עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Odedb52,

.. המשלוח באמת 2$ סה"כ? ואם סתם תאורטית אני מזמין לד אחד (45 סנט) אני צריך רק להוסיף 2$, ולשלם בטוטאל 2.45$ כולל הכול? או שיש גם מע"מ וכל החארטות האלה.. אם כן מה צריך להוסיף?

• 2 תגובות
    • 786 צפיות
  2. Started by eladhor7,

איך אני מודד את התנגדות המעגל? לחבר במקביל או בטור? ובמד זרם שלי יש אפשרות למדוד התנגדות, זה אומר שאם אני מחבר את המד ישירות לנגד, הוא מראה לי את אוהם שלו? או שאי אפשר לחבר אותו ישר לסתם נגד, וצריכים לחבר אותו למעגל שלם ולראות את ההתנגדות של כל המעגל? ובאפשרות של המד בקשר להתנגדות יש לי: 2000k 200k 20k 2000 200 למה לכוון את המד, אם אני רוצה למדוד את ההתנגדות הגסה ביותר? וסליחה שאני מציף את הפורום בהרבה שאלות. תודה

• 1 תגובה
    • 670 צפיות
  3. שלום יש לי שאלה קטנה. מצאתי רדיו ישן, אבל את השנאי(9 וולט) שלו לא מצאתי. אז פתחתי אותו ומצאתי שיש חיבור רק ל vcc ול gmd. חבירתי שנאי אחר של 9 וולט ל vcc ול gmd. האם עשית טוב? אני פה ליד שקע החשמל, אני צריך תשובה מהירה אם עשית טוב, כי אני רוצה לנסות ולאות אם זה עובד , או שלא עשיתי טוב ויהיה בלאגן חברה תשובה דחופה. תודה

• 4 תגובות
    • 779 צפיות
  4. סוף סוףףףףףףףףףףףףףףףףףף אמא ואבא שלי הסכימו לקנות לי דרמלל סוף סוף אחרי שהם שמעו אותי שאמרתי להם אני רוצה לחתוך תמארז הם כמע התעלפו.. הקיצר לא משנה אז סוף סוף מחר אני קונה בעזרת השם! שאלתי היא: מה שווה לי יותר? 1.לחתוך ישר את הצורה שאני רוצה במארז או לחתוך אותה בפרספקט? 2.ואם אתם יכולים מאיפה אני יכול לקחת איזה ציור יפה בשביל חריטה\חיתוך...? או להביא לי משהו כזה להבות משהו.... תודה מראש!!! יש לי בעיההה!

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by eladh777,

האם המעגל הזא תקין? אני סתם רוצה מעגל עם 3 לדים, נגד וסוללה. האם באופן החיבורים הכל תקין? אני חייב את התשובה זה דחוף

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by maor5,

שלום לכולם! אני חדש חדש חדש דשדש במודינג אני קורא עכשיו מלא מדריכים בשביל זה הקיצר שאלה ששאלתי אותי הרבה זמן.... אם נגיד אני קונה קטודה זה מחמםם את המחשב???

• 4 תגובות
    • 759 צפיות
  7. Started by roei_b,

יש לי את הרמקול הבא: (תמונה) הוא היה פעם של טלפון ואני רוצה לשאול אם הוא יכול להתאים למחשב? אם כן, איך אפשר לשמוע דרכו? תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 572 צפיות
  8. Started by eladhor7,

חברה אני רוצה לחבר ל usb שלי שבמחשב מסז לרגלים(הנעלים שעושות מסז), בקיצור הנעלים האלו רוצות 3 v ,וה usb מספק 5v , אז איך אני הופך את המתח מ5 ל3 וולט(v)? איך קוראים למכשיר הזא?

• 4 תגובות
    • 626 צפיות
  9. Started by eegg,

יש לי מאוור עם חיבור 3 פין יש דרך לחבר אותו לא דרך הלוח אם כאליו ישר 12 ולט?

• 3 תגובות
    • 639 צפיות
  10. Started by GetRich,

הלד שיש בקצה של שלט, זה לד שפולט אור אינפרא אדום, נכון? תודה.

• 3 תגובות
    • 843 צפיות
  11. שלום יש לי מצלמה קטנה ויש לה בטריה שנראת ככה: http://sizmedia.com/my.php?i=mn1utjeyyxyz.jpg חלשה מאוד אני רוצה לשים לה בית בטריה חדש כמו זה: http://sizmedia.com/my.php?i=xoyqa0dnkjdz.jpg האם זה אפשרי??

• 2 תגובות
    • 865 צפיות
  12. Started by bg1987,

אני מתכוון לקנות מארז חדש למחשב, (מסתמן אחד מסדרת ThermalTake Bach VX), עכשיו המארז הזה שחור ואין לו דלת שמסתירה את הצבע של הכוננים האופטים, ולי יש שני כוננים לבנים. אין לי ממש כסף לקנות שני כוננים חדשים (וגם חבל על שלי כרגע שלא יהיה להם שימוש). אז חשבתי על צביעת הפנלים שלהם בשחור, השאלה שלי אם זה בטוח לעשות את זה(אני חושב על ספריי) אם מישהו עשה את זה פעם, ואם יש לכם טיפים מה לא לעשות ומה כן.

• 4 תגובות
    • 667 צפיות
  13. כן, אני יודע שזה רעיון גרוע, אבל אני סקרן: אם במקום לחבר את חיבור ה6PIN לספק הכוח לוקחים זוג שנאים פשוטים של 12V ו5V, חותכים את הפלאגים ומחברים את החוטים למקומות הנכונים, העסק יעבוד? כמובן בהנחה שהשנאים מסוגלים לספק את הזרם הדרוש... ואגב, ה5V נדרש בכלל או שהכרטיס ניזון ממסילת ה12V בלבד?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by Sarlula,

אהלן! טוב, יש לי שאלה טיפה מוזרה: קניתי ערכת סליבינג, ויש כמה כבלים שאני רוצה להסליב. הבעיה היא שאין לי כלי להסרת המולקסים. אם יש מישהו מהמרכז, ויש לו את הכלי הזה, (ומוכן לארח אותי לכמה דקות), שיכתוב. אני בן 15 ולא פוגע.. זה למען הפרוייקט שלי שאותו ניתן לראות בפורום הפרוייקטים. תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  15. שלום, אני צריך לבנות מעגל שבכניסתו שני הדקים- ביניהם ההתנגדות משתנה בתלות בכפתור שנלחץ. במוצא- שני הדקים וביניהם התנגדות משתנה. הערכים בכניסה ידועים והערכים המצופים במוצא ידועים. אין קשר לינארי בין המוצא לכניסה. דוג': כשלוחצים על לחצן מס' 1 בין הדקי הכניסה תהיה התנגדות של 58ohm. במוצא צריך להיות 16.8Kohm כשלוחצים על לחצן מס' 2 בין הדקי הכניסה תהיה התנגדות של 126ohm. במוצא צריך להיות 23.6Kohm הפתרון שאני חשבתי עליו הינו מערכת של משווים שתחפש איזה התנגדות נכנסה, המשווה שיזהה יכנס לרוויה ויפעיל טרנזיסטור שיחבר את הנגד שצריך ליציאה. מודה מראש למי שיצליח לעזור עם מעגל, רכיב, או כיוון שונה ממה שהצגתי. אורן

• 3 תגובות
    • 787 צפיות
  16. Started by alfa100,

רכיב Tip 31 יעבוד אם בטריה של 9 וולט?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by elad13net,

שלום לכולם!!! ככה השאלה שלי די ראיתי אצל אנשים כל מיני מודינג מוזרים.. והאחד המוזר שהדליק אותי וסיקרן אותו זה המודינג הזה (לא לא החלון אלא מה שיש בפנאל הראשון) מה זה הדבר הזה שנמצא בפנאל הראשון (איפה שהכונן סי-די) מישהו מוכן להסביר לי מה הדבר הזה עושה? ואיך בונים אותו? בתודה אלעד

• 9 תגובות
    • 901 צפיות
  18. שלום, אני רוצה ביום ראשון להתחיל את הפרוייקט שלי ויש לי שאלה קטנה בקשר לנגדים, נגיד אני הולך לחנות וקונה 5 לדים צבועניים (UB אני חושב,תקנו אותי אם אני טועה) ואני צריך לקנות גם נגדים. עכשיו המוכר ישאל אותי איזה נגדים,מה אני אמור להגיד לו? אני לא ממש מבין בזה,אני רק צריך שתגידו לי איזה סוג נגד לקנות :] תודה רבה רבה מראש , דור.

• 6 תגובות
    • 879 צפיות
  19. Started by miki26,

אני שואל את זה פה כי זה יותר קשור לאלקרוניקה יש לי מכשיר סטריאו של סניו ממש ישן ואין כל דרך לחברו למחשב חוץ מקלטת שמעבירה(עסק די לא איכותי) האם יש לי אפשרות להשתמש ברמקולים אלו אולי אפילו ע"י פירוק המערכת והוצאת הרכיבים האמונים על הקול והוליום שבה(אין לי צורך במערכת עצמה) או אולי אפשר למצוא רמקולים ממש ישנים של מחשב ולחבר אליהם את הרמקולים הטובים של המערכת???

• 2 תגובות
    • 578 צפיות
  20. Started by Ancient1,

פוטנציומטר של TT למאוורר של TT http://img79.imageshack.us/my.php?image=picture005cj3.jpg אני רוצה לחבר למאוורר אחר שיש לו גם 2 חוטים שלוקחים מתח 12V ממולקס של הספק. איזה חוט של הפוטנציומטר לאיזה חוט של המאוורר מחברים ? מאוורר- חוט אדום - אדום או שחור - מולקס צהוב . או לחוט השחור של המאוורר ?

• 2 תגובות
    • 808 צפיות
  21. Started by Moty_p,

ממה בדיל עסוי? איך הוא מוליך כזה טוב? מזה יעני ברזל? אלומיניום? ולכל מי שמלחים היום בלי משחת הלחמה: אתם עושים את הטעות של החיים שלכם אתם לא מבינים כמה החיים קלים שאתם משתמשים עם המשחה הזאת! והיא גם לא נגמרת!

• 8 תגובות
    • 6.7k צפיות
  22. Started by Galco,

היי אני מתחיל בכל העסק וקראתי פה הרבה על מודינג אז החלטתי לעשות בעצמי... עכשיו, אני רוצה לעשות גוף תאורה פשוט כמו שיש במדריך פה בפורום וכתוב שם שאני צריך נגדים לפי המתח שאני משתמש בו.... איך אני יודע אם המתח הוא 12V או 5V?

• 6 תגובות
    • 686 צפיות
  23. היי, מודינג זה נושא שמעניין אותי, אבל אף פעם לא עשיתי מודינג בעצמי. לפעם הראשונה, החלטתי פשוט לצבוע את המארז בכחול (כמה מסובך זה כבר יכול להיות?..) anyway, אני רוצה שיווצר מעין אפקט "מראה" (כלומר שיהיה צבע כחול מבריק). הבנתי שאפשר לעשות את זה עם שיוף של המארז לפני כל שכבה. רציתי לדעת, כמה צריך לשייף את המארז? ממש עד שיראו שהוא כסוף, או שמספיק לעבור עם נייר שיוף גס כמה פעמים? עוד שאלה קטנה, הוצאתי את הפאנל הקדמי, ואת הפאנלים הצדדיים של המארז, ואין לי בעיה לשייף ולצבוע אותם, אבל החלק העליון של המארז שלי מחובר במין ניטים כאלה.. (אשתדל להעלות תמונה ברגע שהפאקינג אינטרנט שלי יזוז :-\) מה אפשר לעשות? יש דרך פשוטה להוציא אותם ולהחזיר אותם בחזרה? האם אפשר להשאיר את הפאנל העליון מ…

• 1 תגובה
    • 879 צפיות
  24. אני לא מצליח להבדיל בין חיבור זכר ונקבה מה כאן הזכר ומה הנקבה? ???

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by OutRaGe,

שלום. אני בקרוב מזמין סליבינג ואיזי גריפ של ונטק וראיתי בחלק מהאתרים שאומרים "Connect the yellow cable to the left of the molex " אבל איך בעצם אני אמור לדעת מה צד שמאל ? :\ כאילו אם אני יהפוך אותו צד שמאל יהיה בדיוק הפוך אז קיצר השאלה שלי אם זה משנה לאיזה צד אני יחבר תצהוב ואיזה צד תאדום ? (את הסדר אני יודע, צהוב שחור שחור אדום) ואם זה משנה , שוב איך אני אמור לדעת מזה צד שמאל :s05: תודה מראש

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים