אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
הלן, אולי אתם תוכלו לעזור לי. יש ברשותי מעגל שהייתי רוצה להדפיס על PCB פשוט ורגיל- שכבה אחת אם אנילא טועה. מהיכן ניתן לבצע הזמנה שכזאת עם העדפה לאזור הצפון, והאם ניתן לשלוח להם את הקובץ או שחייב להביא להם את השקופית עם ההדפס של הלוח?! נב הלוח די פשוט וקטן 20X10 ס"מ. תודה!
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אני צריך מד טמפ' עם חיישן עם חוט . חיישן קשיח כמו מסמר לא מתאים. צריך למדוד טמפ' של צנרת נחושת, של מעבד , מים .. טמפ' מדויקות מאד לא חשובות ובאיזור חיפה אם ניתן. יש לי תרמיסטור על כבל , האם אפשר להשתמש בזה איכשהוא ?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כמו שכאן. http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=1556&page=3 עיקר הבעיה שלי היא באלקטרוניקה, דהיינו " The FrostyTech Synthetic Temperature Test Platform consists of an aluminum block heated by up to two 120V 250 Ohm precision resistors. With one resistor engaged, the test platform will output 50W of heat, with both engaged, 100W." או במילים אחרות, ליצר כמות ידועה(קבועה) של חום , או בערך 80W -100W , בתוך נפח קטן יחסית שניתן להובילו עם נחושת לפני שטח שדומים למעבד. אני צריך שתי דרגות חום לפחות, או כמו שעשו לעיל או ע"י שליטה בוולטאז' ?. מישהו הציע לי מנורות הלוגן כי הן קטנות, אבל אני לא בטוח שהן לא תימסנה בחום שהן ייצרו. בקיצור. אני רוצה ליצור שטח חם , בגודל…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני חדש... כבר אמרתי. בקיצר היה לי מחשב IBM נייד דפוק אז נמאס לי ממנו ופירקתי אותו הוא היה די זבל אז זרקתי אותו לזבל... סתם הוא בארון שלי החלק היחיד השימושי בו זה מסך 12 אינץ נחמד ואני רוצה לנצל אותו חשבתי לחבר אותו למקלדת... עם קבל ארוך למחשב ואז להסתובב בבית איתו זה רעיון הכי דפוק שהיה לי באותו רגע בראש אבל לחבר אותו למחשב לפחות יהיה טוב אבל אני מתאבד איתו ועם החוטים שלו ואני לא ממש מצליך איתו אני חיפשתי באינטרנט מדריכים אבל לא מצאתי אני לא משהו באלקטרוניקה אבל קולט מהר לול אז חשבתי לפנות אליכם בתקווה לעזרה לא בא לי לזרוק אותו ומי צריך לקנות דרך אגב הוא די חדש (משנת 97) :D הוא צבעוני מסך סבבה אני מכווה שתעזרו לי לחבר אותו... הנה הדגם: 46H358…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
באזור ראשון לציון? הייתי בהום סנטר ובאייס ושם אין. מישהו קנה, ראה, שמע?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחפש צורה נוחה לפרק את המולקסים. הבנתי שיש Tool ולא מצאתי איפה. יש למישהו עצה? ובחיית, אם אתם לא יודעים על מה אני מדבר על תזרקו שטויות - תשאלו.
-
- 21 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
טוב אז אני רוצה לבנות HTPC ורציתי לשאול כמה שאחלות: 1.האם אני צריך לכרנות רכיבים מסויימים שהם מתאימים רק למחשב כזה? 2. כמה בערך עולה דבר כזה? 3. מה הרעיון בז כלומר מה הדבר הכלכך חיוני בזה שנותן תרצון לאנשי להכין? 4. האם יש מדריך מיוחד? שאלות אחרות יגיעו בהמשך..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום , יש לי מודינג וראיתי את שאר המדינגים המופיעים באתר, וראיתי את המדבקות היפות שהם יצרו והדביקו. אכשיו רציתי לדעת איך אני מכין את המדבקות האלה ואיך אפשר להדביק אותם על המארז שלי.?? - :repuke:תודה-
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום כפי שאפשר לראות במפרט שלי יש לי יחסית דיי הרבה מאווררים במארז שמפריעים לי לישון שאני משאיר את המחשב דלוק בלילה...... העלתי רעיון לקנות פאן באס חדש אבל אז אמרתי לעצמי "עצמי,הולכים לבנות פאן באס" (קיצר נגמר התקציב) .אני צריך מדריך באינטרנט הכי אמין שיש כדי לבנות פאן באס "Home made" ,איזה כלים אני צריך ,איפה ניתן להשיג את הציוד הדרוש וכמה כל הסיפור הזה צריך לעלות לי (עם זה יצא הוצאה גדולה מידי אני יתחיל לחסוך לפאן באס קנוי וזהו ) תודה מראש ;D
-
- 23 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לחברי פורום מודינג ואלקטרוניקה!אני רוצה לקנות סליבינג דחוף,ואני רוצה לדעת כמה כדי לי,אני צריך לארד דיסק לסידירום וצורב גם לספק בקיצור לכל החויטים והכבלים במחשב אבל אני רוצה שהסליבים היו רגישים ל-UV .כמה זה יעלה לי?אני גם זקוק למדריכים איך לשים את הסליבים וגם אני רוצה את ל-IDE כמו שקונים מוכנים יש להם בסוף מן כיסוי כזה לחיבור עצמו אני לא זוכר איך קוראים לזה וגם את התופסנים האלו שצריך כדי לסגור את זה,אני זוכר ראיתי מדריך מוקלט אז מי שראה אותו יודע למה אני מתכוון.אני רוצה לקנות לדים uv חזקים ונגדים כמה זה יעלה לי הלדים?,בערך. תודה מראש!!.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אפשר לחבר קתודה קרה לספק של המחשב אבל להשאיר את הקתודה לא במחשב נגיד במקום אחר?
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי ספק ג'נרי 400 ואט , וכשחיברתי לד כלשהו למחשב אז הלד עשה אור ממש ממש חלש! וכשניסיתי את הלד הזה במחשב אחר הוא דלק כמו שצריך , יש לי קטודה במחשב והספק לא עושה בעיות גם אם אני מדליק/מכבה/משאיר הרבה זמן את הקטודה דלוקה , אבל לד קטן ומסכן הוא לא מפעיל?(!) אז מה הבעיה?
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב תראו יש לי סמסונג 514 כזה שאין לו פאנלים אבל אני עם מברג פצפון צליח לפתוח את ה"פאנל"ואת האנטנה והבטריה עכשיו צבעצי אותם אבל בצורה גרוע והצבע יורד מהר והכל כי זה גם היה צבע שאיתו צבעתי מחשב... עכשיו אני רוצה לדעת: 1.איזה צבע לקנות לפלאפון(או צבעים) 2. באיזה צבע לצבוע כל חלק 3. מאיפה אני משיג לקה ברמה טובה שהצבע גם לא יירד בקלות וגם יהיה יפה כזה כמו פאנלים רגילים וגם שיהיה כמו מראה כזה יפה 4. אם יש לכם עוד הצעות איך לעשות תפאלפון יותר יפה
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום 1.שקניתי את המחשב שלי בחרתי במאוורר יותר גדול וחזק למעבד ולכן קיבלתי עם כל המחשב והקופסאות גם את המאוורר למעבד המקורי של אינטל שבא עם פנטיום 4 חוץ מהמאוורר שבחרתי שהורכב כבר. עכשיו אני מעוניין ליצור תועלת במאוורר הזה אז הייתי רוצה לקבל ממכם רעיונות מה אני יכול לעשות איתו כדי לקרר את המארז 2.התחלתי היום לכין כבל IDE מעוגל,הייתי מעוניין לדעת איזה גודל של צינורית אני צריך כדי שכל הגידים שהפרדתי יכנסו יפה ומסודר בתוכו 3.המארז שלי בה בצידו עם חור למאוורר 80 מ"מ אך הוא בה עם מן תעלה שמובילה למאוורר של המעבד ומוציא את האוויר החם החוצה,רציתי לדעת האם עדיף לי להשאיר שם את התעלה או להוסיף מאוורר במקום?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני שכולם יגידו "שאלת את זה בדיון אחר, למה פתחת חדש", גם המנהל עצמו שאל מה הקשר לדיון והמליצו לי בכלל לפתוח ת'רד חדש. אז הנה. רק שעכשיו אל תגידו שמה שאני עושה לא בסדר =\. 1) איפה בדיוק אפשר להשיג לד בשני צבעים? למישהו יש תמונה של זה? אני רוצה לראות את זה. 2) יש לי מאוורר אחד על המעבד ושני מתחת לHDD, אף אחד מהם לא ממש באיזור פתוח ויש לי מארז של E-Star. כדאי לי להוסיף עוד מאוורר מאחורה ואולי אחד בצד? האם אחרי שאני יעשה את זה יש סיכוי להרגשה של שיפור בביצועים? 3) המעבד שלי מאוד מאוד מרעיש, וזה כנראה המאוורר של המעבד (למרות שאחרי שניקיתי אותו מאבק הוא פעל קצת יותר בקשט). האם כדאי לי לעשות פאן באס ולכלול בתוכו את המאוורר של המעבד, או שעם דברים כאלה כבר לא כדאי להתעסק? ויש דרך…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי , אז ככה , חלון כבר יש לי , צבעתי את המארז בשחור ושמתי לקה עליו ויצא יפה , ומקדימה המארז צבוע צבע ניקל , אבל זה יצא פשוט זוועה , בעתיד אני יתקן את זה... כרגע , יש לי מאורר לדים קטן(כחול) על הכרטיס מסך , וקטודה כחולה של סאנבים , עכשיו , אני מתכנן לקנות פרספקס עבה , ולחתוך בו 5חורים למאוררי 80MM , לשים שניים ירוקים למטה , שניים אדומים למעלה , ואחד צבעוני באמצע , רציתי לשמוע עצות לשיפור עריכה : כרגע עלה לי רעיון לראש , אני יחרוט על הפרספקס צורה של פרפר יפה שיתאים לחורים של המאוררים בצורה מושלמת , ואני יחבר כמה איזה שלוש לדים ULTRA BRIGHT כחולים למטה ויאיר את החריטה איתם... זה הולך לצאת פשוט מדהים!! עצות לשיפור.... ד"א : אני לא מעוניין בפרוייקט UV.(אבל סליבינג לא יזיק)…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
