אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, מצאתי אתר שמתעסק במיקרו-בקרים ונותן הסבר טוב איך אפשר להתחיל להשתמש בהם. יש שם דוגמא לאיך אפשר לעשות פרויקט שמשתמש ב USB כדי לתקשר עם המחשב כך שניתן לשלוט דרכו בכל מיני מערכות. בקיצור, נראה לי שזה יכול לעניין כל מי שמבין קצת באלקטרוניקה. http://www.lirtex.com/heb
-
- 1 תגובה
- 714 צפיות
-
-
שלום, הזמנתי מאיביי מלחם 220V ובטעות הביאו לי של 110V. מה ההשלכות של חיבור מלחם כזה לחשמל? יש מה לעשות עם זה בלי שימוש בשנאי? תודה.
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, יש לי מנורות פלוראסנט מיותרות מסורקים [12V~800V]. יש למישהו רעיון מה לעשות איתן? מודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 732 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מסך של מחשב נייד, כתוב עליו nec NL8060BC31 יש דרך לחבר אותו למחשב שולחני ? יש אולי מתאם שאפשר לקנות ? תודה.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי פלאפון ישן שלא בשימוש סוני אריקסון c510... ועלה לי רעיון אולי לבנות פרוייקט כלשהו עם המצלמה שלו. חמוש במברג קטן התחלתי לפרק ולפרק ובסוף נשארתי עם החלק של המצלמה ביד... אבל זה לא עזר יותר מדי. הייתי בטוח שיהיה כתוב משהו על המודול של המצלמה. אבל כתוב עליו רק PI ו- FP1139.... אשמח אולי אם למישהו יש כיוון שיכול לעזור עם איך להתחיל.... תודה
-
- 1 תגובה
- 922 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מודע לכך שהנושא כבר נידון בפורום בעבר, וראיתי את המדריך לבניית מקלט אינפרא, אבל יש לי מתאם USB IRDA של חברת unitek דגם Y-165 שבמיפרט שלו כתוב שהוא תומך בתקן ASK שלמיטב הבנתי זה התקן שבו עובדים שלטים רחוקים (של טלוויזיה, סטריאו וכו') ורציתי לדעת האם בינתיים (עברו כבר שנתיים מהפעם האחרונה שהעלו את הנושא) מישהו כבר מצא דרך לעשות את זה ? ניסיתי את התוכנה girder אך ללא הצלחה. תודה רבה, רון
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי נגן mp4 (404 archos ) בין הטובים ביותר. באמת אחלה נגן, ולשמיעת מוסיקה הסוללה מספיקה בהחלט . הבעיה היא שבכל מה שקשור לוידיאו הוא שותה חשמל כמו מטורף והסוללה המובנית נגמרת כמו כלום. המכשיר דורש לטעינתו מתח USB , כלומר 5.2 וולט . עלה לי הרעיון לרכוש סוללה 6 וולט נטענת מבוססת חומצה עופרת- lead acid נפוצה וזולה שניתן להשיג כמעט בכל חנות חשמל ולהשתמש בה לצורך אספקת מתח לנגן במצבים בהם אין קירבה לרשת החשמל הביתית. השאלה היא האם עלול להיגרם נזק למכשיר אם הוא יקבל 6 וולט במקום המתח שלו הוא מתוכנן -5 וולט ? מדובר ב-16 אחוז יותר מהמתח הרצוי . האם הפער הזה במתח עלול להרוס את המכשיר ? שימו לב שמדובר בנגן יקר למדי . אם המתח הזה מוגזם , האם ישנו בשוק איזה מתאם\שנאי\ טרנספורמטור שמ…
-
- 28 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני לא בטוח שזה הפורום הנכון לשאול את השאלה הבאה אבל נראה לי שכן. השבוע הייתי במילואים, אימון שבוע מלחמה שכולו בשטח וכמובן שגם אין מקורות חשמל. הדבר היחיד שהיה ברשותי זה בטריות טעונות של קשר צבאי(מק 91, מק 624 מוגבר וכדומה) בנוסף שמתי לב שלחצי מהצוות שלי יש גלאקסי אס 2. רציתי לשאול אם מישהו פה מכיר מדריך(בעברית או אנגלית) או שיודע בעצמו איך ליצור מטען מהבטריות הנל למכשיר שברשותי? אני יודע שזה אפשרי וקיים.. תודה רבה ושבת שלום
-
- 29 תגובות
- 15.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. (מקווה שתבינו את מה שאני כותב) אני רוצה להפוך את השער החשמלי שלי להפעלה דרך הסלולארי. ברשותי שער חשמלי עם כפתור בקרת פתיחה/סגירה. (ללא מתח) חיברתי 2 חוטים מפלאפון sony ericsson k530i בעל כרטיס סים מקבל בלבד דרך המנוע רטט והוצאתי החוצה מהפלאפון. המתח שיוצא מהפלאפון ברגע שיש שיחה הוא לא ידוע לי לצערי. אני יודע שהפלאפון עצמו הוא 3.6 וולט (הסוללה שלו) חיברתי לשם בדיקה נורה אדומה קטנה (כמו של אזעקת רכב) והיא מהבהבת ברגע ששיחה נכנסת. חיברתי את 2 החוטים שיוצאים מהפלאפון ל2 חוטים של הכפתור פתיחה/סגירה אך לצערי ברגע שיש שיחה אין תגובה מצד השער. יש לציין שרק בזמן הצמדת 4 החוטים אחד לשני השער מגיב ותו לא. איך אני מסדר את זה? אשמח לעזרה מקווה שתבינו את מה שאני רוצה להגיד.
-
- 13 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
שלום! אני יודע שזה לא קשור במודינג למחשב אבל בכל זאת זה אלקטרוניקה ופה יש תותחי אלקטרוניקה!!! ככה, יש לי מטען סוללות עם שקע של רכב ואני רוצה להשתמש בו בבית. הבנתי שיש אפשרות להשתמש בספק כוח של מחשב כי הוא מוציא 12V כמו רכב ופשוט לחבר את החוטים שלו לחוטים של מטען. השאלה היא איזה חוט אני צריך לחבר ל+ (אדום) ואיזה ל - (שחור) ואיך אני מפעיל את הספק ללא מפסק ON\OFF פעם עשיתי זאת על ידי גישור עם אטב נייר בין שתי חוטים... הפעם אני רוצה לעשות מפסק... הסוללות הם סוללות למכונית על שלט 4200 7.2 אמפר... אשמח לתשובה! תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים.. לצורך פרוייקט מסויים יש לי צורך ביצירת גל ריבועי מהמחשב. צריכה להיות לי אפשרות להזין לתוכנה מספר X ובתגובה לקבל X פולסים (התדר לא ממש חשוב). חשבתי להשתמש בפורט המקבילי כי זה נשמע לי דיי פשוט, אבל זה לא כ"כ עובד לי ב XP (מסתבר שלא ניתן לגשת ישירות לפורטים במערכות מבוססות WIN NT). בכל אופן למישהו יש ניסיון עם זה? ד"א אני כותב ב Tourbo C++ על XP. תודה מראש! עריכה: טוב כדאי לחפש באמת בפורום לפני ששואלים, מצאתי כמה תשובות. אני אנסה אותן קודם. תודה בכל אופן.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם אני יכול להשתמש בציר גמיש של חברה אחרת (יונדאי או וולף) עם דרמל מקורי. יש הבדל מחירים עצום!! ציר גמיש מקורי עולה למעלה מ-200 כאשר ציר גמיש של חברה אחרת עולה בסביבות ה-50... תודה על העזרה ניר
-
- 25 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן ישלי במארז כפתור של לד שאינו בשימוש (הוא היה שולט בלד של מאוורר סטוק שהורדתי) החיבור הוא כזה יש אופציה להוסיף לדים למארז ולהשמיש את הכפתור הזה ? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 3.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היו לי שני מאוורים אז בניתי לי את הדברים האלה אד שאני יעשה מודינג למחשב: קירור לידיים: מאוור להוצאת אדי הלחמה הצד בלי המאוור יוצא מהחלון מוציא את האדים הרעילים:
-
- 3 תגובות
- 825 צפיות
-
-
טוב יש אנשים שמשעמם להם מקור: http://sexornot.blogspot.com/2005/11/diodsex.html
-
- 3 תגובות
- 879 צפיות
-
-
-
לפני חודש בערך הבאתי פה את המודינג שלי http://www.hwzone.co.il/gallery/album107 עכשיו צבעתי את המארז והוספית חתיכה של זכוכית מקדימה.... הינה תמונות תנו את דעתם(תהיו עדינים) [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 8 תגובות
- 892 צפיות
-
-
אני משתמש בספריית IRremote ובארדואינו UNO. ברירת המחדל של הספריה היא שפין 3 הוא המשדר (אליו מחברים את הלד אינפרה אדום). אני צריך לשנות את זה מפין 3 לפין 11, איך אני עושה את זה? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם אפשר באמצעות מערך של כמה קבלים וסליל לשנות מתח מ9V DC לכמה שיותר..המגבלה היא מקום (שלו יעלה על לוח כזה שמלחימים עליו מה שרוצים..בערך 15X15). נ.ב:זה בשביל מצת לSPADE GUN אגב איזה פורום שולטD: אני אוהב אלקטרוניה ובשבילי זה גן עדן ממש . (טוב בעצם גן עדן בשבילי זה האחוזה של יו הפנר,אבל מתקרב ) תודה רבה חברים
-
- 5 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לדעת בבקשה איך משנים את החיבור של המאוורר מחיבור שמתחבר ישירות לספק כוח לחיבור ישיר ללוח אדם על מנת שאני יוכל לשלוט עליו במיוחד בימים החמים האלו. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם. אני צריך עזרה בשינוי חיבור של מאוורר יש לי מאוורר של 12V אשר חיבורו מתאים לחיבור שעל הלוח אם, כלומר המאוורר עם 3 חוטים ומתחבר ללוח אם עם חיבור קטן ברצוני לשנות לו חיבור כך שאוכל לחבר אותו לספק ולא להעמיס על הלוח אם
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה המצב אנשים ?.. יש לי מאוורר 120mm במארז והוא לא עובד טוב . הוא פעם עובד ופעם לא וכשהוא עובד, עדיף שלא יעבוד כי הוא מסתובב נורא חלש . לפני שאני קונה מאוורר חדש אני רוצה לנסות להחליף את היציאה שלו (היציאה הסטנדרטית של כל מאוורר של מחשב) ליציאה של ספק כוח, ז'תומרת היציאה שמחברים אותה לכוננים, לדיסקים קשיחים וכדו' . אני רוצה לנסות את זה כי חיברו לי את המאוורר הזה בלוח אם למקום שבו אמור להיות המאוורר של הקירור למעבד מחובר, אבל יש לי BT שהיציאה של המאוורר שלו היא של 3 פינים, ולא של 4 כמו שבלוח אם שלי (Gigabyte P965 DS3), וחיברו אותו לכניסה של 3 פינים כמו של המאוורר ה - 120mm שיש לי, ואת המאוורר ה - 120mm שאני רוצה לשנות את היציאה שלו חיברו לזה של ה - 4 כשאחד המפינים של ה - …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להחליף את הלדים בשני מאווררים שיש לי כגרע במארז רציתי לדעת אם הלדים האלא יתאימו: http://www.ebay.com/itm/10pcs-5mm-Ultra-Bright-Red-LED-/220988654894?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3373f3452e אני ידוע שמבחינת גודל הם יתאימו אבל מבחינת החזוק אם זה החוזק הממוצע במאווררים למחשב? תודה
-
- 5 תגובות
- 975 צפיות
-
-
אהלן חברה. יש לי 2 מאווררים שהחיבור שלהם הוא ישירות ללוח אם, כפי שרואים בתמונה שצירפתי. אני רוצה להחליף את החיבור שיהיה כחיבור ללוח אם, חיבור מתח בלבד. זה אפשרי? אם כן אז איך עושים את זה?.. תודה!! [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי 400-450 שקל לקניית מארז... אז אמרתי, ב400 אני לא יקבל משהו שיש לו בגג מאוורר + 2 בדלת+ 2X120 נשלם 250~ מארז זול ואם שלדה דקה ונקנה דרמל לא אמיתי(WOLF וכו') ובהמשך גם נוסיף חלון כמובן איזה מארזים היו טובים לפרוייקט שכזה? אם אפשר קישור תודה מראש יונתן 8)
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-