אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום! עלה לי רעיון למוד קטן ויפה למארז. אני הולך לקנות את המארז APOLLO ומקדימה יש פלסטיק כהה עם שקיפות שנועדה כדי לראות את המסכים בלי לפתוח את דלת המארז. תמונות באתר המוצר: http://www.nzxt.com/products/apollo/ הרעיון שלי הוא לשים אייקונים מוארים של המותגים של חלקי המחשב. איך אני הולך לעשות את זה? כך: ולהדביק את זה מאחורי הפלסטיק. אל תתיחסו לזה שציירתי בצייר. (המחשב שלי בתיקון ואני משתמש כרגע במחשב אחר בבית שאין לי בו פוטו. מה אתם חושבים? הערות הצעות? הכל יתקבל בברכה. עוד משהו אני חייב את המדריך בשביל לעשות את זה והתמונות במדריך של האתר מחוקות. אשמח אם מישהו מהמנהלים יחדש את התמונות או שהחבר'ה פה יתנו לי מדריך איך לחבר כמה לדים לספק כוח. (נראה לי צריך משהו שמורי…
-
- 2 תגובות
- 863 צפיות
-
-
טוב, אז בשעה טובה סיימתי את המקלט IR.. קניתי את הדיודה החדשה (הקודמת נשברה לי) וסיימתי את זה. עכשיו.. התוכנה קולטת את הדברים (PLAY PAUSE וכו') אבל זה נעשה בשלבים, ואחרי שעברתי את האמצע צריך ללחוץ ממש מהר, לעזוב לכמה שניות וללחוץ שוב. ה"LED" הירוק שבצד מהבהב בטירוף כשאני לוחץ על כפתור. אבל מה שחשוב מהחלק של הקליטה, זה שזה קולט (מהבהב מהר) גם ממרחק, וגם מכיוונים שונים. הבעיה היא, שאחרי שאני מסיים לכוון את הפעולה זה לא ככה: למשל, PLAY בווינאמפ. זה אמנם עושה את זה, אבל רק בזווית מאוד מסויימת שקשה מאוד לתפוס. אני לא מבין, זה קורה בגלל שהשלט מאוד ישן או מה? כי זה בכל זאת קולט את זה מצויין באתחול.
-
- 2 תגובות
- 945 צפיות
-
-
אני מתגורר באילת ולכן אוםציות לגבי חנויות רכב וכו' הן לא אפשריות. מי יודע? :s05:
-
- 2 תגובות
- 865 צפיות
-
-
יש לי בעיה בתרגילים הבאים.. אשמח אם מישהו יעזור לי להבין מה צריך לעשות...
-
- 2 תגובות
- 996 צפיות
-
-
חיפשתי שנה כל מה שעלה לי לראש ולא מצאתי איך אומרים לוח הלחמה עם שורות באנגלית. http://www.aristock.co.il/products/119166 דוגמא
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! קראתי את הדביקים והכל... יש לי כמה שאלות. אז ככה: אני מתכנן בחופש הזה לעשות מודינג למארז משהו ממש ממש טוב. אני מוכן להשקיע קצת כסף, כמה שצריך אבל לא ממש מאות על מאות. אני, בגדול, רוצה לדעת על כל האפשרויות הנפוצות והפחות נפוצות של מודינג, נקרא לו - שגרתי - של מארז רגיל, לא דברים יצירתיים ממש. אתם יודעים, לשנות מארז רגיל. נגיד: תאורה מיוחדת, עוד מאווררים, וכל מיני דברים אחרים, שלצערי אין לי מושג בכלל מאיפה להתחיל לחשוב עליהם. הבנתי מעט, מקריאת הדביקים. אני רק רוצה לדעת איזה שם והסבר קצרקצר על כל אפשרויות התאורה, צביעה, חתיכה וכו'. עריכה: הייתי שמח אם תמליצו לי על איך להתחיל, על איזה מארז כדאי לקנות. אחד שאני אוכל לזמבר לו ת'צורה לגמרי ! אני מתכוון כ…
-
- 2 תגובות
- 670 צפיות
-
-
-
יש לי מאורר שמחובר למולקס, עכשיו אני חיברתי עוד מעורר לאותם חוטים, המאורר עובד והכל טוב ויפה השאלה שלי היא כמה מאוררים אפשר לחבאר אותם חוטים? ** כל המאווררים הם במתח של 12V
-
- 2 תגובות
- 610 צפיות
-
-
אני עושה פרוייקט גמר שלי לכיתה י'ד ואני צריך לצייר את המעגל של הפרוייקט שלי בתוכנה orcad ואין לי מושג איך אני אודה לכם עם מישהו יכול להביא לי איזה מדריך שיוכל לעזור לי בזה דחוף בבקשה בתודה אורן!!!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי משהו שממש מסביר את זה או אולי לא לחיפשתי מספיק טוב.. מישהו יכול להסביר לי?
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה זה אחלה אתר ואני רציתי לדעת כיצד אני יכול לצבוע מאוורר בלי לפגוע בו כך שהוא ימשיך לעבוד בצורה מסודרת?
-
- 2 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אני מתכוון לעשות פרויקט שמערב קריאה וכתיבה מUSB. אני מתכנן להתבסס על אחד מPIC למיניהם , ואני רק בתחילת הדרך כך שאין לי יותר מדי מושג. אציין שיש לי ידע טוב מאוד ב C, אך מועט מאוד ב ASM.. אם תוכלו להכווין אותי לספרות מקצועית טובה, או אפילו אתר טוב שיודע להסביר.. תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי קניתי מחשב חדש ועל האריזה של הכרטיס רשום oc edition עכיו הכרטיס הוא nx8800 gts 320 mb ורציתי לדעת מה זה אומר מה שרשום שכבר עשו לו oc? או שכדאי לי לעשות? ומה אתם מציעים לי לעשות בקשר לזה? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 552 צפיות
-
-
שלום הראשון נקרא MCP41100 http://www.taydaelectronics.com/mcp41100-mcp41100-i-p-digital-potentiometer-100k-ohm-ic.html השני נקרא MCP4131 https://www.sparkfun.com/products/10613 שניהם של Microchip כפי שהתחילית של הדגם מרמזת, יש בינהם הבדל בהתנגדות: הראשון 100K והשני 10K, אבל נתעלם מזה לרגע. האם יש בינהם הבדלים אחרים מעניינים שכדאי להיות מודע אליהם לפני שבוחרים? הם מסדרות שונות, לכן אני שואל.. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני משתמש במתחים של 9-12V בדרך כלל ..אז רציתי לדעת איזה טרניזסטור הכי מומלץ לי להזמין ? (אם מישהו יכול להביא לי דגם או יותר טוב קישור מאייבי להזמנה..) תודה רבה לכם !
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
למישהו יש חנות שעושה מודינג למארז? באזור המרכז... תודה.
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
מצאתי בeBay טרנזיסטור TIP31, כתוב עליו ככה: 3A הבנתי. אבל כתוב 100V, זאת אומרת שהמקסימום הוא 100V? אפשר להעביר בו גם 9V והוא יעבוד?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מפסק כפול (זה שיש לו שני כוונים ומתפקד בדיוק כמו שני מפסקים), ומנוע פשוט שפועל לפי כוון הזרם שמגיע אליו (הכל בDC). איך אני יכול לבנות בחלקים ההאלו מעגל שיפקד על המנוע לפעול בשני הכוונים - שמפסק אחד סגור יסתובב ימינה, שהשני סגור יסתובב שמאלה וששניהם פתוחים לא יסתובב (ולא יצרוך מתח)? תודה!!!
-
- 2 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
מה הוא עושה? מתי משתמשים בו? האם איתו צריך להשתמש במקום הדרמל עצמו? תודה
-
- 2 תגובות
- 674 צפיות
-
-
-
שלום, אני רוצה לקנות פס לדים כמו בלינק אבל אני צריך חתיכות קטנות יותר מאשר 5 מטר, בתמונה זה נראה כאילו זה מורכב מחתיכות קטנות יותר. האם ניתן לפצל את הפס לכמה פסים קטנים יותר (נאמר 5 פסים של מטר) עם הפרדה בינהם באמצעות חוט מאריך פשוט? ועוד שאלה קטנטנה, יש סיכוי למצוא משהו כזה במחיר קרוב (אפילו כפול נחשב סביר) בארץ? http://www.ebay.com/itm/3528-RGB-led-strip-light-5M-300SMD-led-stripe-24keys-SMD-IR-Remote-Controller-/251699545747?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a9a764693
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי יש לי ציוד שעובד על מתח של 220 וולט (יעני, מהקיר...) ואני צריך לחבר אותו למתח של 12 וולט (כמו שיש בחיבורי מולקס במחשב). איך מבצעים את זה? צריך ממיר מתח או משהו דומה?
-
- 2 תגובות
- 4k צפיות
-
-
יש שני חבילות אני יודע גדולה וקטנה איפה הכי זול לקנות את החבילה הקטנה???
-
- 2 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני זוכר שמישהו הביא פה פרוייקט מחו"ל שמישהו עשה מארז מפרספקס שרק שהוא מדליק את האור רואים את מה שהולך בפנים אז מצאתי פתרון ראיתי במלון אחד שהם שמו מין מדבקה שקופית כזאת שהוא עושה את החלון מראה, אבל שמתקרבים או מדליקים אור בטח, רואים דרך החלון מקווה שעזרתי למי שחיפש פעם אני מאמין שאפשר להשיג כזה מדבקה מאיפה שעושים למכוניות לחלונות שלהם
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה להבין דבר אחד... מולקס: +12 GND GND +5 אני מתנצל אם משהו חושב שיש כאן בדיחה, אבל אני באמת לא מבין, ה GND משמש כ "-" או כהארקה?
-
- 2 תגובות
- 907 צפיות
-