אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין לבנות למחשב החדש שלי מארז בשביל להשיג מספר מטרות: 1 - שהיה שקט 2 - זרימת אוויר טובה למען בריאות וקירור הרכיבים 3 - שלא יהיה אבק בכמות מופרזת 4 - שיהיה נוח לשימוש מבחינת המבנה יש לי כרגע את המפרט הבא: AMD 64 3000+ Venice Core Gygabyte K8NF-9 NFORCE4 Twinimos DDR400 2.5 CL 256 MB X4 - total 1024mb ATI X300SE Western Digital 80GB SATA Floppy 1.44 LG Super Multi Drive זה מה שצריך לדעת לא? בעיקרון הכל עובד כרגע בתוך מארז שקניתי מKSP שהגיע עם ספק 400 וולט והרבה מאווררים של 80 מ"מ שעושים המון רעש ומפוצץ באבק. אז אני צריך עזרה בתכנון, דרך אגב לאמא שלי יש סטודיו לאומנות אז יש לי הרבה חומרים בבית.
-
- 1 תגובה
- 864 צפיות
-
-
לא מצאתי בדיוק איפה לכתוב אז כתבתי פה (אם יש צורך להעביר למקום אחר ) ברצוני להקליט שיחות שמנוהלות על קו הטלפון שלי האם יש דרך פשוטה על ידי בנית מעגל כמה שיותר פשוט שיתחבר לקו הטלפון ולשקע כניסה MIC OR LINE IN במחשב אפשר לMIC כי 1. הטלפון הוא מונו אם יש למישהו מעגל חשמלי כלשהו תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 786 צפיות
-
-
אני צריך מעגל לבניית מגבר לרמקולים שיש לי: שני רמקולים של 460WATT ועוד 2 של 200WATT ואני רוצה לחבר אותם למחשב...תודה לעוזרים...
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מסך LCD, שהוא משמש בעיקרון למכוניות לחיבור (בדר"כ) למכשירי DVD במכוניות, ע"מ לצפות בסרטים. למסך יש אפשרות, כמו כן, לכניסת AV וכמו כן ניתן לחבר אותו למחשב באמצעות הTV-OUT בכרטיס מסך. ברשותי כרטיס מסך של xfx geforce 6600GT, יש לו יציאת טלויזיה מוזרה אך מקבלים כבל שממיר את היציאה הזאתי ל S-VIDEO וע"י ממיר מs-video לF-RCA הצלחתי לחבר את המסך לTV-OUT ואכן הוא פועל. עכשיו לשאלות - קודם כל מה אתם הייתם מציעים לעשות עם החלק החביב הזה ומה אתם הייתם עושים? (שמח לשמוע הצעות) חשבתי לבנות מחשב זול ופשוט (שבעיקרון אפילו יש לי כבר את רוב החלקים לבניה כזו) ולהתקין אותו באוטו. בצעתי חיפוש, כי זכרתי שהיה על זה לפחות דיון אחד. ראיתי שממיר מתח מ12V של האוטו ל220V ע"מ לחב…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי לפני כמה ימים מחשב כף יד ואני רוצה לחבר אותו לרמקולים של האוטו ... אז חשבתי לחבר את יציאת האודיו מהמחשב כף יד לריליי שברגע שמקבל אות חשמלי אז הוא מפסיק את פעילות הרדיו דייסק ושומעים את הפוקט פי סי , האם זה אפשרי ואיזה בעיות יכולות להתעורר במהלך השדרוג ...
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-
-
זה מערכת נגיד של מאורר אחד... עכשיו יש לי גם לד וגם מאורר של 5V! האם התרשים נכון? הריבוע האדום זה המולקס... והריבוע הירוק זה מפסק 3 מצבים. שמתי לב שאם המאורר דורש 5 וולט אז לא ניתן להפעיל את שניהם בו זמנית אם מתח וולט כזה ולכן צריך מתח גבוה יותר! לכן אני ישתמש ב- 12 וולט בחוט הצהוב... איזה נגד אני צריך להשים ואיפה צריך להשים אותו... תודה
-
- 1 תגובה
- 944 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשים את המחשב הישן שלי בקופסת עץ נורמלית. אני עזרה בחיבור המתג. יש לי ספק עם חיבורי מתג DPST (זה 4 חיבורים תקנו אותי אם טעיתי) והצבעים של החיבורים הם כחול,חום,שחור,לבן והארקה (טבעת) מישהו יכול להסביר איפה לאיפה לחבר על המתג?
-
- 1 תגובה
- 664 צפיות
-
-
המדריך שיש לא כל כך עוזר לי אשמח לקבל מדריכים טובים יותר... עוד שאלה: יש לי 2 לדים שמתחברים לחיבור 12 v עם נגד 150 אום, למה אני לא יכול לחבר יותר???
-
- 1 תגובה
- 658 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי שני מסכי LCD 15" מדגם LG LM151X2... מסכים אלה לא שמישים במצבם הנוכחי מכיוון ולא מחובר אליהם LCD CONTROLLER... שאלתי היא... האם מישהו יודע איפה ובכמה אני יכול להשיג כרטיסים שכאלו??? חיפשתי באינטרנט וכמובן שמצאתי כמה אתרים בחו"ל אבל אני מחפש משהו פה ורצוי שלא יהיה יותר מ-800ש"ח כי אז יותר זול למצא מסך משומש ולפרק אותו... מישהו יודע/שמע/ראה דבר שכזה??? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 760 צפיות
-
-
אם אפשר גם לדעת דרכם תמעלות חום של כל דבר בזמן אמת?
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
-
-
פתחתי את המסך כדי לצבוע אותו והכול טוב ויפה בדקתי שהוא עובד והכול גם אחרי שפתחתי, ואז פתאום אני רואה אחרי פעם שנייה שפתחתי שלאט לאט רואים במסך פחות ופחות טוב עד שלא רואים, האם ניתן לתקן את זה?
-
- 1 תגובה
- 644 צפיות
-
-
שלום לכם, לאחר התלבטות בין כמה חנויות החלטתי לרכוש מנעה מחשבים את האביזרים הבאים: 2 קתודות UV לייזר לד (3 מנורות) כבלים זוהרים UV מצלמת אינטרנט. עשיתי הזמנה מרוכזת,אבל....... הופתעתי מהשיחה של נציג השירות: "אין לנו כרגע שום דבר ממה שציינת במלאי,זה יכול לקחת כחודש עד שאני אזמין,תרצה לבטל או להשאיר את ההזמנה?" במילים האלו בדיוק אחד לאחד,אני הייתי בשוק,אמרתי לו למה כתוב אז באתר שיש במלאי ואתה אומר שאין? מילא מוצר אחד אבל הכול ???? אומר לי כן מצטער יש חוסר במלאי. לאחר בירור מעמיק עם כמה גורמים שעובדים עם החנות הזו,מסתבר שמנהל החנות מפרסם דברים על ימין ועל שמאל שבכלל אין וזה חלק משיטת השיווק שלו לדחוף דברים אחרים. לדוגמא: חבר שלי הזמין כרטיס מסך 7600 החדש. כמובן נחשו מה-אזל המ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום,יש לי בבית פלטת פרספקס+קיט התקנה, שקניתי לפני שנתיים ב-PCH (ז"ל מי שזוכר),אבל אין לי כלים מתאימים לחיתוך דלת המארז בבית (יש לקרוב משפחה שלי ג'קסו אבל אחד שמיועדל חיתוך עץ בלבד). אני מחפש מקום (מסגריה,מקוםפ של עבודות בפח וכו') שיוכל לחתוך לי את החלון בדלת בצורה טובה ומדוייקת לפי מידות רצויות. עדיף באזור השרון. אשמח עם תעזרו לי בעניין,תודה.
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-
-
שלום לכולם!! אני רוצה לבנות מן מערכת ניידת כזו שתפעל על בטריות שאני יוכל לחבר לזה את הנגן MP3 שלי ואוכל לקחת את זה איתי לכל מקום. למשל יש לי שני רמקולים אני רוצה לבנות להם מן מגבר כזה שמשתמש בבטריות (1.5V * 4) כדי שיוכלו לשמוע נורמלי, הרי בנגן MP3 שומעים נמוך שמחברים את הרמקולים לבד. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 677 צפיות
-
-
טוב בשנאי שיש לו רשום: input: 100-240V ~ 1.7A (1,7A) 50-60Hz output: 18.5V (18,5V)_ _ _ _ 3.5A(3,5A) 65W הנייד הוא : Hp Pavilion Ze4949EA שאלה עכשיו צריך שנאי מתח עליו כאשר אני טס לקנדה - ארה"ב ?? או לא? כי אני לא ממש מבין בזה? אם לא אז מה אני כן צריך לקנות אם לא אז איזה שנאי לקנות? כמו שאני יודע המתח שם זה 100-110V לא?
-
- 1 תגובה
- 734 צפיות
-
-
שלום ברצוני להתחיל בפרויקט שיאפשר לי להפוך מחשב ישן יחסית אבל לא נורא למדיה סנטר אשר בו תרוכז כל המוזיקה שלי סרטים וכו'... עכשיו הבעיה העיקרית היא שיש לי ממש קצה חוט אם תוכלו לתת לי רעיונות ופתרונות כמו איך לתלות LCD על הקיר אני יודה לכם מאוד ... תודה מראש עומר
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
יש לי פלייסטישן 1 ישן הגרסא הגדולה לפני איזה שנה וחצי הוא כבר הפסיק לקרוא משחקים(רק מוזיקה) אז חשבתי על להחליף עינית אבל עינית עולה יותר מידיי אז השאלה היא אם אפשר לקחת כונן סידירום של מחשב ואיכשהו לחבר אותו אל הפלייסטישן במקום העינית הרגילה ולגרום לו לעבוד כמו שצריך? תודה לכל מי שיעזור
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מעגל בעל מפסק עם שלושה אופציות( 1 0 1) כלומר המפסק יוכל לבחור לאיזה מעגל להעביר זרם (אחד מן השניים) או לחולפין לכבות את המעגל. מאיפה אני משיג מפסק כזה ואיך קוראים לו במדוייק....?
-
- 1 תגובה
- 795 צפיות
-
-
היי אני מחפש אתרים שאני יוכל ממנו ללמוד אלקטרוניקה ומודינג..
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בכללי דה מורגן במרבבים לבטא פונציה במינימום ליטרלים שזה אני לא יודע מזה הנה לדוגמא יש לי את התרגיל הזה [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 780 צפיות
-
-
אני מחפש פרספקס כתום/ירוק (מגיב לUV) כדי שאני יוכל להתחיל את הפרויקט שלי הבעיה שאין לי מושג מאיפה לקנות, חיפשתי בפ"ת ולא מצאתי כלום מישהו מכיר אולי חנות באזור המרכז? (עדיף פ"ת, ת"א, בני ברק או ר"ג)
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אוקי...יש לי חבר עם לאפטופ...עכשיו המעבדה טענה שהלוח אם של הלאפטופ נשרף ומאז הוא שוכב לו בקייס שלו. לא יודע אם זה נכון או לא אבל הוא מחפש פראייר שיקנה ממנו ת'מחשב עכשיו החלטתי שאני רוצה עוד מחשב לעצמי ואין לי הרבה מקום...מה שאני רוצה לדעת זה האם אני יכול איכשהו (למעשה אני בטוח שזה אפשרי רק לא יודע איך) לחבר את המסך של המחשב הנייד (לא איכפת לי לקרוע לו ת'צורה כל עוד יש לי מושג מה אני עושה) למחשב... לא מאמין שזה יעזור הרבה אבל המחשב שלו זה איזה סוני וואיו...אם הדגם הספציפי יעזור אני אשיג ת'דגם...
-
- 1 תגובה
- 640 צפיות
-
-
היי, אני מתכוון לקנות את המארז של sunbem ה-transformer ובשביל המאוורר בגג שלו אני מתכוון לסדר את כל החוטים בשביל לאפשר לזרימת אוויר טובה יותר. לכן אני רוצה לקנות כבלים מעוגלים, כאלה שמחברים מהלוח אם לכונן של הדיסקים או דיסקטים. בקיצור, אני רוצה לשאול, מה הכי כדאי לקנות בסכום של כ-50ש"ח ואם צריך אז קצת יותר, שיהיה UV??? אני מניח שאין כמעט הבדלים בין כבל של כל חברה חוץ מאיך שהם זוהרים ( UV ), לכן איזה כבל של איזה חברה זוהר הכי יפה וחלק כזה??? ואיזה אורך של הכבל לקנות??? תחשבו על זה שיש לי את המארז טרנספורמר ואני אחבר בין הלוח אם לכונן דיסקים ולכנון דיסקטים, ותחשבו שעדיף שיהיה קצר על מנת שיאפשר לזרימת אויר טובה יותר, אבל כמובן שלא יהיה לחוץ.
-
- 1 תגובה
- 767 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מאוורר בצבע אדום שיהיה בגודל 80 או 120 mm ו-12V ומחפש פלטה לא משנה איזה הכי פשוטה שיש... באילו אתרים יהיה הכי זול לקנות (כולל משלוח)?
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-
-