עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by card,

שלום יש לי חוטי Solid Core במגוון צבעים שקניתי ב"אריסטוק" בהר ציון. החוטים נראים כך: בנוסף, לפני שבוע הייתי בחנות "אנטנות רצון" שנמצאת קרוב מאד להר ציון, וקניתי שם חוטי Solid Core והם נראים כך: ניתן לראות שהמוליך בתוך החוט של אריסטוק הוא בצבע כסף, ולעומת זאת המוליך בתוך החוט של אנטנות רצון הוא בצבע של נחושת. אם מסתכלים על החוט הכסוף שמאריסטוק מהצד, אז רואים שגם הוא בצבע נחושת בפנים, ובעצם הצבע הכסוף הוא ציפוי: (אולי קצת קשה לראות את זה מהתמונה הספציפית הזו, אבל החוט כסוף מסביב, אבל בחתך רואים צבע נחושת) מנגד, אם מסתכלים על החוט של אנטנות רצון מהחתך, הצבע בפנים זהה לצבע החיצוני, כלומר אין ציפוי. השאלה שלי: מי מבינהם עדיף? המצופה או הלא מצופה? (למה עוזר הצ…

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. היי, אני לא מבין משהו: אם הסימון (החץ) הוא לכיוון מסויים, הכיוון הזה הוא הפלוס של הדיודה / הלד? כלומר, אם יש לי את הסימן , זה אומר שהרגל הארוכה של הלד / הצד שבו הסימון על הדיודה הוא על ימין מתחבר לצד ימין, או ההיפך? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by MalGano,

שלום, שאלות נובים - יש לי כמה מאווררים ג'נריים וכל אחד מהם בעל זרם אחר 0.12, 0.14, 0.18 אמפר וכו. אני מודע לכך שככול שהזרם גדול יותר כך המאוורר הוא עצמתי יותר אבל האם ישנה איזו הגבלה או איזה סטנדרט מקובל? תודה

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  4. יש לי את המארז הנ"ל: http://www.pch.co.il/docs/pd1801150928.htm ורציתי לדעת כמה מאווררים אני יכול לחבר לו? (ז"א כמה מתח הספק שלי יכול לתת, היות והוא פשוט) ובאיזה מידות? ואיפה? מחובר לי כרגע מאוור אחד של 80 מ"מ מאחור, CD (שהוא גם צורב) וכונן 1.44 ובעצם זהו.

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by idani1983,

אני מעוניין לדעת האם זה מה שנקרא חיבור 3 פינים במאורר [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 755 צפיות
  6. Started by dorkiaa,

זנ ציטוט של MoRtZkInG: איפה אפשר למצוא סרטוט של מעגל יצוב המתח לשנאי?

• 4 תגובות
    • 900 צפיות
  7. בוקר טוב! אז יש לי את הדיאגרמה הזו, הכל מובן לי מלבד החיבורים של הנגדים המשתנים (בשרטוט 10K ו-20K) עכשיו, אני יודע שיש לנגד משתנה(פוטנציומטר) 3 פינים, איזה פין אני מחבר לאיזה חוט. לדוגמא בסרטוט של החיבור של הפוטנציומטר של ה-20K, אני רואה 3 חיבורים, איך אני יודע איזה חוט מתחבר לאיזה חיבור בפוצנציומטר (הימיני, השמאלי או האמצעי). אני מקווה שאני מספיק מובן. תודה, חברה! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 937 צפיות
  8. Started by borg,

יש לי לוח אם עם שני פורטים של USB 1.1 בצד האחורי של המחשב. בצד הקדמי של המארז יש לי שני פורטים של USB, אבל אין לי על הלוח אם יציאות USB שאפשר לחבר למארז. השאלה שלי היא האם יש מצב להעביר כבל USB מהחלק האחורי של המחשב לתוך המארז, ולחבר אותו לשני הפורטים בחלק הקדמי של המארז. אני לא מבין באלקטרוניקה ובחשמל, כך שאני צריך כבל מוכן שאפשר להשיג בחנויות.

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by yahavon028,

טוב, אני לא מצאתי מענה על התשובה בשום מקום באתר אז אני שואל פה. כמה לדים אני צריך (פרטו אם הם חזקים, חלשים וכו'...) בכדי לא להתעסק עם נגדים? נגיד עם יש לי 4 לדים (כל אחד על 3 וולט) והספק נותן 12 וולט, יש סיבה לשים נגד? ואם לא כמה לדים אני צריך בשביל שאני לא אצתרך להשתמש בנגד? ועוד אני רוצה לשאול אם זה משנה הצבע של הלד... לפי מה שהיבנתי, חיבור במקביל הוא הטוב ביותר, אם לא אז נא אמרו לי על כך. בכל מקרה בכל מה שתסבירו לי תגידו לי גם לפי איזה חיבור זה. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אני רוצה לבנות מעגל של לדים שיהבהבו לפי גליי הקול של WINAMP אני יודע שזה אפשרי,יש לי מדריך אפילו אבל מה לעשות אין לי ידיים לאלקטרוניקה ואני לא מבין בזה כלום. אז כמה שאלות: -האם יש מישהו שמבין פחות או יותר באלקטרוניקה ויכול לבנות לי מעגל חשמלי של לדים כמו שנראה במדריך פה: ((פרטים במסרים)) http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1 -האם מתאפשר להכניס יותר מ-8 לדים למעגל כזה?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by AsD[eyal],

אני יודע חרא איכות אבל אפשר להבין האם ניתן לחבר כזה חיבור למאוור ואז לחיבור מאוור בלוח?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by TPack,

שלום לכולם, לאחרונה חיפשתי נמרצות דרך לשנות את מהירות המאווררים במארז עקב בעיית התחממות קשה ובסופו של דבר פשוט הוספתי עוד מאוורים במיקומים שונים.. בנעוץ "הודעות נבחרות - FAQ " ישנו הסבר על חיבור מאוורר למולקס: " המוד הכי נפוץ וגם הכי יעיל מוד ל7V.. " נסיתי לפי התרשים לחבר את הכבל האדום היוצא מהמאורר לכבל הצהוב ובאותה שנייה היה קצר והמחשב כבה.. אשמח להסבר איך אני אמור לעשות זאת, נראה לי שעם ספק ישן יותר הייתי מבלה עכשיו במעבדה (דומני שהספק החדש ספג את הקצר) אני מדבר כמובן על חיבור ידני של החוטים ללא connector (אין לי connector למאוורר). תודה

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by mosheva,

מה כל אחד מהצבעים אומר (לגבי VOLT) והאם כשאני מחבר לקוטב השלילי זה משנה לאיזה חיבור שחור אני מחבר...? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 4 תגובות
    • 878 צפיות
  14. שלום חברים. הגיע לי היום מאיביי המגבר הזה http://www.ebay.com/itm/141741807603?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT שאותו אני רוצה להפוך לנייד ללא חיבור לחשמל אז אני משתמש בסוללה חיצונית (האלו שמתניעות רכב כשנגמר לו המצבר) יש שם אופציה של 12\16\19 ואט ששלושתם תואמים למגבר הבעיה היא שאני מחבר את הסוללה הניידת היא ישר קופצת ונכבית כאילו נגרם קצר אשמח לדעת מה הסיבה והאם יש דרך להתגבר על זה אצין שאם אני מחבר את המגבר לספק כוח הוא פועל נהדר תודה רבה.

15. יש פה את כל הנתונים של המסך http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=26206&item=3862346729&rd=1&ssPageName=WD1V אני חושב על הכיוון של לקנות אותו השאלה איך מוצאים מדריך לחבר אותו למחשב.. תודה

• 0 תגובות
    • 796 צפיות
  16. אחרי שקראתי את המדריךלחיבור צג LCD, יש לי שאלה. כמה וואט צריך שיהיה לנגד המשתנה ?? (שאלו אותי באריהב) האם צריך 100ohm או 10ohm (פעם כתוב 100 ופעם 10, במדריך). איזה נגד משתנה אני יצתרך עבור שליטה על מאוורר שיתן לי שליטה על מתחים 5-12V . תודה.

• 1 תגובה
    • 805 צפיות
  17. מספק הכח שלי יוצאים חמישה חיבורים (כמו אצל כל אחד אחר אני מתאר לעצמי) החיבור המלבני ללוח האם החיבור הריבועי ללוח האם חיבור לכונן דיסקטים חיבורי מולקס ועוד חיבור אחד לבן שמורכב מארבעה חוטים... הוא נראה כמו החיבורים ללוחות האם הממש ישנים של פנטיום 1 וכאלה... הוא סתם מפריע לי... אפשר לוותר עליו? אילו מתחים הוא נותן? אולי יהיה אפשר לנצל אותו... אם אתם לא מבינים למה אני מתכוון תגידו אני אתן תמונה או משהו

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  18. Started by fuck off,

אז אני רציתי לשאול לאן אני מחבר את: זה, כך שיראה לי את השמאל והימין של הרמקולים מתי שהם מנגנים! כי אין לי משוג איפה אני מביא כזה מדריך..

• 3 תגובות
    • 749 צפיות
  19. Started by tk4,

הממ השאלה היא כזאת... הביאו לי הרבה מאווררים עם לדים אבל בלי חיבור מולקס אלא רק חיבור של שני חוטים... השאלה היא האם אפשר לקחת מפצל נגיד של מאוורר אחר שיש לי במארז ולחבר אליו את שני החוטים האלה ולהדביק עם נייר דבק? זתומרת כמו סלייבינג רק עם נייר דבק?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by roeesnir,

אני רוצה להרכיב דימר עם קופסא באמצע כבל. כדי לחבר אליו פנס תאורה. בארכה כמובן אני לא נוגע. השאלה היא אם אני אמור לחבר את החום או הכחול.

21. Started by mr hankey,

מה הדרך הנוחה וטובה לחתוך את המארז כדי להוסיף מאווררים מישהו יכול לתת לי פירוט?

22. אהלן חבר'ה, שאלה לי יש לי מארז Antec P182 ואני רוצה להוסיף לו חלון צד, אם אפשר גם שהחלון הזה יהיה על איזה ציר קטן שיהיה אפשר לפתוח אותו מבלי לפתוח את הברגים של המארז מאחורה, בנוסף אני רוצה לעשות לו סידור כבלים. ניסיתי לסדר את הכבלים בעצמי אבל לא הצלחתי להגיע למראה נקי מספיק ולגבי חלון צד לא נראה לי שיש לי את הכלים לעשות את זה בעצמי, האם יש מישהו שנותן את השירותים האלה ויכול להרכיב לי חלון צד במארז + לעשות לי סידור כבלים מקצועי? שואף להגיע למראה כזה: http://iforce.co.nz/i/d54a9fc5f6b579ba35b18233885f573c.jpg תודה ;D

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום. יש לי מארז של קומפיוקייס (HEC) והייתי מעוניין לעשות חיתוך עם לייזר על מנת לעשות חלון שחוף בצד המארז. השאלה שלי היא האם אתם יודעים באיזה מקום אני יכול לעשות את הדבר הזה ? כלומר איפה ניתן לבצע חיתוך בלייזר (שהוא הכי מדוייק) למשל בצורה שאני יסרטט על המארז, במידה ואתם מכירים מקום כזה אשמח לקבל פרטים שלו (רצוי באזור המרכז: רחובות - ראשל"צ), וכמה נראה לכם דבר כזה עשוי לעלות ? ועוד דבר מאיפה אני יכול לקנות חלון שקוף מפלסטיק, פרספקט כזה ואיך אפשר להדביק אותו בצורה הכי טובה ? האם סיליקון עשוי להיות טוב במקרה הזה ? אשמח לתגובות מאנשים עם ניסיון שביצעו חיתוך של חלון, לא חייב דרך לייזר אבל דרך כלשהיא שתהיה אסטטית לחלוטין ושלא תעלה סכום כסף רב.

• 28 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. Started by shishos,

אממ בהנחה שיש לי חלון פרספקס/פרספקט (לא יודע בדיוק את השם)... איך אני מרכיב אותו? הרי לחלון רגיל של מארז יש פינה שיושבת על האחורה של המארז שיש בה חורים המאפשרים הברגה אל המארז עצמו... תודה מראש [:

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by Blabber,

ישנה חנות ברשת שנקראת pccool ויש להם כמה דברים שאני רוצה לקנות במחיר סביר ויחסוך לי הזמנה מחו"ל. השאלה היא: האם מישהו שמע עליהם? אין להם כתובת פיזית, אלא רק כתובת מייל, מישהו עבד איתם פעם?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים