אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. לא מזמן גיסי הביא לי קופסא עם המון נגדים ועוד כמה רכיבים אלקטרוניים שאני לא מצליח לזהות, המצלמה שלי לא בשיא אז בנוסף הכנתי גם שירטוט: http://photos.walla.co.il/ilshishos (הרכיב עצמו מוקף בעיגול אדום). יש לי כמה נגדים משומשים (שהיו מולחמים ללוח הלחמה אבל הוצאו) הם עדיין יכולים להיות בשימוש?
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
לפני כחודש הזמנתי קטודה כחולה coolermaster aurora יומיים אחרי שקניתי אותה ה inverter שלה נשרף. התקשרתי אל PCH והם אמרו לי לבוא להחליף רציתי להחליף לקטודה של sunbeam כי אני לא רוצה עוד פאשלות מ coolermaster... אז רק אתמול הזדמן לי ללכת לקחת את הקטודה, והמוכר בחנות אמר לי שאי אפר להחליף ושאין אחריות על קטודות טוב אז לקחתי את הקטודה החדשה ושילמתי עליה, במקום לקבל זיכוי ולהזחיר את ה coolermaster עכשיו, ב inverter של sunbeam יש אפשרות לחבר שתי קטודות, ויש לי עוד חיבור אחד פנוי אז האם אני יכול לחבר לשם את הקטודה של coolermaster ? (והאם המתחים אותו דבר ? אני פוח שלא יישרף שוב...) הנה הקטודות: http://www.pch.co.il/docs/pd84746168.htm http://www.pch.co.il/docs/pd905624200.htm) ד"א…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://www.thermaltake.com/accessories/a2167ycable/a2167ycable.htm אני מעוניין לקנות כבל כזה. זיגזג אמרו שלא יהיה להם בזמן הקרוב. יש לכם מושג בחנות שכן מוכרת את זה?? עדיף בארץ אבל אם לא אז גם בארה"ב.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קראתי את המדריך להתקין מסך נומרי עם בקר HD44780 ואני רוצה לעשות את זה כחלק מהמודינג שאני עושה למחשב שלי... עכשיו במדריך כתוב שהמסך אמור לעלות בסביבות ה 50-70 שקל וכשבדקתי בחנות אלקטרוניקה בעיר שלי הם רוצים 99 שקל על המסך של ה 4 שורות.. האם המחיר הזה בסדר? או כמו שכתוב במדריך המסך אמור לעלות 50-70? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצה שלכם (לאחר נסיונות בהזמנת מוצרים דרך JEB-TECH וכמובן מהארץ. OK, יש לי סליבינג למחשב שקניתי מזמן, ניסיתי להוציא את החוטים מהמולוקס של ה20 פינים (זה שמתחבר ללוח האם) לא הצלחתי עם שום מכשיר!ו לכן התיאשתי, עטפתי את כל הכבלים של המחשב באיזולירבנד, ועכשיו זה נראה כמו חירייה. כמו כן הוספתי לוח שליטה על מאווררים ויש לו חוטים קטנים כאלו שאותם אין לי מה לעטוף באיזולירבנד, אז כל המחשב שלי נראה רע! החלטתי לא להתייאש ולהתחיל מחדש. אני צריך המלצות. לקנות כבלים מעוגלים (האמת פה אני ממש לא מבין כמה סוגים ומה בדיוק אני צריך) אני יכול להגיד לכם שהמרחק למשל מלוח האם להארד דיסק ולCD הוא ממש קצר (אני יודע שהכבלים האלו הולכים לפי מידות מרחק באינצ'ים) ולכן אני צריך א…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אם יש מקום בפורוםא הזה או פורום אחר שאתם מכירים שיוכל לענות לי בצורה יותר טובה אני אשמח.. אני רוצה לדעת כמה ואט לוקח מזגן 3.5 טון (כוח) מזגן מרכזי לשעה וכמה לוקחים מכונת כביסה ומייבש כביסה לשעה... איפה אני יכול להשיג את המידע הזה?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הודעה חשובה: תרד זה משמש אותי להצגת כל מיני שאלות שיש לי לגביי המודינג הגדול שאני עושה, פתחתי אותו לפי המלצתו של alianyn. אז בבקשה לא לנעול אם אתם רואים כל הזמן שהשאלות משתנות. *****אני הייתי צריך לכתוב את ההודעה הזאת או שהיא מיותרת?? בעקבות קריאת המדריך של VBMaster, החלטתי לקנות מלחם שגם ישמש אותי לחריטה על פרספקס וגם לעשות חור למאוורר 120MM. אני חשבתי כל הזמן הזה שלאבא שלי יש מלחם, אבל יצא שיש לו מלחם של המקצוענים (זה שיש לו "סיכה" בגודל חצי מטר) ואני לא יכול להשתמש בו, אז אני קונה אחד חדש שיתאים. אז כמו שאמרתי, רציתי לדעת כמה הוא עולה? אני יכול להשיג אותו ב-ACE או בהום סנטר? ואיזה סוג כדאי לי לקנות? (או שאין לו סוגים???) עריכה::::: אני מאוד מצטער אבל חשבתי שאני בפורום …
-
- 71 תגובות
- 8.6k צפיות
-
-
המוד הזה נעשה אחרי שנואשתי מלכניס את החלקים לתוך הסורק הישן שלי (לא הסתדר עם הגודל והספק, וכבר חתכתי אותו יותר מדי). אז לקחתי מארז מיני שמצאתי במחסן, הורדתי לו את הצבע, פתחתי לו חלון עם דרמל ודיסק, שייפתי, שמתי את הגומי H היחידי שהצלחתי למצוא (קצת גדול, אבל לפחות ישרוד התקפה גרעינית ) וחלון פרספק (בקרוב חריטה ולדים) וצבעתי אותו עם ספריי ניקל ... המחשב הולך לשבת בחדר מחובר לטלויזיה וישמש לי משהו בסגנון HTPC . תמונות אפשר לראות כאן http://photos.walla.co.il/tarzis22 תחת Mini Tower
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
איך אני שולט על מאוור בעזרת פוטנציומטר??... איך אני מחבר אותו למאוורר?? ???.. תודה מראש לעוזרים..
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה צריך להיות דבר מאוד חזק... הייתי רוצה לדעת איפה אפשר להשיג כאלה , כי בפנדה נגיד מקסימום זה לד לבן של 7000MCD... תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקי אז יש לי כמה שאלות 1. האם יכול להגרם נזק מעיגול פשוט של כבלי idle (יענו לעגל אותם עם סלוטייפ) 2. יש לי כרטיס מסך ATi Radeon 9200 Series והוא ממש מתחמם עכשיו יש לי מאוור קטן להרכיב אותו עליו ? ואם כן עם איזה חומר להרכיב וגם יש לי עוד מאוור קטן להרכיב 2 מאוורים על הכרטיס מסך או על ההארד דיסק או משהו :\ 3. יש לי מאוור חזק אבל הוא קצת רועש יש משהו לעשות בנידון? וגם אני לא ממש יודע איפה לשים יש לי 2 פתחים 1 מתחת לספק כוח שהמאוור לא ממש מועיל כי האוויר נתקע בכבלים 2. בקדימה של המארז ואז זה רק מקרר את הארד דיסק שהוא גם חם אמ לפני כמה זמן מצאתי מאוור של ספק כוח ישן מה זה ישן ? בערך 1990 משהו באיזור לפי דעתי הוא עובד אבל הבעייה שאני לא ידוע איך להתאים את הכבלים שלו ל…
-
- 34 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם!, קיבלתי המון תגובות מעודדות בעקבות פרסום המדריכים, ואני שמח שכולם יכולים להנות מהם, אבל זה לא הזמן לנוח על זרי הדפנה! . בזמן האחרון קיבלתי אין ספור הצעות לרעיונות למדריכים, אך איני יודע במה לבחור ולכן ברצוני לשאולאתכם: מה המוד שהכי הייתם רוצים שאני יבצע ויכין עליו מדריך? הצעה אחת שאני כבר חייב היא חיבור אודיו בקדמת המחשב, אני מבטיח לעשות את זה אולי בפרק המודינג לאחר הבא (5) אך הכל תלוי בבחירתכם. זכרו! מי שמצביע - משפיע! נדב
-
- 30 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי צג LCD 20X4 אך אני חותך בדיוק במידות ובעזרת מה ??
