עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Alexkmr,

יש לי חדר 2.80 על 3.20 מטר.. החדר אחרי שיפוץ ויש לו מיטה 190 על 140 אני צריך ארון\שידה לזוג ושולחן מחשב. ואני לא יודע מה הצורה הטובה ביותר למקמם אותו, או לשרטט אותו ברמה של ללכת למחסן עצים ולהזמין אפשרות של נגר נפסלה כי הם רוצים סביב (סיבית, והנגר נשמע חפר) 5 אלף, ומשהו אחר אמר 8 אלף צפונה איקאה זה גם אפשרות פשוט הבנתי שהאיכות בינונית מינוס כבר יצא לי לבקר שם ויש שם דברים פחות או יותר שמדברים אלי השאלה כמה זמן הם יחזיקו כפי שהם נראים בתצוגה אני מצטרף שרטוט של החדר(תודה לmatan5000) ושרטוט של ריהוט שחשבתי לחדר... זה רק ברמה של טיוטה נכון לעכשיו חשבתי לעשות עוד שידה מאשר הארון הארוך הזה קובץ SKB [ATTACH=CONFIG]2949[/ATTACH]

• 0 תגובות
    • 738 צפיות
  2. עיינתי בעמוד המדריכים ובכמה מדריכים שונים ברחבי האינטרנט בחיפוש אחרי מדריך בניית ריובאס פשוט... אשמח אם מישהו שמבין באלקטרוניקה יוכל להסביר לי מה החשיבות בשימוש במייצב מתח ומדוע אי אפשר לחבר את הנגד המשתנה פשוט בחיבור ישיר למאוורר?

• 2 תגובות
    • 737 צפיות
  3. מזה תקופה ארוכה שאני מחפש חנויות (בארץ, בחו"ל) חיפוש בגוגל אחר חנויות בחו"ל נותן עשרות חנויות לעומת זאת חיפוש בארץ נותן עשרות תוצאות של דפי זהב וחבריו שהם פשוט לא רלוונטיות חשבתי שכדאי לכולנו לרכז את כל המקורות במקום אחד אני אתחיל ואני מקווה שתהיה זרימה sparkfun - חנות אמריקאית, עושה משלוחים לארץ מהתנסות שלי, אמינים ומהירים. מגוון רחב מאוד קצת יקר לעומת איביי אבל מבחנתי לשלם עוד קצת דולרים בשביל שירות ואמינות זה שווה servocity - לא הזמנתי מהחנות הזאת אבל בן דוד מארה"ב כן פתרונות למנועים ועוד ממש שהבנתי הם עושים משלוחים לארץ הבנתי שהם אמינים וטובים mcmaster - פחות אלקטרוניקה אבל יותר ציוד משלים גלגלי שיניים, מיסביים, וכ'ו.... מגוון עצום של מוצרים לא התנסתי וגם המחירים עושי…

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  4. Started by r1plet,

שלום, ברשותי מארז ג'נרי וכפי שאתם בטח מתארים לעצמכם, דלת המארז לא בדיוק עשויה מחומרים שמתאימים לוויברציה של מאוורר ולכן אמנם המארז שקט להפליא יחסית לעובדה שהוא ג'נרי ולחומרים מהם הוא עשוי, ברצוני להשקיט אותו עוד יותר ובעיקר את הזמזום ממאוורר הדלת הצדדית שניתן לשמוע אם מתרכזים ;D. מה החומר המומלץ שאוכל לשים בין דלת המאוורר למאוורר/ברגים? איזה סוג של ספוג? איך אתם מציעים לחבר/לחתוך את כל העסק בצורה אופטימלית? תודה רבה מראש!~

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by [NOS],

זה משהו של "יעקובי" שיש שני חומרים שמערבבים אותם ביחד ושזה מתייבש זה הופך לפלדה כמו ריתוך מישהו מכיר? זה יכול להחליד? אם זה מתייבש אני יכול להפריד את זה? תודה

• 7 תגובות
    • 4k צפיות
  6. Started by amos5242,

היי לכולם ביומיים האחרונים לאחר שהחלפתי קלאץ לרכב לבד הסרתי את הסטרטר כחלק שחייבים להסירו בביצוע עבודה שכזו ולהפתעתי לאחר שסיימתי לתקן את הרכב הוא לא הניע גם לאחר הכנסת הקודן לעבודה תקינה כמו כן בדקתי שמגיע מתח לפלוס של הסטרטר אבל לחוט פיקוד לא עובר חשמל מה יכול להיות הבעייה

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  7. שלום חברים, אשמח לקבל המלצה על רכיב GPS פשוט וזול שעושה את העבודה. כמובן אשמח לקוד מוכן עבור חליבת המידע ממנו. תודה, ליאור.

• 3 תגובות
    • 4.4k צפיות
  8. Started by moshe_S_m,

שלום לכולם אני רוצה לקנות רכיב שאני יכול לצרוב עליו מספר קטעי קול ולהפעיל אותו כאשר אני ארצה (ההפעלה תהיה ע"י בקר), השאלה שלי היא כזו: 1. איזה רכיב יש שאני יכול לצרוב עליו סאונד? 2. האם יש למשהו מעגל שמתאים לצריבה? 3. כל אינפורמציה נוספר תהיה לי מצוינת. תודה מראש משה

• 13 תגובות
    • 3.8k צפיות
  9. Started by Anonymous1,

שלום רב, התפרק לי מלוח האם חלק שתמונתו מצורפת, הוא היה מחובר בשורה של שלושה כאלו ליד זה שנפל כתוב EC29 . ברצוני לדעת מה תפקידו של חלק זה. בתודה, הכותב. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 761 צפיות
  10. Started by nyefet,

שלום רב לכל האלקטרונאים. יש לי אורגן אורות אשר יש לו חיבור ליציאת רמקול וכך כאשר כשמגבירים את העוצמה האורגן מתחיל להבהב בעיה?.... צריך להגביר את ווליום מאוד גבוה כדי שהאורגן ,יהבהב בווליום נמוך הוא אינו מהבהב. שאלה.... האם יש רכיב אלקטרוני שיגביר לי את העוצמה ביציאה של הרמקול לחיבור של האורגן כך שבווליום נמוך הוא יתחיל להבהב עם האורות ? תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by yariz123,

שלום לכולם. אני חדש פה ורציתי לשאול שאלה אם מישהו מכיר רכיב מסויים או אפילו דרך לבנות את אותו רכיב מסויים הרכיב הוא בעצם סוג של רכיב שיהיהו לו שתי פורטים כניסה מצד אחד שיתחברו לקו טלפון הביתי (כלומר לשתי חוטים שהטלפון אמור להתחבר) ושני פוטים מוצא שברגע שיתקשרו לאותו קו טלפון אליו חיברתי את הפורטים (של הכניסה) אז יוציאו 1 לוגי מה שנקרא שיכול להיות 12V או 5V לא כזה משנה (אם יש רכיב שישר עושה קצר בין שני הפורטים במוצא באת קבלת צלצול בפורטים בכניסה עדיף) הרכיב רק צריך לזהות שיחה לא משנה ממי השיחה והקצר במוצא או ה1 לוגי צריך להיות רגעי (סביבות 1שנייה-2 שניות) תודה לעוזרים.

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by הדוד משה,

שלום, מצאתי היום במדפסת ישנה רכיב מעניין- מדובר במעין שפופרת ריק קטנה מזכוכית (עם הצ'ופצ'יק המסורתי בקצה הזכוכית), אבל יש לה שתי רגליים. בפנים, מה שיש זה שני מוטות קטנים ממתכת כסופה כלשהי, ניצבים לקרקע ומקבילים זה לזה, על תושבת לבנה של פלסטיק או קרמיקה. הם אינם מחוברים בקצותיהם. אני חושד שמדובר בקבל כלשהו, אבל חוץ מחשדות לא ממש מבוססים, אני לא יכול לקבוע מה הוא במדויק. פעם ראשונה שנתקלתי ברכיב כזה. אני באמת סקרן, ולכן אני שואל נ.ב.: אני אעלה תמונות בקרוב. אני יודע שזה לא כל כך ברור רק מקריאה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by Cereal Killer,

