אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי עכבר אלחוטי של Creative. היום החלפתי לו את הלד ללד כחול ומאז הוא מתחיל להתקע לפעמים. אני משתמש בו ואז נגיד אני מפסיק לכמה שניות ואני בא להשתמש עוד פעם, אז לוקח לו כמה שניות עד שהוא קולט שאני משתמש בו. למה זה?
-
- 10 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אוקי שלום לכולם קוראים לי יוני . אני רוצה לעשות את הכונן שלי שיכנסו אליו דיסקים כמו במערכת של אוטו שזה כזה ניבלע לבפנים אני זוכר בערב מישהו עשה פה דבר כזה אז אם הוא קורא תהודעה הזאת שיסביר לי איך עושים את זה תודה לעוזרים .
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אחרי שפרסמתי בפורום "יומני פרוייקטים" קצת תמונות ומידע על ה-CNC שבניתי, החלטתי להוסיף גם כמה מילים על האלקטרוניקה שדוחפת את הכל. עם זאת, אני חושב שזה רלוונטי יותר לפורום אלקטרוניקה מאשר ליומני פרוייקטים לכן אני פשוט אוסיף זאת כאן ואקשר לדיון בת'רד השני. אני לא רוצה לחפור יותר מדיי מסביב (שזה מה שאני נוהג לעשות בדר"כ), אבל אני כן רוצה להוסיף כמה מילים בנושא המעגלים שצריך כיוון שבעבר כבר היו כמה דיונים על מכונות CNC בפורום. באופן כללי מכונת CNC צריכה בקר שייתן את הפקודות (יכול להיות מיקרו-בקר, או כל דבר אחר - אפילו מחשב שלם), הרכיב הזה יהיה אחראי על נתינת פקודת הכיוון והצעד ברגע הנכון ובציר הנכון (הלייטנסי של הבקר מגביל את המהירות). דבר שני שצריך הוא לוח דרייבר שיבצע את המ…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אפשר מדריך כלשהו? אבל שיהיה ברור (המדריך) - אין לי שום ידע וכמובן שאין ניסיון באלקטרוניקה..
-
- 4 תגובות
- 916 צפיות
-
-
ראיתי שהקירור שאני קונה ZALMAN CNPS7000A-Cu מגיע כבר עם מעין פאנבאס קטן כזה שלו....אבל הוא לא רציני...ואני רוצה לחבר אותו לפאנבאס שיש לי nermax UC-A5FATR2 ...השאלה שלי היא האם החיבור היחיד שיכלתי לחבר איתו את המאוורר לפאנבאס הקירור נלקח ע"י הפנאבאס הגרוע שבא מובנה עם הקירור? ואם כן יש איזושהיא דרך לחבר אותו לפאנבאס? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
אני מתכוון לעשות חלון במארז,עכשיו אין לי דרמל או כל דבר דומה,יש לי רק מספרי פח (יצא מגעיל) וג'יגסו. נגיד ואני משיג ראש בשביל פח,האם החיתוך יצא יפה? (יש לי הרבה ניסיון עם ג'יגסו)
-
- 8 תגובות
- 885 צפיות
-
-
הממ.. כתוצאה מעניין בנושא המודינג בתוספת שעמום, החלטתי שאני רוצה לעשות עוד כמה חורים במחשב שלי . דבר ראשון, יש לציין, אני לא מבין כמעט כלום בזה. הדבר היחידי שעשיתי עד כה שקשור למודינג, היה לחבר 2 לדים לפאנלים הקדמיים, ולהעביר את החיבורים של הרמקולים והמיקרופון קדימה (כמו כן פיצלתי אותם כך שאפשר לחבר 2 מכל אחד). עכשיו אני מעוניין לחבר לפאנל התחתון יותר מסך LCD. הנה השאלה שלי: חיברתי כבר את הלדים לחיבור מולקס (היה לי חיבור אחד שלא השתמשתי בו, אז שמתי עליו מפצל של מולקס ושמתי לד על כל אחד מהמולקסים). אם אני אוציא את המפצל של המולקס מהחיבור המקורי של הספק, ואחבר לספק עוד מפצל, ואת המפצל של הלדים אני אחבר למפצל החדש שהוספתי - זה יוריד מהמתח של הלדים/LCD? (או יותר גרוע,…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות לדים מפה: http://www.marktechopto.com/Products/ultra-bright-leds-search-results.cfm?dd_pack=5mm אבל אני לא יודע כמה הם עולים ואם זה מגיע בחבילות אם זה אמין ומאיזה מדינה אני בכלל מזמין אני רוצה מפה כי ראיתי לד ירוק 34,000 mcd זה הלד הכי חזק שראיתי שקיים היום (תקנו אותי אם אני טועה) מה אתם אומרים?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! רציתי לדעת אם בכל צג טמפרטורה שקונים מקבלים איתו חישנים שאותם צריכים להכניס לאיפה שרוצים למדוד את הטמפ', או שיש כאלה שפועלים על החיישנים שקיימים כבר על הלוח אם ועל ה-Hard Disc. כי אני רוצהלקנות צג טמפ' (LCD) ואני לא רוצה לשחק עם המעבד וכל החלקים שבמחשב (מחשב חדש, חב להרוס). אם יש צגים שפועלים על חיישנים קיימים מישהו יכול להביא לי? אם אפשר להביא גם לינקים (רצוי מאוד). תקציב, לא יותר מ-200 ש"ח. ושהצג יהיה גם יפה...המארז שלי בצבע אפור ושחור, אם יש צגים עם צבעים תואמים אז עדיף. אבל גם אם הצבעים לא תואמים אז זה בסדר גמור. תודה גדולה מראש לכל העוזרים.
-
- 2 תגובות
- 717 צפיות
-
-
עם מדריכים למודינג? תודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 823 צפיות
-
-
מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג sunbeam inverter 680v ללא המנורה. ??? אם למישהו יש מיותר ורוצה למכור שידבר איתי ב ICQ#7712733 תודה.
-
- 0 תגובות
- 724 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן ואני רוצה לבנות מארז שכולו שקוף מלוחות פקספקס.. יש לי את כל הכלים שצריך ואני רק רוצה לדעת איך אפשר לחבר את הלוחות של הפרספקס (אני רוצה שהמארז יהיה שוכב..) ואם לבנות מסילות להארד דיסק ולכונן דיסקים מפרספקס (לדעתי כן) אז אם למישהו יש איזה קומבינציה איך לבנות את המארז שיגיב או אם יש מדריך... תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת את המתחים שלי ואם הם טובים... איך אני יכול לדעת?
-
- 6 תגובות
- 786 צפיות
-
-
אוקי לפני שבוע וחצי התחלתי את המוד הראשון שלי בנתיים יצא לי יפה מאוד , נשאר לי לעשות שכבה אחת וכמה תיקונים (צידי המארז צבועים באדום,הגג צבוע בנתיים בכסף,הפאנל הקדמי צבוע גם הוא בכסף חוץ מפס אדום בצד ימין איפה שהלחצנים,הלחצנים צהובים) בנתיים יצא פצצה! נקווה שגם הציור יצא לי יפה קיצר הנה הציורים: (אם יש לכם רעיון יותר טוב אודה לכם) נ.ב : אם אתם רוצים לצייר ציור מסובך על המארז יש לי טיפ בשבילכם- הדפיסו את הציור המסובך שלכם,קחו נייר קופי ושימו אותו על המארז,שימו את הציור שהדפסתם על הנייר קופי ועברו עליו בעיפרון (עובד!בדוק ד"ר פישר) [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב נתחיל מזה שלפני יומיים אני התחלתי להתעסק במודינג אני עדיין נוב במודינג אז אני צריך למישהו יכין לי רשימה מלאה של הכלים שאני צריך כולל רכיבים חשמליים כולל הכול. -------------------------------------------------------------------------------------------- תודה מראש :xyxthumbs: --------------------------------------------------------------------------------------------
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני כמה ימים קניתי מארז קוברה ואני מצטער על כך לאללה כי הוא כבר בא עם מוד ועד עכשיו עשיתי כבר מלא מודים כמו מארז שקוף לגמרי וכ'ו . עכשיו אני מזה מבואס כי אני לא יכול כבר לעשות לו איזה סוג של מוד גם כי הוא חדש ואבא שלי לא יסכים לי וגם בגלל שכבר עשו לו ! אתם מציעים לי להחזיר את זה ולקנות אחד פשוט כי גם ככה קיבלתי איתו ספק ובאותו יום הוא נשרף וגם כי לא שווה לעשות לו מוד ! אם אני לא יחזיר מה אתם מציעים לי לעשות ? http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=2139&catcode=316
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי קטודה צבעונית (RGB) שיש לה אפשרות להפעלה קולית הבעיה היא שקיבלתי אותה עם איזה מארז שקניתי יד שניה והמפסק ששולט על מצבי ה-OFF,ON,SOUND CONTROL לא היה ביחד עם הקטודה , בקונקטור של המפסק יש 5 פינים כמו ב"שרטוט"(מצורפת תמונה) ופשוט לקחתי ג'אמפר ובדקתי מה כל זוג פינים עושה, ולשאלה שלי: אני אכן צריך מפסק עם 6 פינים כדי לקבל שליטה על שלושת המצבים או שיש אפשרות אחרת? תודה מראש לכל העוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי במתנה טלפון פנסוניק דגם kx-tg4023 שנקנה בארה״ב ומן הסתם מתאים למתח החשמלי שם שהוא 110v . מה עליי לעשות על מנת להתאימו לשימוש בארץ? להחליף שנאי? לקנות איזשהו מתאם?
