אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אוקי, אז אחרי הרבה זמן שתכננתי הוצאתי לפועל את פרויקט המודינג ה-1 וחצי שלי. (יש מוד מקביל שאני עובד עליו שנתקע באמצע עד שאוכל להמשיך אותו בקיץ) התיכנון של המוד הזה הוא מארז מ-ס והוא יהיה בצורת מלבן שוכב- קצת בסגנון HTPC רק מגודל. המוד הנ"ל ישב לי על השולחן ויהיה המארז עד שהפרויקט השני יסויים ובסוף המחשב יעבור למוד המקביל שאני עובד עליו עם חבר טוב. החומר שאני אשתמש בו יהיה עץ מפני שיש לי ממנו כמעט בלי הגבלה. (אני מודע לכך שמארז מעץ לא יהיה אידיאלי מבחינת חום). הבסיסים של המארז(למטה ולמעלה) יהיה מעץ שכבות והפאות מסביב יהיו מעץ דיקט. אז יאלה, לעבודה... ;D תיכנונים- אחרי החיתוך, הדמיה כאילו זה מחובר.. תיכנונים להמשך- *שיוף קל של החתיכות. (העץ כרגע מכוער ומגעי…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש באתר למרות שנרשמתי לפני הרבה זמן. אני מקווה להשתלב פה יפה אני מתכנן פרוייקט די גדול בעוד שבועיים ואני עכשיו נמצא בתכנונים.. המארז שלי הוא hec 6920b בעל יכולת מודינג גדולה, הספק שלי הוא HX520W. אני צריך רעיונות מודינג למארז עלמנת לשפר את יכולת הקירור שלו ואת השקט שלו ואם אפשר גם את היופי שלו. הכילים נמצאים ברשותי. חשבתי בינתתים על הוצאת הגרילים של המארז והלבשת גומי U. מאורר עליון וחלון פרספקט בדלת המארז בעיצוב אישי. אשמח לעוד רעיונות!
-
- 1 תגובה
- 734 צפיות
-
-
יש לי שרשורית / הצינור השחור של החווט / שרוול מתכווץ אני רוצה לעטוף את הכבל הגדול שמתחבר ללוח אם איך אני פותח את הפלאג ? במולוקס די פשוט.. לקפל את הפין בעזרת משהו דק ולפתוח אבל פה אני לא מוצא את השיטה בתודה מראש אבי
-
- 1 תגובה
- 749 צפיות
-
-
חיפשתי שעות ולא מצאתי שם או מקום לקנות את זה אפילו... יש לי מארז FULL ATX חדש ובגללו רעשים שלא שמעתי במארז קטן יותר מתעצמים בגלל התהודה בתוך המארז - מחפש כל דרך אפשרית להשתקתו. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 974 צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=164833.0 בלינק הנ"ל דובר על מעגל שאמור להדליק שורת לדים אחרת כל פרק זמן ומצא חן בעייני הרעיון רק אני צריך את השירטוט יש למישהו את השירטוט???
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
לקראת שתי מודים שאני עובד עליהם רציתי להעמיק את הידע הלאקטרוני שלי וללמוד קצת על המושג- "קצר" שנפוץ במיוחד במחשבים. רציתי לדעת איך נוצר קצר ואיך אפשר למנוע אותו. הבנתי שכאשר נוצר קצר לפעמים הוא שורף רכיבים כל שהם. השאלה העיקרית שלי היא איך אני מונע מהלוח אם שלי כאשר אני מתקין אותו במארז שאני בונה שהוא לא יקוצר וישרף.(הוא יחסית חדש וכסף לנסות ודברים כאלה לא הכי קיים ). אם יש דברים להקפיד עליהם בהרכבה וכאלה. זה דבר שיחסית חשוב לי לדעת כי יש לי נסיון בהרכבת מחשבים/פירוק וכאלה אבל לא תמיד ידעתי בדיוק איך זה עובד כשהרבה אנשים אומרים שנוצר קצר במערכת. הרבה תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה להדביק כד פלסטיק לקבר של סבתי המנוחה, ניסינו כבר להדביקו בעזרת סיליקון, אך ללא הצלחה. האם יש למישהו הצעה בעזרת מה אפשר להדביקו? תודה מראש, דני.
