אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי אני מבצע צריבה גם של תוכנה חדשה וגם של תוכנות שפעלו בעבר, נראה שהצריבה בוצעה והכל תקין אבל בפועל כשאני נכנס ל serial monitor אני לא רואה את השינויים בתוכנה והוא לא מגיב לקבלת נתונים מהמקלדת. ללחצנים הוא מגיב כמו שצריך והשעון שרץ בתוכנית עובד בסדר. האם יש איך לתקן? איפוס יותר רציני מהריסט הרגיל?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים אני חדש בעניין של ארדואינו ואני מעוניין להתחיל, אני רוצה לשלוט על תריס חשמלי בעזרת שלט, איזה לוח אני צריך לזה ומה הרכיבים הנוספים שאני צריך כדי שהעסק הזה יעבוד? ובהנחה ואני רוצה לשלוט על מספר תריסים בעזרת לוח יחד זה אפשרי?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
אני מחפש סוללה שתתאים לפרוייקט שתיתן הספק גבוה אבל מצד שני שהמתח ישאר יציב ככל האפשר כמו כן שתהיה קומפקטית. בהתחלה השתמשתי בסוללת 9V סטנדרטית, אבל העסק גומר אותה די מהר, וכעת כשהיא נותנת 7V נשרפו לי שני ULN2803 ואני חושש שזה קשור. בין אם זה קשור או לא, מה כדאי לקחת? יש בפרוייקט מגבר מתח מ9 ל20, שני דרייברים כאלו ומנוע קטן
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם... הנושא הזה של ארדרויינו ממש מעניין אותי ויש לי מספר שאלות.. 1. אני לא עסקתי במשהו דומה בחיים האם אני צריך ידע מוקדם בנושא? 2.איפה הכי טוב להתחיל ללמוד ת'נושא? בנתיים זהו אבל יהיו בטוח עוד תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לתכנן רובוט שינוע באופן כזה: בציר הX, מימין לשמאל ובחזרה כ10 ס"מ ואז, בציר הY תנועה קלה של כחצי ס"מ. ושוב בציר הX כנ"ל האם יש צורך להשתמש ביותר ממנוע אחד? כמה גלגלים כדאי לשים? איך להמנע מכך שהגלגלים בכיוון המאונך לתנועה לא יפריעו לתנועה? באופן עקרוני המידות אמורות להיות כ2.5X2.5 ס"מ משקל אמור להיות 61 גרם ועוד משקל המנוע ובקר שיהיה שם.
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכם ראיתי את המוצר הבא באיבי: http://www.ebay.com/itm/New-3-Ways-ON-OFF-220V-240V-Light-Digital-Wireless-Wall-Switch-Remote-Control-/271233592662?pt=US_Lighting_Parts_and_Accessories&hash=item3f26c82d56 רציתי לשאול אני רוצה לחבר לזה מנורה להדליק ולכבות אותה עם השלט האם זה מתאים לחשמל בארץ? מה ההבדל בין זה למוצר הזה: http://www.ebay.com/itm/220V-240V-3-Channels-Digital-Wireless-Wall-Switch-Splitter-Box-Remote-Control-/221248817323?pt=UK_DIY_Materials_Plumbing_MJ&hash=item33837508ab ומה כדי להזמין תודה לכל העונים מראש..
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום , רכשתי כרטיס חדש מדגם http://arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardEthernet יש לי כבל FTDI שדרכו אני מתחבר בין המחשב לרכיב- אני רואה שהמחשב מזהה לי את הכבל ופותח לי פורט 29 אני רואה שהוא נדלק והכל. ,הורדתי את הגרסא האחרונה שלהם 1.05. הבעיה היא שבגע שאני מנסה לעלות קוד הוא רושם לי : avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 קראתי קצת באתר שלהם ורשום שאולי הבעיה היא tools-board אז ניסיתי שם את כולם - לא עזר מישהו יכול לעזור אולי? תודה ,
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מנסה לקבל מידע nה arduino למחשב בעזרת מודול gps. gps :u blox neo-6m Data Sheet: https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.u-blox.com%2Fimages%2Fdownloads%2FProduct_Docs%2FNEO-6_DataSheet_(GPS.G6-HW-09005).pdf&ei=BsUUUvqoKIbm4QT6moGgCQ&usg=AFQjCNFQPsbBHHdHBNAz-EcYSB5T-bkWFA&sig2=72SnC3TA4PbFJTQICJ0zjQ&bvm=bv.50952593,d.bGE ניסיתי כל מיני תצורות חיבור לדוגמא עבדתי עם software serial והתחברתי לפינים הדיגיטלים ולחלופין עבדתי עם הפינים 0,1 המיועדים למידע סיריאלי. כמו כן הורדתי כל מיני סוגים של קודים מוכנים ובכל מקרה אינני מצליח לקבל מידע שדומה למה שאני…
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שאלה: במצב עבודה של pinMode כאשר קובעים את פינים 0 ו 1 כיציאות או כניסות, האם הם משפעים על תקשורת הטורית של ה- USB? מה עושים במידה ומגדרים במצב PORT D את פינים 0 ו 1 ואז בעצם מבטלים את ה USB. כיצד חוזרים למצב המקורי שה-USB עובד. בתודה, חג שמח ושנה טובה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
כתבתי תוכנה שרצה בסדר. לחצתי על לחצן ה RESET ולא ראיתי הבדל/השפעה. האם אפשר לקבל הסבר מה בדיוק השימוש בלחצן זה?
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום ואני לא יודע אם צריך לפרסם את זה פה או בפורום אחר. אז ככה, אני עושה פרויקט מבית ספר, בקצרה, אנחנו בונים "חיישן נפילה" (שבנוי ע"י חיישן תאוצה וגיירו) שיזהה מתי זקן נופל ואח"כ הוא שולח הוראה לניפוח כרית אוויר+שליחת הודעה למטפל עם מיקום הנפילה. לכן אני צריך עזרה במציאת חיישנים מתאימים: ואני צריך חיישן שמזהה תאוצה וגיירו (לפי דעתי התאוצה לא צריכה להיות בתווח גבוהה מידי). במקביל חיישן GPS מתאים תודה
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
אני מעונין לקבל מידע על היציאות (דגיטל ואנלוג DI/O) הכניסות הדיגיטליות, והכניסות האנלוגיות (Analog in) על מסך המחשב המחובר לבקר. אני כתבתי ב SETUP, את הפקודה הבאה : (Serial.begin(9600, ןב VOIDLOOP וע"מ לקרוא את התוכן : Serial.println(sensorPin); Serial.println(sensorValue/2); Serial.println(AnalogOut); ופותח את Serial Monitor. אני מקבל מספרים רצים. הכניסה האנלוגית ב A1 (שמשתנה) מקבל כל הזמן "55", במשתנה הפנימי (sensorValue/2=sensorPin/2) אני מקבל מספר משתנה, כאשר אני מחלק אותו ב - 2 התוצאה מתחלקת ב 2. וביציאה האנלוגית D8, אני מקבל כל הזמן 8. שאלות: 1. האם יש תוכנת המרה מ Serial שממומלצת שנותנת תוצאות ברורות? 2. האם יש דרך לקבל גם מידע על ערכי …
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום רב, קניתי מספר קטודות CCFL 4 קטודות ירוקות ישרות 15 ס"מ 4 קטודות כחולות ישרות 15 ס"מ 2 קטודות כחולות עגולות 12 ס"מ אני רוצה להיות תלוי בכמה שפחות Inverterים. כלומר, להעמיס על Inverter אחד כמה שיותר CCFLים (כמובן מבלי לגרום לנזק) אם הדבר אפשרי, איזה שיטות חיבור בין הInverter לקטודות הCCFL מקובלות? חיבור מקבילי \ טורי \ קומבינה כלשהי? אם לא, אשמח להסבר על האילוצים השונים בכדי שאוכל להשכיל להבא - אני מתכוון לחבר את הInverter לספק כח של מחשב - אם זה יעזור לכוון את התשובה, זה הInverter שקניתי http://www.ebay.com/itm/151043962349?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 המון המון תודה
-
- 1 תגובה
- 887 צפיות
-
-
שלום, אני צריך למדוד הספק של מחשב נייד לאורך זמן, ביחס לפעילות של תוכנה מסוימת על אותו מחשב. אני מחפש רב מודד (או מכשיר אחר) שיאפשר לי למדוד את ההספק ולראות את זה בצורה ברורה במחשב. המטרה היא כמובן לאפשר יכולת ניתוח של הנתונים לאורך זמן ולא רק לראות את ההספק הנוכחי. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
הי בשביל להשתמש בסריאל מוניטור בלאונרדו, אני פשוט מחבר את הארגואינו למחשב עם הכבל USB הרגיל? לא צריך איזשהו מתאם? תודה
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
אני עושה התאמה קלה לפרויקט ישן וזקוק למנוע סרוו. יש לי 3 דרישות ממנוע כזה: 1. מה המומנט המינימלי הנדרש כדי שיפעיל מספיק כוח כדי ללחוץ על סוויץ' בייתי של תאורה (כמו אלו של גוויס, רק שהוא קצת יותר קשיח מהרגיל לדעתי) 2. פועל על בין 3.3-5V 3. קטן ככל האפשר כמובן, 3 הוא פונקציה של כסף, אני מעדיף זול, אבל מניח שזה יכול להיות בקלות עד 3X3X3. וכמובן, אשמח אם יש אפשרות רכישה קלילה וזריזה בארץ
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
