עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, מחפש נורה בודדת בעלת הברגה רגילה (e27) שתאיר לי ממש חזק לפינת אוכל וחדר שינה גדול. חיפשתי בחנויות שונות ולא מצאתי משהו חזק. שיהיה עם אור לבן תודה רבה

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  2. Started by Yossa,

שלום לכולם, אני מעוניין לבנות לי תאורת שטח על סוללה נטענת, הרעיון הכללי בגדול זה 2-3 מטר של לד בצבע לבן מהלדים האילו: https://he.aliexpress.com/item/Free-Shipping-SMD5050-12V-flexible-light-60-leds-m-LED-strips-5m-lot-White-Blue-Green/1599651146.html?spm=a2g16.10010108.1000016.1.67d25da63Dv2GH&isOrigTitle=true עכשיו יש לי כמה שאלות בנושא ואשמח אם אקבל עזרה בהם: 1. איזה בטרייה אני צריך? חשבתי על זאת:https://he.aliexpress.com/item/High-Quality-Super-Rechargeable-Protable-Lithium-ion-Battery-D-C-12V-4000mAh-With-Plug/32497979739.html?spm=a2g16.10010108.1000016.1.1aa030d9mcMR0z&isOrigTitle=true היא תעשה את העבודה? לא חלשה מידי? כדאי אחת אחרת? …

3. Started by Designer,

שלום לכולם, רציתי לשאול האם יש דרך לזהות מבט בעזרת ארדואינו? אם כן, מה צריך בשביל זה ואיך עושים את זה? בעיקרון אני צריך להכין משהו שמדליק נורה כשאדם כלשהו לא מסתכל עליו. חשבתי שזה יכול להיות יחסית פשוט לבצע את זה בארדואינו, אבל אם יש רעיונות נוספים, אני פתוח להצעות! תודה לעוזרים.

4. Started by Dave Behr,

שלום לפורום, מה משמעות הסימול על טיימר : 16(8) A או בשעון אחר : 16(3) A ?. תודה

5. Started by winner,

שלום חברים נגן ה-DVD Pioneer DV266 התפגר פתאום בבדיקה ראשונית הסתבר שהפיוז של ספק הכוח נשרף - הבעסה שהפיוז מולחם ללוח ... סכמה של הספק נמצאת כאן: ספק כח אחרי הפיוז יש כמה רכיבים במקביל, כולל רכיב שאני לא מכיר - מסומן בשני משולשים - מישהו יודע מה זה ? יש גשר דיודות שמחובר אחרי הרכיבים המקביליים, הרמתי רגל אחת של כל דיודה ובדקתי - כולן תקינות. יש רעיון מה עוד אפשר לבדוק לפני שאני קונה פיוז חדש ומלחים למעגל ? עדכון - הוחלף פיוז וכצפוי נשרף מייד ... יש למישהו עוד רעיון מה אפשר לבדוק בספק לפני שמוכרז כטוטל לוסט ?

6. Started by Agf998,

היי, אני מחפש לקנות קיט של cnc, או לבנות לבד. הגודל שאני רוצה זה 6040, אבל אם זה עובר את ה2000 שקל אז אפשר גם 3040. התקציב שלי הוא בסביבות ה2000 שקל. אפשר קצת יותר אם זה משהו שווה. אשמח לעזרתכם.

7. Started by Liron Yulis,

אני מחפש מקום שאפשר לקנות בו תרמיסטור ntc 100k הבעיה היא שאני לא יודע איפה יש חנות שמוכרת אותו באזור עכו נהריה באותה נשימה גם צריך מלחם ובדיל אשמח אם תוכלו לכוון אותי

8. Started by shanyh,

יש כאן מישהו שמבין בקומפיילרים ויכול לעזור לי?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Nati2018,

אני חדש כאן.. מקווה שאני במקום הנכון אני צריך שנאי עם המפרט שמצורף בתמונה, מישהו יודע איפה אני יכול להשיג?

10. שלום, כחלק בפרוייקט בנייה של מחשב קטן אני זקוק לכפתור הפעלה עם נורת הפעלה (יחובר ללוח ל- power sw + power led) משיטוט בגוגל מצאתי תשובות שונות לכמה וולט מספק הלוח ללד ההפעלה (3V/5V) הכיוון הוא על כפתור כזה: https://www.aliexpress.com/item/12mm-LED-illuminated-waterproof-momentary-push-button-switch/32681475268.html?spm=2114.search0104.3.209.61434dd69WvIvr&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_100031_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10307_538_537_536,searchweb201603_1,ppcSwitch_0&algo_expid=5587d300-4b2d-409d-8d64-e930675f500e-29&algo_pvid=5587d300-4b2d-409d-8d64-e930675f500…

11. היי שלום חברים, רכשתי 3 ספוטים שקועי תקרה (osram) 6.5w כל ספוט הגיע עם דרייבר יעודי שלו( 27-42v 150ma) בנוסף רכשתי גדג'ט נחמד שנקרא LED EMERGENCY DRIVE) שמיועד להפוך גופי לד שבאים עם דרייברים לתאורת חירום. הנסיון הראה שגוף אחד כזה כמו שקניתי מחזיק על הסוללת גיבוי הזאת כ4 שע' ברצף. היום וסוללת גיבוי כזאת דיי יקרה, הייתי רוצה לחבר את 3 הגופים אליה במקביל. השאלה מה אני עושה עם הדרייברים. האם אני יכול לחבר את 3 הדרייברים שקיבלתי במקביל ע"מ להפוך את כל ה3 לתאורת חירום או שעלי לרכוש דרייבר מתאים גדול יותר או האם קיים פתרון אחר?

12. Started by Racheli Dekel,

אני רוצה לבנות מעגל הכולל לייזר ) שכאשר משהו יעבור בין קרן הלייזר לגלאי ידלק אור משהו נגיד שמדליק אור כשיש הפרעה לקרן או משהו כזה, . יש מדריך להכין דבר כזה? איזה חומרים אני צריכה?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  13. Started by dorkette,

אני משתמשת במנוע צעד לפרוייקט והוא לגמרי לא מסתובב הפוך אלא רק לצד אחד- מישו יודע מה עושים?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Benny770,

ברשותי רסיבר Sherwood RX4109 שקיבלתי. כשחיברתי אותו לחשמל הוא עובד אבל התחיל לעשות ריח שרוף. מיד הוצאתי אותו מהחשמל. כתוב מאחורה: 230v 50hz 330w זה אומר שהוא אמור לעבוד בחשמל הישראלי לא? יש למישהו מושג למה זה קורה ומה מהפיתרון? ככה זה נראה מבפנים:

15. Started by Roey Gorodish,

איך מחשבים KVA של חשבון החשמל שלי (תלת פאזי)?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  16. יש לי שאלה לגבי המרת מטח וזרם מיו אס בי למתח 3.8 וולט ואמפר במקום 1-2 אמפר ל8-9 אמפר,תודה

17. שלום , בניתי פרויקט בעזרת התוכנה Arduino , יש לי כמה שאלות על החומרה: 1.הסבר מעמיק על הרכיב MQ6 וMQ4 וההבדל ביניהם 2. הסבר על הטרנזיסטור כמתג - קטעון רוויה ופעיל ואיזה נגד עושה את זה לפעיל ולרוויה 3.הסבר מעמיק על XBEE ( איזה שיטת תקשורת וכאלה משתמשים בו) 4. מה הזרם שצורך המנוע והזרם שצורך הסליל של הממסר

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  18. היי, האם יש מנורה כזאת בשוק? אשמח לדעת את השם שלה.

19. Started by משה קנייבסקי,

יש לי רעשים באוזניות של gbl ברגע שאני מדליק אותם וזה נפסק כאשר אני שומע מוזיקה יש למישהו הסבר?

