ ומשלוח …
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
void int max(int a,int b) { if (a>b){ return(a); else return (b); } void setup() { Serial.begin(9600); int x=5; int y=10; int z; } void main(){ void loop() { int x=0, y=0, z=0; z=max (x,y); Serial.print(z); return 0; delay(300); } }
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
בפעם הראשונה ששמעתי את המילה הזאת לא ממש הבנתי מה זה התחלתי לחפש ברשת עוד ועוד ואז מצאתי את האתר הזה HWZONE ראיתי קצת תמונות למדתי והבנתי! התחלתי לעבוד על המארז של המחשב הישן שלי (פנטיום 2 שהלך לעולמו) צבעתי אותו בשחור (כמובן הצבע האהוב עלי) כפתורים בכחול (גם אהוב עלי אבל פחות) כמובן שהוצאתי מתוך המארז את הכל הכל!!! עשיתי לו קידוחים וחיתוכים עם כוסות ומקדחים במיוחד בשביל מאווררים כל אחד לגודל שלו לאחר מכן עבדתי על שיוף המארז מכל כיוון שהיה צריך בצד שמאל פתחתי לו חלון מרובע, וניקיתי אותו טוב! אחרי שסיימתי עם החיתוכים והשיופים התחלתי לצבוע את כל המארז בשחור! יצא פשוט סוף הדרך! לאחר שסימתי לצבוע, התחלתי להרכיב. הרכבתי את הלוח אם(שיפרתי אותו עכשיו מפנטיום 2 לפנטיום 3) וכל הכר…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה יש לי 2 קטודות ואני רוצה לעשות אותם דרך חיבור קבוע של 12V, אז חשבתי על מולקס עם אני מחבר רק את הפלוס מינוס - אדום ושחור ו2 החוטים של קטודה כשלהי אמור לעבוד ? בתודה איתי
-
- 4 תגובות
- 762 צפיות
-
-
לאור בקשות רבות,וכיוון שראיתי שאין מדריך טוב ומפורט בעברית ל"איך-לעשות-את זה", החלטתי לרשום מוד קטן ונחמד שעשוי להוות בסיס יעיל למודים עתידיים. מדובר בתאורת לדים שמהבהבת בסינכרוניזציה מלאה לשירים המתנגנים ב-winamp. המדריך יורכב משני חלקים,שניהם מתורגמים (יש לי נסיון בבנייתם,ולכן אני מפרסם תרגום משלי) - אחד להרכבת לדים ללא שימוש ב- pcb, ואחד,במיוחד בשביל aviko שביקש , עם pcb. מדריך א' - ללא שימוש ב-pcb מה צריך? 1. כבל 25 פינים ממדפסת 2. נגדים - 8 יחידות של 470 אום. 3. לדים - 8 (רצוי שיהיו שלושה צבעים שונים,אבל כל אחד והוריאציות שלו-אפשר אפילו מעין "אורגן אורות" לעשות) 4. חוטי חשמל 5. איזולירבנד,למרות שאפשר גם בלעדיו. 6. מלחם זוהי הסכימה - לפי הסכימה-החיבורים…
-
- 25 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
-
-
השגתי שלושה מאוררים בגודל 12ס"מ אבל הבעייה שהם 48V DC 0.21A החשמל של הספק במחשב לא מסוגל להפעיל אותם האם יש מה לעשות בנידון.. אודה לכם מאוד ..על העזרה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-