עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by YogiBear,

אוקי, אז אחרי הרבה זמן שתכננתי הוצאתי לפועל את פרויקט המודינג ה-1 וחצי שלי. (יש מוד מקביל שאני עובד עליו שנתקע באמצע עד שאוכל להמשיך אותו בקיץ) התיכנון של המוד הזה הוא מארז מ-ס והוא יהיה בצורת מלבן שוכב- קצת בסגנון HTPC רק מגודל. המוד הנ"ל ישב לי על השולחן ויהיה המארז עד שהפרויקט השני יסויים ובסוף המחשב יעבור למוד המקביל שאני עובד עליו עם חבר טוב. החומר שאני אשתמש בו יהיה עץ מפני שיש לי ממנו כמעט בלי הגבלה. (אני מודע לכך שמארז מעץ לא יהיה אידיאלי מבחינת חום). הבסיסים של המארז(למטה ולמעלה) יהיה מעץ שכבות והפאות מסביב יהיו מעץ דיקט. אז יאלה, לעבודה... ;D תיכנונים- אחרי החיתוך, הדמיה כאילו זה מחובר.. תיכנונים להמשך- *שיוף קל של החתיכות. (העץ כרגע מכוער ומגעי…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  2. שלום חברים קניתי בוסטר לרכב ואחרי משחקים לצערי הלוח נשרף כרגע נשארה לי הבטריה שלו (עם חיבורים לתניני רכב ) שזו הסיבה לרכישה שלו בגדול אשמח לדעת איך להטעין את הסוללה הזו ללא החיבור ללוח השרוף אלא ישירות מהחוטים מצרף תמונות של הסוללה המון תודה חברים

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  3. שלום, יש לי על המעבד SLK-948u וכשקניתי אותו קניתי גם משום מה Vantec ThermoFlow . זו הוכיחה את עצמה כבחירה לא מתאימה לאוברקלוקינג מכיוון שהחיישן נמצא על המאורר ולא מתחמם מספיק, ולכן גם המאורר לא הסתובב מספיק מהר. השבוע החלטתי שנמאס לי אז תלשתי את החיישן (כזה כחול קטן) והלחמתי ישירות את שאריות הרגליים שלו ועכשיו הוא מסתובב מהר ומקרר יופי . בנוסף, יש לי פה כמה picים שאני בקרוב אלמד להשתמש בהם ולתכנת אותם. האם אתם חושבים שאפשר לעשות שימוש ברכיב כזה עם כניסת A/D של ה pic כדי לבנות חיישן טמפ' ? או שאולי הוא לא יכול להיות מספיק מדויק? תודה מראש לכל מי שיגיב, אם צריך אני אצלם את החיישן למרות שנראה לי שזה מיותר כי זה בסה"כ גוש כחול קטן...

• 1 תגובה
    • 798 צפיות
  4. Started by omri2423,

האם שני קבלים(או יותר) שמחוברים בצורה טורית,לדוגמא שני קבלים של 50uf שווים לקבל אחד של 100uf? עומרי

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  5. כמו רבים פה בפורום, גם אני ניסיתי לבנות את המעגל של הלדים לפי מוזיקה עם טרנזיסטור TIP31 וחיברתי אותו למקור מתח יציב (יחסית) של 12V ולאיפוד מאז אוזנייה שמאל חלשה באופן משמעותי ואזנייה ימין נותנת רעשים נוראים עכשיו, אני בטוח שאף אחד לא טיפש מספיק בשביל לחבר את זה ישר למכשירים יקרים-אבל בכל מקרה, שקלו פגיעה למכשיר שזה יחובר אליו, שתכלס זה אשמתכם כי זה מעגל שלכם שאתם בניתם. וחבל על כל מכשיר שנדפק בעקבות זה. אני לא אומר שתפסיקו לעשות דברים מגניבים, אני כן אומר שתבדקו אותם עם מכשירים שאתם בטוחים שיש להם הגנה ושגם אם אין, זה לא נורא אם הם יפסיקו להתקיים. בהצלחה=]

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. Started by trovlet,

אני רואה באינטרנט המון מחשבים עם לדים יפים כאלו זוהרים מתוך המחשב רציתי לשאול איפה אני קונה את זה, איזה מומלץ ואיך שמים את זה ? יש לי מארז NZXT S340 ועוד משהו, ראיתי מאווררים זוהרים גם, זה כבר בא בתוך המאורר או שאפשר להוסיף גם אליו?

7. Started by Aviko,

האם הוא פול טאוור?? מומלץ למודינג?? http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=1716

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  8. Started by exXxTreAm,

הכנתי את המקלט, כמו שכתוב באתר, אבל חיברתי אותו לחיבור של 25 פינים במקום לסריאלי. הבעיה היא שאני לא מוצא תוכנה שעובדת עם חיבור כזה. מישהו מכיר אולי?

• 1 תגובה
    • 604 צפיות
  9. יש לי מערכת פלטת DJ פיוניר 400 ומיקסר 400 הבעיה היא שאני עוזב לארה''ב והמערכת מתאימה רק לוולטים של אירופה( ישראל (230V)) (אין סוויץ' של הוולט) האם יש מכשיר שאני יוכל לקנות כדי להתאים את הוולטים שאני מקבל בתקע של ארה''ב ל230V שיתאים לפלטה? אשמח לפתרונות נוספים.

• 1 תגובה
    • 901 צפיות
  10. Started by YCYC,

שלום, יש לי 2 פסי תאורה, כאשר כל פס תאורה מופעל ע"י 3 סוללות רגילות של 1.5V. פס התאורה נמצא בגינה שלידו יש לי מתח של 12V שמפעיל תאורת גינה. האם יש דרך לחבר את פס התאורה למתח של ה-12V? תודה,

• 1 תגובה
    • 850 צפיות
  11. Started by esaly,

שלום! רכשתי סוללה לשואב אבק רובוטי רומבה והגיעו לי במקרה זוג סוללות. רציתי לשאול איך הכי מומלץ לשמר את הסוללה הנוספת לשימוש עתידי בעוד כשנה וחצי. תודה לעזורים מראש.

12. Started by dj e-shai,

יש לי רמקול כריזה ורציתי לדעת איך אני מחבר אותו. יש בו 4 חוטים. אדום שחור ירוק ולבן מה אני מחבר ולאיפה? תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Yossa,

שלום לכולם, אני מעוניין לבנות לי תאורת שטח על סוללה נטענת, הרעיון הכללי בגדול זה 2-3 מטר של לד בצבע לבן מהלדים האילו: https://he.aliexpress.com/item/Free-Shipping-SMD5050-12V-flexible-light-60-leds-m-LED-strips-5m-lot-White-Blue-Green/1599651146.html?spm=a2g16.10010108.1000016.1.67d25da63Dv2GH&isOrigTitle=true עכשיו יש לי כמה שאלות בנושא ואשמח אם אקבל עזרה בהם: 1. איזה בטרייה אני צריך? חשבתי על זאת:https://he.aliexpress.com/item/High-Quality-Super-Rechargeable-Protable-Lithium-ion-Battery-D-C-12V-4000mAh-With-Plug/32497979739.html?spm=a2g16.10010108.1000016.1.1aa030d9mcMR0z&isOrigTitle=true היא תעשה את העבודה? לא חלשה מידי? כדאי אחת אחרת? …

14. אני מתכוון לעשות סליבנג לחוטים אז אני צריך שתמליצו לי ערכת סיוינג טובה רצוי זוהרת באור uv ... אני צריך גם מאורר 80 מילימטר (אני שם אותו מתחת לכרטיס מסך..)רצוי זוהר באור uv וחובה קטודת uv בישביל להאיר את כל העסק (צריך שתהיה עם שנאי והכל....) ואם נישאר כסף אחרי כל זה אז בכיף נ.ב הסכום הכלול של 250 שח צריך לכלול גם מישלוח!! כל המאוררים במארז שלי זוהרים באור כחול אז רצוי שתמליצו לי על דברים שמתאימים לזה בתודה שגיא

• 1 תגובה
    • 752 צפיות
  15. יש מקבילה לקורס הפופולרי טכנאי פי סי רק בתחום האלקטרוניקה חשמל ?

