עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Yehudaa,

איזה השפעה יש למסלול כזה על הסינגל ? ואיזה השפעה יש אם נגדיל או נקטין את הקבל או הנגד ? תודה לעונים

2. Started by Odedb52,

שלום יש לי שאלה, אני מחפש שתיתנו לי הצעות/ רעיונות לגבי מה אפשר לעשות עם חיישן חום (ראה תמונה..) זה NTC 4.7 (שאין לי מושג מה זה אומר) אני רק יודע שזה טרמיסטור בשם ה"מיקצועי". סתם תזרקו רעיונות ואני רוצה לראות מה כבר אפשר לעשות עם זה, אם בכלל. תודה מראש, עודד ב.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by eladh16,

שלום, איכשהו מצאתי אצלי בבית את המכשיר הזא - רשום אליו pro ject board. מי ידע כללי, אני יודע שהמכשיר הזא משמש לבדיקה של רכיבים אלקטרונים. כאילו אם שמים בחור מסוים שם נורה, ובחור אחר סוללה , אז הנורה פעולת. וגם רכיבים אחרים כמו נגדים ועוד. אבל מישהו יכול להסביר לי, איך זה בדיוק עובד? כאילו מה כל החורים מסמלים, ואם אני רוצה לבדוק אם הנורה תקינה, אז איפה אני בדיוק שם את הנורה ואיפה את הסוללה? אני רוצה לדעת את העיקרון של המספרים והאותיות שם, ואיך בדיוק משתמשים בזה תודה רבה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 981 צפיות
  4. אני מתכנן לקנות את כרטיס המסך X1950XT של ספיר. (Sapphire) ולהחליף לו את המאוורר ל Accelero X2 של Arctic Cooling. מישהו כאן בפורום אי פעם עשה את זה ויכול לתת לי איזושהיא הדרכה בקשר לתהליך? עדיף עם תמונות... תודה מראש

• 1 תגובה
    • 615 צפיות
  5. Started by itaysk,

שלום לכולם, קניתי מאוורר קטן לכרטיס מסך, עלה לי 10 שק בא.אבן .. בקיצור יש לי כמה שאלות לפני שאני מחבר אותו. 1. הקונקטור - הוא בא עם קונקטור של 4 פינים.. משו מוזר כזה ויש לו 3 חוטים, יש לי קונקטור נורמלי מהמאוורר הקודם אבל איך אני מחבר אותו? 2. חשמל - המאוורר הקודם התחבר לכ. מסך, על המאוורר הזה רשום 12V 0.15A , אני צריך להתעסק עם נגדים או משו או שפשוט לחבר וזהו? 3. לאן לחבר? לספק\ללוח\לכ.מסך? ניסיתי לצלם את הקונקטור הזה אבל המצלמה לא הצליחה לעשות עליו פוקוס.. (A80! לעזאזל) אז הה מה שיצא.. תמונה 1 תמונה 2 מקווה שתבינו משו..אם לא ברור תגידו אני יצייר או משו תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 716 צפיות
  6. Started by Iko89,

ידועה לי שיש אפשרות לחבר מסך LCD למחשב השאלה שלי היא כיצד .. במסכי LCD שברשותי יש חיבור כתום דק מאד .. אין אפשרות להלחים או לחסוף את החוטים אז איך מחברים ? תמונה : 1- מסך של סאניו 2- מסך של גיים בוי אדוונס 3- מסך של סוני 4- מסך של נוקיה 5- מסך של מילונית כולם צבעוניים+ back lite חוץ מ-5 במסך מס' 5 יש מאחורה מין פינים כאלה .. שניראה כאילו מצמידים את המסך לפאנל הם מימתכת וניראה לי שזה גם מעביר מידע למסך .. תמונה: האם יש דרך לחבר אותו או LCD אחר ? תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. אהלן אני חדש לגמרי בתחום ללא ניסיון בשפות ( קצת אלקטרוניקה ) והתחלתי בזמן האחרון לחקור על ארדואינו המטרה הגדולה שלי היא להכין פרוייקט שלפי מה שהבנתי מאד מסובך אז אני אנסה להסביר בקצרה כאן שליטה על רצועות לד אדרסבל על ידי שינוי טמפרטורת מעבד שנקלטת ממערכת הפעלה\תוכנה אחרת ממה שהבנתי זה מאד מסובך במיוחד לבן אדם ללא שום רקע כמוני ... אבל אני עדיין יהיה חייב לחקור כי זה מאד מעניין אותי יש פיתרון מוכן שיעשה לי חצי מהעבודה והוא Corsair Link Lighting Kit http://www.corsair.com/en/corsair-link/corsair-link-kits/corsair-link-cooling-and-lighting-kit.html שאיתו יש את רוב הדברים שאני רוצה רק שאני לא חושב שאפשר לחבר אליו לד אדרסבל ולקבוע מה יעשה כל לד בנפרד הפיתרון השני הוא שליטה ע"…

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  8. Started by Iko89,

כתבו פה שממחזרים מסכים או משהו כזה .. אם אני לוקח מסך CRT למעבדת אלקטרוניקה .. כמה הם ישלמו לי ?

• 8 תגובות
    • 989 צפיות
  9. שלום שמי גיא קניתי מחשב לא מזמן פחות מחודש הרכבתי בעצמי ושהרכבתי לא היה לי כוח לסדר את הכבלים כמו שצריך... המפרט שלי פה בצד < המארז שלי הוא NZXT GUARDIAL 921 הוא מגיע עם 3 מאווררים אחד מקדימה למטה להרדיסק אחד בצד המארז והשני יציאה המאווררים ממש חלשים ולא עוזרים כ"כ רציתי להחליף את המאווררים לגמרי לחדשים ... עכשיו אני מתכוון לקנות הכל מ KSP או בחנות אחרת שבאשדוד ( אם יש המלצות אז תודה ) ואני צריך מאווררים עם לדים כחולים ... השקט לא כ"כ מפריע לי אבל שלא יהיה רועש יותר מידי ... קניתי ביחד עם המחשב עוד מאוורר של Scythe Gentle Typhoon 120 ... והוא מאוורר מצויין שקט וטוב ... אבל אני בטוח שיש עוד כאלו אם יש לכם המלצה של סוג אחר שלהם אז בבקשה אוקי מספיק חפרתי ... אז ככה …

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by eladh16,

שלום אני רוצה לבנות trackIR ביתי, ולהשתמש בתוכנה freetrack. אם אתם לא יודעים מזה trackIR, אז לא משנה, בכלל יש לי שאלה על לדים. בקיצור אני רוצה לחבר 4 לדים אינפרה אדום(IR), בטור, ואז למקור כוח. הלד אינפרה אדום שאני יחבר הוא OSRAM SFH485P. זה מה שאני רוצה לבנות, והוא יראה ככה- השאלה שלי היא, כמה וולט ואמפר צורך הלד אינפרה אדום אחד כזה-OSRAM SFH485P?, ועוד שאלה, לאיזה מקור כוח אני יכול לחבר את 4 הלדים IR האלו? לחבר לסוללה(איזה סוללה , כמה סוללות , ואיך?), או לחבר למקור כוח אחר? איך לעשות את זה וכמה עולה בערך הלד (OSRAM SFH485P) הזא? תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by dorkiaa,

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=67751.0 לאן מחברים את הרגליים של ה-PIC כדי לצרוב?

• 2 תגובות
    • 840 צפיות
  12. שלום לכולם, אני עומד לקנות ps3 ורציתי לחברו למערכת סאונד שלי, אך נותרה לי רק כניסת coax פנויה ול ps3 יש יציאה אופטית...על כן קניתי את המתאם סאונד הזה: http://www.amazon.com/Cables-Go-Digital-adapter-TOSLINK/dp/B0002J2MV4/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=electronics&qid=1276689888&sr=8-4 בעיה אחת נותרה לי והיא שהשנאי הוא אמריקאי. זו כנראה בעיה נפוצה אך טרם התעמתתי איתה....יש מתאם ספציפי למצב כזה? האם יש צורך להחליף שנאי לחלוטין על מנת לחברו לחשמל כאן אצלנו? האם חיבור מתאם או החלפת שנאי לא יכולים לחבל במתאם עצמו בשל מתחים שונים או מכשולים אחרים כלשהם? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. Started by iem,

אם אני רוצה לבנות מעגל לוגי המקבל כקלט מס' בינארי בן 3 סיביות. כאשר הקלט הוא המס' הבינארי המתאים לשארית של חלוקת המס' ב-3. איך אני מתכנן את זה ? אני יודע שעם שערים זה יהיה מתוסבך ורצוי עם רכיבים אחרים אבל איזה רכיבים ?? MUX אולי ? למשל אם ייכנס 111 אמור לצאת 1. ואם ייכנס 010 אמור לצאת 2. תודה אנשים !

• 17 תגובות
    • 4.1k צפיות
  14. אני יודע על שיטה להדפיס בבית אבל זה צורך חומרים שיש במעבדת פיתוח תמונות ואין לי :\ מישהו מכיר ? PCB, זה הלוחות החומים האלה בעצם PCB זה הלוח אם או כל כרטיס אחר שיש במחשב בלי שום רכיב עליו רק הפלסטיק הזה - שעליו מודפסים פסים כאלה, וזה PCB יש לי כבר שירטוט של הPCB שאני רוצה להדפיס אבל עדין לא מצאתי מקום שידפיס לי לוח אחד

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. ואיך אם כן ? תודה

• 4 תגובות
    • 796 צפיות
  16. האם זה אפשרי ? יש לי כרגע כבל RCA אחד וזה לא מספיק על מנת להשתמש ב 5.1 אלא רק ב 2.1 . הרעיון שלי הוא להשתמש בעוד 2 כבלים זהים ולחברם בעזרת מפצל אוזניות. דעתכם?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. בואו נתאר מצב שאני לוקח מאורר ומלחים לבסיס שלו שני חוטי 12V (משני מולקסים שונים שלא נמצאים על אותו אשכול מולקסים ) האם הוא יקבל 24 וולט? (אחרי הכל זה לא בתור אלא במקביל)

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by Director,

שלום לכולם , נגיד יש לי צורה כלשהיא שאני רוצה לחרוט על פרספקס (לדוגמא דרקון כמו שיש למטה או משהוא בסגנון..) אז איך אני מסרטט את מה שאני רוצה על הפרספקס ? לוקח את הצורה שאני רוצה ואז מה אני עושה ? (חורט על התמונה ומתחת לזה יש את הפרספקס עם הדרמל ?) תודה רבה לכלמי שיעזור , או שינסה

• 2 תגובות
    • 912 צפיות
  19. משהו יודע איך מכינים את זה ומאיפה אפשר להסיג את המוצרים לזה: http://iphonetable.blogspot.com/ תודה REPTOR

• 9 תגובות
    • 2.8k צפיות
  20. טוב אז ככה דבר ראשון מצאתי את זה: http://www.rechtman.co.il/ProductInfo.asp?indx=648 עכשיו זה מואר אם לדים..ואני לא רוצה לקנות את הרמקולים האלה אז חשבתי אולי מישהו פה יודע איך עשו את הלדים שיעבדו במכונית יענו שיהיו דלוקים ושלא יבזבזו הרבה חשמל מהמכונית כי בכל זאת זה לא במחשב או משהו אם מישהו יודע איך אני יוכל לעשות את זה אני אודה לו...

• 4 תגובות
    • 749 צפיות
  21. Started by Iko89,

שלום, ברשותי גוף קירור למעבד (+מאוורר) של AVC מהמידע שיש באתר שלהם כתוב שהמאורר הספציפי הזה עושה 4400RPM אך בביאוס ובספיד פאן כתוב שהוא עושה רק 22XX .. איך מעלים את המהירות שלו ? זה מה שיש לי http://www.avc.com.tw/products/Z9U740P001.htm יש לי לוח M P35 של MSI אם זה משנה עריכה: מיצטער לא ראיתי שאני בפורום מודינג אפשר להעביר לפורום קירור ?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. ^^^^^^^^ כותרת מישהו יכול להביא לי מדריך !? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 621 צפיות
  23. יש לי את המעגל המצורף בתמונה, עכשיו מה זה Audio Input , Audio GND ו GND .. ? מה זה מציין? ואיך אני מחבר את זה למעגל .. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by -AKEL-,

אני רוצה לבדוק את הספק כח בשעת מאמץ אחרי שהמסך קורס אם אני יחבר את החוטים בזמן שהמחשב דולק, לא יהיה קצר או משהו? (לא לכוון רק לחבר)

• 2 תגובות
    • 652 צפיות
  25. שלום .. לאחרונה קניתי קתודה קרה של Cooler Master בצבע כחול.. וחיברתי לה מפסק בדרייב 5.25Inch עכשיו אני רוצה לבנות מעגל שכאשר אדליק את המפסק של הקתודות הוא יידלק יחד איתו אבל בצורה מסוימת. והצורה היא כזו של מפסק בצד ימין שידליק את הקתודות וגם מעגל של לדים אבל 5 לדים שידלקו אחד אחרי השני כלומר הלד הכי ימני ידלק ראשון ואז הלד שלידו וכל הלאה רק שישארו דלוקים . זה אפשרי? אם כן איזה נגדים אני צריך?

• 0 תגובות
    • 865 צפיות

דיונים חדשים בפורומים