אהלן, אני רוצה דלת כלבונים חכמה ל..well לכלבה הרעיון נורא פשוט, היא יודעת לפתוח דלת (יכולת שאני רוצה לשמר), אני רוצה להמערכת תזהה שהיא יצאה למרפסת ולא תיתן לדלת להיטרק כשהיא בחוץ, אחרי שהיא נכנסה פנימה, לטרוק את הדלת (אחרת יש לי יונים בסלון, אני לא אוהב יונים בסלון, זין על היונים.) מישהו יכול להמליץ לי על רכיב RFID מתאים? עדיף משהו כמה שיותר מוכר בקהילת המייקרים.. תנקס

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by LIDOR_13,

התחלתי ללמוד קצת עליהם... ויש לי כמה שאלות: 1.קבל וסליל עושים את אותה הפעולה בדרך שונה,נכון? 2.איך אני אוכל לדעת מתי להשתמש בכל רכיב?למשל מתי אני יודע שאני צריך לייצב את המתח במעגל?ונגיד שאניצריך לייצב אותו,מה לבחור?!כבל קרמי?סליל?קבל אלקטרוליטי? יכול להיות שסיבכתי תעניין ואם אני לא יודע על מה אני מדבר תתקנו אותי ד"א אני מתחיל ללמוד את העולם הזה והוא ממש חדש לי. תודה...

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by avielsh3,

תמיד לרכבי ביטחון יש את האורות המהבהבים. רציתי לדעת איך קוראים לרכיב/משהו דומה. תודה לעוזרים! :

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by a_yigal,

אז ככה אני מחפש מידע בעברית על החלקים הבאים: 1N4148 דיודת IR (אניפרא אדום) טרנזיסטור bc108 4027 lm567 אלו החלקים כל מידע יעזור! אפילו רק על חלק אחד מהם-זה בשביל פרויקט גמר יב' תודה מראש לעוזרים ושיהיה לכולם שבת שלום, יגאל נ.ב. חיפשתי בכל האינטרנט ולא מצאתי כלום אולי לכם יהיה יותר מזל ממני

• 4 תגובות
    • 956 צפיות
  17. Started by simla101,

שלום למישהו יש איזו סכמה שבה מפורטים רכיבים לבניית Buck converter? אני יודע איך הרכיב בנוי ואני גם מכיר את המשוואות איך לחשב שהוא יעבוד בcontinuous mode אבל השאלה אם למישהו יש סכמה מוכנה של איזה ערכי סליל/קבל ואיזה טרנזיסטור לקחת בשביל שהרכיב יעבוד (ובאיזה תדירות מיתוג)? הממיר אמור לקבל מתח כניסה של 5-10 וולט בערך...למרות שהערך לא קריטי...הזרם שהוא יספק לא משנה. תודה בכל מקרה!

• 0 תגובות
    • 835 צפיות
  18. Started by goldi19,

הזמנתי ארדואינו ואני רוצה לדעת איזה רכיבים כדאי שיהיה לי בבית? אני רוצה לעשות הזמנה tayda electronics שמתי בינתיים(הכל ברבים) לד, לחצן 4 רגליים, לד RGB ויש לי עוד רכיבים מארגז אלקטרוניה של אחי יש שם מיקרופון ,מסך,נגדים ועוד רכיבים שאני משתמש בהם במעבדה(אני לומד אלקטרוניקה) תודה וחג שמח ;D

