עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, יש לי 3 מאווררים 80 mm + מאוורר מיוחד שטוח 12 v וכשאני יושן בלילה אז הרעש של המאווררים מפריע לי לישון :-( ורציתי לדעת האם אני יכול לשלוט עליהם באמצעות פוטנציומטר או משהו קטן.. אני לא רוצה לבנות פאן באס או ריאו באס מספיק לי משהו פשוט ביותר שיכבה את המאווררים לפני שאני הולך לישון. אז אם למישהו יש רעיון אני ישמח מאוד.. תודה מראש, אוהד כהן.

• 7 תגובות
    • 912 צפיות
  2. Started by pc student,

אתמול קנו לי דרמל מבית היודאי האם הוא טוב וגם סוף סוף צבעתי את המחשב בזהב אחרי לטוש חול

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. תודה מראש..

• 5 תגובות
    • 905 צפיות
  4. Started by MeTaLhAmMeR,

שלום, יש לי במחשב שת'ה לדים (קתודה קרה או איך שלא רושמים את זה) ורציתי לדעת אם שניהם ביחד פולטים חום שיכול להשפיע על הטמפ' של האוויר בתוך המארז של המחשב, אם כן לכמה מעלות (אפשר לחשב בערך) הם יכולים להגיע?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. דיפדפתי לי בעיתון בספש וראיתי את המודעה של הום סנטר אם כל המבצעים שלהם להשבוע... בכל מקרה, המבצע של יום חמישי זה דמוי דרמל של וולף ב110 שקל עם ציר גמיש. כבר הלכתי וסרקתי והכל רק כדי להגלות שלמעשה יש להם אתר באינטרנט עם אותה פרסומת.... לי יש 2 כאלו בבית (אני לא יודע אם אותו דגם, אבל 2 של וולף) לעבודות מזדמנות ומודים לפעמים הם אחלה.... מקווה שעזרתי למישהו...

• 24 תגובות
    • 3.9k צפיות
  6. Started by Red-AnGel,

ממ אני יודע שקראתי על זה הרבה וראיתי איפה שהוא את מה שאני מחפש אבל עכשיו שאני צריך את זה אני לא מוצא בקיצור אני רוצה להוסיף מאוורר לעכבר וגם לדים השאלה שלי אם אני יכול להשתמש בכבלים של העכבר.. (לא עכבר אופטי - לא USB אלא עכבר רגיל) כלומר יש כבלים שנכנסים לעכבר אני חושב 4 אם אני יכול להשתמש באחד מהם לקבל מתח למאוורר וללדים תודה מראש לעוזרים נ.ב אם יש לינקים לכאלו שעשו זה יעזור מאוד

• 2 תגובות
    • 800 צפיות
  7. אוקיי, ממש התלהבתי מחיבור הlpt , עד כך שעשיתי תוכנה שמתי ששולחים הודעה במסנג'ר/ICQ כל הלדים מהבהבים. (שולח 0 / 255 ) (לא ניסיתי זאת בפועל, אך בתוכנת סימולציה זה פעל היטב) רציתי לדעת אם דרך אינפרא אדום אפשר לעשות שלד ורסיבר של IR ומס' סוללות ולד אינפרא אדום(כן? ככה קוראים לשולח של הIR?) אפשר לעשות מין דבר שכששולחים הודעה אז השולח שולח הודעה לרסיבר ואז הלד המרוחק מהבהב? ז"א הרסיבר מחובר ללד והשולח למחשב. ואם כן אשמח אם מישהו מבין יוכל לעזור לי בזה :]

• 0 תגובות
    • 980 צפיות
  8. Started by guyyug,

אתמול בTECHTV הזכירו אתר שבו יש את כל המידות של המארז (חורים איפה איזה גודל.....) כך שלא צריך להתחיל למדוד כל דבר משיהו מכיר אותו או מכיר אתר דומה האתר זה משהו ".essential$$$$.org"

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  9. אני רוצה לבנות מארז, ואין פרספקס.לא בהום סנטר ולא ב ACE (אני גר בראשון)ואני לא יודע אפה לקנות :-[ המוכר בהום סנטר שלח אותי בכלל לראש העין ואמר שהם לא מחזיקים את זה בכלל ברשת.. אז אני שלחתי אותו למקום אחר ... ;D מישהו יודע איפה אפשר לקנות (חוץ מזיגזאג) פרספקס ? עדיף באיזור המרכז, והמחיר כמה שיותר נמוך. אם מישהו יודד בבקשה שיכתוב כאן. ואודה מאוד למי שיעזור לי למצוא חנות שמוכרים בה דיסקיוט לדרמל בראשון (או בסביבה) תודה על העזרה התמונות צולמו עם Canon PowersShot A75 (והדרמל עלה 400 שקל : P בלי הציר ) *** אני רואה שזה לא יוצר טוב ועכשיו אני מת לישון, אז פשוט תסתכלו כאן : http://briefcase.walla.co.il/yurims ותראו גם אוע תמונות של המצלמה עצמה. Sorry, אני אתקן …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. מדובר במוד גרמני (זה עם שיודע לעשות מודינג ברמה אחרת) לSFF עם מערכת קירור מיים חסרת תקדים עם בלוק לכל דבר http://213.221.104.186/pcmax/forum/portal.php?web=articles&id=17125 הנה קצת התמונה של כל הדבר , אבל מה שמעניין זה מה שבפנים ורק בשביל ההוכחה לכל הספקנים על הגאוניות של הגרמנים קבלו את ה"מנוע" , מוד ישן שזכה במגוון פרסים (אפשר להבין למה)

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  11. שלום רב לכם אנשים יקרים ואף שימושיים!! אני עידן בן 16 מהמרכז דיי חדש כן בכל העסק לא מזמן אבא שלי הביא לי מחשב לפטופ שלא פועל (נשרפו הזכרונות ואין איפה להשיג) עכשיו אני כמובן פירקתי לו את האמא במטרה של עשיית שימוש בחלקים שלו (מאוורר ומסך) נתחיל עם המסך 15": המסך היה מחובר בצורה שעוד לא ניתקלתי בא בשום מדריך בפורום אז אני רוצה לדעת מה אני יכול לעשות שמעתי על מתאם שהוא ממש יקר (האם עדיף מתאם או מסך LCD דק חדש?) ושאפשר לחבר אותו לכריסי מסך מסויימים אבל אז הוא יעבוד רק בשמונה צבעיים (אני לא יודע עד כמה זה נכון) לי יש כרטיס gforce 2 ועכשיו למאוורר: המאוורר הוא אחד קטן מיוחד למחשבים נישאים המאוורר בכרטיס מסך שלי הפסיק לפעול עקב סיבה לא מוסברת וחשבתי להחליף אותו באחד …

• 24 תגובות
    • 2.8k צפיות
  12. Started by MacGyver,

הזמנתי לדים בLSDIODS.... הזמנתי לדים של 3.3 V על פי החישובים שעשיתי (שתואמים גם למחשבון של BIT-TECH...) אני צריך נגדים של 85OHM וונרגילה אמר לי שזה לא מדוייק...ואני צריך 70~ מישהו מוכן לעזור?(זה די דחוף....) איתן

• 9 תגובות
    • 945 צפיות
  13. Started by Dutchy,

רק תגידו אם היא נכונה 1. מוציאים את כל הכבלים ומוציאים את הספק הקודם 2.מכניסים את החדש ומבריגים אותו 3. מחברים את כבל ה ATX ללוח האם 4. מחברים את כל הMOLEX לכונן קשיח, סי די רום וכו' 5. מחברים את הקטנים לכונן דיסקטים ולמאוררים שצריכים את זה וזהו יש משהו לתקן אותי?

• 5 תגובות
    • 899 צפיות
  14. Started by YK24,

שלום לכולם קניתי והרכבתי LCD מאריאב 20*4 כל החיבורים תקינים (בדקתי) יש תצוגת ניסיון של הLCD שורה 1 ו3 מלאים בשחור בהתחלה הבעיה היא שבשום תוכנה לא כותבת לתוך הLCD כלומר אין תצוגה של מלל מה עושים???????? תודה רבה ויום טוב

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  15. http://www.pch.co.il/docs/pd1434859080.htm ואם מישהו מכיר חנות שמוכרים כאלה קטודות בקריות אז שיגיד לי בבקשה... אה ויש לי עוד שאלה...אם אני יחתוך את המארז עם מספרי - פח זה ייצא מדויק?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Mr Gadget,

בשעה טובה ומוצלחת קניתי היום דרמל של WOLF 60 חלקים וציר גמיש ב 110 שקל עכשיו אני ממש חדש בעניין של דרמל ורציתי לשאול כמה שאלות לפני: החלקים שבאים עם הדרמל לחיתוך חזקים מספיק? שמעתי ממוכר בחנות שדיבר משהו על יהלום(שהוא מתאים לחיתוך והוא ממש חזק) אם מישהו יוכל לעזור לי בכול העירפול הזה אודה לו מאוד וד"א האם כפפות ומשקפיים להגנה חובה? או שתלוי בסוג העבודה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Vatos-Locos,

הלך פארש החלון, שריטות סדקים בלאגן קיצר אי אפשר לתקן המצב בקנטים מארז סימבדה אתם בטח מכירים.. סתם מסריח עם זרימת אוויר דפוקה והכל דפוק www.vl.rehost.co.il/desk/01.jpg www.vl.rehost.co.il/desk/02.jpg www.vl.rehost.co.il/desk/03.jpg www.vl.rehost.co.il/desk/04.jpg www.vl.rehost.co.il/desk/05.jpg ככה הוא נראה שהיה במצב תקין עכשיו חשבתי על אפשרות פשוט להחליף מארז, אבל אז עצרתי ואמרתי לעצמי "רועי...... לא!!" למה לא? הרי זה מארז מעאפן שעלה לי בזמנו בקושי 300 שקל כולל קטודה וספק480W... הבעיה היא שהשקעתי עליו המון, כרגע יש לו זרימת אוויר פצצתית משהו מדהים שני מאוררים מקדימה (סטוק 1) שני מאוררים מאחורה (סטוק 1) - התוספת היתה לא פשוטה בכלל מאורר בגג מאורר בדלת (ז"ל...) מה לדעתכם אפ…

• 38 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. Started by ETB,

אני רוצה להכין ראו-באס לארבע מאוררים, שני מאוררים ג'נרים של 120 בהספקשאלו הנתונים שלהם 0.18A ו 2.16W, ושני מאוררים 80 ג'נרים 0.14. ולפי החישוב שלי כל שני המאוררים של ה120 מ"מ צריכים פוטנציומטר של 66 KOhm ושני המאוררים השניים צריכים של 85 KOhm. אני צודק? והאם זה יכול לגרום נזק למאוררים ולספק בארבעתם בפוטנציומטר של 100 או 50 Kohm? כי אני כבר מבולבל, ראיתי במדריך של Bit-Teck שצריך לראו באס 50, ובטרד של ווטוס מלפני שבועיים שצריך 100, אז איזה פוטנציומטר מומלץ?

• 0 תגובות
    • 852 צפיות
  19. Started by what the fuck,

אני לא בטוח שככה קוראים לזה, הכוונה ל AC. אז נכון ב AC הזרם בעצם משתנה 50 פעמים בשנייה ואז מתחיל מחזור חדש ? (כי בארץ זה על 50hz) אז בשקע בבית שלי ראיתי שרשום 10\16A אז זה אומר הזרום משתנה מ 10 עד ל 16 כל שנייה ? יעני הזרום עולה ב 0.12 50 פעמים בשנייה ? ועוד משהו ההתנגדות גם עולה ויורדת או שגם הזרם עולה ויורד ביחד עם הזרם ? (כי לפי חוק אוהם אני חושב שאי אפשר שרק משהו אחד ישתנה בלי שאחד מהדברים האחרים ישתנה..) תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by tulicooli,

סליחה תתקנו אותי אם רשמתי את הכותרת לא טוב ואם כן אז סליחה אני יתקן!! אני צריך שמישהו שיודע לצייר יפה יצייר לי תמונה יפה ויפנה אלי לאיסיקיו בבקשה 174724290 אני רוצה לחרוט על הפרספקטס את הציור או שמישהו ימליץ לי על תמונה כי אני לא מוצא תמונות מתאימות בגוגל!! אז מס' האיסיקיו שלי 174724290 או במסנג'ר taldrom1@hotmail.co.il תודה מראש טל!!!

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by R0ck,

גלשתי לי ל Quakecon.org ובנוסף לכך שנתקלתי בהודעה הרשמית על כך שדום 3 הולך להשתחרר בשלושה באוגוסט, נתקלתי גם במוד הבא, אשר משך את עיני בצורה יוצאת דופן :

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. השתמשתי במקור ac (שלא יהיה יציב). ואז שמתי דיודה כדי שיהיה כיוון יחיד(בלי מינוס בגרף) אבל זה לא מצליח, הוא עדיין ממשיך לרדת ולעלות) השלב השני הוא להשים קבל, אבל אם הדיודה לא פועלת טוב אז.. באתי לשאול למה,ככה נראה הגרף והשרטוט : [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 4 תגובות
    • 921 צפיות
  23. אני רוצה לעשות סידור טוב יותר לכבלים במארז שלי. אני יכול לקנות סליבינג, אבל שמעתי שמאוד מסובך לפרק את חיבורי המולקס מהכבלים של הספק ואין לי כוח לזה. אבל אם אני אעטוף את הכבלים של הספק כוח ב-HEATSHRINK (שאותו אני אקנה מאריהב) זה גם יהיה יותר קל וזה גם יהיה די יפה (אני אקנה HEATSHRUNK צהוב או אדום אם יש בצבעים או שאני אצבע אותו בעצמי בספריי UV). אבל רציתי לדעת קודם אם אני אעטוף את הכבלים של הספק/מאוורר/חיבורי USB וכל החוטים השונים במארז, ב-HRATSHRINK זה יכול לפגום בכבלים? כי כך הם לא יוכלו "לנשום" אוויר או משהו. ואני יכול גם לעטוף איתו את כבלי ה-IDE של הצורב והכונן קשיח? ועוד משהו: כמה עולה ספריי UV? אני יכול למצוא אותו בהום סנטר/ACE? ואיך אני צובע איתו?

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by pc student,

חברים אול בקרוב יהיה לי מסך של פאלפון סאסונג אולי תעזרו לי ותגידו לי איך אני יכול לעשות מודיג עם המסך הזה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. הזמנתי סליבים ו2 מאווררים אם לדים UV וקטודה UV וסליבים UV הנה תמונות ;D באותה הזדמנות שברתי את השיא שלי ב3D MARK 2003 (אם RADEON 9600 XT) אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לשאול

• 100 תגובות
    • 9.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים