אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש אנשים שפשוט יש להם שש שבע מאווררים ואם הם רוצים שכולם יעבדו אז כולם יעבדו ואם הם רוצים שש יעבדו ואחת לא אז הם עושים זאת אז אני רוצה לנסות .מאיפה אני קונה את הדבר הזה שנותן לך שליטה על המאוור ?ואם להנמיך ואם שלא יעבוד ואם שיעבוד חלק .ואם לכבות אותו ויש כל מיני דברים שמאפשרים שליטה במאוור מבחוצ . מאיפה אני קונה את הדברים האלו ? ראיתי כל כך הרבה תמונות ולכולם יש את הדבר הזה שנותן לך שליטה על המאוור .
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אוקי אז ככה...יש לי אינפרא אדום במחשב..מובנה שקיבלתי אם הלוח אם.. ואני רוצה לעשות שאני יוכל לשלוט על ווינאמפ אם שלט באינפרא אדום...עכשיו את התוכנה והפלג יש לי..אבל אין לי מושג מה לעשות מבחינה חומרטית.. אני מצרף קובץ שתראו את האינפרא אדום(במנהל התקנים) מישהו מוכן להגיד לי מה אני צריך לעשות?או להסביר או משהו...תודה מראש.. יהב :) [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי מקלט אינפרה אדום שדרכו אני מעביר דברים לפלאפון וכו' רציתי לדעת אם אני יכול להתקין תוכנה או משהו שבעזרת שלט שאני יגיד (hot או שלט אחר אם אפשר) אני יוכל לשלוח על המחשב?
-
- 4 תגובות
- 861 צפיות
-
-
היי למישהו יש מדריך טוב ומובן עם תמונות איך לחבר לד (אבל רק לד אחד) בלי שום מעגל ועניינים לכבל קום או USB ושיהיה אפשר לכבות ולהדליק דרך המחשב ?
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי יש לי מארז ANTEC 12000 רציתי לדעת אם אפשר איכשהו לשלוט על הלדים שלו במארז או אפילו לעשות איזה מתג שמכבה ומדליק את כולם
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לשלוט על כמה לדים דרך המחשב. יש לי ידע בתכנות (C/ASM), אין לי ידע באלקטרוניקה. קראתי את המאמר הבא: http://www.codeproject.com/csharp/csppleds.asp והבנתי בערך מה צריך לעשות על מנת להדליק לד - לשלוח 1 ל-data port המתאים. אבל מה קורה אם אני רוצה שהלד ידלוק כל הזמן (אני משער שכשאני שולח 1 ל-port המתאים, הלד דולק לזמן קצר ונכבה) ? אפשר כמובן לכתוב קוד שמדליק את הלדים מחדש אחת לכמה זמן, אבל זה נראה לי קצת לא יעיל. האם יש דרך לעשות את זה בחומרה?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברה, ראיתי באיזה פורום באינטרנט הצעה או בעצם מדריך על חיבור ממש פשוט של שליטה על מאורר בודד. פשוט לחבר בין הקבל הצהוב של החשמל מהספק למאורר נגד משתנה ובכל פעם שאני מסובב את הכפתור בעצם ההתנגדות משתנה ואפשר ככה לשלוט על מהירות הסיבוב של המאורר הרעיון נורא נורא קל ליישום ורק רציתי לדעת אם יש נגד זה איזה שהם הערות? לא בטיחותי או משהו כזה... עוד משהו, במדריך ההוא צויין להשתמש בנגד משתנה של עד 20אוהם. הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לחשב את התנגדות הנגד שאני צריך לקנות (את הפוטנציומטר) ע"י הנתונים של המאורר שלי. תודה רבה, לירן
-
- 5 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני רוצה לדעת אם יש אפשרות להוציא מהמחשב (ולא משנה באיזה יציאה) ממתח של 5V (או פחות) ולשלוט עליו (on/off) ???? תודה רועי
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לשלוט על שני מנועי DC בעזרת ארדואינו , הם עובדים על 4.5 וולט. כמה שאלות : אפשר לספק לארדואינו מ9V ולהם חיצוני של 4.5 או לספק הם איכשהו דרך הארדואינו ? ו ואיך אני שולט על המהירו שלהם ועל הכיוון שלהם ? אם אני בונה ארדואינו ללא צורב {הatmega ומתנד מייצב מתח ושני קבלים} לאיפה אני מחבר את אלה : http://www.ebay.com/itm/433Mhz-RF-transmitter-and-receiver-link-kit-for-Arduino-ARM-MCU-WL- תודה לכם /140719918135?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20c38f8c37
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
לצורך פרוייקט, אני רוצה לשלוט על מאפייני התצוגה של המסך באמצעות הרצת פקודות הDCC/IC בממשק I2C. לצורך העניין נגיד שאשתמש בADUC841. ניסיתי למצוא ברשת שליטה כזו, אבל בינתיים מה שמצאתי הוא מבוסס תוכנה. כעיקרון, הרעיון שלי הוא לחבר את הפינים הרלוונטיים בVGA ישירות למיקרו בקר על מנת לקבל הגדרות שיקונפגו בעזרתו. מישהו יכול לסייע?
-
- 0 תגובות
- 970 צפיות
-
-
אז ככה: יש לי רכיב שעובד על 5V (שהוא לוקח ממולקס) ומחובר ע"י מתג(פיזי). אני רוצה שתהיה לי את האופציה לכבות ולהדליק את הרכיב ע"י תוכנה ולא ע"י המתג הפיזי. אז עלו לי 2 רעיונות: 1. יש איזשהי יציאת 5V לא מהספק אלא מהלוח שאני יכול להשתמש בה למטרה זו? 2. אם לא, איך אני משתמש ביציאה אחרת בכדי לשלוט בקלות על הרכיב? (כלומר מעגל מבוסס RELAY) תודה.
-
- 6 תגובות
- 868 צפיות
-
-
ברשותי מארז RAIDMAX STORM. למארז מאוורר מואר מקדימה, מאוורר מואר על הדלת והתקנתי גם JET 4 שלו יש שני לדים (אחד אדום מאחורה ואחד לבן שמשגע את השכל כי הוא רק מהבהב מקדימה). השאלה שלי היא האם ואיך אפשר לשלוט על התאורה בלבד של המאווררים? אני מחשיב את עצמי לא רע בתחום החומרה, אבל די חדש בכל עניין מודים וכיו"ב, כך שאני מודע לזה ששאלתי היא חובבנית למדי. בכל זאת, אשמח לקבל תגובות ענייניות. תודה
-
- 6 תגובות
- 804 צפיות
-
-
היי אני רוצה להתחיל מזה שאני ישלוט על האור בחדר שלי עם הקול זה חלק א קודם אני רוצה לעשות את זה עכשיו אני יודע שאני צריך את הארדוינו חיישן קול אני לא יודע מה אני עוד צריך עכשיו כמה שאלה 1.מה אני עוד צריך? 2.זה אפשרי? 3.כמה זה קשה 1-10? 4.מישהו כבר עשה את זה? 5.כדאי קודם שהוא ידליק את המחשב ואז לעבוד על האורות? תודה לעזרים
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי , בניתי פרויקט להפעלת דוד חשמלי ,תאורה , ותריסים חשמליים. הכל עובד פיקס בעזרת WEB SERVER בארדואינו רציתי לשדרג את המערכת בשם משתמש וסיסמה לפני הכניסה לWEB SERVER למישהו יש מושג כיצד ניתן לשלב מערכת הגנה בסיסית ל WEB SERCER תודה רבה לעוזרים , ושתיהיה לכם שנה אזרחית טובה ומוצלחת P:.
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום! האם יש דרך לשמוע מוזיקה מדיסק און קי ( DOK) עם כניסת USB ברכב שבו אין כניסה של USB אלא רק כניסת AUX ? האם יש כבלים/מתאמים שיכולים לעשות את הקסם הזה ? ברכב הנוכחי שלי, יש כניסת USB, פשוט מכניסים את ה DOK והמוזיקה מתנגנת. ברכב שאני אמור לקבל אין כניסת USB, אלא רק כניסת AUX וכמובן של מצת ( 12V). תודה לעונים.
-
- 13 תגובות
- 8.1k צפיות
-
-
בפרוייקט שלי יש בין השאר מנוע. אני רוצה לקבוע את התנאים להפעלת המנוע באמצעות מדידה של מהירות זמן מרחק. מכיוון שהמנוע מוזן מסוללות (המנוע נשלט מהבקר באמצעות שימוש PWM) והסוללות נחלשות עם הזמן, אני רוצה לשמר את הרלוונטיות של המדידה שלי. איך ניתן לבצע את זה?
-
- 23 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
יש לי כמה גופי תאורת חרום שהוצאו משימוש לפני זמן מה. אני רוצה לשים אותם בצד, ולא נראה לי שאשתמש בהם בזמן הקרוב (שנה-שתיים), אבל אני רוצה לשמור על הסוללות במצב תקין עד כמה שניתן עד עכשו הסוללות היו מחוברות לטעינה קבועה (חוץ מהפסקות חשמל), במעגל פשוט של מקור DC + דיודה + נגד גדול. עכשו הסוללות ריקות (גופי התאורה עבדו במצב של תאורת חירום ופרקו את הסוללות כשניתקו אותם) איך רצוי לטעון/לא לטעון/וכו' את הסוללות ? (אני יכול לתת להם טעינה מידי תקופה מסויימת במשך הזמן שהם לא בשימוש, אבל בגדול הם לא יעמדו מחוברים קבוע לחשמל) ויש לי עוד אחד מאותו סוג שיוצר ב 2006 ומאז לא היה בשימוש כלל. הסוללה (נומינלית 4.8V) מראה עכשו 4.4V. איך רצוי לשמור אותו - לא לגעת ?
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
-
אני חדש כאן.. מקווה שאני במקום הנכון אני צריך שנאי עם המפרט שמצורף בתמונה, מישהו יודע איפה אני יכול להשיג?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
-
אני צריך לקחת זרם חשמל רגיל [220AC] ולהמיר אותו ל-12DC הבעיה - אני צריך שנאי "עירום" זאת אומרת לא בצורת תקע שנכנס לשקע אלא עם כבלים שמתחברים פנימה והחוצה ממנו יש כזה שנאי? היכן?! אם אין האם יש שנאי שפשוט ממיר את הזרם הקיים מ-AC ל-DC ומשאיר אותו על אותו זרם? זאת אומרת לחבר שנאי 220AC~12AC ואז שנאי שייקח 12AC~12DC קיים כזה? אם כן אז שוב...איפה?
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים יקרים, נ\עשתה טעות קלה ונקנה מסור אנכי 110V בהספק 720W. כהרגלי שרפתי כמה פיוזים עד שהבנתי שהשנאי 300VA שלי לא יחזיק מחפש איך לתקן את עצמי ובו זמנית לא לבזבז 600 שקל על שנאי 1000VA סטנדרתי יש לכם הצעות מעניינות ? בנוסף : http://www.ebay.com/itm/1000w-1KVA-Step-Down-Voltage-Converter-Transformer-220v-240V-to-110v-120V-i-/360838462791?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5403a5fd47 דעתכם ? נראה לי קצת מחשיד... למרות שמצויין שיש שנאי עגול בפנים והוא אכן שוקל 2.2kg רק המחיר זול למדי.
-
- 14 תגובות
- 5.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, יש בידי ספק כח קטן שמיועד ל- DAC (ונקנה ביחד איתו) אך נבנה לעבוד עם 115V, השנאי שיש עליו כרגע הוא מסוג EL30 bv 030-7597.0 שממיר מ- 115V ל- 9V עם הספק של 2.8VA. השנאי מתחבר ללוח audiowind sp1 שממיר מ- AC ל- DC. מה שאני צריך למצוא זה שנאי שיחליף את הנוכחי. בינתיים ממה שמצאתי - פארנל דורשים $35 משלוח, rs components מגבילים אותי למינימום 100 ש"ח קניה (לרכיב שעולה 25ש) ו- digi-key כלל לא רושמים מחיר באתר השאלה שלי היא, האם יש למישהו נסיון בקניה של רכיבים כאלה? אני מפספס משהו? יש מקום עדיף לקנית רכיבים מסוג זה בארץ? מחו"ל? תודה.
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
האם השנאי הבא https://docs.google.com/file/d/0B1i6anpmT3YEb2VHc1VFUURYR0E/edit?usp=sharing יתאים לשימוש עם ארדואינו UNO בחיבור USB
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-