עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by x-pac,

אני רוצה לעשות לחתוך חלון במארז ושים את הקטודה הזאת בפנים http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=bul-b השאלה שלי האם הקטודה הזאת תחמם לי את המחשב ואם כן מה אפשר לעשות בנידון

2. Started by dbx22,

חשבתי על זה לאחרונה, ורציתי לשאול מה אני צריך לקנות או שאני יכול לבנות לבד ואיזה ציוד אני צריך ומה עולה כמה? תודה.

• 2 תגובות
    • 835 צפיות
  3. Started by dbx22,

אפשר לחבר קתודה קרה לספק של המחשב אבל להשאיר את הקתודה לא במחשב נגיד במקום אחר?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by pilau,

היי - רציתי לדעת אם יש כאלו רכיבים: - ריליי שמקבל מתח ומחבר את המעגל רק לרגע - ריליי שמקבל מתח לרגע ומחבר את המעגל, עד שהוא מקבל עוד פעם מתח ואז מנתק אותו. - ריליי שמקבל מתח ומחבר מעגל אחד ומנתק מעגל אחר. יש חיה כזאת?

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by re,

יש לי שני רכיבים MCF528CVF66 של מוטורולה לפי גוגל זה מעבד של משהו השאלה שלי מה אפשר לעשות עם שני הרכיבים האלה איך מחברים אותם ולמה הם משמשים? ???

• 3 תגובות
    • 922 צפיות
  6. Started by davidreznic,

שלום. אני מתכוון להעביר את המחשב הישן שלי לסבא שלי. הכל טוב חוץ ממאוורר אחד (80 מ"מ) שרועש מאוד. אפשר השתמש בשמן רגיל לשימון (שמן זית?קנולה? תירס? סויה?) יכול להיות שזו שאלה דבילית אבל אני ממש לא מבין בתחום... תודה

• 2 תגובות
    • 663 צפיות
  7. Started by Ghosthunter,

לפי המדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=83932.0, האם אני אוכל להשתמש בשלט של FLY VIDEO?

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  8. Started by eegg,

אני רוצה לשלוט על משהו דרך הusb אז רציתי לדעת אם יש דרך לשלוט על משהו (לד) (לא החשמל אלא כמפסק דרך תוכנה או משהו)

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by midnight8,

ראיתי שתיי מוצרים בחנות שקוראים לה PCool תגידו לי מנסיון או מדעה אישית מה אתם חושבים עליהם 1. http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=ml-b א.איך מתקינים את המוצר הזה איך הוא יושב מוציאים את המולקס הישן ושמים חדש או מה? ב.זה באמת אפקטיבי זה עושה באמת אור חזק או שזה סתם חרטא 2. http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=uvm4p-f-g א.זה עושה באמת אור חזק?? ב.ההתקנה אמורה ליהיות פשוטה נכון? ג.צריך בשביל שיהיה אור איזה שהיא מנורת UV איפה אני משיג מנורה כזאת שמתאימה למחשב כמה היא עולה ואיזה חיבור היא דורשת

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by Moty_p,

יש לי לד שצורך 350 מיליאמפר אותו אני מחבר לנגד 33 (אם אני זוכר נכון) אוהם 2W בערך.. הנגד מתחמם אשש ואיאפשר לגעת בו מרוב שהוא רותח אז חשבתי לחבר שני נגדים כאלה במקביל כדי שהעומס של החום יתפזר ולמעשה יצא לי נגד של 33 אוהם 4W אבל כנראה שזה לא ככה כי עשיתי כן ושנגעתי בהם שניהם! היו רותחים כאילו חיברתי נגד אחד למה זה ככה?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. יש לי מאווררים, שיש להם חיבור של 4 פין- מצד אחד זגר ומצד השני נקבה. רציתי לדעת אם לדוגמא אני יכול לחבר צד אחד ( הנקבה ) לספק מקבל שיוצא ממנו, ואת הצד השני ( את הזכר ) לחבר לכונן קשיח לדוגמא, או לעוד מאוורר או לכל משהו שצריך חיבור של 4 פין, וכך שני הרכיבים ( המאוורר והכונן קשיח או מה שזה לא יהיה ) יפעלו בלי בעיה כאילו כל אחד מחובר לקבל אחר???

• 11 תגובות
    • 885 צפיות
  12. שלום לכולם. ראיתי שלהרבה אנשים יש את המאווררים האלה [נראה לי קוראים לזה לאדים] והם בצבעים נגיד כחול מתי שהם מסתובבים. זה עושה אפקטים יפים ובכלל מגניב לעין. בכל מקרה זה מאווררים שצריכים לקנות? יענו אלה מאווררים שאפשר לקנות בצבעים שונים שיעשו נגיד אור כחול? ואיפה אפשר לקנות/ובכמה?

• 3 תגובות
    • 884 צפיות
  13. אז ככה הרבה פעמים אני רוצה להתחיל לבנות מין מארז קטן שיהיה לי למחשבב אחד שזרוק לי בבית אבל אני תמיד חושב איך בידיוק עובד המתג של המחשב כי לא נראה לי שהוא סוגר בידיוק מעגל כלשהו אם מחברים מתג פשוט ל+- של החיבור של הPWR על הלוח אם זה יעבוד רגיל ? בתודה איתי

• 3 תגובות
    • 681 צפיות
  14. Started by roei_b,

יש לי את הלד הבאתמונה) 1. כמה V הוא צורך? 2. מה ה+ ומה ה-? אם זה יעזור אז פירקתי אותו מלוח אם ישן (האור שהמחשב עושה כשהוא חושב) תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 869 צפיות
  15. Started by ElemenTal,

בבקר מאוורר בנוי, אם אני רוצה שיהיה לי לד שהאוצמה שלו זה לפי האוצמה של המאוורר (יענו כמה שאני מנמיך את המאוורר האור ניהיה חלש וכמה שאני מגביר האור ניהיה חזק) אז אני פשוט מחבר גם את המאוורר וגם את הלד לנגד המשתנה ככה שהנגד שולט גם על הלד, נכון ? וזה משנה איך אני מחבר (טור/מקביל) שלא יהיה מצב שאחד יקח מהכוח של השני ?

• 2 תגובות
    • 781 צפיות
  16. אני מניח שחיברתי משהו לא נכון כי המאורר לא עובד.... השאלה היא אם צריך לחבר משהו אחרת (כנראה שכן, כי ככה זה לא עובד....) והאם יש צורך לחבר גם את החוט הלבן? אני מניח שה"נגד" צריך להישאר בחיבור כי הוא גורם לסל"ד נמוך. תודה [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 742 צפיות
  17. אחרי חיפוש מאסיבי כאן, בפורום ספקים ומארזים ובפורום OC, אני לא מצליח למצוא פתרון. הספק ג'נרי. עובד בהדלקת המחשב, אך המאוורר לא זז. האם ניתן להחליף אותו או שצריך כבר לקנות ספק חדש ? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 3.7k צפיות
  18. שאלה בכותרת תודה ואם יש לי לד שצריך 1.5 וואט והוא מקבל מבטריה של שלט הוא יעבוד?

• 4 תגובות
    • 3.4k צפיות
  19. Started by shimon956,

שלום לכולם יש לי מקדחה בביית כמו לכולם!!! ורציתי לשאול אם אני יכול לשים את החלקים של הדרמל יענו הראשים שלו בראש של המקדחה שלי והפעולה תהיה אותו דבר כמו הדרמל!!! רק מה שכן אני יודע שמקדחה זה טיפה יותר מסורבל מדרמל כי דרמל הוא ארוך ומקדחה יש לה צורה של אקדח מקווה לתשובה

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. יש לי ספק ישן ויש לו יציאה שרשום עלייה P14 ואני לא יודע מזה היציאה הזו מישהו יכול לעזור לי זה דחוף

• 1 תגובה
    • 804 צפיות
  21. Started by yotam.m,

שלום. אני לא כל כך יודע אם אפשרי ולכן אני שואל רציתי לדעת האם אני אוכל לחבר מאווורר 12V למפסק 3 מצבים שלרגל אחת יתחבר החוט הצהוב בספק ה12V. ולרגל השניה יתחבר 5V. ולחוט האמצעי אני אחבר אדמה. ראיתי שבכל המדריכים צריכים לחבר נגדים ולא כל כך הבנתי למה אם כבר בספק יש חוט אדום של 5V. אם זה אפשרי איך בערך אני יצטרך לחבר את החוטים למפסק ולמאוורר. ועוד משהו במדריכים כתוב שצריכים דיודה חד כיוונית. למה היא עוזרת והאם אפשר בלעדיה? תודה רבה לכל העוזרים.

• 5 תגובות
    • 732 צפיות
  22. Started by eegg,

מצאתי את זה באריהב :DB9 FEMALE SOLDER DBS-F09GWTA האם זה מחבר 9 פין מתאים להלחמה כדי להכין את המקלט?

23. Started by eladh777,

יש לי שאלה ממש קטנה כמה מילי אמפר בערך יש לסוללת 9 וולט, כזאת http://www.focusonprice.com/images/JD014.jpg והאם היא תוכל לתת את כל הכח ל 3 לדים שכל לד צורך 100 מילי אמפר ו3 וולט?

• 2 תגובות
    • 790 צפיות
  24. יש לי שאלה קטנה לגבי הזרם בישראל שמיוצר בתדירות 50 Hz. אם הוא מיוצר ב 50 Hz אז כמה זה יוצא ב MHz וב GHz? איך מחשבים את זה, בכמה מכפילים? תודה

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by Odedb52,

שלום.. יש לי שאלה קטנה לגבי המעגל בתמונה המצורפת. אני יודע שזה פשוט אבל אני לא מוצא את הפיתרון!.. אז ככה.. אני רוצה שיהיה מפסק שיחליף בין מצב א' למצב ב'. זהו! כביכול, פעם אחת המעגל יהפוך / ייצב את ה- 6V ל5V ויוציא ל- USB. ופעם שנייה שהמעגל יהפוך את ה- 9V ל-5V ויוציא ל- USB. על זה אני רוצה לשלוט בעזרת מפסק פשוט 2 מצבים... ^^^ תודה מראש לעוזרים..

• 6 תגובות
    • 758 צפיות

דיונים חדשים בפורומים