עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by xgamer,

אני צריך לשלוח הודעה מוקלטת אל רשימת כתובות, ולקבל מידע מהם (מה הם לחצו - איזה מספרים). השירותים הנ"ל עולים יקר ולא מתאימים לי במדוייק. חשבתי על לקחת טלפון קווי, לחבר למחשב ובאמצעות תוכנה שאפתח או שאמצא אוכל להתממשק. הם מישהו מכיר תוכנה כזו? ברמת העיקרון צריך לשלוח לה רשימת מספרי טלפון, קובץ לכל מספר ואת הפידבק היא תשמור לי ב DB. האם יש API כלשהו להתממשק עם הטלפון? כיוון מאיפה להתחיל יתקבל בברכה. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. Started by gilboash,

אהלן אני רוצה להשתמש בממשק של cosm לשלוח נתונים לשרת שלהם, בעזרת כרטיס וויפיי של rn-xv שמחובר לארדואינו אונו שלי השתמשתי במדריך ובapi ש cosm מספקים באתר שלהם אבל אני נכשל בשליחת הנתונים האם מישהו פה בפורום התנסה בממשק מול cosm מתישהו ויכול לסייע לי? תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by y_a_n_i_k,

רציתי לדעת אם אפשר לשלוט בתוכנית על ידי קונסלה או משהו בסגנון מהמחשב על התוכנית שרצה בלוח?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. אני מנסה להכין HTPC אוקיי אז השאלה שלי היא: יש לי עכבר+מקלדת אלחוטיים.. רציתי לשאול אם אני יכול להשתמש בשלט אונברסאלי כדי איך שהוא לשלוט על המחשב.. תודה רבה..

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by oDot,

שלום לכולם, אני מעוניין להתחיל לעשות כל מיני דברים שנוגעים לבית חכם (למטרת לימודים ולא פרקטיקה) כמו לנעול את הדלת בעזרת המחשב או לקבל הודעה במייל כל פעם שמישהו.. אנערף.. לא באמת רלוונטי - העיקר ללמוד... אני כבר אמצא רעיונות. לפי מה שהבנתי עושים דברים כאלה בשימוש במוצרים כמו ARDUINO וIOBRIDGE. הבנתי נכון? האם יש אופציות מומלצות יותר? אפשר לקבל יותר פרטים ספציפיים? תודה רבה !! נ.ב. אם למישהו יש רעיון טוב יותר ללימוד הנושא מעבר לבית חכם - יהיה נחמד (למרות שאני מעוניין לעבוד על בית חכם כך או כך)

• 8 תגובות
    • 3.3k צפיות
  6. Started by tomert85,

שלום רב האם ניתן לעשות שג'ויסטיק ישלוט בג'ויסטיק שבמחשב אחר. לדוגמא. במחשב א': מחובר ג'ויסטיק דרך USB במחשב ב': (הנמצא במקום אחר) מחובר ג'ויסטיק דרך USB כעת, אני מעוניין שהג'ויסטיק שבמחשב א' יוכל להזיז (פיזית) את הג'ויסטיק שבמחשב ב', בתנועות של ימינה, שמאלה, קדימה ואחורה בלבד. אני לא כל כך מתמצא באלקטרוניקה ולכן אני צריך עזרה. האם ניתן לעשות זאת? אם כן, מה השלבים? אשמח אם תעזרו לי.. מודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by pilau,

רציתי לדעת האם ניתן לשלוט בווליום של כרטיס הקול \ הווינדוס דרך כפתורים ולא ריאוסטאט. (כמו ברדיו של הרכב, לדוגמה: לחיצה על כפתור אחד גביר את הווליום, לחיצה על כפתור שני תנמיך.) או שאולי יש כזה דבר נגד משתנה שנשלט דיגיטלית (עם כפתורים), שוב, כמו ברדיו של הרכב \ מערכת סטריאו וכו'.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה לעשות סוויץ HDMI לחיבור שני מכשירים לטלויזיה אחת בלי הצורך להוציא את הכבל HDMI ממכשיר אחד לשני אני זוכר שפעם קניתי אחד כזה ושהוא התקלקל פתחתי אותו וראיתי שם שהמתג הזזה הראשי הוא בעצם חתיכת פלסטיק שממנה יוצאים הרבה ריבועים במחוברים לסוויצים כאלא http://www.ebay.com/itm/1-pcs-2-Position-SPDT-Vertical-Slide-Switch-1-Pole-2-Throw-ON-OFF-3-Pin-PCB-/230986755302?pt=US_Rechargeable_Batteries&hash=item35c7e22ce6 ואז בעצם שאתה מזיז את הסוויץ הראשי הוא מזיז הרבה סוויצים קטנים שכל אחד מחובר לפין אחר של החיבור HDMI השאלה שלי היא איפה אני יכול למצוא חתיכת פלסטיק שיכולה להתחבר לסוויצים הנ"ל או פשוט סוג של סוויץ גדול שמזיז הרבה סוויצים קטנים מבפנים מקווה שהבנתם אם לא…

• 2 תגובות
    • 775 צפיות
  9. Started by k-o-b-y,

שלום לכולם יש לי שלושה מאווררי 120 עם לדים כחולים (שהגיעו עם ה 3D Aurora שלי). הבעיה היא שבלילה הם מאירים חזק וזה מפריע. השאלה שלי היא האם יש דרך נוחה לשלוט בהם, כך שאוכל להדליק אותם במהלך היום ולסגור אותם בלילה? ואם לא אז איך לכבות אותם? תודה.

• 3 תגובות
    • 929 צפיות
  10. Started by ellad2007,

שלום אני רוצה לעשות מצב שאני יכול לשלוט במאוורר ע"י פוטנציומטר. לפי החישובים שלי כניסה 12V ומתח התחלתי של פעולת המאוורר 3.5 וצריכת הזרם של המאוורר 0.12A יוצא לי (8.5/0.12) שאני צריך פוטנציומטר 70.833333OHM זה חישוב נכון..? אלעד..

• 3 תגובות
    • 882 צפיות
  11. שלום, האם קיימת דרך באמצעות מוד או ע"י רכיב כלשהו לגרום לכך שיהיה ניתן לשלוט על מהירות המאוורר של הביג טייפון 120 מחוץ למארז? למיטב הבנתי במצב הקיים הדרך היחידה לשלוט במהירות היא ע"י כוונונו ישירות דרך המאוורר מה שמצריך פתיחת המארז וגישה למאוורר. ניסיתי לראות אם ניתן לפתור זאת ע"י תוכנה, אך הממצאים מצביעים על כך שגם אפשרות זו לא קיימת. אשמח לשמוע רעיונות או הצעות. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 960 צפיות
  12. Started by Shmuel Cohen,

היי . בקיצור ולעניין חיברתי מנוע וקולט של IR ו 5 נורות לד תכנתתי קוד כזה שכל לחיצה על כפתרו הווליום למעלה מדליק עוד נורה ולחיצה על כפתור של הווליום למטה מכבה נורה . כל נורה שנדלקת מוסיפה עוד 20% למהירות של המנוע . בדקתי בהתחלה את הקטע של הנורות לבד , עבד מעולה ! הבעיה היא כשחיברתי את המנוע , שאני לוחץ בפעם הראשונה על הווליון למעלה הוא מתחיל להסתובב , אבל זהו אחרי זה זה לא עובד עוד . ההגיון שלי אומר שהמנוע גורם להפרעות בקליטה של הקולט.. מה אני עושה ? (אני לא כל כך יודע לשרטט מעגל אבל השתמשתי בנגד של 200 אוהם לנורות לד , והמנוע חיברתי ישירות..)

• 12 תגובות
    • 4.1k צפיות
  13. Started by GGuyZ,

ברצוני לשלוט באמצעות תוכנה בכל מיני אלמנטי מודינג שביצעתי. למשל: שליטה בלדים, שליטה במאוורר, שליטה במודל FM TUNER שאכניס. הדוגמא היחידה הדומה שמצאתי היא זו: http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=24827 מדובר למעשה בשימוש בבקר מסוג PIC, אך אני מבין שהדבר דורש צריבה מיוחדת. כמו כן, הסכמה לא נראית כה פשוטה וההסבר לקוני למדי ולא מאפשר למידה והסבה למקרה שלי. חיפשתי מידע באינטרנט על מנת ללמוד ממנו אך לא מצאתי דבר שיעזור לי ללמוד את הנושא כמו שצריך, למרבה ההפתעה. אשמח אם מישהו כאן יוכל לכוון אותי למקום הנכון.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. בהמשך לאשכול שפתחתי שלא נענה(....) חשבתי לנסות לבנות מודל עם מנוע אחד קטן שינוע כרגע רק בציר הX. אם אקח מנוע של מכונית קטנה על שלט (לדוגמא) האם אוכל לשלוט בו גם ללא שימוש בMOTOR SHIELD? מה ההגבלות שלי בעצם?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by BSOF,

שלום לכולם, מישהו יודע אם אפשר לשלוט במתח היוצא מכל פורט במחשב ב- C#? אני צריך איכשהו להוציא מתח משתנה בין 0-5V ולא רק 0 ו-5. יש דרך לשלוט במתח היוצא בעזרת תוכנה בלבד? [מדובר על כל פורט: USB, COM, LPT - גם מכרטיס קול יהיה טוב] תודה מראש, BSOF

• 5 תגובות
    • 958 צפיות
  16. אז ככה. אני רציתי לדעם האם יש אפשרות לשלוט דרך המחשב בעזרת תוכנה כלשהי על מנורות.לדוגמא:אני ישים מנורה יפה בחדר....ומתי שאני ירצה להדליק אותו אני יעשה את זה דרך המחשב....האם אפשרי?איזה ציוק אני צריך בשביל זה? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. שלום לכולם. אז ככה: אני הולך לרכוש מחשב חדש. המחשב יוצב בסלון, ואני עובד בחדר. כל הכבלים כמו USB, DVI וכו' עוברים דרך חור בקיר (מרחק של כ-3 מטרים). מה אני מעוניין להשיג? 1. חיווי על הטמפרטורות של המחשב ועל המאווררים על צג חיצוני שנמצא אצלי בחדר. ממש כמו הבקרים והצגים שנכנסים לסלוט 5.25, אבל להבדיל - משהו שאפשר להציב מחוץ למחשב במרחק כמה מטרים. 2. חיקוי הפאנל הקדמי של המחשב אצלי בחדר - קרי: לחצני Power, Reset, נורות Power, HD. האם יש פיתרון כזה מוכן, או שעלי לבנות בעצמי? רעיונות?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by Alexkmr,

יש לי שלט של כרטיס TV+קולט של כרטיס טלויזיה. יש אפשרות שאני יוכל לשלוט בעזרתם במחשב, ווליום-PLAY,STOP וכאלה... הציוד הגיע עם הכרטיס טלויזה FLYVIDEO300

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by Anonymics,

שלום לכולם.. כל דבר כמעט שאני בונה(ואני בונה די הרבה דברים חחח) עשוי מכל מיני דברים שפירקתי בעבר או שאני מפרק בשביל מה שאני בונה... לדוגמא מערכת שפותחת את הדלת ע"י האייפון על ע"י קוד נבנתה מכספת חוטים כמה מנועים(ששימשו בתור ריליי) ומנוע של מנעול לאוטו.. עכשיו מה שאני רוצה להכין זה שלט שלחיצה על כפתור בו תסגור מעגל.. והמטרה היא לעשות את זה מדברים שיש לי כבר.. אז לצורך העיניין רציתי לדעת אם יש לכם רעיונות לדבר כזה מדברים שיש בבית.. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  20. אני עובד על איזה משהו במסגרת שירותי הצבאי ואני צריך לחשוב על שיטת שידור לבניית משדר ראה דוגמא גוייסטיק ומקלט שזה המוצר שיהיה אפשר להצפין את זה , כמובן לא רדיו ולא אינפרה אדום . רעיונות . תודה

• 3 תגובות
    • 840 צפיות
  21. יש לי מערכת עם ווליום קבוע (תמיד על פול) שאני רוצה להרכיב לה ווליום. הוצאתי ממערכת ישנה של סוני את רכיב הווליום ואני כבר יודע איך הוא עובד. לרכיב הזה יש מנוע שאפשר להפעיל אותו ע"י מתח של 6 וולט, אם הופכים את כיוון המתח הוא מסתובב הפוך. אני רוצה להרכיב לו שלט שישלוט על הווליום. איך אני עושה לו עיינית שתקלוט את השלט??? תודה מראש לירון.

• 1 תגובה
    • 817 צפיות
  22. Started by ybd,

שלום לכולם, אני מעוניין להפעיל רכב על שלט (TYCOׂ)באמצעות הפלאפון, אני רוצה לחבר ארדואינו ללוח האלקטורני של הרכב ובאמצעות WIFI/ BLU לשלוט על שני המנועים . יש לי מספר שאלות: 1. באיזה דרך כדאי יותר לתקשר עם הרכב באמצעות Bluetooth או WIFI. 2. יש בעיית מקום האם יש בקר מובנה קטן יותר מארדואינו UNO שיש לו WIFI מובנה ויכול להפעיל לי 2 מנועים . (H-BRIDGEׁׁ כבר קיים בלוח האלקטרוני.ׂׂׂׂׂׂׂ) 3. איזה WIFI SHIELD או Bluetooth shied כדאי להשתמש? במידה ויש לכם הצעות נוספות איך לעשות את הפרוייקט הקטן הזה אשמח לשמוע... תודה לעוזרים. יותם

• 2 תגובות
    • 3.5k צפיות
  23. Started by Big_White,

אז אחרי שעקצתי 6 מאוררים חדשים דנדשים משרת שמצאתי זרוק לי בעבודה. כל אחד 6000 סל''ד עם 110 CFM. הכנסתי 3 למחשב, להורים מפריע לישון. החלטתי שצריך לעשות לזה בקר שליטה כל שהו... הצעות? חשבתי על משהו בסגנון של פוטנציומטר אחד ששולט על מתח של כל המאווררים, ומוריד אותם למתח הכי מינימלי. כרגע יש 2 מאוררים מחוברים ללוח אם עצמו והורדתי אותם לאחוז אחד ב SPEEDFAN אני רוצה לפשט את הפעולה הזאת. רעיונות?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. שלום לכולם נושא הארדואינו מעניין אותי מאוד וחשבתי על האפשרות לשלוט על שער חשמלי, תאורה וכו' דרך הסמרטפון. בנושא חשמל ואלקטרוניקה אין לי בעיה, אבל בתכנות אין לי מושג. אני בטוח שמישהו מכיר איזושהי אפליקציה לאנדרואיד וכמובן קוד שבטח כבר קיים שאפשר להעתיק כמו שהוא. אז אם מישהו יכול לעזור...

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. היי יש לי חיישן IR ושלט לארדואינו. איך אני שולט על נניח לד\סרבו בעזרת השלט?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.