אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
טוב יש לי אינטרנט במהירות גילשה של 5 מגה, ושמתי לב שבזמן האחרון הראוטר מתחמם מהרגיל מה שגורם לו להפסיק לעבוד לעיתים קרובות ואז בשרות לקוחות אומרים לנתק מהחמשמל ולחבר וגם אז הוא לא שורד הרבה זמן... ראיתי כאן פרויקט של מישהו שחיבר מאורר לראוטר אני רוצה לעשות דבר דומה רק יש לי בעיה שאין לי שום ידע באלקטרוניקה אז אני לא יודע איך לחבר את המאורר לראוטר... המאורר שיש לי כבר הוא Mini Kaze Ultra 4cm Silent Fan של SYTCHE עם חיבור 2PIN ו יש לו ADAPTOR ל3PIN... איך אפשר לחבר דבר כזה לראוטר?
-
- 3 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום לכם ותודה שנכנסתם. היה לי רעיון קטן, שלצערי כנראה לא יבוא למימוש (אבא שלי לא מרשה). הרעיון היה איך ליצור חלודה נחמדה.. מצרכים: שבבים קטנים של ברזל או פלדה (לא אל חלד), או אבקה.. הכי טוב.. צבע יסוד (בסיס), חומר מחמצן (אפשר כמו של השיער). איך זה הולך? לוקחים משטח (אפשר מארז). מרססים/צובעים אותו בצבע יסוד, כך שהחימצון לא ישפיע על הכל.. אחרי שעושים שכבה או שתיים, עושים שכבה שלישית.. לפני שהיא מתייבשת לגמרי, מפזרים את אבקת הברזל או השבבים הדקים על הצבע, ואז הם נדבקים אליו כשהוא מתייבש אפשר למרוח שכבה של דבק חזק מעל צבע היסוד ועליו לשים את השבבים אם רוצים.. אם צבע היסוד לא מדביק טוב. לוקחים חומר מחמצן, כמו של שיער (עדיף רמה חזקה), ומורחים/שופכים על הברזל. תוך…
-
- 7 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
הינה המארז (תאריכים לא מעודכנים): http://img47.imageshack.us/img47/5387/0013tl.jpg http://img95.imageshack.us/img95/8349/0026iy.jpg http://img47.imageshack.us/img47/3291/0066yn.jpg רציתי לחתוך את חלון הפרספקס באמצע ולהוסיף מאוורר 120 מ"מ שקט, כי המבנה של המאווררים שלי הוא אחד 120 מ"מ למעלה מכניס אוויר, ו2 של 80 מ"מ (או יותר קטן, לא יודע) שאחד מכניס ואחד מוציא.. אני רוצה לעשות שלמטה שניהם יוציאו ולהוסיף אחד גדול באמצע.. מה דעתכם?
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום 1.שקניתי את המחשב שלי בחרתי במאוורר יותר גדול וחזק למעבד ולכן קיבלתי עם כל המחשב והקופסאות גם את המאוורר למעבד המקורי של אינטל שבא עם פנטיום 4 חוץ מהמאוורר שבחרתי שהורכב כבר. עכשיו אני מעוניין ליצור תועלת במאוורר הזה אז הייתי רוצה לקבל ממכם רעיונות מה אני יכול לעשות איתו כדי לקרר את המארז 2.התחלתי היום לכין כבל IDE מעוגל,הייתי מעוניין לדעת איזה גודל של צינורית אני צריך כדי שכל הגידים שהפרדתי יכנסו יפה ומסודר בתוכו 3.המארז שלי בה בצידו עם חור למאוורר 80 מ"מ אך הוא בה עם מן תעלה שמובילה למאוורר של המעבד ומוציא את האוויר החם החוצה,רציתי לדעת האם עדיף לי להשאיר שם את התעלה או להוסיף מאוורר במקום?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.readme.co.il/pnimit/guide/images/new/9.jpg http://www.readme.co.il/pnimit/guide/images/new/19.jpg http://www.readme.co.il/pnimit/guide/images/new/6.jpg
-
- 7 תגובות
- 973 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב ישן שחבר הביא לי. אני צריך לקנות HARD DISK ואני רוצה כרטיס מסך עם TVOUT אני מבקש את הדברים הכי זולים לא רוצה משהו מפוצץ המטרה היא לשים בסלון שיהיה לי לראות סרטים מהHTPC לטלוויזיה תמונות מחשב מדיה HTPC אתם יודעים. עכשיו אין לי כל כך רעינות שבתוכו אני יבנה את הHTPC שלי כאילו את הפרוייקט יש אקווריום מגבר מטוס D: אני רוצה משהו מיוחד תקפיצו ת'מוח שלכם תנו לי רעיון אני יבנה ויעשה לי גלרייה ויעדכן אותכם בהכל זה החלום שלי לעשות פרוייקט כזה . תודה,אביאל.
-
- 1 תגובה
- 639 צפיות
-
-
מדי פעם יש לי צורך לבדוק רכיבי SMD מחוץ למעגל. אין בעיה לשלוף אותם, הבעיה הגדולה זה שלפעמים בתהליך הבדיקה הם פשוט עפים ונעלמים. אני לא מדבר על רכיבים עם 8 רגליים ומעלה שהם כבר גדולים, אלא בעיקר על דיודות, נגדים ורכיבים באריזת SOT23 הזערורית. אני מעדיף להמנע מלהלחים אותם שוב למקום אחר, גם ככה הם עלולים להשרף בשליפה. ניסיתי להדביק אותם לשולחן באמצעים מגוונים - לא עליתי על משהו מנצח. יש למישהו רעיון?
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אז אני לומד במכללה כהנדסאי אלקטרוניקה והגיע הזמן לתחילת העבודה לפרויקטים כנראה שאני ילך על מערכת השקייה. בתור עבודה ראשונה המורה שלח אותי לכתוב כול רעיון שעולה לי לראש להוספת דברים למערכת השקייה למשל כמו להוסיף חיישן לחות,הוספת התראה אפילו כזאת שיכולה להוציא קול תשקיע אותי או שהמצב המים במיכל במפלס הנמוך,קריטי,אין מים בכלל. שתשלח הודעות לפלאפון שצריך למלא מים,שליטה דרך השלט ועוד. מה שאני מבקש שתביאו לי עוד רעיונות כי אני ניתקעתי תודה לעוזרים מראש
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אהלן, משעמם לי והחלטתי שלא בא לי לנתר מהקירות. אני מחפש רעיון למוד ל932HAF. ביינתים חשבתי להכניס לדים אדומים למאווררים הלא לדיים שלו (יש מקום ללדים ותעלות לכבלים, השאלה זה איך כל העניין יראה על מאורר שחור ולא שקוף). יש למישהו רעיונות חוץ מזה?
-
- 1 תגובה
- 812 צפיות
-
-
שלום יש לי את המארז xpider 2. ואני מחפש רעיונות של מודינג בלי לפגוע במארז הרבה. עכשיו ציירתי על הדלת החלקה משהו. עוד מעט מגיעים אלי סליבים ו2 קטודות לבנות. ואני רוצה עוד רעיונות למודינג שאפשר לעשות על המארז הזה... רעיונות יתקבלו בברכה כמובן תודה ליאור .ג.
-
- 2 תגובות
- 791 צפיות
-
-
הנה כמה רעיונות למודינג לימי הקיץ המשעממים. http://www.mivzakon.co.il/fun/b.aspx?b=173 לדעתי המנוע V8 אדיר - מקווה שהפרופלור לא מסתובב . . .
-
- 4 תגובות
- 807 צפיות
-
-
כלים יש לי את כל הכלים הנדרשים מוטיבציה יש לי תקציב יש לי מארז אני הולך לקנות סתם איזה זבל ב-100 ש"ח אפילו פחות הכי פשוט שיש זה בעצם נועד לאימון וליצירת משהו מיוחד אבל אין לי רעיונות אני רוצה נושא מקורי שיאמץ אותי קצת ושבסוף ייצא ממש יפה יש רעיונות?
-
- 9 תגובות
- 974 צפיות
-
-
יש לי ספק HEC 300W ששוכב אצלי בצד (אם מישהו מעוניין) אני שוקל לעשות לו מודינג נרחב (לתרגל קצת) ולמכור אותו הרעיונות שאני מקווה לישם: צביעה - כחול או שחור סליבינג - שחור או כחול UV החלפה של כל המולקים למינהם מודליזציה (אפשרות להסרה של הכבלים המיותרים) חלון + תאורה החלפה של מאווררי ה80 מ"מ יש עוד רעיון למישהו?
-
- 7 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום לכולם מצאתי הארגז כילים שלי מסך LCD קטן האם אני יכול לעשות משהו בוא ואם כן יש לכם רעיונות בשבילי מה לעשות איתו תודה מראש לכול העוזרים ולרעיונות..!תמונות:
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש רעיונות יצירתיים לסטנד אוזניות DIY קדימה לפרסם תמונות !
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
החדר שלי כבר דיי משעמם. הרבה זמן לא שיניתי אותו. יש לכם רעיונות בשבילי? עריכה: אוליי מחר אני אעלה תמונות טובות יותר. לרפלקסית שלי נגמרה הבטרייה.
-
- 22 תגובות
- 11.4k צפיות
-
-
אחרי שכל הפורום כאן רכש את הערכה הזו, האם מישהו התחיל לעשות עליה פרוייקטים? אני מחפש רעיונות, אבל בעצם אני לא יודע מה היכולות שלה, האם היא מסוגלת למשל להתממשק לזיכרון חיצוני? האם היא מסוגלת לנגן אודיו שמאוכסן בקובץ מקודד כמו MP3 או OGG או כל דבר אחר? (אני יודע שמבחינת תיכנות הכל אפשרי, השאלה אם יש מגבלות חומרתיות)
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, במסגרת בית הספר שלי אני לומד אלקטרוניקה (באופן מספיק טוב בשביל שאסתדר בפרוייקטים פשוטים) ותכנות (יותר פשוט לי), והייתי רוצה להתחיל להשקיע את הידע התיאורטי שלי ולבנות פרוייקטים פשוטים. יש המלצות לפרוייקטים לא מורכבים? איזה רכיבים אצטרך לקנות?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חבר'ה, יש לכם רעיונות מקוריים לפרויקטים מגניבים עם ארדואינו?
-
- 1 תגובה
- 16.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש באתר למרות שנרשמתי לפני הרבה זמן. אני מקווה להשתלב פה יפה אני מתכנן פרוייקט די גדול בעוד שבועיים ואני עכשיו נמצא בתכנונים.. המארז שלי הוא hec 6920b בעל יכולת מודינג גדולה, הספק שלי הוא HX520W. אני צריך רעיונות מודינג למארז עלמנת לשפר את יכולת הקירור שלו ואת השקט שלו ואם אפשר גם את היופי שלו. הכילים נמצאים ברשותי. חשבתי בינתתים על הוצאת הגרילים של המארז והלבשת גומי U. מאורר עליון וחלון פרספקט בדלת המארז בעיצוב אישי. אשמח לעוד רעיונות!
-
- 1 תגובה
- 734 צפיות
-
-
תגידו יש לכם רעיונות מה אפשר לעשות עם מסכים של מחשבון ?!!??!
-
- 6 תגובות
- 792 צפיות
-
-
שלום לכולם לפני כחצי שנה קניתי טלוויזית led של Sharp (32 אינץ' מדגם Aquos) ויש לה כנראה בעיה .. יש לי ממיר של Hot Magic HD + מחשב שמחובר לטלוויזיה הזאת .. כשאני צופה בטלוויזיה יש רעש סטטי שנשמע כ - 3 שניות ולאחר מכן נעלם לכמה שניות ושוב חוזר וכך חלילה .. החלפתי ממיר + יציאה בטלוויזיה וזה עדיין ממשיך .. כשאני משתמש בטלוויזיה כמסך מחשב זה לא קורה .. אני כבר לא יודע אם הבעיה בטלוויזיה או שהממיר גורם לבעיה הזאת .. כבר חשבתי אולי יש איזשהו פילטר שבעזרתו הרעש הזה נעלם ? מה דעתכם ? תודה מראש, משה
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
-
שלום לכולם התחלתי לשמוע רשרושים כאלה מהמאווררר של הכרטיס (ATI X550) אז שימנתי אותו והפסיקו הרשרושים עכשיו יש לו כזה רעש כאילו הוא הוא מתאמץ הרבה מידי פירקתי את המאוורר של הכרטיס ניקיתי אותו ביסודות אפילו שמתי משחה תרמית ולא עזר אולי כדי שאני ישמן אותו עוד קצת או שאני יקנה מאוורר נורמאלי לכרטיס תודה
-
- 7 תגובות
- 905 צפיות
-
-
יש לי DMX512 ואני מעוניין לחבר אליו רצועת לדים אדרסבילית (שניתן לשלוט על כל נורה בנפרד), הבנתי שעל מנת לחבר את הDMX לרצועות לדים רגילה צריך דיקודר אבל אני לא בטוח שזה המצב גם לרצועות האדרסביליות. האם אפשרי לשלוט בעזרת הDMX בסוג כזה של לדים? והאם יש לו הגבלה מבחינת כמות הנורות שהוא יכול לשלוט עליהם (אני לא מדבר על העומס, אלא על איך זה עובד מבחינת ערוצים)?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-