-
- 2 תגובות
- 880 צפיות
-
-
היי, אני במהלך התקנה של מצלמת רוורס מקורית ברכב שלי ורציתי לשאול אם מישהו עם ידע באלקטרוניקה יוכל להסביר לי כיצד לייצר את החיווט. מה שלא ברור לי הוא איך אני אמור לחווט את הלולאות הארקה שקיימות בסרטוט לדוגמה אלה שיוצאות מJ772 כניסות 28\32\30\34, האם אני צריך להוציא כבל שבו תיהיה לולאה קטנה אשר הכבל הצמוד לאותה כניסה פשוט יעבור דרכה או שהלולאה הזו צריכה להקיף את הכבל לכל אורכו? מה לגבי הלולאה שמקיפה את כל החיווט? (כניסה 25 מJ772) האם היא צריכה להקיף את כל החיווט לכל אורכו או רק בנקודה אחת? מה לגבי הלולאות שיוצאות מJ772 ומJ401 שמקיפות את אותו החוט? האם הן צריכות לחפוף אחת את השניה? אם מישהו מכיר איזשהו קישור\סרטון שנותן קצת הסבר על הנושא אז גם אשמח. תודה מראש, ערן
-
- 15 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
תראו הנה המארז: בדלת נראה לי שאני יחתוך לפי הקו שכבר יש שם. זה דורש כזה. יש לכם הצעות אחרות לקדימה של המארז (חיתוך) לגג או עריון אחר לדלת? אשמח לשמוע
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה יש לי קצת בעיות יש לי שרטוט מה שאתם רואים זה אפקט לגיטרה לא משנה זה בואו נגיד מגבר שמשנה קצת את הצליל של מה שנכנס אליו עכשיו יש לי בעיה בזיהוי כמה רכיבים רשום JRC4558 קניתי את הרכיב אבל לא בדיוק יודע איפה למקם אותו עכשיונ מופיעים 2 משולשים עם + - שהם בעצם מגברים אבל איך בדיוק אני מחבר אותם והאם זה קשור ל 4558 מה זה איפה שמופיע VCC איפה שיש 777 מה זה מסמל בשרטוט רשום 473 ו 220 מה אלה המספרים האלה? ועוד שאלונת קטנטונת איפה בדיוק אני מחבר למעגל הזה את מקור המתח וכמה מתח בדיוק? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 943 צפיות
-
-
אני הולך לבנות את זה: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ עכשיו איזה TIP31 לקחת: NPN power transistor,TIP31A 3A NPN power transistor,TIP31A 3A 50pcs NPN power transistor,TIP31A 3A TO-220 NPN power transistor,TIP31C 3A 50pcs NPN power transistor,TIP31C 3A TO-220 איזה לקחת מבין כל אלה?
-
- 5 תגובות
- 710 צפיות
-
-
היי 2*1.5W ככל שידוע לי. אני לא רוצה לפרק רק כדי לראות התנגדות ומידות אבל נראה לי שאין ברירה. אני מחפש לקנות , ולא מוצא היכן , רמקולים שונים , איכותיים . מצאתי ביוטיוב מישהו שהחליף, בנטבוק אחר אמנם, עם רמקולים של סוני מסלולרי-ווקמן W550i יש גם רמקולים של הרמן קרדון בלפטופים של טושיבה .. אני מעונין לבדוק גם את הווקמן החדש של סוני ( live with walkman ) הבעיה = איפה פאקינג קונים . אני פשוט לא מוצא ! ( באיביי יש רק earpiece של ה סוני לעיל) תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, אני רוצה להתחיל עם אדרואינו ובכללי עם אלקטרוניקה, אז חשבתי על אדרואינו קודם כל רציתי לדעת איפה אפשר לקנות בפתח תקווה באיזה חנות הכי כדאי ? ודבר שני מדריך טוב שמלמד מ א' עד ת' תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 3.7k צפיות
-