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ואללה, שבועיים חלפו להם מאז פרק המודינג הראשון... אךךך היו זמנים... בפרק היום נדבר על נושא שמעסיק לא מעט מודרים מתחילים ומתקדמים כאחד - חריטה על פרספקס. רק יש כמה בעיות בחריטה הקונוונציונלית: - לא לכולם יש דרמל - צריך אימון רב כדי להגיע לתוצאות טובות עם דרמל - דרמל הוא כלי חזק מאוד, ולכן קשה להיות מדויק איתו בהתחלה אז בעקבות כל הסיבות הנ"ל, בגלל זה שגם לי אין דרמל , פותחה שיטת המלחם והמחט (אם למישהו יש רעיון לשם יותר מקצועי הוא יתקבל בברכה) השיטה פשוטה והוסברה בפרק 2 של מודינג בשעה אך בעקבות פניות רבות החלטתי להסביר לכולם איך השיטה בדיוק עובדת: אזהרה!! - אדי הפלסטיק מסוכנים לשאיפה, יש לעבוד בחדר מאוורר היטב! - תודה ל- MILK INC ששומר על הבריאות שלכם מה אנחנו צ…
-
- 28 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
אז ככה. עד לפני זמן לא רב אם באמת רצית לעשות מודינג למחשב היו לך שתי דרכים: או לעשות בעצמך (הדרך הנכונה!!!) או להזמין מוצרי מודינג מחול... הקהילה בארץ התפתחה ולאט לאט חנויות התחילו להביא לכאן קטודות, מאווררים מיוחדים, מארזים צהובים וכו. אבל עדיין היו בעיות. המחירים לפעמים היו בשמיים ועדיין היו מוצרים שלא היה כדאי לקנות בארץ (כבלים עגולים) או איאפשר היה בכלל להשיג אותם (ערכות סליבים למשל...). והמצב המשיך להשתפר - מחירים ירדו והיום אפילו יש סליבים בארץ. חנויות התחילו להביא סליבים אחרי שלקוחות הראו התעניינות בזה (אני יודע שאני הצעתי לשתי חנויות להביא את הערכות של וונטק) והיום ראיתי עוד מוצר של וונטק בביקורת ווידאו - מחברי מולקס בצבעים - http://www.3dgameman.com/vr/vantec/e…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מאוד רוצה במארז הישן שלי להוסיף מאוררים ובשביל לקדוח הבנתי שצריך כוס קידוח או דרמל, כהכלתי להום סנטר ושאלתי על כוס קדוח אמרו שזה עניין של 100-200 ש"ח והם לא בטוחים שיש להם בשביל מתכת. ובקשר לדרמל שוב פשוט לא רציתי לבזבז 200-300 שקל. אז אני עושה את החורים עם המקדחה שלי ופשוט אין לי שום ניסיון בקידוח, התכנון שלי זה לקדוח הרבה הרבה חורים של 5ס"מ בצורת עיגול ומסביב לעשות את 4 החורים לברגים. אני לא יודע מה הגודל שצריך בשביל החור של הברגים, 4,5,6ס"מ? מה הגודל הסטנדרטי לבורג של מאורר? הקטע זה שאין לי בכלל ניסיון ואני לא יודע איזה כלי עזר צריך, איך לקדוח, הכוונה אם צריך מגן לעיניים? או משהו דומה? משום שזה רק חורים קטנים אני חושב שזה לא צריך להיות יותר מדי קשה אני צודק? …
-
- 25 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
אוקי אנשים, שלום שלום, הכרנו, מצויין :] לי קוראים אלדר , יש לי מערכת מים למעבד פנטיום 3 500 שבניתי לבד :] הכל טוב ויפה מים כחולים, ולא לא עשיתי אוברקלוקינק, כי הכל נעול אצלי :\ באסה, כן אבל זה עדין יפה :] אוקי הגעתי למסקנה שאני רוצה שיהיה לי צג של טמפרטורות בפרונט של המחשב, עכשיו יש לי מארז של פנטיום 2 שיש בו צג אלקטרוני של כפתוק ה"טורבו" שלא בשימוש.... ואין דבר כזה "אי אפשר" אני ממש רוצה לעשות , להתאמץ, להחלים, מה שייקח אני יעשה שאני יוכל לראות את הטמפרטורות של המעבד או לוח אם או של אלוהים בצג הזה.... אם תוכלו לעזור לי אשמח ביותר :] :]
-
- 67 תגובות
- 7k צפיות
-
-
כידוע לחלקכם, בזמן האחרון צוות האתר השקיע ברכישה של שרת חדש בשביל האתר.. היו לנו קצת בעיות (לא עקרוני במיוחד מה) ובזמן שאנחנו ממתינים נוצר זמן לעשות מוד קטן לשרת.. כן כן, חיתוך בעזרת ה-WaterJet! המארז הוא מארז 2U כלשהו שנתרם מרוזטק, והצורה המקורית של החיתוך עוצבה ע"י המודרים בתור רעיון לגריל בשביל האתר.. אז לקחתי, שיניתי ועיבדתי אותה קצת.. ועשיתי תוכנית חיתוך, והתוצאה לפניכם - נתחיל קודם עם תמונות תקריב כדי להקשות עליכם לזהות את הצורה.. 8) קודם כל ניסיון חיתוך בעץ, על מנת לוודא שלא נדפוק בטעות את המארז.. הברזל של מכסה המארז הוא בעובי 1 מ"מ.. יש לכם כבר רעיון מהי הצורה? מה זה כבר יכול להיות? העניין כבר מתחיל להיראות יותר ברור.. במהלך החיתוך עם המכונה…
-
- 59 תגובות
- 9.7k צפיות
-
-
הכנתי אלמנט תאורה פשוט מהמדריך עכשיו אין לי מושג איך אני יוכל לחבר אותו לחשמל של המחשב יש לי מתג אז אני יוכל לשלוט בזה עם המתג האם זה אפשרי? אם כן בבקשהה תסבירו לי איפה בדיוקר לחבר את כל העניין של החשמל
-
- 2 תגובות
- 954 צפיות
-
-
אז ככה, ממש מזמן צבעתי את המארז בצבע כסף, וכשעשיתי חורים למאווירים לא מזמן שרטתי את הצבע :'( עכשיו במקום לשייף את הכל חשבתי לצבע את הכל בשיכבה עבה של לקה, למלות את כל השריטות ,ועל זה לתת את הצביעה שוב . מה דעתכם? או שאולי עדיף להוריד את כל הצבע (לא לא לא).
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב אני עכשיו רוצה לחתוך את החלק העליון של המארז שלי ולשים מאוורר שם אבל.... אני לא מצליח לפתוח אותו. יש שם ברגים מיוחדים כאלה, הנה הבאתי תמונות איך פותחים את זה?! שאלה שניה בקשר למאוורר. למאוורר שלי יש חיבור אפור כמו בתמונה, שמתחבר ללבן ואז יש את המולקס וככה אני מפעיל אותו. עכשיו, אריתי בלוח אם שיש חיבור כמו הלבן, חיברתי את המאוורר ישר לחיבור הזה )זה יותר טוב לי ככה כי יש פחות בלאגן עם החוטים) והמאוורר פעל, אבל הלדים היבהבו. האם אני יכול להשאיר את זה ככה? או שזה מזיק?? הנה התמונה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום.. בידיוק קראתי את המדריך לבניית מקלט IR של HEATSEEKERZ ואז שמתי לב שיש לי אפשרות לחיבור IR RECIVER על הלוח אם (EPOX 8RDA+) אתם יכולים בקשה לעזור לי עם זה.. מה בידיוק אני צריך לקנות ומאיפה? ואם מישהו עשה את זה תודה
-
- 0 תגובות
- 791 צפיות
-
-
היום סוף סוף עשיתי את החריטה הראשונה שלי! אבל לצערי שכחתי לצלם תמונות תוך כדי..אחרת הייתי עושה מזה עוד פרק במודינג בשעה... החריטה היתה מאוד פשוטה, הפרספקס לקוח מקופסה של דיסקים, והחריטה נעשתה בעזרת מלחם וסיכה, כמו שהדגמתי בפרק 2 של מודינג בשעה. כל החריטה לקחה בערך 15 דקות, והיא יכלה לצאת יותר מדויקת עוד לא הספקתי ללטש את הקצוות אז זה עוד לא נראה משהו משהו... ;D אבל שטויות, תגובות בכיף ד"א, שווה לראות: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70619.msg609864#msg609864 -> סוף הדף נדב
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
(התלבטתי קשות באיזה פורום לשים את זה, אם צריך תעבירו) אז ככה: אני מתכנן לבנות מארז חדש למחשב... בתחלה חשבתי לבנות מחתיכות של מארזים ישנים אבל זה לא יוצא יפה..(מניסיון)... אחרי זה חשבתי לבנות מפרספקס אבל גם את זה לא אהבתי.... אחר כך חשבתי לבנות מעץ, אבל הוא לא מוליך חום מספיק טוב, אז פחדתי שהמחשב יתחמם יותר מדי.... ובסוף החלטתי לבנות מ...זכוכית! אז יש לי כמה שאלות: 1. עד כמה זכוכית מוליכה חום טוב? ביחס לפח? יותר? פחות? הרבה פחות? הרבה יותר? 2. עד כמה קל\קשה לעבוד עם זכוכית? אפשר לחתוך עם דרמל? מסור? מקדחה? יש לי הרבה כלים, (אבא ואמT שיפוצניקים חובבים) השאלה היא עד כמה זה מסובך...... ואם יש עוד חסרונות בשימוש בזכוכית לבניית מארז, אשמח לשמוע... תודה..
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-