עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. זה הדגם שלו: AKAI VS-G220

• 3 תגובות
    • 627 צפיות
  2. פורום HWZONE הוא פורום די גדול אבל הנושא הזה כמעט ולא מוזכר או ממש בקצרה ולא עם התייחסות רצינית. חייב לומר שלמדתי די הרבה משיטוט בפורומים בחו"ל (בעיקר overclock.net) ואני מוכן להביא לכאן פוסט שלם בנושא, סוגי הסליבינג, מדריכים מצולמים ועוד מידע שיעזור לכולם לעלות את איכות המודינג שלהם כמה רמות מעלה. אני מדבר על דברים בסגנון הזה:

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. טוב מי שלא זוכר אז קניתי לפני משהו כמו חצי שנה את הזלמן,7000B מנחושת,עלה לי 250 (יחסית זול לחנות שלא מהאינטרנט.......) וכמובן שהפעלתי אותו והוא היה עובד פיקס אך אחרי איזה יום ניסיתי לסדר איזה מאורר של הגשר הצפוני ובום נשברה לו כנף והוא התחיל לעשות שריקות ורעשים וובירציות מטורפות,עצוב וכועס שמתי אותו בצד ועברתי לקירור סטוק אך אתמול לקחתי על עצמי פרוייקט לחדש אותו בלי שהCFM של המאוורר ייפגע,לקחתי דבק שעולה משהו בסיבות ה300 שקל(אבא שלי קנה אז לקחתי,מה אסור?) קיצר התחלתי להדביק והדבק הזה מה שמיוחד בו שהוא הופך להיות כמו בטון אחרי שמדביקים אותו יענו אי אפשר לשבור אותו בשום צורה,ממש ממש חזק,הפעלתי את המאוורר והמהירות שלו נשארה כמעט אותו דבר (2413 כשלפני כן היה 2480) והנה התמונו…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. שלום, קיבלתי מחו"ל מסך מקורי של CrystalFontz למי שרוצה לדעת זה דגם 632 כחול. השאלה שלי זה אם אפשר לגרום לו להראות את הווליום שהווינאמפ מנגן בו עכשיו, להציג אחוזים בצורה גרפית כאילו

• 3 תגובות
    • 753 צפיות
  5. Started by julbo,

אהלן ווסהאלן ומרחבא. המחשב שלי מת. הוא נהרג בעת מילוי תפקידו באמצע המשחק קריסיס ;D (סתם בצחוק) אז החלטתי לקבור אותו, ולשם כך התחלתי לבנות לו ארון קבורה. הרעיון עלה לי יום אחד בפעילות בשטח (לא ברור מה הקשר) תוך כדי הליכה. לבנות קייס למחשב בצורת ארון קבורה. הרעיון יושב לי בראש כבר הרבה זמן, וסוף סוף התחלתי לבנות אותו אז פתחתי לו יומן. הוא עלה על המחשב. ב SKETCHUP אחר כך הוא הפך למוצק עם פוליגל וקיבל קרביים זמניים ואחר כך הגיע החומר האמיתי זה האזור עבודה שלי. מבולגן אני יודע אבל ככה אני. התחלתי ל"עבוד" עליו. חתכתי אותו למידה ואחרי כן קיפלתי לו את השוליים ולתוצאה. זהו בנתיים, נשאר לי עוד המון עבודה מקווה שאני יסיים את זה לפני שאני ישתחרר. הצעות הערות ו…

• 18 תגובות
    • 9.3k צפיות
  6. שלום לכולם ליפני כ4 שנים למדתי פיזיקה וחשמל והייתי מיצטיין אך כיום כל הידע כבר ניכח אז יש לי שאלה קטנה אם יש לי מנוע DC עם הנתונים הבאים: 24V 6A 100W 2750RPM אבל אני רוצה לחבר אותו ל12V ואני יודע שהוא יפעל בחצי מהמהירות שלו אז איך אני גורם לו ליפעול בשיא העוצמה ב12V? לפי הנוסח של אום ההיתנגדות של המנוע הוא 4 אום וכדי שיעבור בו זרם של 6A ב12V אני צריך להוריד את את ההיתנגדות נכון? אז איך אני מחשב איזה נגד להוסיף לו בחיבור מקבילי כדי להוריד את ההיתנגדות של המנוע ולהפעיל אותו ב12V?(שכחתי חישוב נגדים במקביל :-\) תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. Started by Guarding angel,

