אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
נגיד יש שנאי שלוקח מתח 220 V ומוציא 45 0 45 וגם 0 30 אם אני נניח אבטל את ה 30 0 אז יהיה יותר הספק ל 45 0 45 או שזה לא קשור ?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היום מצאתי סוף סוף חנות אלקטורוניקה שיש בה הכול באזור התחנה, וקנתי 4 פוטנציומטר של100 Ohm בשביל הראו באס. הבעיה שהוא בעל צורה שונה מאוד מפוטנציומטר הרגילים שפגשתי. *יש הבדל מעותי בין השני הצורות האלו של הפוטנציומטר? *מה זה פוטנציומטר לינרי? *אפשר למצוא לפוטנציונר עם החוד המאורך והלא משונן כפתורים, כיוון שכל הכפתורים שנתקלתי במתאימים למשוננים. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לחבר כבל 12V לחיבור מסויים אבל שיתן זרם חד פעמי(או לכמה שניות) ויפסיק, לא זרם ממושך..... איך אני עושה זאת? תודה.....
-
- 4 תגובות
- 969 צפיות
-
-
אהלן תגידו אם אני מפעיל מכשיר חשמל עם בטריה נטענת....... אז מתי שהמכשיר פועל הוא פועל על החשמל וזה מטעין את הבטריה או שזה פועל על הבטריה והיא מוטענת כי בעיקרון אם זה האפשרות הראשונה אז סבבה אם זה האפשרות השניה אז זה כל פעם ממלא עד הסוף את הבטריה אז אם אומרים לי שהבטריה תעמוד ב15K הטענות זה כל הזמן מבזבז הטענה?
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כמה עולה לוח פרספקט בעובי 4 מ"מ במידות 40X45 ס"מ? ואצל מי הכי זול וכדאי! (אזור השרון) תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 591 צפיות
-
-
יש לי את הרכיב הזה... איך אני יודע איפה זה: IN OUT COM ??? ועוד שאלה... אם אני מקצץ רגליים של נגד רגיל זה לא יעשה בעיות נכון? ושאלה אחרונה... מה מוריד יותר מתח נגד משתנה של 500אום או של 5קילו אום?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אנשים טובים. שאלה קטנה. האם זה נכון שזרם ישיר DC מספק זרם קבוע, לא משתנה? אבל המתח תמיד נשאר קבוע? ולועמת זאת, זרם חילופין AC מספר זרם שהוא משתנה ולא קבוע? האם הבנתי נכון את העניין?
-
- 11 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
אם אני מחבר ללוח הלחמות 5V ואז נגד שיגרום לזה שיזרמו שם 3.3ה אז לכל אורך הפס נחושת יזרום 3.3V גם אם אני יחבר כמה דברים? איתן
-
- 5 תגובות
- 766 צפיות
-
-
אני לא בטוח שככה קוראים לזה, הכוונה ל AC. אז נכון ב AC הזרם בעצם משתנה 50 פעמים בשנייה ואז מתחיל מחזור חדש ? (כי בארץ זה על 50hz) אז בשקע בבית שלי ראיתי שרשום 10\16A אז זה אומר הזרום משתנה מ 10 עד ל 16 כל שנייה ? יעני הזרום עולה ב 0.12 50 פעמים בשנייה ? ועוד משהו ההתנגדות גם עולה ויורדת או שגם הזרם עולה ויורד ביחד עם הזרם ? (כי לפי חוק אוהם אני חושב שאי אפשר שרק משהו אחד ישתנה בלי שאחד מהדברים האחרים ישתנה..) תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להזמין את הsensor הזה http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15666 הוא נראה ממש משתלם וטוב. השאלה היא איך אני מחבר אותו למחשב שלי בדיוק? מה לחבר למה? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם .! חשבתי על להוסיף כמה לדים מתחת למקלדת שיראה יפה איפה נמצא חיבור / חוט , שאני יוכל לחבר אליהם את הלדים?
-
- 3 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום יש לי לד ואני מעונין לחבר אותו לשנאי. המטרה היא מנורת לילה הלד צורך: 3.2V MIN, 3.4V MAX 20mA השנאי: 9V 300mA 2.7VA זה מה שרשום על השנאי. האם אני יכול להכניס נגד תואם שיספוג 5.2V? כלומר המתח ללד יהיה 3.2V. האם אני יכול לעשות את זה? לא יקרה שום דבר ללד? ועוד משהו, מה מציין ה 300mA שרשום על השנאי?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי מהמדריכים עם יש לי 3 לדים ואני מחבר אותם בטור זה אומר שהם צורכים 9v ושאני צריך לחבר אותם ל ספק בחיבור של 12v אז אני צריך נגד של 150אום השאלה שלי היא 150 אום זה מקטין את צריכת החשמל ב 3v? לא? ככה שאם אני רוצה לחבר בטור 2 לדים ל 12V אז אני צריך נגד של 300 אום? או 2 של 150?
-
- 5 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אממ שלום שאלה כזאת כמה מאווררים אני יכול לחבר לחיבור מולקס נקבה אחד ?
-
- 8 תגובות
- 843 צפיות
-
-
חשבתי על משהו ואני לא יודע עד כמה הוא הגיני. בואו נחשוב שיש לי מחשב HTPC, אני יכול לחבר את החיבור רמקולים שלו לטלויזיה ואז לשמוע את הסאונד של המחשב דרך הטלויזיה, נכון? אז עכשיו, האם אני יכול בזמן שהמחשב מחובר לטלויזיה לחבר את הטלויזיה לרמקולים ואז גם הסאונד של המחשב יצא מהרמקלוים וגם הסאונד של הטלויזיה עצמה... או גם מהרמקולים וגם מהטלויזיה? נכון יש את החיבור 21 פינים... אז בטלויזיה שלי אין את החיבורי RCA הצהוב אדום ולבן... אז יש לי מתאם מ21 פינים לחיבורי RCA האלה... ועל המתאם יש לחצן שמשנה בין INPUT ל OUTPUT. אם אני קונה מפצל 21 פינים... אני יכול לעשות שאחד יהיה על הINPUT וזה יהיה החיבור מהמחשב לטלויזיה והשני יהיה על OUTPUT שזה יהיה החיבור מהטלויזיה לרמקולים? הגיוני או …
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי מכשיר- מסז לרגלים שרוצה 3 dc v(שתי סוללות שמנות של 1.5 v). אני רוצה לחבר אותו ל- usb שבמחשב שלי. אז מדדתי עם הסוללות כמה אמפר המכשיר זקוק, אבל סוללה אחת ממש נגמרה ומתה לחלוטין ונשארה לי רק סוללה אחת, ואין לי עוד כזאת סוללה. אז מדדתי את האמפר עם סוללה אחת והאמפר היה 120 אמפר. ודאי שצריכים למדוד את האמפר עם שתי הסוללות. אז השאלה שלי היא כזאת : אפשרי פשוט להכפיל את האמפר של הסוללה האחת במעגל(מסז הרגלים) כפול 2(כאילו שתי סוללות)?אפשרי? או שחייב שתי סוללות מלאות, חדשות כדי לדעת את האמפר במדויק? ועוד שאלה קטנה : האם זה נכון שככל שהסוללה מתרוקנת כך האמפר יורד?
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה על כונן קורא כרטיסים. הקורא כרטיסים שיש פה- http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14247 איך מחברים אותו למחשב? הבנתי שהוא אמור לשבת כמו הסידרום, אבל איזה יציאות כבלים יש לו מאחורה ולאיפה מחברים אותם בדיוק? יש לו יציאת sata/ide או יציאה הנראת כך-? ואם יש לו רק יציאה אחת-כמו היציאה שרואים בתמונה, אז לאיפה בדיוק לחבר אותה בלוח האם? אגב איך היציאה הזאת נקראת? תודה
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר ניאון במחשב שלי, ורציתי לדעת איך אני עושה את זה: יש לי אפשרות לחבר אותו ישר לספק או שאני צריך לארגן איזה חיבור מיוחד?
-
- 3 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום מאצתי היום זוג רמקולים של SANYO טובים עובדים לא רע לא היה להם חיבור אז עשיתי אחד משלי. הבעיה היא שאני מפחד עש מצב שכרטיס קול יתחמם וישרף. יש בהם 40 וואט והם ללא מגבר או סבוופר. האם יש ממה לדאוג?
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לפני כמהזמן קניתי מאורר והקיצר קיבלתי איתו חישן לפני כמה זמן נהרס לי המאוורר ורציתי לדעת אם אפשר לחבר את החיישן לאיזה צג כלשהו ואז לשים אותו נגיד ליד המעבד ולדעת את הטמפ' של המעבד אפשר לעשות דבר כזה?
-
- 6 תגובות
- 677 צפיות
-
-
לי יש את הבקר הזה: https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_158&products_id=1577 בקר זה בא עם חיישן טמפרטורה אחד והוא נקרע לי מישהו יודע איפה אפשר להשיג חיישן חדש?
-
- 5 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום לכולם קראתי את המדריכים באתר ואני חייב לומר קודם כל שהם מאוד מעניינים ועכשיו גם אני מעוניין בכל מקרה השאלה שלי היא כזאת- אני יכול לעשות חלון מזכוכית פשוטה ולהדביק אותה עם סיליקון? הסיליקון יחזיק? המוליכות חום תיפגע לרעה? כל מה שיש לכם לומר רק יעזור. תודה תום
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי חלום לעשות מחשב HTPC ממארז של ווידיוא מה זה יפה שמצאתי.... הבעיה היא המארז הוא די קטן ומחשב רגיל לא יכול להיכנס שם, אז ראיתי בטלוויזיה שיש כאלה לוחות אם שכוללים בתוכם את הכרטיס קול, רשת וגרפיקה והם והם ממש קטנים, וגם ראיתי שיש ספקי כוח כאלה שטוחים וארוכים, אני לא רוצה מחשב חזק כך שלא חשוב לי הקטע עם הגרפיקה העיקר שהיה קטן, הבעיה שראיתי את זה רק בטלוויזיה. השאלה אם מישהוא מכיר איזה חנות שמוכרת לוחות אם וספקי כוח קטנים?
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
מחר יום גדול בשבילי מחר אני עושה חלון, צובע את המארז, מחורר את המארז לעוד פתחים של איוורור ומאווררים ועוד כמה דברים בקיצור אני צריך לפרק היום בלילה את כל המחשב עכשיו השאלה שלי מאיפה אני משיג משטח שלא מעביר חשמל סטטי כדי שאני אוכל לשים את הלוח אמא עליו למשך היום ? זה ממש חשוב תודה מראש נ.ב אני חושב שזה מתאים לפורום הזה כי זה מודינג
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-