עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלו םרב לכולם ! לאחר מספר חודשים שהייתי בלי גג, הסיפור המתומצת הוא נסיון לחתוך את גג המארז כדי לדחוף שם איזה מאוורר חמוד אך ללא הצלחה ( ככה זה כשאתה נעזר עם קאטר, בכל אופן זה עד שמצאתי תוכי ( הכלי היחידי שנמצא בבית שהכי טוב לחיתוך המארז ! ) בכל אופן לפני שבוע בערך אמא שלי הציעה לי שהיא תביא לי חתיכת אלומיניום ( יש בעבודה שלה גם מזגגיה ( שכחתי ת'שם של המקום שחותכים בו פלדה, אלומניומים כו ) הנה תמונה של המצב כיום : נ.ב הורדתי את השברים המוזרים האלה שנמצאים בסוף הגג במה אוכל לצבוע את החלק של האלומניום - גג המארז ?

• 2 תגובות
    • 634 צפיות
  2. Started by MightYaad,

יש לי מאוורר 80mm שאלה הפרטים שלו: V:12 A:0.16 לפי חישוב פשוט יוצא 75 OHM עכשיו האם זה החישוב הנכון? ואם כן זה 75 או 75K (כי שאלו אותי על זה בחנות ולא ידעתי לענות)? בעיקרון איזה נגד משנתה אני צריך.

• 2 תגובות
    • 819 צפיות
  3. Started by RoNeR,

במדריך מבקשים את הדיודה 1N4148... יש לי שקית עם כמה דיודות.. אני לא מבין גדול באלקטרוניקה הדיודה היחידה שהצלחתי לזהות היא 1N4001 שלא ניראלי תתאים יש בשקית עוד כמה דיודות שקופות עם פס צהוב וחלק עם פס שחור הדיודה היחידה שהיה כתוב עליה משו מלבד 1N4001 היו כתובים עליה 3 ספרות 784 למישו יש מושג איך מזהים את הדיודיות ?!?

• 2 תגובות
    • 758 צפיות
  4. Started by FrankS,

שלום אני שחר בן 16 מחדרה דיי הרבה זמן אני מסתקל פה בפורום מודינג ואלקטרוניקה ורציתי גם אני לעשות איזה פרויקט מה שחשבתי לעשות בפרויקט זה ככה: הכנת פרספקר עם לדים ירוקיםX4 - שיוכנסו לתוך המארז לתאורה ירוקה צביעת המארז כולו בשחור(איזה ספרי אני צריך ספרי מיוחד???) בצד המארז להכין דלת נפתחת שהדלת תהיה חתוכה בצד האחורי שלה במעין קוצים גדולים כאלה בחצי עיגול בכל שאר המסגרת החתוכה אני ישים פרספקר עם גומי U (אני ממש ממש ישמח אם מישהו יוכל לצייר לי ציור של הדלת עם הרעיון של החתיכה) בדלת המארז אני רוצה לעשות מאורר ואני לא יודע להחליט אם מאורר לבן או כתום? אני ישמח אם תוכלו להביע חוות דעת על הרעיון

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. אני התחלתי בתהליכים ראשונים של תכנון מוד למארז כרגע אני מתלבת בין סילברסטון, אנטק או כולר מאסטר או בכלל לבנות מארז חדש מעץ (אני יודע את הבעיות של עץ עם חום). החלטתי כבר על כמה דברים שאני רוצה: הפיכת לוח אם כדי ש הדלת הימיני תהיה הדלת הראשית למארז ושם יהיה גם החלון. תאורה עדינה של ספוטים של לדים לבנים מערכת חשמל ייחודית כבר בתהליכים סופיים. כמובן סליבינג שחור אולי מסך 20x4 עם רקע שחור ואותיות לבנות הצבע של המארז יהיה שחור מט עם חלקים כתומים ולבנים. אולי מחזיק דיסיקם פנימי (חשמלי) אל תדאגו לכמה זמן כל זה יקח כי זה מתוכנן לחופש הגדול ואז כנראה יהיה לי גם מחשב חדש אז המפרט שבפרופיל שלי כנראה תהיה זו אבל קחו בחשבון שאין לי תקציב גדול חוץ מהמארז שגם הוא יהיה רק כ500 כרגע אני מב…

• 2 תגובות
    • 780 צפיות
  6. מישהו יודע היכן ניתן להשיג Sunbeamtech Laser Led Blue חוץ מאצל פנדה, אין להם צבע כחול ולא אצל PCCOOL, לא יודע אם הם קיימים בכלל. אם אפשר קישורים והמלצות ללד כחול בוהק, לא חייב Sunbeamtech. תודה.