20. Started by יצחק יצחק,

בס"ד קניתי זוג מכישירי קשר UV-5R ב50 דולר לבן שלי שמוגדר כאוטיזם ולא לוקח את הפלאפון כי נוח לו יותר ללחוץ ולדבר או לענות למכשיר UV-5R השאלה שלי איך להגדיל את הטווח כי רוב הזמן הוא מתרחק ולא קולטים אותו וגם הזמנתי עוד 2 אנטנות [NEW] VHF/UHF Dual Band High Gain Long Range Telescopic Antenna SMA-F fO שעלו לי עוד 46 דולר ועדיין לא הגיעו ואיזה תדר לכוון ? תודה

21. תוכנות לסרטוט ותכנון מעגלים אלקטרוניים: מאמר זה הוא ניסיון להציג כמה תוכנות נהדרות עבור תכנון מעגלים אלקטרוניים. קריטריונים רבים נלקחו בחשבון לפני ביצוע משימה זו. ישנן תוכנות חינמיות, תוכנות בתשלום, תוכנות sharewares ורובם הם באיכות טובה, ידידותיות למשתמש, מורכבות, וכו ... ' אני ניסיתי להציג תוכנות רבות ככל האפשר. תוכנות ציור מעגלים אלקטרוניים או ציור סכמטי אלקטרוני הם לא קשות ללמידה, כל עוד אתה בפועל מוכן להתנסות בכולם ואחר כך לבחור כלי תכנון מעגלים מתאים לך. כלי EDA מכוונים : כאשר העולם מסביב מוסט יותר ויותר לכיוון הענן, נוצרו מספר כלי EDA חזקים מבוססי ענן גם. הנה רשימה של מספר כלים חזקים עבורך להתנסות : 1. EasyEDA : הו…

22. היי, רציתי לשאול, בבעלותי מלצמת אבטחה הצורכת 3 וואט, ו"בנק כוח" (סוללה ניידת) לסלולר, בנפח של 20,000 mAh, כמובן שהחיבור הוא USB, השאלה שלי היא, לכמה זמן מספיקה הסוללה הניידת על מנת להפעיל את המצלמה? אין לי כל כך הבנה בחשמל לכן מקווה שלמישהו פה תיהיה התשובה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  23. שלום, אני מחפש דרך להפוך מכשיר לקולט ומשדר בלוטוס. לדוגמא - נגן MP3 בלי אופציית בלוטוס ישדר לאוזניות רגילות שיהיו מחוברות (לדוגמא - בחיבור 3.5) למתאם בלוטוס. כלומר מתאם שבנוי משתי חלקים - חלק אחד משדר וחלק אחר קולט. מליון אחוז שקיים כזה מוצר- אבל לא מצליח למצוא אותו.

24. שלום אשמח לייעוץ ועזרה ממישהו שמתעסק עם ארדואינו. אני בונה מכונית אוטונומית מבוססת ארדואינו. כרגע המכונית יודעת להתחמק ממכשולים. כעת אני רוצה שהיא תדע גם להגיע מנקודה התחלה מסוימת (אקראית) לנקודת סוף מסוימת. הבנתי שניתן לממש את זה בעזרת משדר ומקלט IR. כלומר לשים על המכונית את המקלט, ובנקודת הסוף את המשדר ועם תכנות נכון לגרום למכונית להגיע למשדר. האם יש עוד דרכים חוץ מIR? יודעים על סוגי מקלטים ומשגרים אחרים שיכולים לעשות את זה? ראיתי כמה סרטונים שעשו באמצעות מצפן אבל לא הסבירו איך. הערה נוספת: המכונית פועלת בחדר (לכן gps לא יעזור) אשמח לרעיונות ולדבר עם מישהו שעשה אולי משהו דומה. …

25. שלום, אשמח לעזרה בנושא. יש לי מפיץ ריח אשר פועל על סוללות (מצורפות תמונות) אני מעוניין להמיר אותו לחיבור למתח 220v (שקע) איך ניתן לעשות זאת? תודה רבה לעוזרים! IMG_7.pdf

דיונים חדשים בפורומים