אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אחרי כמה וכמה דיונים שהיו בעבר על "איזה דרמל לקנות" שבהם דיברו על מכשירים זולים, החלטתי שלא יזיק לשתף בניסיון הזה. אתחיל ואומר שיש לי לא מעט שנים Dremel מקורי מהדגם הותיק 300JD עם ציר גמיש. "לצערי" באיזשהו שלב בניתי מכונת CNC ביתית (ראה קישור בחתימה), והדרמל משמש אותי במכונה הזו. מאחר וזה לוקח כמה דקות לפרק את הדרמל מה-CNC, כשאני צריך את הדרמל אני בדר"כ פשוט מלביש את הציר הגמיש ועובד ליד ה-CNC. כמובן שזה לא תמיד נח ומעט מגביל, לכן התחלתי בשלב מסוים לשקול קנייה של מכשיר נוסף. מאחר והשימוש שלי במכשיר הזה יחסית מועט בימינו (לא מעט מהדברים שהייתי עושה עם הדרמל בעבר יש לי היום כלים אחרים שיודעים לעשות), החלטתי שאני לא קונה Dremel, אלא משהו שונה. האופציות שעלו הן או מכשיר עם mi…
-
- 1 תגובה
- 3.1k צפיות
-
-
ובכן לא קשור ישירות לפורום זה, אך חשבתי לעצמי שאין מקום טוב יותר מכאן לבקש עזרה. אז ככה, סטודנט לאדריכלות ועיצוב פנים (שנה א') ובמסגרת שיעורי עיצוב קיבלנו משימה לעצב תיבת דואר לאישיות נבחרת. מכיוון שאיש חובב מחשבים אנוכי, החלטתי לבחור בביל גייטס (מתוך מחשבה שיהיו לי חיים קלים בהתאמת תיבת דואר לאישיות). אז ככה, היו לי כמה וכמה רעיונות שהמנחה שללה במחי יד. לי אישית התחבר מאוד ביל גייטס וטכנולוגיה מתקדמת, מה שהביא אותי לנושא התיבה: "התיבה החכמה". כפי שציינתי, המנחה לא אהבה את הקו ואמרה שנעשה הבה ונתחכמה, במקום התיבה החכמה בעלת טכנולוגיות מתקדמות, נלך על הכיוון ההפוך, אנטי טכנולוגיה או טכנולוגיה ישנה. ובכן, הטכנולוגיה הישנה היחידה שעלתה בראשי ויכולה להשתלב עם התיבה היא …
-
- 1 תגובה
- 855 צפיות
-
-
-
שלום לכולם (: רציתי לדעת אם יש אפשרות לחבר מאורר של מארז ( 4 פינים ) לחשמל ולא לספק כוח. אם יש אפשרות והיא לא כ"כ מסובכת ( שלא דורשת יותר מדיי ידע ) אשמח את תעזרו.
-
- 1 תגובה
- 898 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבנות משהו יחסית פשוט, לוח (הבנתי ש - Arduino Mega מתאים לדרישות שלי אבל יכול להיות שתהיה לכם הצעה יותר טובה), שעליו יהיו המודולים הבאים : 1. GPRS - עם תמיכה בשיחות, הודעות SMS ושליחת נתונים דרך האינטרנט (HTTP Request). 2. GPS. 3. Accelerometer. אין לי רקע באלקטרוניקה בכלל, אם צריך עשות דברים ממש פשוטים אין לי בעיה לקרוא ולהבין לבד אבל אם יש אופציה לשיטת הלגו (לקנות ולהרכיב אחד מעל השני) - עדיף. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
שלום מאיפה אני יכול לקנות מסנן IR ?? אני רוצה חתיכה קטנה של מסנן IR כדי לשים על עינית מצלמת הרשת שלי, בשביל איזה משהו שאני בונה. כמו שמוצג כאן בתמונה של מישהו שהוא קנה מסנן IR ושם אותה על המצלמה
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-
-
שלום בשביל מוד שאני עובד עליו אני צריך כבל IDE ארוך מאד {2 מטר לפחות}. מחיפושים שעשיתי לא מצאתי כזה כבל ארוך , למישהו יש ידע או רעיון כיצד להכין כזה כבל? האם ניתן לקנות את החוט ממנו עשויים כבלי IDE לפי מטר ולהכין לבד?
-
- 1 תגובה
- 881 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בכללי דה מורגן במרבבים לבטא פונציה במינימום ליטרלים שזה אני לא יודע מזה הנה לדוגמא יש לי את התרגיל הזה [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 804 צפיות
-
-
שלום לפורום, מה משמעות הסימול על טיימר : 16(8) A או בשעון אחר : 16(3) A ?. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
הי חבר'ה. אני רוצה לעשות מודינג לשלטי Dual Shock 3 ו-xBox 360 ככה שאקבל שלט Dual Shock 3 שבנוי בתוך שלט xBox 360 אך עם גלגלות במיקומים של שלט Dual Shock 3. זה אמור להראות ככה: http://www.siz.co.il/my/wbum3wtjzyit.jpg אני לא יודע אם אצטרך רק את הפלסטיקים של השלט או גם את כל ערכת השבבים והלוחות הפנימיים, אז בבקשה תעזרו לי. מישהו יוכל להדריך אותי איך לעשות את כל החיתוכים של הפלסטיקים והדבקתם? כעיקרון אני רוצה להעביר את כל התכולה של שלט ה-Dual Shock 3 לפלסטיקים של שלט ה-xBox 360 וזה כולל את ה-Sixaxis, ה-Rumble, ה-BlueTooth ובעצם להפוך שלט xBox 360 לשלט Dual Shock 3, גם מבחינת הגלגלות.
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-
-
אני צריך רכיב בשם SLW16S-1C7LF. בדקתי במאוזר ובדיגיקי, שם רוצים עלות משלוח של 150 ש"ח, מחיר שכמובן לא משתלם אם אני רוצה כמות בודדת של הרכיב שעלותו כשני שקלים. מישהו מכיר חברה שיכולה להחזיק כזה דבר במלאי?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מעגל ויש לי שאלה אם ניתן במעגל זה להחליף את הממסר בלד איכשהוא? ובשבי מה צריך P1??? האם אפשר בלעדיו?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מטען נייד לפאלפון משהוא עם בטריות שיטעין אותו מישהוא יכול להביא לי סכימה?ואיזה בטריות אני צריך?
-
- 1 תגובה
- 666 צפיות
-
-
יש לי מסך LCD קטן עם חיישן טמפ' (של טרמלטק) שלא הגיע עם חיבור לספק כוח אלא עם מקום לסוללה קטנה כזאת כמו של שעונים (של 1.5V). הוא זולל לי סוללות בהיסטריה, איך אני יכול לחבר אותו לספק של המחשב בלי שישרף? איזה נגד צריך וכו'... תודה.
-
- 1 תגובה
- 776 צפיות
-
-
בחיפושי אחרי תחליף לנטבוק הישן ששימש לי כמחשב גיבוי , התודעתי לנושא ה SBC - סינגל בורד קומפיוטר. יש לי חיבה לאולרים שוויצריים - קטן, יעיל, הרבה אפשרויות... והנטבוק היה כזה. אז חשבתי שאכתוב פה את הרהורי בנושא, ואחרים יוכלו להצטרף ולחשוב יחד. בהתחלה לפחות, אני צריך מחשב : גלישה, סרטים ב 1080P , כתיבה/קריאה למחיצת C: של וינדוס שבהתקן איחסון חיצוני ( סצנריו שהמחשב הראשי נפל). סקייפ. לא דברים כבדים. השורה התחתונה , השימושיות, נקבעת לדעתי בעיקר ע"י קהילת המשתמשים שעוזרת לפתור בעיות, אחרת החומרה הפנטסטית לא תבבוא לידי ביטוי . יש שתי קבוצות של לוחות - ARM ואינטל. ARM = לינוקס. לא זוכר שיש אפשרות להריץ אנדרואיד. זולים. לרספבר…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-
-
אוקיי קניתי את המארז של ה- SUNBEAM SAMURAI שסביר שהוא מוכר לרובכם בכל מקרה - "הבעיה" שלו היא שמשום מה הם המשיכו את ה- INDENTATION (הבלטה או מדרגה) הקיים באופן נורמלי באיזור ה-PCI - גם לאיזור המאווררים האחוריים... כדי "לפתור" את ה-"בעיה" הזו שהם המציאו לעצמם -- הם פיתחו FAN CAGE ייחודי עם רגל אחת קצרה ורגל אחת ארוכה כדי שיוכל להתחבר לצד האחורי של המארז ולאחסן בתוכו שני מאווררים הדבר הזה דפוק מכמה סיבות: 1. העובדה שהמאורר לא צמוד כולו לצד האחורי של המארז, וחצי מהמאוורר בעצם עומד עם רווח של כסנטימטר מהצד האחורי - פוגעת מן הסתם בהוצאת האוויר 2. בגלל ההבלטה - המאורר "נצמד" לצד הקרוב יותר למעבד ולא זה הרחוק יותר... במארזים נורמלים הצד הרחוק יותר הוא זה שאליו מתחבר…
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
שתי שאלות א. קניתי דרך EBAY שני פסי לד עם חיבור מולקס שמעתי הרבה דעות על התחממות וכאלה ואני קצת מפחד להתקין אותם בטוח או לו מתחמם או... מה עושים? ב. חשבתי לצבוע את הרגלים של המארז יש למעלה ולמטה ממתכת כאלה(אשמח שמישהו יגיד לי איך קוראים לזה באנגלית דרך אגב ...) יש פה בחור שעשה את זה בYOUYTUBEויצא לו מדהים יש לי מוסך ליד העבודה זה צריך להיות עבודה בתנור או לא הבעיה שאני סוג של פדנט ולא בא לי שיתקלף אז הייתי שמח לשמוע עצות מנסיון קודם של חברי הפורום איך לעשות ואיפה תודה שבוע טוב
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן D: מממ אני רוצה לבנות מערכת לשליטה עם המאוורים + לד לכול מפסק [ ביחד 4 מאווררים ] מממ אח'כ אני פשוט מחבר את המאוורר לרגל של המפסק לאן שמחובר הלד . ככה אני עושה X 4 אין לי מושג מה ההספק של המאווררים , אני לא רוצה לשנות מהירות ולא כלום אני רק רוצה On/Off וכשזה ON הלד דולק . השאלה שלי אם אני צריך גם לשים נגד למאוורר למרות שאני לא רוצה להוריד את מהירותו ולא לשנות שום דבר . המאווררים הם של Antec 900 עם מתג מהירות מובנה , היציאה של החשמל היא Molax . והאם הנגד הבא : 4.65Kohm יתאים לי לבנייה הזו . הלד הוא לד פשוט 5mm בצבע שקוף אשר מפית אור כחול . אם עשיתי משו לא בסדר אנא תקנו אותי . תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 832 צפיות
-
-
חיפשתי מלחם קומפקטי ובסוף מצאתי את זה: http://www.banggood.com/TS100-Digital-OLED-Programable-Interface-DC-5525-Soldering-Iron-Station-Built-in-STM32-Chip-p-984214.html לפי מה שאני רואה הוא פצצה. מכיוון שהמחיר הוא לא 20 שקל, אני רוצה להיות בטוח בקנייה הזאת. אולי יש אותו למישהו פה? אם ישנם מוצרים דומים, אשמח להמלצות. אני מעוניין במלחם קטן להלחמות מזדמנות, לא לעבודה מקצועית. אחד שלא ישרוף לי את היד. חיבור לשקע רגיל (אם זה USB אז לא רק USB). שליטה על הטמפ' - לא חובה. מלחם קטן שיודע להלחים כמו שצריך, זה בגדול מה שאני מחפש. ה-TS100 על פניו מתאים לי אבל שם אני משלם על כל מיני פונקציות שאני לא באמת צריך, למרו…
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם קוראים לי בני ואני חדש פה באתר ובמודינג שהתחלתי להתענין בו לאחר שיטוט רחב מתוך שיעמום באינטרנט חוץ מזה שתמיד היה לי מין תחביב של לפרק (ולפעמים להרכיב בחזרה) כל דבר שנראה מעניין נראה לי שהתחלתי די נועז בשביל מודינג ראשון קניתי דרמל של WOLF ב140 ש"ח זול אה אני לא יכתוב איפה כי נראה לי שאסור לפרסם פה אני לא בטוח. בכל מקרה כבר חתכתי את החלון בדלת של המארז ועיגלתי את הכבלים של ה DATA בצינור שקוף וגם אני מתכנן עוד כל מיני דברים כרגע אין לי תמונות כי אני בעבודה אני ישתדל לשים אח"כ אז השאלות שלי הן: 1.איך ועים איזה לדים אני יכול להאיר את הכבלים ? 2. אותה שאלה לגבי החלון 3. ובקשר לדרמל אמרו לי בהום סנטר שאין דיסק יהלום בשביל ברזל (בכלל, לא רק אצלהם) השאלה שלי אים מישה…
-
- 1 תגובה
- 679 צפיות
-
-
במדריך רשום להשתמש בכבל מדפסת ושיש שם 25 פינים חתכתי כבל מדפסת יש שם יותר מ25 פינים איך אני יכול לדעת מה לחבר לאן אולי יש איזה טבלה שעובדת לפי צבעים? למרות שרשום פה מספרים פשוט בשרטוט המספרים מגיעים עד 25 ובכבל זה עד 33 מישהו נתקל בזה כבר?
-
- 1 תגובה
- 560 צפיות
-
-
לא יודע אם זה קשור כל כך לפורום, אך אנסה את מזלי ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. אני חייב להשיג בדחיפות את ATMEL בישראל מכיוון שאני חייב לרכוש מהם צורב כלשהו למיקרו בקר שאני עובד איתו, ואני לא מצליח למצוא מספר טלפון שאוכל להשיג אותם בו. אשמח לעזרה בדחיפות, תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, קניתי מספר קטודות CCFL 4 קטודות ירוקות ישרות 15 ס"מ 4 קטודות כחולות ישרות 15 ס"מ 2 קטודות כחולות עגולות 12 ס"מ אני רוצה להיות תלוי בכמה שפחות Inverterים. כלומר, להעמיס על Inverter אחד כמה שיותר CCFLים (כמובן מבלי לגרום לנזק) אם הדבר אפשרי, איזה שיטות חיבור בין הInverter לקטודות הCCFL מקובלות? חיבור מקבילי \ טורי \ קומבינה כלשהי? אם לא, אשמח להסבר על האילוצים השונים בכדי שאוכל להשכיל להבא - אני מתכוון לחבר את הInverter לספק כח של מחשב - אם זה יעזור לכוון את התשובה, זה הInverter שקניתי http://www.ebay.com/itm/151043962349?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 המון המון תודה
-
- 1 תגובה
- 914 צפיות
-
-
אני חייב פרספקס ו אין לי שמץ של מושג איפו להשיג פעם האיתי ב הום סנטר ולא היה להם ו עכשו אני מחפש . בקיצור תיתנו לי חנות קרובה אזור נתניה שמוחרים בה פרספקס בעובי 3 מ"מ ומה המחיר ? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
למי שפה PRO שיכנס לאתר מושקע עם הרבה דברים חינמי http://www.ourmicro.com/ תעשו סטיקי לא? MuTaTiOn לא יודע אולי משהוא ישתמש :-[
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-