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
קניתי לא מזמן, כחלק מהמוד שלי, מתג ON/OFF ונגד משתנה. עובדים מעולה, רק ש... זה נראה תעשייתי יותר מדי. יש דרך אולי לייפות את זה? כיסוי מסוג שהוא?
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
אהלן כולם! שאלה קטנה, קיבלתי את המארז עם 2 מאווררים עם לדים. שמתי לב כי המאווררים מסתובבים לאט יחסית, אם אנתק את הלדים הם יסתובבו יותר מהר??(הלדים לא באמת נחוצים לי). (הלדים מחוברים למאוורר) תודה
-
- 1 תגובה
- 768 צפיות
-
-
לדוגמא אם העליתי את הזיכרונות ב 10% אז בהתאמה לעלות גם את הליבה גם ב 10%?
-
- 1 תגובה
- 711 צפיות
-
-
יש את הלוחות נחושת שאיתם אפשר להכין מעגל מודפס אז האם מוכרים את זה באריה"ב?
-
- 1 תגובה
- 847 צפיות
-
-
אהלן! לאחרונה המארז שלי נהיה ממש חם, אז חשבתי לקנות שני מאוררים נוספים ולהוסיף לו. יש לו מין חור בגודל 11.5X8.5 ס"מ בצד, האם לדעתכם אפשר להצמיד לשם מאורר? (זה חור מתחת לחור המעוגל שמעל הקירור של המעבד) אם כן, איזה גודל של מאורר? (12\8\9?) אני חושב ש12 יהיה גדול מדי, האם 8\9 יהיו אפקטיבים מספיק? והאם כדאי שהמאורר יכניס או יוצא אוויר? (למארז יש מאורר מאחור שמוציא אוויר ואחד מלפנים שמכניס) יש לכם רעיונות איך להצמיד את המאורר לחור? אין שם מקום ייעודי, וזה הצד של המארז שבד"כ פותחים. אני יודע שהכבל עלול להוות בעיה לפתיחה ושיהיה צריך לנתק אותו כל פעם שפותחים את הדלת, אבל אני מוכן לקחת את הסיכון הזה אם המאורר יעזור לקירור הכרטיס מסך שלי. אני לא רוצה לקדוח. חשבתי להדביק אותו אבל א…
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
שאלתי בעבר על פלורוסנטים שהוצאתי מסורק ושאלתי שם איך מפעילים אותם ענו לי אבל לצערי המעגל היה לא טוב ולכן שאלתי היא אם משהוא מכיר מעגל אלקטרוני שיכול להפעיל את הפלורוסנטים האלה (הבנתי שקוראים להם קטודות) המעגל לא נמצא אצלי ככה שאני לא יכול לבדוק ? תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 760 צפיות
-
-
שלום לכולם בזמן האחרון יש לי קצת זמן פנוי אז החלטתי לעשות את המודינג של היום שהוא בעצם החלפת הלדים של השמראים מתי המחשב עובד ומתי שהוא בעצם עושה איזושהיא פעולה לשני לדים כחולים אולטרה ברייט בעצם מה שעשיתי עד היום : *סידור כבלים+עטיפת חוטי הIDE והספק באיזוליבנד שור *הרכבת אלמנט תאורת בצורת זרקורים *חריטה(שבעצם ממש ממזמן) והיום שסיימתי : *עשיית חור בפאנל הקידמי למען מאורר תמונות והסברים: ^^המחשב ממבט כללי^^ ^^תקריב על החריטה והאלמנט תאורה^^ ^^תקריב בלי פלאש על המוד החדש^^ ^^תקריב עם פלאש על המוד החדש ^^ ^^אלמנט התאורה וסידור הלדים על הפרספקס^^
-
- 1 תגובה
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות איזה מוד HTPC קטן ויש לי מארז ממש קומפקטי, הלוח אם שאני מעוניין לקחת לשימוש הוא ה780G ורציתי לדעת על איזה ספק כוח אתם ממליצים שיענה ל3 הקרטריונים הבאים: 1) שיהיה קטן (כמה יותר קטן , יותר קטן מספק סטנדרטי, לא צריך להסחף...) 2) שיחזיק את הלוח 3) שלא יהיה יקר תודה לכל העונים gov_x3
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, זה לא כל כך קשור אבל יש פה מביני עיניין שאולי יוכלו לעזור.. יש לי מצלמה דיגיטאלית, והיא נפלנ לי על בטון ממטר וחצי בערך בידיוק על הקנה צילום (או איך שקוראים לזה) לא עם הפנים אלה עם הצד, כך שהקנה התעקם לצד... המצלמה מגיבה כאשר אני מנסה לעשות משהו, ומנסה לסכוא את הקנה אבל הוא מעוקם ולא יכול להכנס פנימה... האם אני יכול לנסות לתקן את זה אם אני אפתח את זה ? או שיש סיכוי שיש גם תקלה טכנית בגלל הנפילה ? העיקום הוא לא גדול.. סך הכל כל הקנה הוא בערך 5 ס"מ אבל אני לא מצליח להזיז אותו בחזרה מבחות וחשבתי שאם אני אפרק את כל המצלמה ואגיע ממש לחישוקים האלה של הקנה (הוא מורכב מ 2) אני אוכל להפריד אותם ולישר אותם ? מה אתם אומרים ?
-
- 1 תגובה
- 726 צפיות
-
-
1. אני רוצה לצבוע את המארז שלי בשחור אבל עם אפקט מראה. עכשיו הייתי בהום סנטר וראיתי שיש ספריי שחור רגיל ויש ספריי שחור לרכב(סוג של פח/מתכת) איזה מהם עדיף לצביעת מארז? 2. חובה להשים צבע יסוד(פרמייר) לפני צביעת מארז או שלא? 3. איפה קונים בונדו כי בהום סנטר ואייס(עם אוטו דיפו) לא מצאתי? 4. איפה לקנות דבק דו צדדי דק כמו בתמונה הבאה: 5. איפה ניתן להשיג דבר כזה: תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
אוקיי הבנתי שיש לחשב את כל הפרטים וזה חייב להיות נכון. אבל השאלה שלי היא כיצד אני יודע כמה V הלד שברשותי? איך אני יודע פרטים לגביו..? ועוד כמה שאלות: 1) אפשר לקבל אתרים שיש בהם מדריכים למודים או פשוט מודים כלשהם.. אני מעדיף שהם יהיו מדריכים, או מודים שמסבירים יותר כיצד הכל נעשה. אם אפשר, להתמקד בנושא האלקטרוניקה שבמודינג, דברים מדליקים שניתן להכין, ורעיונות. הלחמות וכן הלאה. 2) ניסיתי להכין מקלט IR לפי המדריך שבאתר (שהיה בתחרות המדריכים). זה לא עבד, אבל זה לא העניין. השאלה שלי בעקבות ההתנסות בהלחמה היא... א. האם באריהב יש לוחות PCB שיש עליהם פסים מוליכים לאורך החורים..? ב. אם לא, מה הפיתרון הקל ביותר? (כי [עוד לא שאלתי באריהב- נעשה זאת מחר] בדקתי בהמון חנויות אלקט' בנתניה…
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-
-
-
האם ברגליים של מקלט IR: האם vcc זה vs? האם Vout זה out? תודה...
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
האם שני קבלים(או יותר) שמחוברים בצורה טורית,לדוגמא שני קבלים של 50uf שווים לקבל אחד של 100uf? עומרי
-
- 1 תגובה
- 735 צפיות
-
-
הכבל של הפלופי, להפריד כל גיד או כל שני גידים?
-
- 1 תגובה
- 602 צפיות
-
-
אני חיפשתי את המקלט הזה גם בהר-ציון ולא מצאתי... איפה אני יכול למצוא אותו?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
איפה אני משיג לוח תצוגה כזה?? http://casemodblog.com/gallery/showphoto.php?photo=33&cat=545
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-