אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
לאיפה אני מחבר את חוטי המאורר אין לי שום מקום פנוי אז מה לעשות?
-
- 1 תגובה
- 719 צפיות
-
-
אני מחפש סוללה שתתאים לפרוייקט שתיתן הספק גבוה אבל מצד שני שהמתח ישאר יציב ככל האפשר כמו כן שתהיה קומפקטית. בהתחלה השתמשתי בסוללת 9V סטנדרטית, אבל העסק גומר אותה די מהר, וכעת כשהיא נותנת 7V נשרפו לי שני ULN2803 ואני חושש שזה קשור. בין אם זה קשור או לא, מה כדאי לקחת? יש בפרוייקט מגבר מתח מ9 ל20, שני דרייברים כאלו ומנוע קטן
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם בשבת התחלתי פרויקט מעניין של HTPC לקחתי מגבר + TUNER ישנים מאוד ( מהמחסן של סבא ) ופירקתי אותם לגורמים בתוחו אני מתכוון ליבנות את ה-HTPC ממחשב ישן שיש לי בצד עכשיו לשאלה : משהו יודע איך אני יכול לחבר את הרולר של ה-TUNER (זה שמחליף תחנות ) לשליטה על הסאונד במחשב ? זה בכלל אפשרי אשמח לשמוע כל סוג של עזרה נ.ב בהמשך אני יפרסם את כל תהליך הבניה זה אמור לצאת משהו משהו :-) יש המלצה לדרמל שפציפי (מהזולים יותר סטודנט אנוכי) תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לחבר 8 לדים ub ליציאת usb איזה נגדים אני צריך בשביל זה? ואם אפשר גם תרשים קטן תודה מראש, אילון!
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
היי, מודינג זה נושא שמעניין אותי, אבל אף פעם לא עשיתי מודינג בעצמי. לפעם הראשונה, החלטתי פשוט לצבוע את המארז בכחול (כמה מסובך זה כבר יכול להיות?..) anyway, אני רוצה שיווצר מעין אפקט "מראה" (כלומר שיהיה צבע כחול מבריק). הבנתי שאפשר לעשות את זה עם שיוף של המארז לפני כל שכבה. רציתי לדעת, כמה צריך לשייף את המארז? ממש עד שיראו שהוא כסוף, או שמספיק לעבור עם נייר שיוף גס כמה פעמים? עוד שאלה קטנה, הוצאתי את הפאנל הקדמי, ואת הפאנלים הצדדיים של המארז, ואין לי בעיה לשייף ולצבוע אותם, אבל החלק העליון של המארז שלי מחובר במין ניטים כאלה.. (אשתדל להעלות תמונה ברגע שהפאקינג אינטרנט שלי יזוז :-\) מה אפשר לעשות? יש דרך פשוטה להוציא אותם ולהחזיר אותם בחזרה? האם אפשר להשאיר את הפאנל העליון מ…
-
- 1 תגובה
- 904 צפיות
-
-
אני מחפש אתרים / מדריכים על אלקטרוניקה (כמו שיש אתשרים על מודינג אם פול מדריכים בתוכם) עדיף ומומלץ שהמדריך יהיה בעיברית. אני רוצה מדריך מקיף שיהיה בו גם הקדמה לאלקטרוניקה שמהאתר / מדריך אני לא רק אדע להרכיב סופר משו אלה אני גם אבין מאיפה מגיעים המספרים של הנגדים ועוד כל מיני דברים. תודה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מאוורר לד של thermaltake 120 חיברתי אותו למחשב והכל בסדר. אך חסר לי החוט שמחבר את זה לספיד פאן... האם אני אמור לקנות אותו?? או שהוא אמור לבוא עם המאוורר עצמו.. (במאוורר הקודם זה בא כבר מחובר. (החוט)... פרטים: אותו מאורר רק לא לד..) אם צריך עוד פירוט אני יעלה תמונות.. בבקשה תעזרו לי.. תודה מראש..
-
- 1 תגובה
- 766 צפיות
-
-
למטרת פרוייקט שלי אני מנסה להשיג מאוורר 60x60x10 או 70x70x10 ושיהיה כמה שיותר שקט... ממש בסביבות ה 21-23 db הבעיה עם המאווררים האלה שחברות רציניות לא כל כך מיצרות אותם ואז מה שנישאר זה ג'נריים שאם כבר מוצאים מאוור כמו שאני צריך אז הוא מאד רועש... אני לא צריך אחד חזק במיוחד... העיקר שיהיה שקט... וכדי לא לפתוח אשכול חדש אז עוד שאלה לא קשורה פה... לקחתי שני מאווררי 40MM וחיברתי אותם לחיבור אחד... אם אני רוצה לחבר להם פוטנציומטר... איך אני מבצע לגביהם את החישוב? שניהם 0.8W...
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם בזמן האחרון יש לי קצת זמן פנוי אז החלטתי לעשות את המודינג של היום שהוא בעצם החלפת הלדים של השמראים מתי המחשב עובד ומתי שהוא בעצם עושה איזושהיא פעולה לשני לדים כחולים אולטרה ברייט בעצם מה שעשיתי עד היום : *סידור כבלים+עטיפת חוטי הIDE והספק באיזוליבנד שור *הרכבת אלמנט תאורת בצורת זרקורים *חריטה(שבעצם ממש ממזמן) והיום שסיימתי : *עשיית חור בפאנל הקידמי למען מאורר תמונות והסברים: ^^המחשב ממבט כללי^^ ^^תקריב על החריטה והאלמנט תאורה^^ ^^תקריב בלי פלאש על המוד החדש^^ ^^תקריב עם פלאש על המוד החדש ^^ ^^אלמנט התאורה וסידור הלדים על הפרספקס^^
-
- 1 תגובה
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול האם יש דרך לזהות מבט בעזרת ארדואינו? אם כן, מה צריך בשביל זה ואיך עושים את זה? בעיקרון אני צריך להכין משהו שמדליק נורה כשאדם כלשהו לא מסתכל עליו. חשבתי שזה יכול להיות יחסית פשוט לבצע את זה בארדואינו, אבל אם יש רעיונות נוספים, אני פתוח להצעות! תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לחבר לד למולקס (12V ) איזה נגד אני צריך ליקנות ?
-
- 1 תגובה
- 643 צפיות
-
-
היי חיברתי מסך LCD שתי שורות לארדואינו והכל טוב ויפה. אני מצליח לכתוב למסך אבל הכתב מאוד לא ברור, בהיר חלש על רקע שחור. חיברתי את הדק VO של התצוגה לפוטנציומטר ואני מצליח לשחק בתאורה אבל זו לא תצוגת LCD נורמלית, חשובה מידיי. למישהו יש רעיון? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי את הAEROGATE 2 שהוא פאנל שליטה על מאוררים הבעיה היא שאני רוצה לשלוט על מאוררי מארז רגילים שיש להם חיבור מולקס רגיל ואי אפשר לחבר אותם לפאנל שליטה בגלל שהחיבור לא מתאים, באו כמה כבלים עם הפאנל אבל הם כבלים עם 2 יציאות של 3 פינים זאת אומרת שאפשר רק לחבר למשל למאורר של המעבד או הכרטיס מסך.. בקיצור, איפה אפשר לקנות כבל שמצד אחד הוא מולקס רגיל ומצד שני הוא חיבור 3 פינים נקבה שמכיל את הכבל הצהוב שמעביר נתונים ולא רק את הכבלים של החשמל..... ? ראיתי למשל כזה דבר: http://www.pch.co.il/docs/pd1112714339.htm אבל ה3 פינים שלו הוא זכר וזה לא יתאים לי לפאנל לצערי..יש עוד כאלה?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לבקש את עזרתם בבניית המודול הבא: מודול שמקבל מתח של 220V ומתחבר למחשב בכניסת RS232. המודול שולח הודעה ברגע שאין לו אספקת מתח (סוגר מעגל) דרך ה-RS232 ואז תהיה תוכנה שתדגום את זה כל רגע ותבדוק אם יש מתח או לא.\ אשמח לעזרה, תודה!!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מעגל בעל מפסק עם שלושה אופציות( 1 0 1) כלומר המפסק יוכל לבחור לאיזה מעגל להעביר זרם (אחד מן השניים) או לחולפין לכבות את המעגל. מאיפה אני משיג מפסק כזה ואיך קוראים לו במדוייק....?
-
- 1 תגובה
- 822 צפיות
-
-
בבקשה רעיונות של דברים למתחילים... יש לי מחשב ישן שלא בשימוש ואני חושב מה כדאי לעשות איתו?? אני רוצה איזה פרוייקט נחמד ואמרו לי שהוא חלש מידי בישביל HTPC..
-
- 1 תגובה
- 963 צפיות
-
-
איזו מנורה תהיה הכי חזקה למחשב שלי שיצא לי מהמחשב האור?
-
- 1 תגובה
- 791 צפיות
-
-
שלום , א. רציתי להגיד לכם שמאד מאד אהבתי את הארת אני כבר שעתיים גולש בו ונהנה ראיתי שמלא פורומים יש מדוינג וזה ואף פעם לא הבנתי מזה עכשיו הבנתי ויש לי כזה מחשב ישן מעפן עכשיו הוא של אחותי , חשבתי לצבוע אותו בורוד כזה , ולמעלה כזה לשים בובה כזה אבל איך אני עושה תבנית לזה כיאלו ?..... בכלל אם אני רוצה סתם סמל כזה לשים והכל איך אני צובע ועושה את זה ??!!?!?@?!@? בתודה אור פרג'
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
יש לי מארז NZXT Apollo ואני רוצה להוציא את הכלוב של הפלופי בגלל שהוא מפריע להכנסת מאוורר מקדימה של המארז..... עכשיו הבעיה היא שהכלוב מחובר בניטים כאלה שאני צריך עזרה בלהוציא אותם כי אמרו לי שאני צריך לקדוח אותם החוצה (משהו שאני לא רוצה לעשות כל כך ). יש פתרונות? הצעות? תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בנושא. יש לי מפיץ ריח אשר פועל על סוללות (מצורפות תמונות) אני מעוניין להמיר אותו לחיבור למתח 220v (שקע) איך ניתן לעשות זאת? תודה רבה לעוזרים! IMG_7.pdf
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
ראיתי את זה עכשיו, פשוט וגאוני לכל חולי הFACEBOOK למיניהם שעוד יש להם חיבור LPT במחשב http://www.instructables.com/id/Facebook-LED-blink-on-new-notifications-and-messag-1/ לדים מהבהבים בשביל קבל הודעות חדשות ומסרים חדשים בפייבוק, מינימום תחכום למרות שאפשר לשדרג את זה למשהו שיראה טוב יותר
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
לפרוייקט קטן שאני עושה אני צריך שמנוע מסויים יסתובב ויגרום לפיסת מתכת לנוע קדימה ואחורה {כמו מטוטלת http://62.90.118.184/_Uploads/107pendulum.png} חשבתי על גל ריבועי בתדר נמוך מאוד או על כמה סרטוטים שניסיתי אשמך אם יהיו ניסיונות לפתרון לכל אחד צורת חשיבה משלו לכן כל אחד יכול לתת פתרון מדיוק{אפילו אם יש משהו כזה קיים גם אפשרות נגיד צעצוע או משהו כזה}
-
- 1 תגובה
- 849 צפיות
-
-
היי מה קורה זה שוב אני. הפעם אני ממחפש לעשות מודינג קל שאני יכול לעשות אני בן 14 וחצי אז אל תתינו לי דברים ממש מסובכים זה פעם ראשונה שלי ואני רוצה לעשות מודינג יפה אם יש לכם אפשרות לתת לי לעשות מודינג לדברים הבאים: לא חייב כולם אפשר אחד הגה + הילוכים + מעצור יד + גז +ברקס (דוושות) רמקולים 4 רמקולים גדולים וסאב מקלדת / עכבר ps2 שלט ps2 אשמח אם תעזרו לי בתודה מראש ותודה רבה שי בן יהודה
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
CD24 -3BZ אותה מנורה כמו בלינק http://www.jb-electronics.de/html/elektronik/nixies/n_cd24.htm רק שבגרסת 3BZ יש לה תושבת מובנה. 200₪ ליחידה. יש לי תחושה שאם לא ימצאו קונים, אני אבנה מהם בסוף שעון וינטאג' בסגנון https://lockerdome.com/6391315667620929/7222566758788116
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברה, אני מחפש פתרון יצירתי להפעלת נורת לד על ידי לחיצה על מקש במקלדת או בקר אחר. אני מעוניין לחבר אורות בלם לעמדת הנהיגה שבניתי כל שבעת לחיצה על דוושת הבלם האורות ידלקו. הדרך הקלה לבצע זאת היא פשוט לפתוח את מערך הדוושות ולהתקין שם מיקרו סוויץ אך אני לא רוצה להתעסק עם זה, אלא למצוא פתרון יצירתי אחר שייתן לי גמישות בהמשך. אשמח לכיוונים. תודה שמוליק
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-