דוד שלי כאן והוא מקצוען הוא יעשה לי חלון משהו משהו אבל אני צריך מין ציור כזה מדיוק.. אני לא רוצה משהו מסובך מין חלון פשוט עם פינות קצת מעוגלות והכי חשוב סימטרי ואסטתי אני לא אוהב כול מיני צורות מוזרו אני אוהב דברים נעימים לעיין אבל זה לא מעניין אותכם אז עם אפשר ציור אני אהיה אסיר תודה. וזה למידי טוואר
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המטרה: להפוך מארז 6A19 כמו של כולם למשהו טוב יותר 1. חלון עם X שבמרכזו יהיה מאוורר 80מ"מ מכניס אוויר 2. חלון על חצי גג ובאמצע מאוורר 80 מ"מ מוציא אוויר 3. חלון על הצורב שיתאים לחלון בגג 4. חור למאוורר בריצפה של המארז 80 מ"מ מכניס אוויר (שאלה לגבי העניין הזה בהמשך) 5. לדים כחולים במקלדת עם כפתור מובנה במקלדת לכיבוי והדלקה 6. הכנת כבלים מעוגלים 7. אורות כחולים בתוך המארז - בחיבורי מולקסים נבחרים ובתחתית 8. סידור עם סליבים של כול ה'בתוכו' של המחשב (או משהו אחר אם אני לא ירצה בסוף להשקיע כסף על זה) 9. להנות מההכנה עצמה וגם מהתוצאה - אני לא רוצה לקנות כלום חוץ ממה שאני באמת צריך (לדים כחולים אני מניח זה ההשקעה היחידה שאני יעשה) שאלות: 10. מצאתי לוח פרספקט מספיק גדול לכול מה שא…
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
תראו ביימר מישהו הראה משהו שהוא הכין עכשיו אני יביא כבר תמונות של מה שהוא הכין וישאל שאלות בסוף: שאלות: 1. האם הדבר הזה באמת שימושי? 2. דעה שכם על הרעיון והמחשב של הדבר הזה 3. רעיונות שלכם לשיפורים של זה... יאללה אם יהיה לי עוד שאלות אני יערוך תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הנה הפרויקט שעבדי עליו כל היום - אם אתם רוצים עוד תמונות רק תבקשו וכל הפרטים על החיתוך גם אם תרצו רק תבקשו.
-
- 33 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי יש לי דרמל של רוקסן ויש לי אליו התקן של רוטר ואני לא יודע מה השימושים שאני יכול לעשות בעזרת התקן הנ"ל . תודה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 910 צפיות
-
-
טוב אז אני רוצה ליבנות את בקרת המאוררים הזות ובכול חנות דאני הולך אין שם את המוצרים איפה אני יכול להזמין הוא משהו כזה את המוצרים תירואה מה אני צריך מאורר 95 מל' לא משנה איזה אבל שיהי חזק שיוריד לפחות 3 4 מעלות+גריל בצבע כסף ועים יש רק שחור אז בלי גריל חמישה מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. מפסק אחד דו מצבי (on/off) עם 3 רגליים. חמש דיודות (leds) דו-צבעיות. דיודה בצבע ירוק או כחול למפסק ראשי, בעלת רגלים של 2.1V כל אחת. תופסנים לדיודות או דיודות עם תופסן מובנה. נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). 10 דיודות חד כיווניות. חמישה מחברי מולקס זכר. מחבר מולקס נקבה. בערך 2 מטרים של חוטים.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
סוף סוף הגיעה לארץ סלבים ועוד במחיר סביר, מדובר על ערכת סליבים של VANTEC Cable Sleeving Kit. http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=1449&catcode=319
-
- 24 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
סיימתי לפני כמה ימים את החריטה: http://planet.nana.co.il/sonne/DSCF0841.JPG אני מתכוון להאיר אותה בלדים בצבע ירוק ויש לי כמה שאלות: כמה לדים בערך אני יצטרך?(הם ימוקמו בצד ימין של הפרספקס) האם סופר לדים יתאימו" ואם כן, איזה נגד צריך? תודה
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-