אני מקווה שאני שואל במקום הנכון, כי זה מתאים לכמה פורומים. הקדמה: קיבלתי מחשב ישן של DELL. היה איטי והתקלקל הספק אז לא טרחו לתקן. חשבתי לנסות להחליף ספק כוח ולבדוק אם ניקוי המחשב יחזירו לחיים... מסתבר שב DELL המארז בנוי כך שספקי כוח רגילים לא מתאימים, אין גישה להכניס את כבל החשמל. החור של השקע נמצא במקום אחר, ורק הספק שהיה מתאים. עריכה: שימו לב, בתמונה ספק רגיל והספק מהמחשב דל בצמוד. מצאו את ההבדל במיקום השקע... ועכשיו לשאלות: 1. חשבתי לנסר ולהגדיל את החור במארז כך שיחשף המיקום של השקע של ספק הכוח. האם זו מחשבה נכונה או שיש עוד דברים שגורמים לזה שספק כוח רגיל לא יתאים? כל מיני הגדרות במחשב, או חיבורים לא סטנדרטיים אחרים? אם האפשרות לחתוך ולהגדיל הפתח זה הפתרון: 2. אני יכו…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, קניתי באיביי פילטר אבק למאווררים 140CM, הבעיה היא שכשאני מנסה להתקין אותם על המאוורר, הברגים קצרים מידיי בשביל לתפוס את המאוורר כמו שצריך ולכן הוא רופף, אני מחפש לקנות ברגים ארוכים יותר מהברגים הסטנדרטים, מישהו יודע על חנות שמוכרת את זה? או אתר שאני יכול להזמין ממנו? כי באיביי לא מצאתי... משהו בסגנון הזה: http://www.frozencpu.com/products/17471/scr-454/FrozenCPU_Extended_Fan_Screw_-_20mm_Long_-_Black.html
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
http://www.ebay.com/itm/Capacitor-ESR-Inductance-Resistor-Meter-LC-meter-/111153753001?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19e147aba9 חסרונות צפויים כלשהם של ה ESR Meter-ים מהסוג הזה ? או המלצה לאחד אחר טוב יותר במחיר דומה ? יש שם כמה שהם יותר זולים וכמה שגם יודעים לבדוק טרנזיסטורים (נחמד אבל לא משנה לי), אבל אהבתי שבאחד הזה יש טרמינל נוח לחיבור התנינים ל probe, ולא פינים דקים 2.54 שלא נראה לי שישמרו על איכות מגע טובה (שלא תעוות את המדידות) כשכל הזמן תוקעים בהם רגליים של קבלים בגדלים שונים
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך רכיב בשם SLW16S-1C7LF. בדקתי במאוזר ובדיגיקי, שם רוצים עלות משלוח של 150 ש"ח, מחיר שכמובן לא משתלם אם אני רוצה כמות בודדת של הרכיב שעלותו כשני שקלים. מישהו מכיר חברה שיכולה להחזיק כזה דבר במלאי?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מישהו מאזור ב"ש, קרית גת, אשקלון, אשדוד (או משהו בכיוון), שיוכל לעזור לי בתחום (בתשלום כמובן), אני סטודנטית למדעי המחשב ואני פשוט רוצה להשתמש בארדואינו לפרוייקט גמר שלי. אשמח לקבל למייל שלי מייל עם פרטים במידה ומישהו פה מעוניין... galhd@yahoo.com ד"א אם אתם לא מהאזור שציינתי ואתם תותחים זה גם רלוונטי תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום, היום הכנתי תוכנה עם משתנה ומשום מה המחשב לא קולט את המשתנה הנה התוכנה: void setup(){ pinMode (7,INPUT ); pinMode (8,OUTPUT); pinMode (9,OUTPUT); pinMode (10,OUTPUT); pinMode (11,OUTPUT); pinMode (12,OUTPUT); Serial.begin(9600); byte a; } void loop () { digitalWrite(8, HIGH) ; digitalWrite(9, HIGH) ; digitalWrite(10, HIGH) ; digitalWrite(11, HIGH) ; a = digitalRead(7); Serial.println(a ); if a == 1 digitalWrite(11, LOW); delay (3000); if a== 1 digitalWrite(10, LOW); delay (3000); digitalWrite(8, HIGH) ; digitalWrite(9, HIGH) ; digitalWrite(10, HIGH) ; digitalWrite(11, HIGH) ;; } איפה שמסומן זה אומר שהוא כתב לי ש…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
-
אני חושב להשיג את זה כי יש לו חיבור SATA וזה מצויין לNAS אבל הבעיה שאני לא ראיתי בנאדם אחד ברשת שעשה את הדבר הזה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-