• 1 תגובה
    • 607 צפיות
  16. Started by kkffiirr,

יש לי WS2811 Breakout, אני רוצה להכניס בקוד אופציה כזו שכל עוד הוא נמצא בloop ולא נכנס לאחת הפונקציות הפנימיות (ממתין לקלט), הוא נמצא בחצי דקה הראשונה במצב דולק קבוע, אחרי חצי דקה עובר למצב נושם, עד שיתקבל קלט, אחרי שהוא יחזור לLOOP המצב יתאפס ושוב הוא יתחיל בחצי דקה הראשונה כך. אני טרי בארדואינו, בלוחות אותם אני מכיר הייתי יכול לבצע את זה עם פסיקות, אבל בארדואינו עוד לא עבדתי עם פסיקות. אשמח לעצה

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  17. Started by gofilord,

הסכמה הזאת: http://www.pocketmagic.net/wp-content/uploads/2011/07/royer_wireless_power_transmitter.jpg כתוב שם כמו שאתם רואים 18 סיבובים, האם הגדלת מספר הסיבובים יגדיל את הטווח? ראיתי בתגובות שמישהו שאל אותו איך להגדיל את המתח והוא אמר שצריך להגדיל גם את כמות הסיבובים וגם את ערך הקבל של המקלט, אני לא יודע אם להגדיל את המתח מגדיל את טווח הקליטה. דרך אגב, אני יכול להשתמש בחוט יותר דק? תודה

18. שלום יש לי לוח UNO3 וממסר BEEFCAKE 20A אני מחפש מדריך כיצד לחבר אותו עם הרכיבים השונים כל מה שאני צריך הוא להדליק נורת לד קטנה 220V 5W יש למישהו קישור למדריך טוב או האם מישהו יכול לסייע בחיבור?

19. Started by Anonymics,

שלום לכולם פירקתי ממסך את התאורה שלו עכשיו הוא צורך זרם גבוהה לדעתי וניסיתי להאריך את החוטים שלו..חיברתי חוטים עבים של חשמל בית.. הוא לא מקבל מספיק זרם והמנורות נדלקות חלקית... איך אני יכול להאריך את החוטים מבלי לאבד את הזרם? תודה !

• 1 תגובה
    • 919 צפיות
  20. אהלן אני חדש לגמרי בתחום ללא ניסיון בשפות ( קצת אלקטרוניקה ) והתחלתי בזמן האחרון לחקור על ארדואינו המטרה הגדולה שלי היא להכין פרוייקט שלפי מה שהבנתי מאד מסובך אז אני אנסה להסביר בקצרה כאן שליטה על רצועות לד אדרסבל על ידי שינוי טמפרטורת מעבד שנקלטת ממערכת הפעלה\תוכנה אחרת ממה שהבנתי זה מאד מסובך במיוחד לבן אדם ללא שום רקע כמוני ... אבל אני עדיין יהיה חייב לחקור כי זה מאד מעניין אותי יש פיתרון מוכן שיעשה לי חצי מהעבודה והוא Corsair Link Lighting Kit http://www.corsair.com/en/corsair-link/corsair-link-kits/corsair-link-cooling-and-lighting-kit.html שאיתו יש את רוב הדברים שאני רוצה רק שאני לא חושב שאפשר לחבר אליו לד אדרסבל ולקבוע מה יעשה כל לד בנפרד הפיתרון השני הוא שליטה ע"…

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  21. Started by YK24,

שלום לכולם אז ככה בניתי את הקיט של תצוגת הLCD 4HD44780 והןא לא עובד כלומר בהתחלה שאני מחבר אותו הוא מראה תצוגה של השורה עליונה והשלישית כריבועים ושאני מפעיל את התוכנה הוא מאפס את המסך (ריק) הבעיה שהוא לא מציג שום דבר בדקתי חיבורים והכל עובד טוב מה זה יכול להיות??? תודה רבה וחג שמח

• 1 תגובה
    • 924 צפיות
  22. אני מעוניין ליצור פרופיל לד עוצמתי, יש בשוק פסי לדים כפולים או משולשים שמייצרים הרבה lm למטר, כמובן שזה יצוא מאוד יקר, אני מעוניין להריץ 3 פסי לד רגילים אחד ליד השני וככה ליצור את אותו עוצמה בפחות כסף, האם מישהו מכיר האם זה בעייתי? למשל שלא ייגעו אחד בשני וכו'?

23. מישהו יודע כמה מתח וזרם צורך סופר לד כחול בערך? תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  24. הכותרת אני חושב מסבירה הכל

• 1 תגובה
    • 912 צפיות
  25. פתחתי את המסך כדי לצבוע אותו והכול טוב ויפה בדקתי שהוא עובד והכול גם אחרי שפתחתי, ואז פתאום אני רואה אחרי פעם שנייה שפתחתי שלאט לאט רואים במסך פחות ופחות טוב עד שלא רואים, האם ניתן לתקן את זה?

• 1 תגובה
    • 664 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.