אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי מעגל ויש לי שאלה אם ניתן במעגל זה להחליף את הממסר בלד איכשהוא? ובשבי מה צריך P1??? האם אפשר בלעדיו?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום... אני מחפש עזרה בחיבור המסך לפורט ה LPT, כמו שהיה באחד מהשרשורים הקודמים. הבעיה היא שבקישור מדובר על חיבורים שהם קלים להלחמה. ובמסך שבידי החיבורים צמודים אחד ליד השני עד כדי כך שכמעט בלתי אפשרי להלחים אליהם חוטים. יש למישהו רעיון איך לפתור את הבעיה הזו? ומה עושים מכאן? איך אני יודע איזה חיבור במסך הוא מס' 1 ואיזה 9? ובקיצור, כל מי שיכול להציע עזרה...מוזמן... תודה רבה לכולכם!
-
- 1 תגובה
- 680 צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות רכיב אלקטרוני. הרכיב מקבל 12V, מחובר אליו מתג קפיצי, ומתג רגיל (ON/OFF) ויוצא ממנו 12V כאשר המתג הקפיצי משוחרר הרכיב מעביר זרם לזמן של 30 שניות ומפסיק (ללא קשר אם המתג לחוץ או לא) כאשר המתג הרגיל מופעל זורם זרם וכאשר המתג מכובה לא זורם זרם. אם יש מישהו שמועניין לתכנן לי את הרכיב, אני מעוניין בשרטוט הרכיב וברשימת רכיבים שאני צריך לקנות. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מחיאות כפיים אני מתחיל אז ככה שאם זה מעגל מסובך קחו בחשבון ואל תעשו לעצמכם כאב ראש בלהסביר לי אותו תודה מראש לכולם
-
- 1 תגובה
- 841 צפיות
-
-
שלום, יש לי חלקים שאני פשוט לא יודע את השמות שלהם ולא יודע איך להסביר..וזה חשוב לי לדעת את שמם..גם בשביל שאם ישאלו אותי במה השתמשתי ואוכל לענות ולא סתם להתמהמה, וגם אולי אוכל לחפש את החלק באריהב. אני צריך לדעת את השם באנגלית כדאי שאוכל לחפש באריה"ב, חוט עם מבודד נוסף - אדמה, ושיהיה גמיש.. (בדיוק כמו חוט RCA, רק שלא צריך את הפינים וצריך רק חוט אחד ולא שניים- כמו שזה בא בדרך כלל) אני צריך לדעת איך קוראים לתקע אוזניות-מונו, גם לא הצלחתי למצוא באריה"ב. זה הכל אם תוכלו לעזור לי יהיה מצוין, תודה.
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי Logitech Z680 ואני רוצה לשים בהם לדים. עכשיו.... איך אני מחבר את הלדים?? האם אני פותח את הרמקול ומלחים את הלד לתוך החלק שאליו נכנסים החוטים מהסאב? (כל רמקול מקבל 50 וואט)... תודה מראש ומקווה שהבנתם אותי
-
- 1 תגובה
- 701 צפיות
-
-
מהספק יוצא כבל שבקצהו יש 4 פינים שלא מתחבר לכלום. 2 צהוב. 2 שחור. יש לי 2 מאווררים שאני מעוניין לחבר לחיבור הזה. מאוורר אחד לחבר צהוב לצהוב ושחור לשחור. ומאוורר שני לחבר אותו דבר רק לשני החוטים האחרים. זה יהיה בסדר נכון? אם זה חשוב יש לי מאווררים כאלה: (ולא נשאר מקום לחבר על הלוח).
-
- 1 תגובה
- 679 צפיות
-
-
איפה אפשר לקבל שירטוטים ורכיבים לזה???
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
מרות שנעלו לי ת'נושא הקודם..אני פותח חדש כי זה לא עזר לי..אניי צריך לעשות 2 דברים 1. לנתק ת'מאוורר וההיטסינק של המעבד (פנטיום 4) ואני לא מצליח!!, שיחררתי את הקלאצ'ים האלה שמורכבים עליו (2 הידיות האלה) אחרי שניתקתי זה פשוט לא יוצא, חיפשתי עוד ידיות או איזשהוא מנגנון להוצאת ההיטסינק ולא מצאתי.., מישהו יכול להגיד לי אייך? 2. אני צריך לחבר ת'ספארק 7+, איך אני עושה את זה בפשטות?? נ.ב אני ממש ממש חדש במודינג ואת כל השיפוץ עשיתי ביומיים ולמדתי המון ממכם (תודה רבה מאוד לbannza boy) ועזרתי הרבה אבל יש כמה דברים שאני עדיין לא יודע, אם תעזרו לי אתם גדולים!!!
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, אחרי שהחלטתי בצער רב לנסות לעבור לווינאפ, עד עכשיו השתמשתי במיוזיק מאצ', שלפי דעתי תוכנה הרבה יותר טובה, אבל בכל זאת, רציתי אקולייזר בLCD, אז לקחתי את ה"אומץ" לתכנת את הפקודות לתצוגה שלי בתוכנה JalCDs, היא די "מסובכת" אני יותר רגיל לקלות של LCDsmartie, פה לא הבנתי איך אני יכול לבדוק איך זה נראה על המסך מה שעשיתי בלי לשמור ואז להלחיף קובץ של התצוגה ואז להחזיר לקובץ ששמרתי ואז לראות איך זה, בLCDsmartie פשוט לחצתי על apply (אם ככה רושמים..), ואז זה הראה לי מה עשיתי.. אז למי שיש תשובה איך אני פותר את הבעיה הזאתי אני גם אשמח. אבל הבעיה הכללית היא האקולייזר, עשייתי שברגע שהווינאפ ינגן זה יקפוץ למסך של הווינאפ, אז ה"פאק" הקטן הוא שמסך עשיתי אותו ל5 שניות, אז כל 5 שנ…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מה שונה במבנה של הלד הכחול שעושה אותו מיוחד? אני יודע שהוא לא בנוי כמו לד רגיל כי: http://www.pcarena.org/index.asp?subject=viewNews&sg=main&id=519
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אני שוקל לבנות מארז פרספקס. התוכנית היא מוד בהמשכים, כלומר בהתחלה סתם קופסה שקופה שאני אשים בה מחזיקים לכוננים, ללוח אם ופאנל אחורי ממארז ישן. אחר כך כשיבואו הבטחון העצמי ועוד כסף אני אחליף את המתכת בפרספקס, ובסוף אולי גם תבוא צביעה חלקית הבעיה היחידה שהמרחק בין תכנון ועשייה גדול ואין לי מושג איך לעבוד עם פרספקס. הבנתי שדרמל עלול להמיס אותו. בכללי אלה השאלות: 1)איך חותכים? 2)איזה דבק מומלץ? או שבכלל עדיף ברגים? 3)איך מחברים את הדלתות? 4)שמעתי שצריך הארקה לרכיבים, מה הכוונה ואיך עושים את זה מעשית?
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות פאנבאס ויש לי ספק שבניתי לו מארז מיני במיוחד בשבילו אני מתכנן לעשות משהו מאוד יפה תראו כשאני יסיים עכשיו השאלה שלי היא כזו עד כמה הספק W ניתן להעביר בכל ערוץ היות ואני השתמש בספק ניפרד נותן לי את האופציה לנצל אותו עד תום ורציתי לשאול אם מישהו יכול לתת לי רעיונות למעגלים יש לי משהו כבר רק שהוא ניראה לי קצת מסובך וארוך מידי בניתי אותו על בסיס הפאנבאס שיש באתר תודה מראש מאיר
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אפא אפשר לקנות בארץ או אפילו בחו"ל חומר מבודד רעש למארז במחיר הגיוני? אני מתכוון לספוג המיוחד הזה שמדביקים לדפנות המארז שמבודד סאונד.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכם. אני מעוניין להתחיל להתעסק במודינג. בקרוב אני קונה מחשב חדש, האחים שלי יקבלו את הנוכחי שלי ואני יקבל את הישן שלהם. לכן יש לי מארז לשחק איתו ) אשמח ללינקים לטוטריאלים לחתיכת חלונות וכאלה.. ורשימת כלים שצריכים. אם יש כבר באתר דביק או משהו לא מצאתי אז אני מתנצל מראש. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש בספק כוח שלי (ANTEC TRUE POWER 430 WATT) מין חיבור כזה מוזר שנראה כמו מולקס אבל יש לו הרבה כבלים ואי אפשר לפרק אותו. (לא החיבור חשמל ללוח אם) מישהו יכול להגיד לי מזה ולמה זה משמש? זה דיי דחוף לי כי עכשיו הספק שלי כבר פתוח ואני לא יודע אם לחתוך אותו או לא.
-
- 1 תגובה
- 926 צפיות
-
-
שלום,אני מעוניין לחבר 2 לדים(אולטרה ברייט) למולקס.. מה אני צריך לקנות?
-
- 1 תגובה
- 947 צפיות
-
-
יש לי לפטופ 486 ישן.. יש אפשרות לשפצר אותו להיתחבר למחשב? אפילו דרך D-SUB?
-
- 1 תגובה
- 936 צפיות
-
-
חיפשתי תוכנה לבניית מעגלים ומצאתי את זו-CircuitMaker. http://www.microcode.com/downloads/student.htm גרסאת הסטודנט של תוכנה זו היא freeware אבל אין אפשרויות macrocode. ניתן להוריד מהאתר גם את הגרסאת shareware המלאה ל30 יום. (קראקים זה בעיה שלכם ) התוכנה מעולה. בינתיים בניתי בה כבר כמה מעגלים (כגון פאנבאס שאני בונה בקרוב) מי שמעוניין לראות את הפאנבאס שבניתי שייצור איתי קשר בפרטי משום שאי אפשר להעלות קבצי ckt. לאתר ואין לי כח להוריד ווינזיפ. (יש לי ווינראר אבל אין לי מושג איך אם בכלל דוחסים איתו קבצים לזיפ) אתם מוזמנים להעלות מעגלים עשיתם! (אם המנהלים ירשו, כמובן) בברכה, manbot.
-
- 1 תגובה
- 2.9k צפיות
-
-
טוב אז אני רוצה ליבנות את בקרת המאוררים הזות ובכול חנות דאני הולך אין שם את המוצרים איפה אני יכול להזמין הוא משהו כזה את המוצרים תירואה מה אני צריך מאורר 95 מל' לא משנה איזה אבל שיהי חזק שיוריד לפחות 3 4 מעלות+גריל בצבע כסף ועים יש רק שחור אז בלי גריל חמישה מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. מפסק אחד דו מצבי (on/off) עם 3 רגליים. חמש דיודות (leds) דו-צבעיות. דיודה בצבע ירוק או כחול למפסק ראשי, בעלת רגלים של 2.1V כל אחת. תופסנים לדיודות או דיודות עם תופסן מובנה. נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). 10 דיודות חד כיווניות. חמישה מחברי מולקס זכר. מחבר מולקס נקבה. בערך 2 מטרים של חוטים.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום , יש לי מודינג וראיתי את שאר המדינגים המופיעים באתר, וראיתי את המדבקות היפות שהם יצרו והדביקו. אכשיו רציתי לדעת איך אני מכין את המדבקות האלה ואיך אפשר להדביק אותם על המארז שלי.?? - :repuke:תודה-
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
משחזת ציר אלקטרונית כולל סטנד + ציר גמיש + 40 חלקים במזוודה הספק: 185W, מהירות משתנה 10,000-33,000 סל"ד מתאים לציר 0.8-3.2 מ"מ ("8/1-"1/32). החלפת אביזרים מהירה ונוחה כולל ארגונית לאביזרים בעלת איכות גבוהה, נוחה וקלה לתפעול. עוד מוצר איכותי מבית HYUNDAI. http://zap.wallashops.co.il/shopmind_sites/future/product.asp?pf_id=YHHD5000
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, חשבתי לקנות קטודה נחמדה, יש משהו שצריך לשים לב אליו שקונים קטודה? הבנתי שחייבים מתאם כדי שהוא יעבוד? אגב לאן הקטודה מתחברת? http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=950&catcode=96 או אם יש לך המלצות אחרות, בגבול ה80 שקל. תודה, אור. יש לי מארז אקספיידר כסוף אם זה משנה - הקטודה צריכה להיות כחולה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
לילה טוב לכולם, אני חייב את התוכנה הנ"ל orcal (יש מצב שאני טועה בשם)קשה לי להשיג אותה וזה ממש דחוף אז מי שמכיר שיעזור בבקשה. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מסך LCD שפרקתי מטלפון שהיה לו שיחה מזוהה. הוא בא עם בקר SP8720IC . גם ליד הפינים שלו רשום מהו כל פין לדוג': VCC H-L DT1 האם יש לי מה לעשות איתו או שגם אם אני ימצא איך אני מחבר אותו נכון אני יצטרך תוכנה שתתאים לבקר הספציפי הזה? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 930 צפיות
-