19. Started by bigmm,

היי, ברצוני לרכוש כרטיס PCI הכולל בתוכו אפשרות להרחבה ע"י WIREUP מצורף קישור לכרטיס/ים שמצאתי הדומים לתיאור המבוקש, מטרת הכרטיס: ביצוע פקודות קלט/ פלט, נתוני הקלט הינם נתונים דיגיטלים שעברו המרה מאנלוגי לדיגיטלי של 8 ביט, מעבר הנתונים לכרטיס, מהכרטיס נכנס כל הDATA למחשב, במחשב לוקחים את כל המידע ומציגים אותו בגרף אונליין, ובערך מסויים שנקלט בקלט המחשב ישלח אות בקרה לכרטיס ודרך הכרטיס הלאה לפרויקט (ממסר-> מנחת וכד'...) http://www.pci-tools.com/english/prototyp/pci_development_board.html http://www.pci-tools.com/english/prototyp/pcie_eval_board.html אלה הכרטיסים המדוברים, שוב, במידה ויש משהו אחר להציע שמתאים לתיאור שמתואר אשמח לשמוע... לדעתי הכרטיסים המוצאים כאן הם מסו…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by Pure-Gold,

אני מחפש "רשת" כמו בתמונה הבאה: http://www.bods-mods.com/Mystique/Pwr_Button.jpg זה לא ממש רשת אלא מתכת מחוררת. יש למישהו מושג איפה קונים או מה השם הספציפי של זה ?

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. Started by generalA,

אנשים אני מחפש מקום שימכור לי ר-ק !!! את הUSB שיש היום בכל מחשב נורמלי.. אני לבד אחבר אותו ללוח אם ואתקין לו פאנל אבל איפה מוצאים?? בכל מקום רק מציעים לי את המפצל USB שזה מאעפן אני רוצה חיבור ישר ללוח... אז מאיפה ?? :-[

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by GOVNER_T.S.Y,

חברה, איפה ניתן למצוא את החומרים לעיל בזול באיזור , גבעתיים רמת-גן ת"א. תודה לכל העונים :-*

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by Shaul.Zuarets,

שלום לכולם, אני מחפש חיישן משקל שיתחבר לארדואינו. החיישן צריך להיות יחסית מדויק אבל בעיקר להיות מסוגל לקלוט משקל עד 50 ק"ג. מצאתי את זה: https://www.sparkfun.com/products/10245 למישהו יש מושג אם אני יכול לקנות את זה בארץ או מוצר מקביל בארץ? האם המוצר הנ"ל מתחבר לארדואינו? שאלה נוספת, האם מישהו מכיר מגן טוב לארדואינו לאגירת מידע על כרטיס זיכרון? המערכת תעבוד על בטריות ולכן אשמח אם תהיה צריכת חשמל נמוכה. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by Zolipop,

שלום לכולם\ אני מקווה שהנושא בפורום הנכון, במידה ולא אשמח אם ניתן יהיה להעביר לפורום הנכון. יש ברשותי ספק כח של Enermax Liberty 500W זה ספק מודולרי. מחוברים לספק 4 סטים של כבלים שהיציאות הם מצד הספק חיבור 6 פינים וממנו יוצא כבל עם חיבור חשמל SATA -----> חיבור חשמל 4 פינים (מולסקס)------> חיבור חשמל SATA----> חיבור חשמל 4 פינים (מולסקס) מאחר ויש לי 7 הארדיסקים מחוברים 6 מתוכם בעלי חיבור חשמל SATA ורק 1 בעל חיבור חשמל 4 פינים וגם SATA אני מעוניין לרכוש 4 כבלים לספק המודולרי שלי כאשר כל החיבורים בכבל יהיו חשמל SATA בלי ה 4 פינים של מולקס מאחר ואין לי שימוש בהם. אשמח אם מישהו יכול לכוון אותי ולומר לי איך נקרא כבל כזה כדי …

25. Started by izikd,

אהלן, אני מעוניין לרכוש מסך LCD גרפי קטן, משהו כמו 128x64. שכמובן יתחבר לLPT. יש המלצות מאיפה לרכוש בזול? ארץ עדיף, אבל אם יש אז גם בחו"ל. בתודה, איציק.

• 10 תגובות
    • 3.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים