אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
אני מקווה שאני שואל במקום הנכון, כי זה מתאים לכמה פורומים. הקדמה: קיבלתי מחשב ישן של DELL. היה איטי והתקלקל הספק אז לא טרחו לתקן. חשבתי לנסות להחליף ספק כוח ולבדוק אם ניקוי המחשב יחזירו לחיים... מסתבר שב DELL המארז בנוי כך שספקי כוח רגילים לא מתאימים, אין גישה להכניס את כבל החשמל. החור של השקע נמצא במקום אחר, ורק הספק שהיה מתאים. עריכה: שימו לב, בתמונה ספק רגיל והספק מהמחשב דל בצמוד. מצאו את ההבדל במיקום השקע... ועכשיו לשאלות: 1. חשבתי לנסר ולהגדיל את החור במארז כך שיחשף המיקום של השקע של ספק הכוח. האם זו מחשבה נכונה או שיש עוד דברים שגורמים לזה שספק כוח רגיל לא יתאים? כל מיני הגדרות במחשב, או חיבורים לא סטנדרטיים אחרים? אם האפשרות לחתוך ולהגדיל הפתח זה הפתרון: 2. אני יכו…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש חומר על פרוייקיטי AVR אם מישהו מכם בנה מקרן לייזר AVR ויכול לסייע לי בתרשימים שירטוטים תרשים מלבנים או רשימת רכיבים אודה לכם מאוד. בתודה מראש אבי .
-
- 1 תגובה
- 659 צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מפסק המחובר לPC באמצעות חיבור PARALLEL או SERIAL ומהצד השני שולט על מכשיר חשמלי (on/off) כאשר ההדלקה או כיבוי באמצעות תוכנה, ע"י מקשי קיצור (מתאים לwindows XP) (אם אפשר ליצור עבור 3 מכשירים והתוכנה תוכל לשלוט על כל מפסק בנפרד, זה יהיה יותר טוב) העזרה שאני צריך (בערך הכל): 1. שרטוט המעגל ורשימת רכיבים 2. תכנות התוכנה תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר לדים במארז סתם בשביל יופי יותר נכון שפאנל של המארז ככה שזה יהיה יפה עכשיו קראתי תמדריך באתר ולא הבנתי כלום יענו הבנתי בערך כזה אבל אחר כך אחרי שכל האלמנט בנוי לא הבנתי איך מחברים אותו לחשמל...אז תסבירו בהרחבה אם אפשר..תודה..אה ואם יש תמונות זה יהיה סבבה..
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
(http://www.physicsclassroom.com/class/sound/u11l4c.cfm) מה הדרך הפשוטה ביותר לגרום לאפקט הנחמד הזה בעזרת מקור מוזיקה (בחיבור אוזניות 'רגיל')? המטרה היא שבסופו של דבר יהיה לי רמקול שניתן לחבר למקור השמעה כלשהו שמחובר (הרמקול) לפלטת מתכת שכזו ומרקיד גרגרים להנאת \ השתוממות הצופה. תודה (:
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי כרטיס ATI 550X המאורר משמיע רעשים פתחתי נושא לפני חודש ואמרו לי שאני יכול לקנות מאורר Arctic Cooling 120MM ולחבר אם אזיקונים לכרטיס השאלה אם זה אפשרי ואם החיבורים יתאימו שקע ותקע
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
מחפש חנות ללדים ושאר האביזרים הנחוצים להרכבת תאורה באיזור ראשל"צ מה שקרוב יותר טוב יותר.. אך אין בעיה עם איזור ת"א.. תודה מראש לכולם
-
- 1 תגובה
- 740 צפיות
-
-
משהו בנה צורב .. ומשהו תיכנת בו ..במה ..
-
- 1 תגובה
- 803 צפיות
-
-
אהלן, כבר שנה ששוכבים אצלי רמקולי Z623 (למי שלא מכיר: http://hwzone.co.il/reviews/sound/mx6021_z623) שאספתי מחבר אחרי ש"שרף" אותם, ואיבד אחריות בגלל שניסה לתקן זאת בעצמו.החלטתי שהגיע הזמן לנסות ולתקן אותם. הבעיה די ידועה, והיא זהה למה שקורה בסרטון הבא: בדיון הזה אעדכן את התקדמותי בפרוייקט. 15.11.12 - פתחתי את הסאב שבתוכו נמצא המגבר, הוצאתי ממנו (בקושי) את מערך הכרטיסים (שהיה מודבק היטב לתיבת העץ) ווידאתי שעובד היטב גם אחרי ההתעללות הפיזית שחטף בעת ההוצאה.אותר כנראה המקור לבעיה, מדובר במגבר TDA7265 שכנראה הולך ל-2 הסטליטים, למרות שיש 2 מגברי זרם בנוסף (ועוד 4 שהולכים לסאב) אבל זה השבב הראשי ככל הנראה, לצערי אין לי זמן לבצע לו בדיקות אז אני מתכוון להחליף אותו באופן עי…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בשאלה הזאת.. נאמר והאמפליטודה של הV1 היא 5V, והמתח על V2 הוא 2V. כל עוד המתח בV1 גדול מבV2 אז: -הVout יהיה של הספק שמחובר לרגל התחתונה של המגבר? (כלומר 8V-) -הVout יהיה הספק שמחובר לרגל העליונה של המגבר? (8V) בקיצור: מה יהיה Vout כשV1 גדול מV2? מה יהיה Vout כשV2 גדול מV1? [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
בס"ד שלום רב, אני מחפש להבין אם יש בשוק תכנות המאפשרות תכנות של בקר ארדואינו בצורה קלה וידידותית , מבלי להתעסק עם שפת תכנות, אלא באמצעות גרירה של סמלים וצלמיות . אשמח לתגובות בנושא, האם ניתן לפתח כזה דבר? baruch.next@gmail.com
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
תוכנות לסרטוט ותכנון מעגלים אלקטרוניים: מאמר זה הוא ניסיון להציג כמה תוכנות נהדרות עבור תכנון מעגלים אלקטרוניים. קריטריונים רבים נלקחו בחשבון לפני ביצוע משימה זו. ישנן תוכנות חינמיות, תוכנות בתשלום, תוכנות sharewares ורובם הם באיכות טובה, ידידותיות למשתמש, מורכבות, וכו ... ' אני ניסיתי להציג תוכנות רבות ככל האפשר. תוכנות ציור מעגלים אלקטרוניים או ציור סכמטי אלקטרוני הם לא קשות ללמידה, כל עוד אתה בפועל מוכן להתנסות בכולם ואחר כך לבחור כלי תכנון מעגלים מתאים לך. כלי EDA מכוונים : כאשר העולם מסביב מוסט יותר ויותר לכיוון הענן, נוצרו מספר כלי EDA חזקים מבוססי ענן גם. הנה רשימה של מספר כלים חזקים עבורך להתנסות : 1. EasyEDA : הו…
-
- 1 תגובה
- 28.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, שאלה קטנה - אני רוצה לקחת כבל rca (משני הצדדים) וכבל של aux (משני הצדדים) ולחבר ביניהם. הrca מפוצל ל2 - בכל אחד יש אדום/לבן וחוטים מסביב), ובaux יש אדום לבן וחוטים מסביב. החוטים מסביב זה האדמה (אני חושב) - אני צריך לחבר את שני האדמה של הrca לאחד של הaux?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום..רציתי לדעת עם אתם מכירם מקום שאני יכול לקנות בו פלסטיק שקוף לפי המידות שליי..ועם כן מה המחירים של זה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא יודע איזה נגד אני צריך אני צריך לדעת כמה ohm אני צריך אני יודע שR=I/V איך אני מגלה את I איך אני מגלה את V אם זה עוזר אני מחבר דרך מולקס ואני משתמש ב 3 לדים של 3 וולט תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
המאוורר מיועד למארז haf932 אני רוצה לשים אותו בצד (כבר מקדימה יש לי ואת העליון עם לד השגתי מחבר בפורום) הייתי מעוניין להשיג/לרכוש מאוורר נוסף 230mm לצד בכדי להשיג יופי של תאורה אדומה לכל המארז . יש הצעות לחנויות בארץ ? כי ב ebay יש רק את ה BitFenix והוא די יקר תודה אביחי
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
זה מה שקורה שאנשים מנסים לשלב בין מחשבים ובובות תצוגה: http://www.mini-itx.com/projects/leela/default.asp?page=1
-
- 1 תגובה
- 687 צפיות
-
-
יש לי פלייסטישן 1 ישן הגרסא הגדולה לפני איזה שנה וחצי הוא כבר הפסיק לקרוא משחקים(רק מוזיקה) אז חשבתי על להחליף עינית אבל עינית עולה יותר מידיי אז השאלה היא אם אפשר לקחת כונן סידירום של מחשב ואיכשהו לחבר אותו אל הפלייסטישן במקום העינית הרגילה ולגרום לו לעבוד כמו שצריך? תודה לכל מי שיעזור
-
- 1 תגובה
- 775 צפיות
-
-
היה פה פעם באתר פורום מדריך לצביעת מאוורר ועכשיו אחרי שעושים חיפוש לא מוצאים אותו מישהו יכול להגיד איך לעשות את זה או להביא את המדריך???? תודות מראש
-
- 1 תגובה
- 651 צפיות
-
-
היי אני רוצה לבנות מתאם ואני לא כל כך מבין את הסירטוטים של המתאם vga to rca אז מישהו יכול להסביר לי או להגיד לי איך עושים את זה?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
הנה הוא: http://photos.walla.co.il/the_king00 מה דעתכם?
-
- 1 תגובה
- 775 צפיות
-
-
חיברנו 12V DC למין שנאי וחיברנו לנורת קסנון .. תמונות מרהיבות.. גודל מלא של התמונה האחרונה: http://i35.tinypic.com/b5hdv9.jpg
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
יש לי דיסק של WD 500GB שהוא עושה המון רעש כשהוא נמצא מחובר למארז - יש לו ברגים עם גומי אבל עדיין יש רעש. ניסיתי לשם אותו עם ספוג יש פחות רעש אבל עדיין איזה פתרונות יש להשתקת רעשים כאלה? דרך אגב הדיסק תקין( טפו טפו )והרעש הוא כתוצאה מהרעידות שלו שאלתי את השאלה הפורום איחסון וקבלתי פתרונות השתקת ע"י תוכנה מה שלא כל כך רציתי כי זה מוריד בביצועים איזה פתרונות יש עוד? http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=377022.new;topicseen#new
-
- 1 תגובה
- 770 צפיות
-