• 2 תגובות
    • 619 צפיות
  7. Started by MightYaad,

פירקתי מגבר לשם מודינג של HTPC כזה ובדרך ראיתי שיש לו נגדי משתנים אז פירקתי אותם: עכשיו יש לי שניים של 100K ואחד של 250K איך אני יכול לחבר אותם למאוורר למשל כי יש להם איזה 6 רגליים. ולאיזה עוד שימושים אני יכול להשתמש בהם

• 2 תגובות
    • 805 צפיות
  8. Started by IlanF,

Glo-Plug 1.5 volts איפה אפשר להשיג אותו בארץ ומה המחיר לאחד כזה? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  9. Started by OnlyOne,

שלום יש לי נגן עם מסך מגע מהחיקוייים הסיניים לאייפוד טא'צ בכול מקרה התקלקל הכפתורים של הווליום סידרתי ולאחר זה הרגישות של המסך מגע ירדה פלאים עכשיו במסכי מגע אין לי מושג על המסך עצמו יש עוד כמו מסך שזה בעצם המשטח מגע אני חושב על המסך כתוב ועל המסך מגע יש מין כפתורים כאלה חץ ללימין | חץ לשמאל | W | חץ למעלה | חץ למטה שכמובן אלה לא משמשים למשתמש הרגיל כי אותם לא רואים ברגע ששמים את הפאנל של המכשיר תמונות בהמשך כי כרגע אין לי את המצלמה מי שיודע אשמח

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  10. Started by TMRider,

לא הייתי בטוח איפה לפרסם, הנה קישור לשאלה בפורום גאדג'טים באתר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=327117.msg2831467#msg2831467

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  11. Started by m-o-r,

יש לי סרטוט של מעגל מה הדרך הכי טובה לעצב אותו על הלוח??? יש אוליי תוכנה?

• 2 תגובות
    • 865 צפיות
  12. אוקייי אממ הביאו לי רדיוטייפ וברצוני לחבר אותו עם מצבר 12V ו2 רמקולים למערכת מוזיקה ניידת לאופניי תלת אופן עכשיו יש חיבור עם 12 פינים ורק 2 פיניפ מהם אני יודע שזה חשמל(האדון והשחור) וכל השאר אני לא יודע ואני רוצה שתגידו לי מה כל פין ופין יענו מי מהם הולך לרמקולים,מי מהם זה הכניסה שרטוט של החיבורים: http://www.siz.co.il/my.php?file=cnj3k1zntao2.jpg __________________

• 2 תגובות
    • 753 צפיות
  13. Started by TiGeRGuY,

השאלה בכותרת. אני מחפש משהו כזה: למי שלא הבין אין למסך הזה שורות. יש לו רזולוציה רגילה. (במקרה הזה 128x64) נראה לי שקוראים לזה dot matrix.במקרה הגרוע אין לי בעיה שיהיו גם שורות. אבל אני פשוט לא מצליח למצוא מסכים כאלו בארץ. וגם באיביי לא ראיתי משהו נורמלי. עוד שאלה, מחברים את המסך הזה כמו במדריך שבאתר? תודה לעזורים

• 2 תגובות
    • 960 צפיות
  14. Started by nimrods,

יש לי לפחות 3 מאווררי 80 מ"מ האם שווה לי לחבר אותם למחשב הזה..? בזה יש גם 3..? האם זה ישפר משהו?? תודה מראש..! nimrods

• 2 תגובות
    • 715 צפיות
  15. שלום ! יש לי לוח של חברת BIOSTAR צ'יפסט 945 של אינטל הביוס הוא של POENIX ואני לא מוצא בביוס אפשרות להעלות את תדר הבאס האם בעדכון ביוס זה ייסתדר או שפשוט אני לא מחפס במקום הנכון בברכה EFINET

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  16. אוקייי יש לי 2 מסכים אחד שמצאתי ואני לא יודע של מה הוא והשני מדיבורית ישנה של רכב(מוטורולה 9520) עכשיו לשתיהם יש 14 פינים הקטע שלמסך של הדיבורית לא כתוב את הבקר HD44780 אלא מלא שטויות אחרות ואילו על המסך השני הגדול כתוב את שם הבקר הקטע שאם המסך קטן אז יותר נוח למצוא לו מקום וגם יש לו אופציות מגניבות של קליטה ושטויות כאלה והמסך הגדול כנראה רק מספרים... תמונות: מסך גדול: מסך קטן: גדלים של המסכים לפי קנה מידה: תגידו לי מה יותר שווה לעשות בו כדי לא לבזבז סתם זמן וחלקים