היי יש לי במארז 5 מאווררי 120mm מתוכם 3 מכניסים אוויר ו2 מוציאים בגלל שהמאווררים קרובים מידי לכוורת האיוורור נוצר מצב שנקרא "רעש יניקה" שמציק מאוד ומפריע בהחלט. יש דרך להשקיט את המאווררים המציקים הללו? עלה בדעתי רעיון שרציתי להתיעץ אתכם עליו: לקחת ספוג מוקצף (אותו אחד שמקבלים עם המחשב הנייד) בעובי 2cm ולחתוך אותו בצורת המאוורר (לחרוץ אותו באמצע ככה שתשאר רק מסגרת) ולשים את המסגרת הזאת כ"חיץ" בין המאוורר לבין דלת המארז. האם זה יעזור בהשקטת המאוורר תוך הרחקת המאוורר מחורי האיוורור? או שיש פיתרון יצירתי אחר? היכן ניתן להשיג את הספוג הנ"ל? (בהנחה שהשיטה שווה ניסיון) [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by Zoso,

אני מעוניין לדעת איזה מפרט של רכיבים אלקטרונים לקנות כדי לחבר דיודה רגילה בטור ל"לד" (שהיא גם דיודה) , אזה מתח (Volt) צריך להפעיל מעגל כזה. אני הולך לחבר כ-100 לדים במקביל , אני צריך לדעת אזה כדאי לקנות ואיפה !? המטרה הסופית של העבודה הזאת היא פרוייקט משותף שלי עם בני בן ה-10 בבנית "סימולציה של מסך מחשב בהפעלה בינרית (על ידי מתגים)" אודה לכם מאוד על העזרה. ZOSO ( רק הזקנים יודעים מי זה )

• 8 תגובות
    • 2.6k צפיות
  9. Started by Avisp,

שלום הטענתי מצבר של רכב. כנראה שהמצבר מקצר, וכתוצאה מכך המטען הפסיק לעבוד. פתחתי אותו ומצאתי שנאי מבדל שרוף. יש הכרח להשתמש בשנאי מבדל או שאפשר להחליף אותו למשל בשנאי אלקטרוני של הלוגן בעל הספק של 50W? איפה אפשר בכלל לקנות שנאי מבדל חוץ מEbay ? תודה!

• 13 תגובות
    • 4.2k צפיות
  10. Started by GOVNER_T.S.Y,

חברה, איפה ניתן למצוא את החומרים לעיל בזול באיזור , גבעתיים רמת-גן ת"א. תודה לכל העונים :-*

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by ElemenTal,

זה המוצר - http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Sound%20Active%20module/Sound%20Active%20module.html מה אתם אומרים כדי לקנות דבר כזה או שזה לא איכותי ?.. אני ראיתי די הרבה סרטונים ביוטיוב שיש להם כזה (או אחד יותר ישן) וזה עובד טוב. הקטע היחידי שזה לא מתחבר לרמקולים או משהו כזה אלה קולט את הסאונד, ככה שאפשר סתם לעשות מחיאת כף וזה יפעל, אז זה לא יפריע לדעתכם ?.. ומשום מה זה האתר היחידי שמצאתי שאפשר לקנות ממנו את זה http://www.oznium.com/cathode-music

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by Ladik Kantarovich,

שלום רב חברים צריך עזרה בבדיקת קבלים ברשותי כרטיס ועליו 2 קבלים עם ערכים: 470, 47 מיקרו פארד כמעט בטוח שאחד מהם פגום ואני לא ממש מצליח להבין מי מהם עושה בעיות. רוצה לציין שהמעגל עובד עם 3וולט דרד זמזם מראה לי שניהם 1 קילו הום........ מהההה עושים איתם ???? יודע שהיה כבר דיון דומה לא ממש עזר לי, האם יש עוד דרך לבדוק אותם חוץ מלהטעין אותם? תודה מראש על התשובות המשך יום נעים

13. שלום,קיבלתי לא מזמן מארז FULL TOWER וקניתי היום צבע ונייר משייף והכל, אוקיי עכשיו אני רוצה לצבוע אותו. מה אני אמור לעשות? צריך לשייף את המארז בשביל להוציא את הצבע הלבן ואז לצבוע כמה שכבות של הצבע?, האם צריך לשים יסוד (או סופר יסוד אחד מהשמות) על המארז ואז לצבוע אם ספריי? או פשוט להרביץ כמה שכבות ואם אפשר את הכמות במספר המדוייק וכמה זמן צריך לחכות בין כל פעם ששמים עוד שכבה. ואם אני רוצה לעשות חלון ואין לי כסף לדרמל אז קניתי מספרי פח איך עושים את זה? דרך אגב,קניתי נייר משייף מספר 2, האם הוא טוב?

• 4 תגובות
    • 749 צפיות
  14. Started by eladh16,

שלום לכולם. יש לי אוזניות טובות מאוד שקניתי עם הנגן iAudio. לפני כמה ימים אוזניה אחת נקרעה לי. ניסיתי לחתוך את החוטים ולחבר אותם חזרה, אבל ללא הצלחה. בגלל זה פניתי אליכם, שתגידו לי, איזה חוטים בדיוק לחבר לאיפה. אז הנה התמונות: זאת תמונה של אוזניה אחת שיש לה שני חוטים. חוט אחד אדום וחוט אחד בצבע זהב(הארכה) - זאת תמונה של אוזניה אחת שיש לה גם שני חוטים. חוט אחד ירוק וחוט אחד בצבע זה- והנה רק החוט שיש לו את החיבור לנגן. זהו חוט שיש לו שלושה חוטים. חוט אחד ירוק, חוט אחד אדום ועוד חוט בצבע זהב- מה שאני עשיתי זה, חיברתי ביחד את כל חוטי הזהב של האוזניה הראשונה והאוזניה השנייה והחוט שמתחבר לנגן. אחרי זה, חיברתי את החוט האדום של האוזניה הראשונה, לחוט האדום של החוט…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by eyalgross,

שלום לכולם בשבת התחלתי פרויקט מעניין של HTPC לקחתי מגבר + TUNER ישנים מאוד ( מהמחסן של סבא ) ופירקתי אותם לגורמים בתוחו אני מתכוון ליבנות את ה-HTPC ממחשב ישן שיש לי בצד עכשיו לשאלה : משהו יודע איך אני יכול לחבר את הרולר של ה-TUNER (זה שמחליף תחנות ) לשליטה על הסאונד במחשב ? זה בכלל אפשרי אשמח לשמוע כל סוג של עזרה נ.ב בהמשך אני יפרסם את כל תהליך הבניה זה אמור לצאת משהו משהו :-) יש המלצה לדרמל שפציפי (מהזולים יותר סטודנט אנוכי) תודה רבה

• 1 תגובה
    • 992 צפיות
  16. Started by tavor21,

אני בונה שלט למחשב , לאחרונה קניתי לוח אם חדש של גיגהבייט וראיתי שיש לו כניסות IR על הלוח אז חשבתי האם אפשר לחבר את הRECEIVER ללוח אם ולא דרך יציאה הישנה של העכבר O(שכחתי איך קוראים לה) על הלוח יש 4 פינים אולם במה שבניתי יש רק שלושה ...(בניתי לפי המדריך ב"מודינג בשעה"). יש לי על הלוח יציאות הבאות : POWER, GND, IR TX,IR RX משהו יכול לעזור לי להתאים בין החוטים במקלט ללוח אם.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום אני מחפש מקום שיכול לעשות לי חריטה מקצועית על פרספקס . כבר חיפשתי ומצאתי את התרד הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=69428.0 אבל לא היו שם תשובות . דרמל הוא לא אופציה כי אני לא חושב שאני יצליח לחרוט משהו מורכב . ;D תודה לכולם .

• 2 תגובות
    • 995 צפיות
  18. Started by MacGyver,

היום סיימתי עוד GLOWPAD!!! יש לי חבר שיש בבעלותו חברה גרמנית(עזבו....) זה הלוגו של החברה........... http://server6.uploadit.org/files/woop007-rrs.jpg ולא.....מה שיש על הלדים זה לא סלוטייפ....זה נייר כדי שלא יהיה יותר מדי אור .....(הכל מודבר בדבק חם.....) תגובות!!!! איתן

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by platinum,

האם תוכלו להמליץ לי על מארז למחשב, לא משנה איך הוא נראה, העיקר שיהיה שקט ויקרר טוב.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. אוקיי. אז אני וסבא שלי פתחנו את אחת המחברות אלקטרוניקה שלו שהוא הביא איתו כשעלה מבריה"מ. ראינו את אחת הסכמות,ספק כוח משתנה אשר משתמש ב220V כניסה,ומוציא בין 0.5V עד 12V ע"י שימוש בנגד משתנה. ההכנה נמצאת כרגע בשלבים של ההלחמה. אני מקווה להביא בקרוב תרשים של הסכמה והרכיבים. למרות,שהרכיבים מיוחסים לרכיבים סובייטים.במקרה הוא גם לקח איתו אז כמה קופסאות שמכילות את הרכיבים. מקווה לסיים בקרוב את העבודה.(כנראה שבחופש.) יום טוב לכולם!

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by gal2576,

המארז שלי לא המארז הכי טוב ומאוורר בעולם אז חשבתי איך אני יכול לעשות קצת מודינג למארז ולהוסיף לו עוד מאווררים ולעשות אותו יותר מאוורר וטוב. בינתיים יש לי מאוורר 120 בקדימה של מארז מאוורר 120 מאחורה ועוד מאוורר 80 שאני יחבר לצד המארז בקדמת המארז איפה שיש את המקום לכונני דיסקים מעל הדיסק הקשיח, אז יש לי שם מקום בדיוק למאוורר 120 תמונה: http://www.fastup.co.il/images/11816608.jpg חשבתי לשים גם מאחורה מאוורר 80 שישב איפה ששמים את בקרי העוצמה של מאוורר ואיפה שהחיבורים של הכרטיס מסך תמונה: http://www.fastup.co.il/images/34345465.jpg אני גם רוצה לחתוך עם ג'קסון את גג המארז ולשים שם מאוורר 120 מה אתם אומרים על כל המודניג הזה? איך זה ילך ואמורות להיות בעיות? טופס: *גודל - כמו …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. האם אני יכול להעביר מידע מהפלאפון למחשב באמצעות המקלט הזה? או שצריך גם לבנות משדר או משהו?

• 5 תגובות
    • 973 צפיות
  23. Started by infer73,

טוב ככה, לקחתי פונטציומטר מרמקולים ישנים שלא עבדו (המד של הווליום כאילו) כי היה לי משעמם אז רציתי לפרק את הרמקולים בכל מקרה, הוצאתי את הפונטציומטר בריא ושלם (לקח הרבה זמן!) ואני לא מצליח להבין לאיפה לחבר את הכבלים עכשיו ככה הוא נראה: http://www.megatronics.lk/products/resistors/variable/stereo.jpg ניסיתי למדוד עם רב-מודד ולנסות לחבר מאורר, וזה פשוט לא עובד! מישהו אולי יודע איפה כל כבל אמור להתחבר?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by PhoenixBoy,

שלום, יש לי את המעגל של המקלט אינפרא אדום ואני רוצה לעשות שכל פעם שאני ילחץ בשלט ידלק במקלט לד. האם זה אפשרי ואם כן כיצד? מצ"ב המעגל. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 897 צפיות
  25. אני הולך לעצב מחשב שעליו מותקנת מערכת לינוקס למחשב "לינוקסי" ;D המארז הוא מארז די ישן של נק P3 800MH 128+64 RAM 20+40G HD וכל השאר מובנה בינתיים הוספתי 128 רם ו40 ג'יגה ממחשב ישן אחר אני רוצה לציין שזה המודינג הראשון שלי! הנה מה שאני מתכנן לעשות: חיברתי ללא הצלחה מרובה את שני הHD והוספתי מאורר של P2 שלא יהיה להם חם (רציתי לשים גם בצד השני אבל פתאום גיליתי שהמאורר לא עובד,ולא נראה לי שמוכרים כזה מאורר קטן) המארז הולך להצבע בשחור ובתקרת המארז הולך להיות כיתוב כסף (תציעו צבעים שנראם לכם מתאימים יותר בבקשה) שהוא Linux פה אני צריך עזרה,אני מחפש פונט מתאים להדפסת השבלונה,וצבע יפה על השחור. בצד המארז אני הולך לנסות לחרות את הסמל של אובונטו ולסגור עם פרספקט,ולשי…

• 20 תגובות
    • 3.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.