אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
איזה רכיב אני מחבר בין מאוורר לבין פוטנציומטר על מנת שה פוטנציומטר לא יתחמם . כשחיברתי בניהם לנסיון עם שנאי של 6V 350MA גם כן הוא מתחמם, רק כשאני מוריד להכי פחות מהירות הוא מתחמם, אבל ההיפך הוא לא מתחמם.. בתודה .
-
- 1 תגובה
- 835 צפיות
-
-
שלום תראו את זה בבקשה: http://www.dealextreme.com/p/diy-51-avr-development-board-red-149092?item=66 האם זה באמת AVR? השבב שם לא נראה של Atmel..
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי מאווררים, שיש להם חיבור של 4 פין- מצד אחד זגר ומצד השני נקבה. רציתי לדעת אם לדוגמא אני יכול לחבר צד אחד ( הנקבה ) לספק מקבל שיוצא ממנו, ואת הצד השני ( את הזכר ) לחבר לכונן קשיח לדוגמא, או לעוד מאוורר או לכל משהו שצריך חיבור של 4 פין, וכך שני הרכיבים ( המאוורר והכונן קשיח או מה שזה לא יהיה ) יפעלו בלי בעיה כאילו כל אחד מחובר לקבל אחר???
-
- 11 תגובות
- 916 צפיות
-
-
ניסיתי לתקן מאורר, היה שם נגד שרוף(שאותו החלפתי) ופיוז שגם אותו אני אחליף, אבל את ה MAC97A8 שנשרף קצת קשה לי למצוא, האם יש לו מקבילה בשם אחר? http://www.nxp.com/documents/data_sheet/MAC97A8_A6.pdf תודה
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להתחיל להתעסק עם ארדואינו, אני מתלבט איזה גירסא לקנות. כרגע חשבתי על Uno R3 או Leonardo אני מתחיל בארדואינו אבל יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה. כמו כן אשמח להמלצה על חנות שמוכרת בזול (הזמנה מחול) עשיתי חיפושים באיביי ודיל אקסטרים והרבה ממה שמוכרים נראה כמו חיקויים. בדיל אקסטרים יש חבילה שנראית לא רעה ב40-50$ אבל אני לא סומך על דיל אקסטרים ואני בספק אם הבקר שהם נותנים הוא מקורי. חשבתי להזמין את הבקר בנפרד ואז לקנות קיט שמכיל רכיבים בסיסים:breadboard,נגדים,לדים חיישנים כל מיני וקופסא פלסטיק לאחסן את הכל. אשמח להמלצות לאיזה דגם של הבקר לקנות ואיזה קיט מתחילים כדאי + חנויות באינטרנט שמוכרות. תודה מראש, עמית
-
- 15 תגובות
- 8.1k צפיות
-
-
איך אפשר לחתוך צורות מורכבות ועגולות בעזרת הדרמל ומקדחה... אשמח לקבל טיפים אם אפשר גם תמונות ומדריכים מפורטים. תודה רבה, שבוע טוב, אבי'קו
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. זאת שאלה מתוך סקרנות. במידה ואני מעביר את המתג החשמלי למצב ON (נאמר, במערך ספוטים ביתיים, כאשר מתג זה אמור להדליק 20 ספוטים), אך בפועל רק ספוט אחד מחובר למערך. האם 19 האחרים מבזבזים חשמל? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב חדש בעוד שבוע בערך. עכשיו, אני נקלעתי לקשיים כספיים אז אני לא אוכל לקנות מארז. יש לי מארז ישן אז אני אצטרך להסתפק בו. הבעיה עם המארז הישן שהוא לא ניתן לשימוש ואין בו מקומות למאווררים חוץ ממקום אחד מאחור למאוורר 80MM. הדלת של המארז כולה עקומה ואי אפשר לסגור אותה. תמונה של המארז מהחנות (לא המארז שיש לי עכשיו): אני לא הרכבתי את המחשב הישן במארז הזה, אז בעצם אין לי את החתיכות פלסטיק שסוגרות את המקום של הסי.די.רום והפלופי. אז בעצם כרגע יש לי 3 מקומות פתוחים מקדימה במארז: המקום של הפלופי (אני לא קונה פלופי אז הוא עומד להישאר פתוח) ושני מקומות איפה ששמים את הצורב, סי די רום וכו'. אז אני אצטרך לסגור את המקומות האלה אבל אני לא יודע איך. ובנוגע לדלת …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, לא בטוח שזה הפורום המתאים אבל...: יש לי שכן רועש שמפעיל מוזיקה בווליום גבוה בכל שעות היממה. רציתי לדעת אם יש למשהוא רעיון איך לייצר איזשהו פולס אלקטרו מגנתי או שידור בתדר מסויים שיכול פשוט להשתיק או לנטרל (לתמיד?) מערכת סאונד ? סיון
-
- 39 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני מתכנן לעשות מוד כבר הרבה זמן, אני הולך לקנות ממש בקרוב דרמל של היונדאי ב-250 שקל, וחתיכה די גדולה של פרספקס לעוד כל מיני מודים אחרים שלי. ציירתי את דלת המארז שלי כמו שאני רוצה שתראה בסוף, מה דעתכם? יש לי גישה לראוטר CNC, כזה שמסוגל לחרוט ולחתוך כל חומר על פי שרטוט מהמחשב. אני מעדיף לעשות את הכל ידנית, הראוטר הזה בעבודה של אבא שלי וזה וואחד סיפור עד שיעזרו לי שם ויסדרו לי את כל הציוד ויסבירו לי, לכן אני מעדיף הכל ידני. האם זה מסובך מידי בשביל מוד ראשון? גדעון
-
- 27 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
במגירה שוכבים לי 3 מכשירים כבר הרבה זמן אין לי מה לעשות איתם 1 זה גייםגר של נינטנדו מסך צבעוני 1 גיימבוי מסך ירוק מכוער ועוד 1 גיימבוי קולור עם מסך צבעוני חשבתי אולי אפשר לעשות איתם משהו... יש רעיונות?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לחתוך דלת בצורת לב, עכשיו אני רוצה לדעת איזה ראשים יעזרו לי בחתיכה, כמה מכל אחד אני צריך... 2. פרספקס... כמו מ"מ לקנות?... אם יש סוגים o0 [אז את הטוב ביותר P: ] וכמה בערך זה עולה! תודה מראש D:
-
- 7 תגובות
- 980 צפיות
-
-
אני מזה מצטער שאני עושה את זה בקישורים פשוט המצלמה שלי מצלמת ברזולוצייה גדולה מידי... טוב זה מוט פרספקס שאבא שלי הביא לי מהעבודה שלו (והוא יכול להביא מלא לוחות פרספקס בחינם) אז שיהפתי את המוט ותראו מה יצא... יש כזה דבר דומה למחשב רק אני לא זוכר איך קוראים לזה.. http://planet.nana.co.il/tulicooli/stick1.jpg זוית אחרת של המוט http://planet.nana.co.il/tulicooli/stick2.jpg עכשיו בחושך מואר עם לד http://planet.nana.co.il/tulicooli/stick3.jpg ועכשיו השואה איך המוטות נראים עם שיעוף ובלי שיעוף http://planet.nana.co.il/tulicooli/stick4.jpg ואולי בערב אני יראה לכם איך זה עם אור כחול ובצד ימין איפה שלא זוהר שם אני פשוט צריך לשעף עוד... תגובות בקשה...
-
- 21 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני חייב מדריך לסלייבינג לכבלים של הספק כוח אבל המטרה זה שאני יכין ואני לא יצטרך לקנות משהו... ואני צריך גם שתסבירו לי קצת על זה.. תודה מראש לעוזרים.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך ממיר מתח לרכב, כדי לחבר מטען למחשב נייד. ראיתי את שני אלה: http://direct-israline.com/%D7%91%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%AA-%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-w300-%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%94%D7%A1%D7%A4%D7%A7-%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A2.html http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=502&salenum=#topnews מה ההבדלים בניהם? האם עדיך לקחת את ה-300W?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מחבר סיראלי ישן מעכבר שפירקתי ויוצאים ממנו 4 חוטים חום,אדום,שחור,כתום יש מצב לדעת איזה מהחוטים משתייך לפינים 1-5-7 ? ותודה מראש לכל העוזרים
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ןאיך אני מוציא ניטים? אפשר בלי המכשיר המיוחד הזה? תודה
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי את מסך שהוצאתי ממערכת רדיו דיסק ישן(הקטנים)והמסך בנוי משני Seven Segments כאילו יש שם שתי ספרות 14 segments חחח אפשר לחבר אותו למחשב כמוד ואז להראות בו איזה משהו כמו חום המעבד או משהו כזה?
-
- 2 תגובות
- 793 צפיות
-
-
אוקי, אני אקדים ואומר כי הנושא אושר דרך מנהלי האתר. קצת רקע. למי שלא מכיר אותי אני חבר בקהילה כ5 שנים (עוד 4 יום 5) בעיה אחת שאני נתקל בה עם רוב חברי הקהילה היא שהקהילה רוצה דברים שאינם קימים בארץ ויבוא שלהם הוא לא דבר פשוט או זול.... ולכן עבדתי קצת על הבעיה הזאת... והרי הפתרון... אני מדגיש שאין שום כוונה מסחרית ביוזמה הזו, אינני קשור לשום חנות או שום גורם עסקי אחר לפני זמן קצר הכרתי אדם שכרגע הפך ליבואן (שינוי סטטוס מהצד של המדינה כלפי אדם המיבא כמות של ציוד שלא למטרות עצמיות פחות או יותר) אחרי דיבור בכל מני נושאים עלה נושא המוצרים בארץ והאדם הציע לי פיתרון הוא מוכן להזמין כל דבר שאני רוצה מהיצרן עצמו (לא חנות, מכאן שחוסכים במחיר) של המוצר כל עוד מדובר במס' פרטים (10+ ז…
-
- 189 תגובות
- 23.1k צפיות
-
-
עוד לא הבנתי אני מתחנן לדוגמאות ושירטוטים של מעגלים פשוטים(מאוד) בשביל להבין איך עובדים איתו שהכל יפעל... את העיקרון הבסיסי כאילו.. תודה AVIKO
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
הגיע לידיי פאלם ישן של סוני מדגם PEG-S500C, המסך שלו נראה מאד מזמין להיכנס לתוך המארז החדש שמגיע אליי בימים הקרובים. אם למישהו על פני האדמה יש מושג מאיפה להתחיל בניסויי הפראנקנשטיין הזה (לחבר אותו כמסך מידע למחשב ) אני אשמח להכוונה.
-
- 4 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אם אני יקח שני סוללות אני יחבר מכשיר חשמלי קטן בסוללה אחת להדק החיובי ובשניה לשלילי זה יפעל?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לבנות את המחשב שלי בקרוב ושל חבר שלי (הכוונה היא במו ידיי ;D ) ואני לא רוצה לקחת שום סיכונים לכן החלטתי לקנות רצועת הארקה הבעיה היא שאין לי משג איפה אני משיג אחת מישהוא יכול להפנות אותי לחנות מסוימת או אתר ברשת בבקשה? אודה לכם מראש, יוני.
-
- 4 תגובות
- 711 צפיות
-
-
ראיתי פנלים מאוד יפים עם תאורה יפה וכו'. אף ראיתי מדריכים כיציד לבנות פנל כזה. אך איך נראה המארז מבפנים? איך מגיעים החוטים של המאווררים אל הפנל? האם למישהו יש תמונה שבה רואים איך החוים מתחברים? האם צריך מאווררים עם חוטים ארוכים? האם כל החוטים האלו לא יוצרים בלאגן גדול? תודה מראש. ועוד שאלה: איזה פנל לשליטה אתם ממליצים? לבנות או לקנות. הבנתי שבשביל לבנות, צריך לקנות די הרבה דברים. אין לי בעיה עם האלקטרוניקה. השאלה גם איך זה יראה בסוף. ואם אתם ממליצים לקנות משהו יפה, איזה אתם ממליצים? אני רוצה לשלוט על 3 מאווררים לפחות(אחד מקדימה,אחד שבצד של המארז,אחד מאחורה)
-
- 1 תגובה
- 698 צפיות
-