אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם יש לי בעיה קניתי מארז טרמלטייק וחיברתי הכל 1)איפה שמים את הסנסור של הלוח בקרה 2)למה אני לא מרגיש את מהירות המאווררים שאני מסובב את הפונטציומטרים 3)ועד כמה מדויק המד מעלות במידה שהוא נמצא במקום שלו ואיפה אפשר לראות או לקרוא על כל החיבורים ולדעת שני חיברתי הכל במקום אני מקווה ששאלתי את השאלה במקום הנכון תודה לכולם הבנתי אבל בחוברת המצורפת לא מופיע איך מחברים את כל המאווררים ללוח בקרה ובקשר למאווררים אני לא מצליח לשמוע שהם מסתובבים מהר יותר או שהם שקטים ואין אפשרות לשמוע אותם בכלל !
-
- 1 תגובה
- 841 צפיות
-
-
היי כולם, לאחרונה הבנתי שכל החלק הקדמי שמוקדש לכוננים במארז שלי לא ממש נחוץ ואני די מעוניין להיפתר ממנו. עם כניסת כונני SSD כבר לא צריך מקום לדיסק קשיח שכן הם מאוד קטנים ואפשר לדחוף אותם בכל מקום בלי בעיה, הדבר השני זה שאני לא משתמש בצורב כמעט בכלל, וגם אם כן אז יש לי כונן חיצוני, וגם עברתי דירה והמקום מועט אז זה רעיון טוב להקטין את המארז. מדובר בחלק הקדמי של הכוננים כמו שאמרתי וניתן לגלח משם 20 סמ בערך. המארז שלי אגב זה מארז זול מאוד שקניתי ב100 שח, משהוא ממש זבל אבל עובד טוב. עכשיו לחלק הקצת יותר בעייתי, אני מאוד בעד מודינג והייתי רוצה לעשות את זה בעצמי, אבל אין לי כלים מתאימים, כן יש לי מקדחה ודברים פשוטים, אבל אין לי מסור ודרמל, למישו יש רעיון מה אני יכול לעשות? בעיקר…
-
- 2 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום קניתי את הסט טרנזיסטורים שמוכרים ב-electrodragon. http://www.electrodragon.com/?product=general-low-power-transistor-pack-11-kinds-10 על כל טרנזיסטור, בשורה הראשונה כתוב השם שלו, למשל 2N3906, אבל תמיד יש שורה שנייה.. מה אומרת השורה השנייה? להלן מה שכתוב על כולם: ממעבר על כולם, ניתן לראות שהשורה השנייה היא תמיד אות(או 2 אותיות) + מספר, והמספר הוא תמיד 331. (לפחות בכל הדגמים שכלולים הסט הנ"ל) האות לעומת זאת היא לפעמים H, C, D, B, P, ואפילו GR.. אז מה אומרת האות, ומה אומר המספר? תודה רבה card
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש כבלים של USB שלפעמים באים עם התוספת הקטנה הזו לקראת סוף הכבל: מה היא עושה? ומשהו נוסף: מכירים את הכבלי USB הנמתחים? http://www.buyincoins.com/new_en/details/usb-to-mini-usb-5-pin-male-retractable-data-cable-mp3-product-5762.html המבנה הפנימי של הכבלים האלה שונה מהרגילים: 4 החוטים בפנים מסודרים בשורה, במקום להיות צמודים, אין סביבם ליפוף של חוט מתכת, ובכלליות הכבל דק יותר.. (לא בדקתי אם כל חוט בתוכו גם דק יותר, אולי החוטים בפנים הם בעובי זהה לחוטים שבכל USB רגיל) השאלה - האם לכבל מהסוג הזה יש חסרון? למשל יכול להעביר פחות זרם? או יותר חשוף לרעשים? תודה רבה card
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הייי, אני רוצה לקנות לדים בשביל לעשות את המודינג הראשון שלי (משהו מאוד פשוט). עכשיו אני צריך לדים ואני רוצה שהם יהיו חזקים שיאירו טוב. הסתכלתי בebay וראיתי שמוכרים שם המון לדים במחירים מצחיקים (50 לדים של 5000mcd ב 5 דולר כולל משלוח לדוגמא). יש לי שתי שאלות: 1. האם אפשר לסמוך על ebay שישלוח לי את מה שהזמנתי ולא לא לדים מקולקלים או שונים? למישהו יש ניסיון בקניה דרך האתר? 2. האם לדים של 5000mcd חזקים מספיק? כדאי לי לקנות אותם או שיש יותר חזקים? מה יותר חזק ultrea bright או super bright? עשיתי חיפוש בפורום ומצאתי חומר על לדים אבל לא מצאתי תשובות לשאלות ששאלתי. תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שאלות לגבי לדים. ביקרתי באתר הבא לגבי לדים שונים: http://www.lsdiodes.com/ רציתי לדעת מספר דברים. 1. מה ה MCD "הנורמלי" לשימוש לתצוגה במחשבים לדוגמא POWER ON ופעילות ההרדיסק. 2. האם כאשר מריצים לד מלוח האם - למשל POWER ON וכדומה - עדיין צריך נגד ביניהם? 3. כמה מתח מספקים בד"כ החיבורים על לוח האם ללדים ולסויטצים. 4. אשמח לקבל מידע על כיצד להכין SWITCH ל POWERON ו RESET 5. בכמה נמכרים לדים וסויטצים בארץ? 6. "בתים" לסויטצים ולדים - היכן למצוא? עברתי על ה- MANUAL של לוח האם שלי - אבל לא רשום מתחים. יש רק את הדיאגרמה הבאה.
-
- 2 תגובות
- 735 צפיות
-
-
אם אני רוצה לשהתמש ביותר מספק אחד במחשב איך אני עושה את זה??? איך אפשר להדביק צלעות קירור על הלוח אם??? תודה לעוזרים...
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רצתי לדעת 2 דברים: 1.יש לי מסך של מחשב נייד שהמחשב הנייד מת (וואי באמת שחחרשו את השאלה הזאת פה..) אבל איך אני יודע איזה מהכבלים שיוצאים מהחיבור הזה מתאיימים לכבל של הRCA? (פשוט ראיתי תמונה שמישהו הלחים את החוטים של המסך הנייד לכבל RCA ) 2.איפה אני יכול לקנות את המדבקה הזאת שהופכת את המסך למסך מגע? תודה!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, החלטתי לנסות לבצע פרוייקט עם פרספקס (חריטה חדשה,בסגנון ה-High Couple שעשיתי). אני רוצה שהיא תואר גם ע"י לדים UB. היום הלכתי לחנות וקניתי 8 לדים UB - ארבעה כחולים וארבעה לבנים. יש לי אצלי בבית נגדים של 75 אום. מקור המתח למוד שיבוצע יהיה חיבור דרך USB,שנותן 5V . שאלתי - האם נגד של 75 אום יספיק למעגל של 4 לדים UB שיחוברו זה לזה,ושמקור המתח יהיה של 5V? אם בלבלתי במושגים,אני מתנצל - אני כותב אחרי משמרת לילה בביה"ח.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם זה משנה באיזה כבל להשתמש מאלה? למרות שכולם ב250V על ימני כתוב 10/16A ועל שמאלי כתוב 10A. זה משנה? שאלה אחרת בנוגע לתקעי זכר ונקבה: הם נפוצים או נדירים במדינה? מה שאני צריך זה חיבור זכר. איך קוראים לחיבור זה שאוכל לשאול עליו בחנות? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמה עולה לשלוח את המעטפה עם הכסף? ותוך כמה זמן זה מגיע אליהם והם יוצרים איתי קשר?
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב אנשים ... בזמן האחרון התחלתי מאוד להתעניין בתחום המודינג ... וגם קראתי מדריכים רבים באתר הזה ובאתרים נוספים .. אך דברים רבים לא הבנתי כי הרוב מלוווה בתמונות אך לא בכל השלבים ולא תמונות מדויקות מספיק .. ולהתחלה רציתי לעשות חלון בצד המארז + תאורה קלה בפנים המחשב .. ולכן רציתי לשאול :::: 1. איך גוזרים את המתכת של המארז לחלון ? עם אילו קלים ? 2. עם מה מכסים את החור ? איזה פלסטיק ? 3. מה זה הגומי שכל הזמן מוזכר לשים ? למה הוא משמש ? איפה קונים אותו בב"ש ? ולגבי התאורה אני ישאל אחר כך ........
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ערב טוב, מפאת תחילת הלימודים באוניברסיטה - לא יצא לי להשתתף הרבה בפורום זה. בכל אופן,הודות ל-PRO-MODDER ולרבים אחרים , ניסיתי להתחיל סוף כל סוף את פרוייקט המודינג שלי... (היה אמור להיות PROJECT THOR,אם אתם זוכרים). הבעייה הייתה שמרוב שהתעסקתי בעבודה,בלימודים וב"תיקון" של מחשבים אחרים (חברים וחברים של חברים שביקשו) - לא נגעתי בשלי... מסקנה - היה עדיף... הסיבה - יש לי מארז THERMALTAKE מסוג S-ARMOR שחור יפהפה שרק מחכה ש"אניח עליו את ידיי"... (מתנה שקיבלתי על תיקון מחשב) ככה שאני אעבוד טיפין טיפין על המארז - ואעדכן כאשר אסיים.. נכון לעכשיו - אני מתכנן חריטה עדינה על החלון של המארז ו-ROUNDED CABLES מוארים בלדים.. מצאתי כתבה שמסבירה איך מכינים כבלי USB עם לדים - ברגע …
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, הרצתי לא מעט חיפושים בגוגל לפני שפתחתי את הנושא ובעיקר יצאתי מבולבל. אני מבין שחוטי חשמל(ללא הבידוד) מגיעים בגדלים שונים. לפני כמה ימים שאלו אותי בחנות אם אני רוצה כבל מעריך עם חוטים של 2.5 או 4, האם מדובר בקוטר, בשטח החתך או בתקינה? מהחיפושים שהרצתי הבנתי שבארצות הברית יש תקינה, AWG שרצה מ-000(הכי גדול) וככל שהמספרים עולים ככה העובי יורד. האם יש תקיהנ ארופאית(שהיא גם הישראלית?) שרצה במקביל? מעבר לזה, ברגע שאבין איך "מסמנים:" כל חוט חשמלי, הייתי רוצה לדעת מה הזרם שניתן להעביר דרכו. בתודה מראש לעונים.
-
- 17 תגובות
- 150.6k צפיות
-
-
כמה משמעותי ההבדל ביניהם?? אם אני מחבר כבל מתאם בין חיבור הHDMI במחשב לDVI שבמסך - האם האיכות תשתפר (בצפיית סרטים נניח)??
-
- 2 תגובות
- 862 צפיות
-
-
1.רציתי לדעת איפה אפשר לקנות דיסקיות חיתוך לדרמל סוג 420 אם יש כאלו באייס/הום-סנטר ומה טווח המחירים ? 2.באילו אמצעי מיגון אתם משתמשים כאשר אתם חותכים מתכת בדרמל ? כל הקטע של חתיכות של דיסקיות שבורות עפות לכל עבר לא נשמע כיפי! 3. בהום-סנטר/אייס/אופיס דיפו יש פרספקס שקוף ? אם כן מה טווח המחירים שוב P: תודה רבה למגיבים! בין העונים נכונה יוגרל פרס :-*
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום! 1.יש לי על הלוח אם (MSI) חיבור IR והבנתי שלא צריך הרבה רכיבים כדי לעבוד עם החיבור הזה, וריצתי לדעת מה לקנות על מנת ליצור אינפרא ? 2.האם זה יעבוד עם כל שלט? 3.מה הטווח של זה? 4. האם זה רק מקלט אינפרא או גם משדר? 5.יש מדריך עם תמונות שמראה מה לחבר למה? 8)תודה ענקית למי שיעזור!!! 8)
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך עושים חרטית על הפספקט? למשהו יש שלבים אני רוצה לעשות קצת מודינג על המארז הבא: http://noacomp.co.il/Product.asp?productid=1528&catcode=344 מה אתם הייתם ממליצים לי לעשות למארז. ...
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות.. אני הולך לבנות אלמנט תאורה לפי המדריך באתר ורציתי לדעת: האם יש כמה סוגים שונים של לדים UB? האם יש עוצמות שונות ואם כן איזה עוצמה מומלצת להשתמש בשביל להאיר חזק את המארז?(באיזה עוצמת לדים השתמשו במדריך) קיימים לדים UB בצבעים צהוב וכתום?
-
- 7 תגובות
- 831 צפיות
-
-
אוקיי בא לי לשים לדים במארז עכשיו חש לי כמה שאלות עם אני ייחבר 4 לדים בטור (כל לד 3 v) אז אני לא ייצטרך נגד??? ועדו שאלה לאן אני צריך לחבר את הלדין במארז?
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
וואי, מזמן לא ביקרתי בפורום הזה (מודינג).. איזה חודש.. : מעניין מה השתנה.. בכל מקרה, אני מתכנן לבנות בקרוב מחשב, ואני עובד עם SKETCHUP 6 PRO. אני יודע שהמידות של הלוח שלי הם 240mm על 300mm אז לקחתי צד אחד (לצורך העניין אורך) שיהיה 60 ס"מ. גובה יהיה 35 ס"מ (ביחס ל240). עכשיו אני צריך לדעת מה יהיה נפח המחשב בזכות הרוחב, אז אני רוצה לדעת מהו הרוחב של כרטיס מסך ממוצע ומה הרוחב של מחשב ממוצע, לפי זה אני אבנה את השאר. שאלות בסיכום: 1. 60 ס"מ אורך זה לא מוגזם קצת? 2. 35 ס"מ גובה זה לא מעט מדי? 3. מהי המידה (רוחב) הסטנדרטית של כרטיס מסך - ניקח לדוגמא את הX1950 PRO? ומה של מחשב? מ, תודה לעונים..
-
- 4 תגובות
- 590 צפיות
-
-
מאיפה משיגים שרינקים? זה הולך בחבילות? כמה כסף עולה בערך חבילת שרינקים? איך הגדלים הולכים? תודה.
-
- 17 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
קודם כל, קניתי מלחם 30W, זה טוב ? ואחרי 10 דקות שהוא בחשמל, הוא ממיס את הבדיל רק אחרי שהוא במגע איתו 3-4 שניות, זה בסדר ? ועוד משהו; המלחם שלי הוא 30W ו 230V אז זה אומר שהזרם שלו זה 0.76A ? עריכה: עוד שאלה על לדים; הרכבתי במעגל טורי 4 לדים (שצורכים 3V כל אחד) עכשיו פשוט לחבר את ה + לכבל הצהוב במולקס ואת ה - לכבל השחור שלידו, נכון ? אני לא רוצה שהספק שלי יישרף (מה שכמעט קרה מלא פעמים..) עוד עריכה: ערכתי כותרת, מקווה שהיא בסדר... ועוד שאלה; יש לי מאורר שחתכתי חוט שלו לצורך חיבור פאן באס, ויש כמה חיבורים בין 2 חוטים אז ליפפתי אותם ושמתי עלים סלוטיים שחא ייגע בדברים אחרים... אתמול השגתי מלחם ואני רוצה להלחים אותם כמו שצריך אז אחרי ההלחמה, עם מה לבודד אותם ? סלוטייפ זה טוב ? כ…
-
- 21 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, הפרוייקט שברצוני לממש הוא בעיקרו שלט ל5 מזגנים (כרגע לא 'בית חכם' של ממש, יותר כמו שעון שבת משוכלל) לדוגמא- אני רוצה בשעה 20:00 להדליק את מזגן 1 ולכבותו ב23:00. את מזגנים 2 ו3 להדליק ב22:30 ולכבותם למחרת ב8:00. ושוב את מזגן 1 להדליק ב10:45 ולכבות ב14:00 וכו' וכו'. קטע של דתיים וסעודות שבת, אם מישהו תמה. התוכנית היא לרשת כבל דו גידי מול כל עינית של מזגן וחזרה למרכז בקרה (מילים מפוצצות) = הארדואינו החמוד והנוצץ שלי. מי אני- מתכנת עם שליטה טובה ב C ו ++C, ורקע מוגבל באלקטרוניקה (לא מתבייש ללמוד, פשוט לא יצא לי). מה יש לי- ערכת sparkfun בסיסית + מקלט אינפרא (TSOP38238) + כמה לדים 950nm. במה התנסיתי עד כה- השלמתי חצי מה'ניסויים' של הSIK + כמה מודיפיקציות…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
טוב אז השאלה שלי תיהיה קצת לא מובנת אבל אני אנסה לנסח את זה כמו שצריך: רציתי לדעת האם קיימים הבדלים בין MP3 לבין DISK ON KEY הכוונה היא כמובן לא למכשיר אלא לזיכרון שיושב על כל אחד מהמכשירים. האם הוא אותו סוג זיכרון? שתי המודולים של הזיכרון לא דורשים חשמל כדי לשמור מידע זאת אומרת שהם דומים? הכוונה היא בגדול להפוך MP3 לDISK ON KEY ללא סוללה כי כמו שידוע לכם ל MP3 דרושה סוללה. האם יש דרך לגרום למחשב לזהות את הMP3 ללא סוללה? אני יודע שהשאלה קצת מסובכת אבל תודה לכל אלו שינסו.
-
- 28 תגובות
- 2.8k צפיות
-