עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום. מישהו ביקש את עזרתי, ואני מעביר את השאלה שלו אליכם: "אני צריך במסגרת איזה פרוייקט לבנות מעגל אלקטרוני פשוט יחסיתהמעגל מורכב ממקור מתח /סוללה של 9 וולט ולחצן ,בכל לחיצה על הלחצן צריך להזרים לצרכן (מעין גוף חימום )5 וולט למשך 60שניות ולאחר מכן כיבוי מוחלט של המתח לצרכן אני אשמח אם תוכל לעזור לי עם שרטוט ושמות הרכיבים שאצטרך להרכיב בשלב ראשון על מטריצה"

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by ארץ נהדרת,

שלום רב אני סטודנט להנדסה , ומתכנת במשרה חלקית בc/c++ / מטלב \ PSPICE . בעל ידע וניסיון בבקרים ארדואינו \8051\ pic עוזר בכתיבת פרוייקטים לסטודנטים ולמגזר הפרטי במחרים נוחים אורי הדר orihadr3@gmail.com 0523952337

3. Raspberry Pi חדש עם Model B מחובר לרשת הביתית דרך LAN ומריץ XBMC בגירסתו האחרונה, כאשר בקובץ הקונפיגורציה ה Overclock mode settings מכוון ל High. אני מנסה לנגן הסרטות שבוצעו במצלמת ווידאו ביתית HD של Canon דגם HG20 שנרכשה לפני 4 שנים, הסרטים נשמרים בסיומת m2ts ועבור כל דקת הסרטה נשמרים כ 160 מגה. הבעיה היא שהניגון מאוד מקרטע, בכל חצי דקה/דקה הסרט נתקע למשך מספר שניות (ולעיתים יותר מכך) ואז ממשיך. רעיונות?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Megarbetz,

אני בקרוב רוצה לבנות מחשב חדש, בלי לקנות מארז. אני אבנה מארז. אז אחרי חיפוש בגוגל שלא הניב לי תוצאות ברורות... איך אני נמנע מחשמל סטטי ויוצר נקודת אדמה במארז? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  5. Started by card,

שלום המודולים האלה נראים דומים, אבל לא לגמרי זהים. הראשון: http://www.ebay.com/itm/AC-DC-Power-Supply-Buck-Converter-Step-Down-Module-5V-700mA-for-Arduino-/131191004130 השני: http://www.electrodragon.com/product/ac-85-265v-dc-5v-power-module/ האם יש הבדל בינהם? מלמעלה הם נראים דומים, אבל בחלק התחתון של ה-PCB, לא כל כך.. האם מישהו מהם יותר טוב מהשני? תודה

6. Started by bubbles,

היי, רציתי להתייעץ אתכם לגבי רעיון כלשהו לחיבור מסוים של לדים ללחצנים. אני מעוניין לבצע חיבור של לחצנים (PUSH BUTTONS) למיקרו בקר, כך שבכל לחיצה עליהם המיקרו יבצע פעולה, וידליק את אחד הלדים בהתאמה. השאלה שלי היא מה הדרך הטובה ביותר לבצע חיבור זה. סתם לדוגמא: לחיצה על PUSH BUTTON 1 תדליק את לד 1, 2 ידליק את 2 וכן הלאה. תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. Started by bubbles,

אהלן, אפשר בבקשה לקבל הסבר מעמיק ככל שניתן על DIP SWITCH? בעיקר למה קוראים לו ככה, מה זה DIP=DUAL IN-LINE PACKAGE, מה המשמעות של זה, מה השימושים שלו, וכל מה שעולה לראש. תודה

8. Started by אוריה:),

שלום, אני מעוניינת לבנות פרוייקט ונתקעתי בבחירת המנוע לפרוייקט. המנוע צריך להתגבר על מומנט קטן יחסית (כ 2Nm) ומהירותו לא מאוד חשובה, בעדיפות למהירות נמוכה, כלומר הספק המנוע לא צריך להיות גדול. כל מה שאני מעוניינת שהמנוע יעשה הוא להסתובב שלושתרבעי סיבוב בהפעלת מתג לעצור ולחזור את אותו שלושתרבעי סיבוב בלחיצה על מתג, כמו כן אני רוצה שהמנוע יפעל על בטריות קטנות פשוטות (אצבע, מרובעת, או כל בטריה שנמצאת בשוק) מה שאני ראיתי שהאופציות המתאימות הן מנוע סרוו או מנוע צעד, או מנוע רגיל עם מתגי עצירה-שלא הבנתי מה זה... הבעיה היא שלא ברור לי כיצד יש לתכנת מנוע סרוו או צעד כדי שיעשו מה שאני רוצה, בעיקר בהנחה שאני מעוניינת במתג פשוט, ולא בחיבור המנוע למחשב. אשמח לעזרה. תודה

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  9. Started by uziel,

קניתי RTC מדגם DS3231 ויש בו אפשרות לתכנת 2 זמנים שהוא יוציא בהם פולסים - יתן התרעה... השאלה שלי איך מתכנתים את הזמנים האלו? או שיש סיפריה מוכנה... תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  10. Started by ארץ נהדרת,

שלום רב אני סטודנט להנדסה , ומתכנת במשרה חלקית בc/c++ / מטלב \ PSPICE . בעל ידע וניסיון בבקרים ארדואינו \8051\ pic עוזר בכתיבת פרוייקטים לסטודנטים ולמגזר הפרטי במחרים נוחים אורי הדר orihadr3@gmail.com 0523952337

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  11. Started by eyzo,

אני מחפש להפוך את הסמרטפון לסקופ..האם יש אפשרות כזו? כמו למשל אם היה חלק חומרתי שהיה הופך את האנלוגי לדיגיטלי ומעביר עלידי USB או בלוטוס לטלפון תודה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  12. Started by card,

שלום אני סקרן לדעת מה העובי של 3 החוטים הבאים: התמונה הנ"ל מוגדלת מאד, לכן על פי התמונה יהיה קשה להעריך את העובי שלהם, אז אני אתן מידע נוסף: החוט הימני ביותר הוא חוט שפורק מכבל טלפון - כבל שנמצא בתוך הקיר בד"כ, עם ציפוי לבן. שני החוטים השמאליים הם חוטים שנקנו באריסטוק בהר-ציון, כאשר השמאלי הוא חוט Solid Core, והאמצעי הוא חוט שהוא גמיש כמו רב-גידי, אבל בפנים הוא בעצם כסוף מסולסל כזה. (תסתכלו בקצה העליון שלו שם רואים ברור. זה לא בדיל שהוספתי, ככה החוט בא. אגב יש לזה שם?). למרות שהשמאלי והאמצעי נראים מאד דומים, העובי שלהם לא דומה, והאמצעי טיפטיפה יותר דק. (גם מבחינה חיצונית כשכוללים את הבידוד, וגם מבחינת התוכן של החוט) מקווה שהמידע הנ"ל עוזר כדי לדעת את ה-AWG שלה…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. שלום לכולם רציתי לדעת עם יש מכשיר כל שהוא שיכול לבדוק ולהגיד לי אם הסוללה התקלקלה וצריך להחליף אותה. זאת אומרת נניח ויש לי סוללה שאני משתמש בא מספר שנים ואורך החיים שלה יתקצר,הכוונה היא שאם בהתחלה היא היתה מספיקה ל 10 שעות עבודה והיום ל 5 שעות עבודה באותו השימוש אז אורך החיים שלה התקצר. דבר נוסף זה רציתי לדעת איך ניתן לשמור על אורך החיים של סוללות נטענות דבר אחרון אם מישהו יכול להסביר לי איך פועלת סוללה, הבנתי שיש לה הגנות אורך חיים וכיו.. תודה לעזורים

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Yoni Shraga,

שלום לכולם! חדש בפורום, אז מצטער אם אני פותח שאלה על משהו קיים... אבל לא מצאתי את הנושא והיה נראה לי שאובקלוניג ומודינג הם ההכי רלוונטיים. רציתי להתעניין לגבי כבלים "SLEEVED" למחשב (אין לי מושג מה המונח המקביל). יש מקום בארץ שמתעסק בזה ? מותג מומלץ? דעה לגבי כבלים להארכה? תודה מראש וסליחה אם זה דיון קיים . נ.ב - חדש בכל עניין הפורומים אז בעדינות עליי... אני שביר מבפנים ;-)

15. Started by limoref,

יש לי תקלה בטלויזיה LCD. האחריות הסתיימה לפני שבועיים בדיוק אבל הספק לא מוכן לשלוח טכנאי /לתקן ללא עלות . התקלה היא שהצבעים בטלויזיה השתבשו, בחלק מהמקרים רואים הכל לבן מאוד, בהיר מאד ובחלק מהמקרים רואים מאוד כהה . תצוגה מרוחה כזה. (תלוי בהגדרות תצוגה ששיניתי ידנית לאור התקלה ) ממה לדעתכם נובעת התקלה ? האם יש משהו זול שאפשר לעשות? האם שווה לתקן ? מצרפת דוגמא איך רואים את התמונה...

16. Started by vishay,

היי חברים! בשעה טובה השתדרגתי לסקופ אחר ולכן אני יכול למכור את הסקופ שלי! סקופ מעולה מאוד נח לעבודה! רק 500 שח! סקופ יד שניה משקף תנודות 100MHZ 2 ערוצים של HITACHI. אוסצילוסקופ, Oscilloscope. דגם V-1065 . הסקופ כולל:מדידות על המסך מונה תדר מובנה, מדידות מתח, זמן מחזור. הסקופ נמצא במעבדה ביתית כך שניתן לבוא ולבדוק ולקבל הסבר על הפונקציות של המכשיר. מחיר מציאה. כל הקודם זוכה. רמת גן 054-3328790 בבקשה רק להתקשר ולא להגיב פה מפני שאני לא זמין כאן. :yelclap:

17. Started by anatoli,

אחרי כמה וכמה דיונים שהיו בעבר על "איזה דרמל לקנות" שבהם דיברו על מכשירים זולים, החלטתי שלא יזיק לשתף בניסיון הזה. אתחיל ואומר שיש לי לא מעט שנים Dremel מקורי מהדגם הותיק 300JD עם ציר גמיש. "לצערי" באיזשהו שלב בניתי מכונת CNC ביתית (ראה קישור בחתימה), והדרמל משמש אותי במכונה הזו. מאחר וזה לוקח כמה דקות לפרק את הדרמל מה-CNC, כשאני צריך את הדרמל אני בדר"כ פשוט מלביש את הציר הגמיש ועובד ליד ה-CNC. כמובן שזה לא תמיד נח ומעט מגביל, לכן התחלתי בשלב מסוים לשקול קנייה של מכשיר נוסף. מאחר והשימוש שלי במכשיר הזה יחסית מועט בימינו (לא מעט מהדברים שהייתי עושה עם הדרמל בעבר יש לי היום כלים אחרים שיודעים לעשות), החלטתי שאני לא קונה Dremel, אלא משהו שונה. האופציות שעלו הן או מכשיר עם mi…

• 1 תגובה
    • 3k צפיות
  18. Started by bubbles,

לא יודע אם זה קשור כל כך לפורום, אך אנסה את מזלי ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. אני חייב להשיג בדחיפות את ATMEL בישראל מכיוון שאני חייב לרכוש מהם צורב כלשהו למיקרו בקר שאני עובד איתו, ואני לא מצליח למצוא מספר טלפון שאוכל להשיג אותם בו. אשמח לעזרה בדחיפות, תודה.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  19. Started by roeesnir,

