עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by 1nstall,

היי החלטתי כמו רובכם לעשות מוד ( במיקרה שלי חלון+ צבע ) את הצבע עשיתי במוסך למכוניות, ואת החלון עם איזה משהו שדומה לדרמל רק הרבה יותר גדול! הוספתי גם מאוורר ג'נרי שיתן אוויר לסינק של הצ'יפסט. זה המוד הראשון שלי ואני חושב שיצא יפה מאוד ;D הינה התמונות ( יש פה גם את המחשב של אחותי גם לו עשיתי צביעה) (שימו לב לתמונה מספר 5 ניראה כאילו המחשב בילתי נראה ( זה בעצם כחול ) http://photos.walla.co.il/eitv תנו תגובות של מה שצריך לשפר, ואפשר גם תגובות טובות כל תגובה תתקבל בברכה! Install

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by Moty_p,

שלום לכולם יש לי שאלה בקשר לנגד, חיברתי נגד ללד, הנגד הוא 560 אוהם מ - 12 ל 2V בצורה שכזאת: עכשיו השאלה היא האם אני יכול לחבר עוד נגד, לנגד הקיים שיהיה נגד כפול מאותו הסוג כדי שיהיה ניתן לחבר את הלד ל 24V ראו תרשים: האם זה אפשרי? או שצריך לקנות נגד חזק יותר אם יש בכלל אחד מתאים

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by king of the kings,

שלום לכולם, קניתי מאוורר לד של thermaltake 120 חיברתי אותו למחשב והכל בסדר. אך חסר לי החוט שמחבר את זה לספיד פאן... האם אני אמור לקנות אותו?? או שהוא אמור לבוא עם המאוורר עצמו.. (במאוורר הקודם זה בא כבר מחובר. (החוט)... פרטים: אותו מאורר רק לא לד..) אם צריך עוד פירוט אני יעלה תמונות.. בבקשה תעזרו לי.. תודה מראש..

4. Started by Qtec,

אני רוצה לעשות חור עגול למאוורר 92מ"מ/80מ"מ בגג של המארז. איזה קוטר זה צריך להיות?? (יש לי כוס של 35מ"מ- זה יספיק? (לא נראה לי)) נ.ב- הנה תמונות של המארז שלי - http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=36;action=display;threadid=63079

• 27 תגובות
    • 3.4k צפיות
  5. Started by stingeR-,

אהלן חבר'ה, עלתה לי מחשבה לראש.. אני מתכוון לצבוע את המארז שלי ללבן, הכוונה היא לקבל צבע לבן מט בחוץ ולבן מבריק מבפנים...(לא קריטי..) כמובן שהמארז יפורק לחלקים הקטנים ביותר אבל אני מאוד אשמח לקבל הסבר/הדרכה איך לבצע את הצביעה/באיזה כלים להשתמש על מנת להגיע לתוצאה מוגמרת שתהיה מושלמת... אם זה דורש איש מקצוע או סוג של חנות שצובעת בצבעים איכותיים אין לי בעיה גם להשקיע הרבה כסף. רק שיהיה מיוחד ושהגימור יהיה ברמה גבוהה כאילו יצא מהחברה. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by outlook,

שלום לחברי הפורום אני מעוניין לבנות שעון ואת הזמן להציג עם תצוגות Nixie הבעיה המחיר של כל אחת הוא סביב 10$ וצפונה השאלה שלי האם יש להשיג כאלו במחירים שפויים יותר ביצעתי חיפוש באיביי לא תוצעות מעודדות האם למישהו יש המלצות? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. כמו בכותרת אני מחפש מלחם שמיועד ללוחות אם לתיקון מספר קבלים נפוחים, מה מומלץ אני ממש לא מבין בזה, יש לי ניסיון קל בהלחמה, לא של לוחות. באותה היזדמנות אים אפשר המלצה לבדיל לאותה המטרה, תודה.

• 39 תגובות
    • 8.9k צפיות
  8. הלן, אני יהיה באזור הצ'ק פוסט מחר בשביל לקנות ציוד וחלקים לפרויקט. ישלכם אולי המלצות והכוונות לחנויות כאלה באזור?! תודה מראש...

• 15 תגובות
    • 6.8k צפיות
  9. שלום לכולם, אני מחפש מישהו שמבין באלקטרוניקה וידע לחבר מסך LCD של 24 אותיות על 8 שורות למחשב. יש לי שניים כאלו ואני מוכן לתת מסך אחד כזה מתנה למי שיצליח לחבר אותו למחשב. יש במסך שלושה בקרים של מיצובישי ואם אני לא טועה 10 כפתורים. מי שמעוניין שישאיר פה הודעה ואני אשלח לו במייל את התמונה של המסך ואת כל הלינקים שיש לי לגביו תודה. הנה ה Datasheet שלו כאן מידע לגבי אופן החיבור (אני מקווה שהוא נכון, ויכול לעזור במשהו) כאן הנה עוד משהו רק הפעם באנגלית כאן

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום לכולם, כאמור - רכשתי מחשב נייד חדש בארה"ב (HP DV-7) השאלה שלי, היא האם אפשר לחבר את המחשב בצורה "רגילה" (מתאם חשמל לצורת החיבור התקנית בארץ) או שיש צורך בשנאי/ממיר מתח מיוחד? הנתונים הבאים רשומים על המטען של הנייד: Input Voltage: 100-240 50-60 Hz אני מניח שאלו הנתונים הרלונטיים (אם לא - תגידו מה עוד צריך ואני אבדוק), אני רק לא יודע מה לעשות איתם ואיזה דרך יש לדעת שבטוחה במאת האחוזים ולא תגרום נזק. במידה והדרך הבטוחה ביותר היא לבדוק את זה דרך מעבדת אלקטרוניקה כלשהיא, אז זה בהחלט מה שאני אעשה. רק רציתי לדעת אולי בכל זאת אפשר להבין את זה ללא מיכשור מיוחד או משהו בסגנון. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 11k צפיות
  11. Started by azarzar,

טוב אז הנה המודינג שעשיתי : ככה הדלת הייתה לפני שכיסחתי לה את הצורה ;D והנה תמונות של הדלת המוכנה כולל פרספקס מה אתם אומרים ? נ.ב. אני מזמין את הקטודות האלה בקרוב מאוד http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_1173&products_id=8782 ותשימו לב לביקורת עליהם ! עריכה: כדאי לפתוח את התמונות בחלון חדש כדי לראות אותם בגודל המלא.

• 3 תגובות
    • 822 צפיות
  12. המכשיר שלי רוצה לתפעול 2 סוללות שמנות וגדולות של 1.5 וולט. איך אני יודע כמה אמפר המכשיר הזא צורך? כי יש לי רק סוללה אחת שמנה והיא גם לא מלאה.

• 8 תגובות
    • 10.6k צפיות
  13. שאאאללום אני בקרוב אתחיל איזשהו פרוייקט מודינג קטן לאח שלי ורציתי כמה מעגלי לדים נחמדים ופשוטים כאלה , לא מסובכים . יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה .. הו, ואם אפשר ,שזה יהיה טיפה מהר,אני רוצה לקנות מחר את הרכיבים תודה רבה רבה מראש :]

• 4 תגובות
    • 899 צפיות
  14. לדעתי - חובה לראות ולהתענג (או לפחות להתפעל). [מקווה שזה כשר לפרסם את זה כאן, ואם לא - התנצלות מראש]

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  15. שלום , עלה לי רעיון לראש לעשות מודינג למחשב שלי , לחבר את המסך lcd של המחשב נייד למחשב לחלון שיהיה משהו יפה.. אז ככה יש לי מחשב נייד ישן מאוד עם וינדוס 3.11 אני לא יודע איזה סוג המחשב אבל הוא ישן מאוד ופירקתי לו את המסך lcd ויש שם חיבור שלו עם 5 חוטים 2 לבנים ו2 אדומים ורציתי לדעת מאיפה אני יכול לחבר משם כבל שיתחב למחשב ליציאה של המדפסת או כל מה שאפשר .. אין לי את היציאה com שאני יכול לחבר אותו ללוח...יש לי פנטיום 3 במחשב הביתי. ד"א פה http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=2;action=display;threadid=51631;start=0 זה לא אותו חיבור מה שיש לי אז אני לא יכול עם המדריך הזה.. אין לי מצלמה דיגיטלית אז אין לי שום דרך להעלות לכם את זה כרגע..

• 3 תגובות
    • 949 צפיות
  16. Started by midnight8,

אני רוצה לחבר שתיי לדים של 3 וואט לבטריות שלא יהיו תלויות במקור חשמל קבוע איך אני עושה את זה ? חשבתי על בית של שתיי בטריות אצבע שניראה לי מביא 3 וואט ואז במקביל אבל לא יודע אם זה יהיה מספיק חזק בכל מיקרה תנו פה רעיונות כמה שיותר אני יבחר את האחד שיראה לי הכי הגיוני

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. אז ככה...זה המארז שלי: עכשיו ככה...יש לי כמה רעיונות למודים. נתחיל מדברים בסיסיים. כמו הסתרת שני סי די ו ארגון של כל הכבלים בפנים הלאה זה מתפצל ל 2 אפשרויות: 1. אני בוחר בקירור אוויר והולך על SP94 עם מאוורר של DELTA במקרה הזה דברים נוספים יהיו מאוורר 92מ"מ מקדימה, 2 מאווררים של 80מ"מ למעלה ו עוד 92מ"מ בצד שמאלי למטה. ו אופציה להוספת חלון שקוף למעלה עם תאורה. 2. אני בוחר בקירור מים (יותר סביר) והולך על המערכת של EMP אבל עם בלוקים של WATERCHILL. במקרה כזה המוד יכלול: רדיאטור+ מאוורר 120מ"מ מקדימה שינוי מיקום של כפתור POWER ו RESET בחרתי במיכל היותר גדול של EMP שמתאים בסלוט של 5" במקרה כזה הוא יבוא מלמעלה מעל ה CD'S מעל המיכל אני יחתוך חלון שקוף + אופצ…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. אני זקוק לעזרה מעשית בקידוח פתח למאוורר 80 מ"מ מאחר ואין לי את הכלים המתאימים. אם אתם מכירים בית מלאכה באיזור ת"א שיכול לעזור אודה מאד.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by yortem,

הבית שלי די ישן ולא חשבו לעתיד כ"כ כשבנו אותו ככה שיצא שיש לי שקע אחד בלבד בחדר. רציתי לדעת, איך אני יודע שאני מעמיס עליו יותר מדי? למשל מחשב גיימינג (רשום על המארז 600W אם זה עוזר) + מזגן קטן ביתי 1 כוח סוס אני חושב + מטען לטלפון + מסך מחשב DELL 23 אינץ' . + רמקולים בעזרת מפצל, זה יותר מדי? מה לעשות?

• 23 תגובות
    • 14.3k צפיות
  20. Started by idani1983,

האם ניתן להפוך ספק כוח ישן למעין טרנספומטור שימיר לי 220 ל 100 וולט תודה

• 6 תגובות
    • 840 צפיות
  21. Started by midnight8,

האם יש דבר כזה סוללות 6 וולט?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. אני בטוח שכולם קראו את המדריך באתר על מקלט IR (אינפרא-אדום)...השאלה שלי היא כזאת...האם אני יכול לקחת במקום הרכיב של המאינפרא עצמו, מקלט (רק הרכיב..) של RF (גלי רדיו), הוא יעבוד כמו האינפרא...? עם אותם רכיבים (נגד 4.7KOH, קבל 4.7mf ומייצב מתח LM7805...) אם זה כן יעבוד... האם אני אוכל גם להשתמש בכל שלט כדי לשלוט עליו? ועם איזה תוכנה? תודה רבה לכל מי שעוזר...

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Moshiko-N,

שלום לכולם אני חדש פה, זוהי הודעתי הראשונה. מאוד מעניין אותי כל התחום הזה של אלקטרוניקה ומודינג, אם כי אני עדיין לא ממש חזק בזה. (למרות שעשיתי קצת מודינג אצלי במחשב) טוב אז ככה, יש לי דיבורית של סאמסונג. פירקתי ממנה את הרמקול ואת המיקרופון. כעת אני רוצה לחבר אותם ביחד, כאשר אני אדבר במיקרופון ישמעו מה אני אומר דרך הרמקול. אני יודע שהרמקול (ואולי גם המיקרופון) צריכים להיות מחוברים למקור מתח כלשהו כדי לעבוד. אז איך אני מחבר את הכל כדי שיעבוד? יש איזה לוח אלקטרוני שאפשר לקנות/לבנות? ולאחר מכן איך אני מחבר את הרכיבים? תודה על עזרתכם.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by nimrodim,

I am planning on making a water block for intel 478 CPU with 0.5 inch barbs. I want to design a multiple jet inlet for the block made of 3 layers: the base, middle plate and top to be used with a danger den pump. 1. The intel heat sink is 30 by 30 m"m - should i make sure my honeycombed jets cover the whole heat sink? 2. What diameter would you suggest for of the jets? Inlet and outlet? 3. How thick should the base plate be? - if i want to add cups on the base would this change the thickness of the plate i need? Help would be appreciated. Thanks in advance Nim

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום מישהו יודע מה הקיבולת המקסימלית ש-RP יכול לקבל עבור כרטיס זכרון? והאם יש טעם לקנות קיבולת גדולה כמו למשל 32GB, או שיש גודל אופטימלי כלשהו, למשל 4GB? שאלה נוספת: האם ה-RP יכול לעבוד עם כרטיסים מהירים כמו Class 10? או שהוא לא ינצל אותם ולכן אין טעם לקנות כזה? תודה רבה

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.