עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני אשתמש בהצעות שלכם...ונראה מה יצא ובינתיים תמונות של הפרויקט שאני עובד עליו, אני ינסה גם להעלות פרויקטים חדשים שאני יעשה, מקווה שהכל יהיה טוב ואני יקנה מספיק פרספקט למארז פרסקט שאני עובד על העיצוב שלו כרגע, והפאן באס שאני יתחיל לבנות בקרוב, אז תנו תגובות אני רוצה לדעת מה דעתכם על עבודתי, וכמובן תודה רבה לכל העוזרים. עריכה: טוב מה שכבר עשיתי זה צביעה וחיתוך ומה שאני עוד יעשה זה החלפת לד מאדום לכחול וישים פרספקט וזהו עם יש הצעות אז בשמחה. הינה תמונות של מה שיצא אבל נעצר בגלל כיפוף של פרספקט שאני מאמין שאני יעשה מחר וגם אני מחליף לדק http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=index אתם רואים את התמונות ? '> '>http://www.zippyimages.com/files/97820/P…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  2. שלום.. לכם.. אני יהב... אני חדש.. אמממ אני עשיתי כבר כמה מודים למחשב שלי.. שזה כולל עיגול כבלים.. יצא משהו בן ז*נה ו.. אממ עשיתי משטח זוהר לעכבר .. שיצא פצצצצצצצה...אממ ועשיתי בפאנלים של המחשב מקדימה מאוורר עם מלאאאאאאאא חורים שעשיתי שעות כל חור וחור עם מקדחה.... ו... צבעתי את הפאנלים... .. טוב.. תמונות אני מקווה להביא בקרוב... עכשיו.. לשאלה.. איך לעזאזל.... אני עושה דבר כזה??? http://images.gruntville.com/casegallery/albums/albus29/Panel_Wrap_2.jpg אני מת לעשות דבר כזה.. ואין לי מושג מאיפה להתחיל אפילו..אז אם למישהו יש מדריך.. משהו..איך לצבוע.. או מה שזה לא יהיה.. תביאו לי.. וקשהההה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by zoharbe,

אוקיי. החלטתי לעשות פרויקט קטן במגביל לספק כוח המשתנה שאני מכין עכשיו. להכין קופסאת ספקי כוח - 12V,5V,3V,1.5V הבעיה היחידה היא שאני לא מצליח לזהות פה מרכיב אחד: יש פה 4 נגדים,אלקטרוליט אחד,ועוד קבל רגיל. גשר,ו...דיודה כלשהיא. איזה סוג של דיודה זאתי?במקרה זנר?

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  4. שלום לכולם יש לי לוח של אביט דגם NF7 ואני רוצה לעשות לו VDD MOD עכשיו המוד נראה דיי פשוט ואני לא חושב שאני יסתבך בוא... אבל אני צריך לקנות פוטנציומטרים ( הדבר הזה שהסובבים שהחראי למתח ) עכשיו השאלה איזה אני צריך לקנות כמה זה עולה והכי חשוב מאיפה אני יכול לקנות את זה ??? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  5. המודינג הראשון שלי נימצע עכשיו בהכנות ורציתי לדעת איך אפשר ליקדוח במארז חור בגודל מדויק ולפי מה שהבנתי מאיפה שקניתי תמאוררים הם 80mm אז תעזרו לי בבקשה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by shlomom,

שלום, אני מעונין במקלט מיניאטורי על צ'יפ שמסוגל לקלוט אות ממרחק של מאות מטרים או קילומטר שניים ולתת אינדיקציה שהאות נקלט. המטרה: שליטה בעזרת משדר תואם מרחוק בפונקציה .ON/OFF אני לא סגור בקשר לפרטים כמו תדר, העברת נתונים נוספים בין משדר למקלט וכדומה. כרגע אני פתוח להצעות. המגבלות היחידות הם: גודל - צ'יפ, יתכן עם כמה רכיבים תומכים מסביב. טווח - לא משהו של עשרות מטרים, לפחות מאות מטרים, רצוי קילומטר לפחות. מחיר - משהו שאוכל להרשות לעצמי, ובקיצור כמה שפחות ושיענה על הדרישות. תודה על העזרה.

• 4 תגובות
    • 891 צפיות
  7. טוב ככה, אני בניתי את המוד הזה בשביל 8 לדים רצים לפי וינאמפ: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184 עכשיו השאלה שלי היא האם (ואיך) אני יכול לעשות שיהיה לי מפסק 3 מצבים, מצב אחד שיקבע שהלדים כולם יהיו כבויים השני יקבע שהלדים ירוצו אחד אחד (כאילו כל פעם אחד נדלק והקודם נכבה) והשלישי יקבע שהלדים יהיו לפי הוינאמפ מישהו בבקשה יכול להגיד לי אם זה אפשרי, ואם כן איך אפשר לעשות את זה? ואם אפשר להביא שרטוט ברור של המעגל שצריך לבנות בשביל זה (לא אכפת לי אם צריך לעשות את המוד של הלדים הרצים מחדש,שכן אני כנראה אעשה את זה בכל מקרה עם לדים חדשים)

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by re5pect,

הרגע קיבלתי קתודה בצבע סגול שנשלטת גם ע"י קול היא ממש חלשה גם אם אני מגביר את הפוטנציומטר זה לא משנה אז חשבתי שהיא אולטרא סגול אבל היא לא מאירה שום דבר כגון חולצה לבנה ,דברים לבנים אחרי.. בנתיים אין לי תמונות.. תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 836 צפיות
  9. Started by Tarzis,

אוקיי, אחרי תקופה קצרה של קצת בלאגן הבאתי לכם לראות עוד מארז שעשיתי לבחור בשם שי המטרה היא כמה שיותר פלורסטנטי וזוהר, וכמה שיותר זועק, הוא גם ביקש באותו סגנון עיצוב כמו שעשיתי את הקודם שלי (למי שזוכר עם המשחת עיצוב) ולמי שלא זוכר http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=75764.0 אז היה לנו זוהר,זועק וחריטה של השם בצד המארז, וזה מה שהצלחתי לעשות... דבר ראשון המארז לפני : התיכנון לחריטה : החריטה ומילוי חורים + שיוף : כיסוי ועיצוב עם המשחה : מכיוון שנגמרו לי הפירים לסאב השתמשתי לINTAKE מקדימה בפלסטיק שמשמש באמבטיות ושירותים בתור פילטר (5 ש"ח בחנות לבית) : חתכתי אותו בכדי שיעבור אוויר בצורה יותר טובה : שוב, משחת עיצוב מעל הכל : עכשיו החור…

• 21 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. Started by fivecheebs,

שלום לכל חברי הפורום. הולכת להיפתח בקרוב חנות חדשה למודינג בארץ. וברצוני לדעת מהם הדברים שאתם חברי הפורום הכי רוצים שקשור למודניג ואינכם יכולים להשיג בארץ. בתודה- יאיר.

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  11. חשבתי שבגלל שזה למוד אז זה יתאים ל"אלקטרוניקה ומודינג" אם זה לא אז סליחה, ולהעביר בבקשה. אז ככה, אני צריך שני מארזים למוד שאני מתכנן ובשני מארזים הכוונה לשנים מאותו דגם אני מתכנן משהו בסגנון של מה שArkadur עשה בServer of NOD התקציב 500ש''ח עדיפויות: מקום להשים רדיאטור 360 זרימת אוויר טובה פילטרים על המאוררים עדיף שיהיה עשוי אלומניום למראת שאין הרבה כאלה במסגרת הזאת אם שכחתי איזה משהו תגידו לי =]

• 2 תגובות
    • 921 צפיות
  12. Started by JHONLEV,

אני רוצה לבנות מארז ... יש מידות והכל.. אבל מאיזה חומר לבנות אותו? חשבתי על PVC ואם אתם ממליצים עליו אז על איזה עובי? או אולי מפרספקט? מה ההבדל בינהם? אשמח לקבל תמונות של שני החומרים..

• 1 תגובה
    • 851 צפיות
  13. Started by thedag,

מאיפה משיגים שרינקים? זה הולך בחבילות? כמה כסף עולה בערך חבילת שרינקים? איך הגדלים הולכים? תודה.

• 17 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. Started by Megarbetz,

אני בקרוב רוצה לבנות מחשב חדש, בלי לקנות מארז. אני אבנה מארז. אז אחרי חיפוש בגוגל שלא הניב לי תוצאות ברורות... איך אני נמנע מחשמל סטטי ויוצר נקודת אדמה במארז? תודה.

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  15. Started by Static,

יש לי מסך דיי מוכן שפירקתי משרת HP ישן הנה תמונות עכשיו הוא מולחם ומוכן כבר עם חיבור כמו של מדפסת 25 פינים עכשיו אני קצת מפחד לחבר את זה.. יש מצב שמשהו יכול לקרות למחשב? ישרף וכו'? אם תשימו לב יש גם מפסק בצד שמדליק ומכבה את הצג.. ומעניין אותי מאיפה הוא מקבל חשמל.. הגיוני שה 25 פינים מעביר גם חשמל? [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. ובכן, זה מכבר קניתי מחשב חדש (כן, בקרוב אצלכם!) והממ..הניאון מסרב לפעול.. בדקתי, אין שום כבל שלא חיברתי או משו.. וכמו שבטח תיארתם לעצמכם- אין לי יותר מידי שמצ במחשבים. למעשה- אין לי שום שמצ.. אני אמורה להגדיר משהו לניאון הזה? להריץ איזה משהו? מוזר.. בקיצור, הוא לא עובד אשמח לעזרה. (אה. ואין לי מושג מה דגם המארז..אבדוק זאת בהזדמנות הקרובה..)

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. שלום לכל חברי הפורום ;D כחובב ׳עשה זאת בעצמך׳ ואלקטרוניקה עלה בראשי רעיון נחמד ושימושי. כידוע רוב הגאדג׳טים כיום ניטענים דרך usb במיוחד הסלולר, חשבתי שיהיה נחמד ליצור שקע usb בבית דרך מתאם לגוויס. קיים כבר מתאם כזה אך הוא חיבור למחשב כדי שיהיה פעיל. הרעיון הוא ׳להשתיל׳ בתוך השקע מטען קטן ,כך שנוצר מצב של טעינה ישירות דרך השקע ולא דרך מטען חיצוני.כמובן שתהיה יציאת usb בצורה אסתטית. החששות הם :אם חיבור של מטען קבוע לחשמל יכולה ליגרום נזג בטווח הארוך? (למרות שאצלי המטען כבר כמה חודשים בחשמל וכלום לא קרה) -חימום יתר. מדובר במקום סגור לחלוטין יש ממה לחשוש מחום? -שאלה שלא קשורה,מטען יכול ׳להשתגע׳ ולזרוק זרם יותר גבוה מהמוצהר?או ac?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  18. שלום לכולם, מקווה שזאת שאלה לפורום הזה, אם לא איתכם הסליחה. קניתי מחשב חדש עם מעבד e6600 קירור רגיל של sunbeam למעבד. מארז p150 , לוח אם ab9 pro מערכת הפעלה vista . יש תוכנה מצורפת ללוח אם בשם Guru , כשהפעלתי את התוכנה היא הראתה טמפ' עבודה (במצב מנוחה של המחשב) של 41 מעלות ל - cpu . 35 מעלות כללי וסימנה את המצב באדום עם הערת warning . האם יש בעיה עם הטמפ ? מה אמורה לדעתכם להיות הטמפ' במצב כזה עם מערכת כזאת? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 870 צפיות
  19. Started by My_T,

שלום, במסגרת בית הספר שלי אני לומד אלקטרוניקה (באופן מספיק טוב בשביל שאסתדר בפרוייקטים פשוטים) ותכנות (יותר פשוט לי), והייתי רוצה להתחיל להשקיע את הידע התיאורטי שלי ולבנות פרוייקטים פשוטים. יש המלצות לפרוייקטים לא מורכבים? איזה רכיבים אצטרך לקנות?

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by ja_man,

שלום רב, אני עובד על פרוייקט פשוט שבו אני משתמש במעגל שאני מרכיב לבקרת טמפרטורה. המעגל מודד טמפ', המידע שהחיישן (LM35) מוציא עובר הגברה דרך LM324 ומשם לממיר ADC0804 ומשם לתוך ערכת פיתוח של ALTERA FLEX 10K. לפי קוד שכתבתי, הערכה תפעיל שלושה מנועי קירור (לדים), כל מנוע יתחיל את פעולתו לפי הטמפרטורה שאני אקבע באמצעות מקלדת לכל מנוע בנפרד. את הטמפ' הנמדדת ואת נקודת העבודה של כל מנוע אני מציג על 7SEG שעל ערכת הפיתוח, הלדים עצמם מולחמים למעגל שלי. כרגע אני עובד על ספר לפרוייקט וקצת חסר לי מידע. קראתי בכל מני מקומות שהרכיב LM35 צריך נגד קטן יחסית במוצא שלו, ואצלי במעגל אין לו שום נגד, היציאה שלו מחוברת ישירות למגבר (התנגדות הכניסה של מגבר היא אינסופית) האם בגלל קונפיגורציה הנ"ל …

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. רציתי לדעת האם מישהו יודע איפה אפשר להשיג בתל אביב לוחות אלומיניום עם חמישה פסים. ניסיתי לצרף תמונה למי שלא הבין למה התכוונתי [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by Br33z3R,

שלום, אני מחפש לקנות zif connectors דומים למה שמצורף בתמונה. יש להם שם מיוחד? איפה אפשר לקנות כאלה בארץ ? תודה מראש לעוזרים. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. זה מסך VFD שהוצאתי מתוך DVD השאלה שלי היא האם אני יכול להשתמש בו בתור LCD? או שזה אבוד? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  24. מזגן 2.5 סוס (או משהוא כזה) של תדיראן הבעיה - בכמה ימים אחרונים (של החום הזה) מפיל כל הזמן את המפסק C16A בארון החשמל. המפסק תמיד חם מאוד אחריי שהוא קופץ כלומר הוא קופץ כמו תרמי ולא כמו מגנטי בדקתי מה קורה - משהוא כזה מפעילים את המזגן. נדלקים וונטות בפנים ובחוץ ואחריי כמה שניות נדלק קומפ' אחריי כמה דקות עבודה מתכבה הוונטה בחוץ. קומפ' ממשיך לעבוד והמזגן בפנים ממשיך לקרר אחריי כמה דקות של קומפ' עובד ללא וונטה הרדיאטור בחוץ מגיע לטמפ' שאי אפשר לגעת בו ובקושי ניתן לעמוד לייד המזגן שבחוץ יש ליידו אזור של אוויר חם. ברגע זה המאמת קופץ (ניחוש שלי מה קורה - הגז חם בגלל שאין וונטה ומגיע ללחץ כזה שהקומפ' לוקח יותר מ 16 A כשהוא עובד) אם מדליקים את המאמת המזגן שוב עובד בהתחלה בסדר ואז …

• 16 תגובות
    • 27.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.