קניתי לפני 3 שנים מקרן חום לתליה על קיר. (חדר ילדים) אך דא עקא, זה חם מידי. בשנה שעברה קניתי את זה: http://www.ebay.com/itm/1-pc-Lighting-Control-Dimmer-AC220-240V-50-60Hz-1200W-/140303463013?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20aabcf265 הכנסתי בתוך קופסא 4 מקום, חיברתי שקע ותקע, וזה עבד מצויין. נתתי אותו למישהו ואני צריך להכין עוד אחד. לפני שאני מזמין עוד דימר כזה, למישהו יש אולי רעיון יותר טוב? דימר אחר אולי?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  20. Started by Men7a,

בוקר טוב, אני וחבר כרגע עובדים על מוצר מסויים יחד. לאחר שנסיים אחנו רוצים לרשום אותו מוצר ולנסות למכור אותו. השאלה שלי היא: האם אני יכול לפות לעורך דין ולרשום את זה כמוצר כדי למכור את המוצר. כל התיכנות נרשם על ידינו. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  21. Started by CyberBot,

יש לי פרוייקט על UNO ואני רוצה להעביר אותו לnano הזה http://cdn.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/25086.jpg תהיה בעיה עם הקוד? /** Clapper project * Author: Manoj Kunthu * Update: 2/2/13 */ /*----------------------------- * Method Prototypes *-----------------------------*/ void initialize(); void runDetector(); boolean clapDetected(); int detectClaps(int numClaps); void indicateClaps(); void readMic(); void printStats(); /*----------------------------- * Variable Declarations *-----------------------------*/ int TOTAL_CLAPS_TO_DETECT = 2; //The number of claps detected before output is toggled int offset = 80; // The point above average that the c…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Nightbeat,

קניתי מסך חדש מחו"ל שהגיע עם כבל מתח US ללא שנאי, 250v 10A זה מה שרשום על התקע יש לי כרגע כבל מתח של הארץ, וגם מתאם פשוט, השאלה היא מה עדיף? האם עדיף לחבר אותו לחשמל עם מתאם או פשוט לחבר כבל מתח של הארץ 240v 7.5A? מאחורי המסך רשום 100-240v~, 50-60Hz, 1.5A תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  23. Started by matanmilrad@gmail.com,

היי אני עובד עם ארדואינו מגה 2560 ומודול כרטיס קול isd1760 אני משתמש בקוד הבא: //define pins #define DATAOUT 11 //mosi #define DATAIN 12 //miso #define SPICLOCK 13 //sck #define SLAVESELECT 10 //ss //opcodes #define PU 0x01 #define STOP 0x02 #define RESET 0x03 #define CLR_INT 0x04 #define RD_STATUS 0x05 #define RD_PLAY_PTR 0x06 #define PD 0x07 #define RD_REC_PTR 0x08 #define DEVID 0x09 #define PLAY 0x40 #define REC 0x41 #define ERASE 0x42 #define G_ERASE 0x43 #define RD_APC 0x44 #define WR_APC1 0x45 #define WR_APC2 0x65 #define WR_NVCFG …

24. Started by ec276,

שלום לכולם. קיבלתי במתנה Ardoino Uno לזמן מוגבל לתכנן תוכנה יפה. אני מנסה להעלות אותו למחשב וניסיתי להריץ את תוכנית BLINK כדוגמא לראות שהוא מקושר עם המחשב אבל ללא תשובה. הלוח לא מקושר עם המחשב, הפורט נכון והכל נראה לי שמוגדר טוב. למישהו יש הצעות ? התקנתי דרייברים וDUE , יש לי windows 8 64bit יש שגיאה avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  25. Started by ElishaBar,

אהלן. אני מחפש לקנות motherboard tray atx. משהו כמו בתמונה- http://www.mountainmods.com/images/images_big/10PCIMB.jpg אשמח לשמוע מאיפה יהיה הכי זול להזמין, בארץ או בחו"ל. תודה!

דיונים חדשים בפורומים