אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קניתי אתמול דרמל מהום סנטר ב-130 ש"ח. קיבלתי איתו את הדיסקיות החומות האלו, שלא ממש חזקות. התאמנתי על המארז ישן ועשיתי בו חור. לקח לי 5 דיסקיות לעשות את החור הזה של מאוורר 80MM, אז אני משער שאני עושה משהו לא נכון. לפי מה שהבנתי מומלץ להתחיל ממהירות של 15000RPM. אבל לא כתוב לי מהירויות של RPM, רשומים לי מהירויות מ-1 עד 6. אני עד עשיתי את החור במהירות של 2. איזה מהירות אתם ממליצים לי להשתמש? דבר נוסף: חוץ מהדיסקיות החומות, אני קיבלתי גם דיסקיות ירוקות שממש דקות וחלשות. מה הם אמורות לעשות?
-
- 32 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
חשבתי על זה רבות... אולי במקום לחתוך ולעשות את כל העבודה אפשר להחליף את הצד של המארז במידות מדיויקות של פרספקט זה נראה לי רעיון דיי נחמד ובר ביצוע מה אתם חושבים ? היום אני ארד לאיזור התעשיה מקווה למצוא שם את הפרספקט...
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום! הייתי בהום-סנטר וב-ACE ובאף אחד מהם לא יודעים מה זה Bondo רציתי לדעת מהם התחליפים המומלצים ל-Bondo מארצנו, מאלו ממכם שכבר עבדו עם תחליף, ומכירים את תכונותיו.. כמובן שאשמח לשמוע את המחיר שלו. אני יודע שלתום (alianyn) יש ניסיון עם בונדו, ובפרוייקט שלו הוא אכן ציין את המילה בונדו, אז אשמח לשמוע גם ממך מה החומר שעבדת איתו.. בנוסף, ראיתי בהום-סנטר את החומר פריימר (זה יותר נכון נוזל, בתוך פחית), האם זה ה-primer שמשתמשים בו בחו"ל? על החבילה רשום - בסיס לחומרי איטום ועוד... תודה.
-
- 14 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום לכולם אזז כככה בואו נתחיל קודם כול תגידו מזל טוב קיבלתי לפני כמה ימים את המצלמה החדשה שלי קנון A80 אין עליה היא פשוט פצצה עד עכשיו אז כככה אני מתחיל אני יסביר לכם מה עשיתי בהתחלה ולא הלך לי מחוסר חומרים הסבר לתמונות:התמונה הזאות זה המארז שלי לפני כול הבלאגן כבר אם חור עכשיו לפני כול החלק שאני יראה לך של הצביעה רציתי לשים גומי מסביב למארז וזה לא כול כך הלך לי כי הוא היה גדול ורחב ולא התאים וככה זה היה בנסיון של ההדבקה בסוף ויתרתי והוצאתי את כול הגומי המסריח הזה שעלה לי 8 שקל למטר וחצי בערך הנה הגומי. וזה לא ה U כמו שיש לכולם כי אני משום מה לא מצאתי. טוב אני ימשיך הנה זה כבר אחרי הצביעה זה החלון הראשון וזה השני וזה שתיהם ביחד אני יודע שהצב…
-
- 21 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
קניתי את הAEROGATE 2 שהוא פאנל שליטה על מאוררים הבעיה היא שאני רוצה לשלוט על מאוררי מארז רגילים שיש להם חיבור מולקס רגיל ואי אפשר לחבר אותם לפאנל שליטה בגלל שהחיבור לא מתאים, באו כמה כבלים עם הפאנל אבל הם כבלים עם 2 יציאות של 3 פינים זאת אומרת שאפשר רק לחבר למשל למאורר של המעבד או הכרטיס מסך.. בקיצור, איפה אפשר לקנות כבל שמצד אחד הוא מולקס רגיל ומצד שני הוא חיבור 3 פינים נקבה שמכיל את הכבל הצהוב שמעביר נתונים ולא רק את הכבלים של החשמל..... ? ראיתי למשל כזה דבר: http://www.pch.co.il/docs/pd1112714339.htm אבל ה3 פינים שלו הוא זכר וזה לא יתאים לי לפאנל לצערי..יש עוד כאלה?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי מארז עם שתי אורות נאון בחזית,רציתי לדעת האם יש דרך לכבות אותם,דרך הביוס אולי?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב. אני הולך היום לפרק את המחשב לגמריי כדי לעשות מוד. איפה הייה בטוח לשים את הלוח אמא ואת הכרטיס מסך? על השולחן? על מפה? או בשייש במטבח? או על הקרטון של הלוח אמא? איפה בוח לשים את החלקים?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חשבתי על מודינג נחמד אבל אני לא יודע אם הוא בר ביצוע. רציתי לחבר לד לחיבור הסאונד כדי שיהבהב על פי המוזיקה השאלה היא האם זה אפשרי? האם הלד יקבל מתח? ואם כן אז איזה נגד צריך? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 703 צפיות
-
-
טוב, אז ככה, לאחר פניות רבות מאוד בנושא חיבורי האודיו החלטתי (שוב ) להושיע את הקהילה ולהכין מדריך בפרק השבועי שיעסוק בהעתקת חיבורי האודיו לקדמת המחשב. במדריך זה הדגמתי רק כיצד איך להעתיק את החיבור של הרמקולים, מכיון שחיבורי המיקרופון הם למעשה אותו דבר בדיוק (רק ברוב המקרים מונו) מה אנחנו צריכים: - אוזניות ישנות שאחנו לא צריכים יותר - מפרץ 3 ורבע פנוי (דיסקטים) + פלסטיק לכיסוי - 2 חיבורי סטריאו PCB - שם הפריט: JR2312 (אריהב) - מלחם ובדיל - 2 לוחות PCB 2X2(לא חובה) - היטשרינק + מצית - מקדחה + מקדח 6 מ"מ / דרמל - דבק מגע / דבק חם - שעה מזמנכם הקדמה: ישנם 3 אפשרויות להכנת חיבורי אודיו בקדמת המארז: - מעגל ניתוק: יתרונו המרכזי הינו שהוא מנתק את חיבור הרמקול השני …
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
קניתי אתמול בהום סנטר דרמל של וולף בא עם הדרמל חוברת אבל בקושי כתוב שם משהו קראתי פה בפורום ובאתר של דרמל על שימושים של ראשים אבל הייתי רוצה לקבל טיפים או קישור לטיפים תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איפה אפשר לקנות מחבר פרללי זכר ריק כאילו בלי שיהיו מחוברים אליו חוטים (כמו זה שבמדריך של הפד פלייסטיישן )
-
- 1 תגובה
- 765 צפיות
-
-
שלום! יש לי תמונה של הצורה של החיתוך שעשיתי בגג המארז, ואני רוצה להכניס אותה ל-sketchup כך שאני יוכל ממש ליצור ממנה חלון שקוף, ושהיא תהיה חלק מהמארז שסרטטתי.. כרגע הכנסתי אותה בשיטה של ה-insert->image ואז זה מכניס לי אותה כך שלא ניתן לערוך קוים/למלאות אותה בצבע, אלא רק לשנות את גודלה.. מישהו יודע איך עושים מה שאני רוצה? אני כמעט בטוח שאפשר כי לא הגיוני שבשביל לתכנן משהו יהיה צורך לשבת ולצייר את הצורה (הצורה שחתכתי ממש מורכבת.. ובעלת המון קוים עגולים כך זה יקח ימים לצייר אותה ידנית). מה שניסיתי לעשות זה לשמור את הצורה בפוטושופ בתור GIF כך שהרקע של שקוף אך זה לא עזר.. ה-sketchup הופכת את הרקע ללבן.. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי השבוע כמה דברים מפנדה ויצא לי שהכל של חברת וואנטק רציתי לדעת איך החלקים איכות וזה.. לצערי זה יגיע רק עוד 21 יום כי הכל צריך לבוא מחו"ל :-\ למישהו יש ניסיון עם הקטודה הזאת? וגם יש שמה DUAL INVERTOR יש מצב שמאוחר יותר אני יוסיף עוד UV בודדת ? יש צורך בזה? UV אחד מספיק למארז TOWER http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_1174&products_id=6652 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=3199 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_1148&products_id=6654 X2
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
טוב אנשים ... בזמן האחרון התחלתי מאוד להתעניין בתחום המודינג ... וגם קראתי מדריכים רבים באתר הזה ובאתרים נוספים .. אך דברים רבים לא הבנתי כי הרוב מלוווה בתמונות אך לא בכל השלבים ולא תמונות מדויקות מספיק .. ולהתחלה רציתי לעשות חלון בצד המארז + תאורה קלה בפנים המחשב .. ולכן רציתי לשאול :::: 1. איך גוזרים את המתכת של המארז לחלון ? עם אילו קלים ? 2. עם מה מכסים את החור ? איזה פלסטיק ? 3. מה זה הגומי שכל הזמן מוזכר לשים ? למה הוא משמש ? איפה קונים אותו בב"ש ? ולגבי התאורה אני ישאל אחר כך ........
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
אני רוצה לעשות כמו פה http://metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/rottaflekti/index_eng רק בלי המאורר אני רוצה רק את הלד הוצאתי 3 לדים ממקלדת ישנה הם יכולים לעזור לי? ואיך אני עושה את זה?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני חדש מאוד לקטע של המודינג והכל.. יש לי מארז עם צד אחד שקוף.. ואני רוצה לעשות אותו יפה יותר.. אני לא מבין בחומרים פרספקס וכל זה.. אבל יש לי את כלי העבודה הנדרשים.. דיסקים וכל אלה יש לי חשבתי אולי תוכלו לעזור לי ברעיונות והכוונות לגבי חומרים ואיך לעשות כל מני דברים נחמדים ו\או רעיונות נחמדים למודינג.. תודה
-
- 2 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום לכולם בשעה טובה סימתי את המודינג שלי שאני יעלה עוד היום מבטיח לכם !!! עכשיו ככה יש לי ונטה 120 שהיא קצת מרעישה לי !!! ויש לי ולקנו 11+,אתם בטח שואלים מה הקשר אז כככהה בולקנו 11+ יש 2בקרי טמפ" ואחד מהם שייך למעבד והשני אין לי מה לעשות בו אז החלתתי לשים אותו לונטה שלי עכשיו עישתי איזה קומבינה שאני יחבר את זה לונטה וחלק שני לספק ואז המחשב עבד לי שניה ואז יצא לי עשן מאיפה שהוא ואזז הלבב שלי דפקקקקקק אבל אחרי כמה דקות הדלקתי שוב את המחשב וכמובן הוצאתי את הקומבינה והכול עבד ברוך השם!!! עכשיו מה שאני מבקש ממכם חברה בבקשה עיזרו ליפתור את הבעיה של השליטה למאורר אה ומישהו יודע למה יצא לי עשן והמחשב נכבה???
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני פרקתי מסך LCD של מצלמת וידיאו סוני. ושאלתי האם אני יכול לחבר את המסך הזה למחשב? הנה כמה תמונות שלו: http://photos.walla.co.il/mor593 כנסו שם לLCD
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם בטוח לשים אותו בקרבת חלקים אלקטרוניים בזמן פעולה ? חשמל סטטי מוליכות ושאר הצרות...... מאיפה אני יכול לקנות עוד ספוגים כאלה (בערך באותו עובי כמו שמגיע עם הלוח אם) והאם יש להם שם מיוחד (מה אני אמור להגיד למוכר) תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מלגו שקוף. לאחר שהוא יהיה גמור אני אחרוט עליו עם דרמל ואדביק לדים מתחת כדי שרק החריטה תבלוט. מה דעתכם ?
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
ככה זה בסדר? ומה אני יכול לשים בקצה איפה שאין סלוטייפ או שלא צריך ?
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן.... יש לי עכבר אופטי רגיל (לא אלחוטי) ורציתי לדעת אם אפשר להחליף את הצבע האדום של האופטי הזה (איך זה בכלל פועל?) לצבע כחול?
-
- 3 תגובות
- 847 צפיות
-
-
לי יש הארד דסיק של 20GB ואני הייתי מאוד שמח אם זה היה אפשרי לעשות בוא חיבור USB...... האם זה אפשרי איך שהוא??? איתן
-
- 2 תגובות
- 922 צפיות
-