• 2 תגובות
    • 789 צפיות
  17. Started by dj shay 30010,

מישהוא יכול לתת לי לינק לחיבור מסך hd44780u ליציאת com

• 2 תגובות
    • 679 צפיות
  18. אז ככה, ברשותי פאנל התאורה Sunbeam Chameleon, אחלה פאנל, עושה מעולה את מה שהוא יועד לעשות. אבל מה, יש לו חסרון אחד. הכבלים של הלדים שלו קצרים, מה שגורם לפשרה בעניין סידור החוטים במארז. אחרי בירור בחנות האלקטרוניקה הקרובה, והבנה שקונקטורים מתאימים להכנת כבל מאריך אני לא אמצא, ישבתי וחשבתי מה מה אפשר לעשות עם הכבלים הסוררים. אז ככה, מצרכים להכנת כבל מאריך לפאנל Sunbeam Chameleon: 1 כונן אופטי תקול \ חסר שימוש, לצורך לקיחת פינים מחיבור הIDE מאחורה (או כל רכיב עם חיבור IDE זכר, או אפילו לקנות קונקטור כזה ) 1 כבל USB לפרונט פאנל. בידוד מתכווץ, לצרכי אסתטיקה בלבד. הסבר מפורט לא נראה לי צריך פה, כי התמונות שוות יותר ממילים. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 871 צפיות
  19. Started by nulen,

הי יש לי ציוד שעובד על מתח של 220 וולט (יעני, מהקיר...) ואני צריך לחבר אותו למתח של 12 וולט (כמו שיש בחיבורי מולקס במחשב). איך מבצעים את זה? צריך ממיר מתח או משהו דומה?

• 2 תגובות
    • 4k צפיות
  20. יש שני חבילות אני יודע גדולה וקטנה איפה הכי זול לקנות את החבילה הקטנה???

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. Started by ElemenTal,

סימתי עכשיו לחתוך פתח בדלת של המארז ורציתי לדעת עם מה נכון לשייף ? כבר שייפתי אבל לא משנה... קיצר בהתחלה השתמשתי בזה: פעם אחת עשיתי עם זה ב 90 מעלות רגיל, פעם נוספת בזווית כלפי חוץ ופעם נוספת בזווית כלפי פנים (יענו שישיף לא את האצמע אלה את הצד) ועשיתי עוד הפעם עם זה: עם הראש 8153. גם, סיבוב אחד רגיל, ועוד כמה סיבובים בזווית כזה את החלק החיצוני. יצא טוב, אחרי שעשיתי עם השני היו חלקים שהיו ממש חלקים, החלקים שהיו פחות חלקים כראה לא ערבתי שם מספיק... אז אני רוצה לדעת אם זה בסדר, או שסתם עשיתי פעמים כי אולי הפעולות של שתי הראשים בכלל מנוגדות, או השם עושים כמעט אותו הדבר... אני רוצה שהחיתוך יצא חלק ומעוגל, כמו הקצוות של המארז... במה להשתמש ?

• 2 תגובות
    • 659 צפיות
  22. Started by eladh777,

יש לי שאלה ממש קטנה כמה מילי אמפר בערך יש לסוללת 9 וולט, כזאת http://www.focusonprice.com/images/JD014.jpg והאם היא תוכל לתת את כל הכח ל 3 לדים שכל לד צורך 100 מילי אמפר ו3 וולט?

• 2 תגובות
    • 790 צפיות
  23. 1. אשמח לקבל הצעות לסוג בונדר. אם יש לכם כוח להוסיף גם מחירים מומלצים... יותר טוב. 2. כנל רק לפריימר שמתאים לסוג הבונדר :-)

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by shuy,

ומה ההבדל בינו לבין מקדחה שולחנית? מישהו יודע? עריכה: מדובר כמובן על כלי העבודה, ולא על רכיב הרשת באותו השם.

• 2 תגובות
    • 785 צפיות
  25. Started by mulderfox,

האם יש חנות שאוכל למצוא את הרכיב הזה בה? איך הוא נקרא מקצועית? אני צריך מקסימום 2-3 רכיבים (אחד להתקנה ואחד או שניים ספייר) אשמח לעזרתכם. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים