אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני מצרף תמונה של הפינאווט של הספק כח שלי (asus thor 1200w) אני מדבר ספציפית על החלק של הGPU/PCIE עם 8 פינים (פינה שמאלית למטה) בצד של הספק יש 5 גראונד (שתופסים 4 פינים - יש חוט אחד כפול) + 4 של 12וולט בצד של הGPU יש 5 גראונד (שתופסים 5 פינים) + 3 של 12וולט (ללא חוטים כפולים) לאן בGPU אמור ללכת החוט הנוסף של ה12וולט שיוצא מהצד של הספק? אני מפספס פה משהו? יש פה טעות? תודה מראש לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מנסה עשות לפי המדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=fanbus2.php ואני לא מצליח לחשב איזה נגד אני צריך... יש לי את המאוור הזה: http://www.maxcooler.com/maxcooler/cryslig80x80.html משהו יכול להגיד לי איזה נגד אני צריך ואם אפשר גם איך עשיתם את החישוב... תודה לעוזרים...
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בפורום יד שניה תחת קטגוריית מסכים ראיתי מסך מגע של 7 אינצ' ורציתי לדעת אם אפשר לחבר אותו גם כמסך להצגת נתונים וגם כמסך רגיל אגב הממשק שמחבר את המגע הוא USB נ.ב. אני משתמש במסך רגיל אבל רציתי להוסיף אותו למחשב בתור מסך שני להצגת הדברים הנ"ל הנה הלינק http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/15413/cat/9 תודה רבה רבה מראש לעוזרים
-
- 23 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
על כל פין מבקשים כ-18 אגורות . לא אכפת לי לקנות כמות גדולה. מישהו יודע איפה ניתן לקנות כמות גדולה? תודה
-
- 1 תגובה
- 633 צפיות
-
-
שלום לכולם! התקנתי אצל אחי כ.טלויזיה ובטעות "העפתי" קבל אחד שהיה קרוב.. מאז המחשב כבה כל כמה שעות.. הששאלה שלי היא האם ניתן להחליף קבל? במה זה כרוך ואיפה ניתן לקנות אחד? הלוח אם שלי הוא זה: GA-MA780G-UD3H ALL Solid Capacitors תודה על העזרה...
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לחבר למערכת סטריאו שני סטים של רמקולים הנמצאים בחדרים שונים אני רוצה לחבר מפסק שיתן אפשרות בחירה בין החדרים ואפשרות לשלוט על העצומה ברמקולים בחדר המרוחק למישהו יש רעיונות איך להרכיב את החיווט בין המערכת לרמקולים ולנקודת שליטה? איך אפשר לדעת איזה פוטנציומטר להרכיב בהתאם לעוצמת המערכת? תודה
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך לבנות מעגל צריבה לרכיב מסוג 8952 לצורך לצריבה ע"י יציאה מקבילית את התוכנה שלו אני רושם ב-C לכן אם יש למשהו אני צריך גם תוכנה שיכולה לקמפל את התיכנות שלי תודה לכל מי שיכול לעזור לי זה ממש חשוב לצורך פרויקט גמר שלי משה
-
- 4 תגובות
- 989 צפיות
-
-
אני מעוניין לצבוע את המארז שברשותי. המארז הוא NZXT 820 בצבע לבן. ורציתי לשאול איזה ספרי איכותי כדאי להשתמש ואיפה אפשר לקנות אותו ומה העלות שלו, איזה עוד חומרים כדאי להשתמש. האם כדאי לשייף משהו קודם ובאיזה כלים מומלץ להשתמש בשיוף. ובנוסף רציתי לשאול, מאיפה אפשר לקנות את החלונות למארזים בארץ. בעבר צבעתי את הרשתות של המארז לאדום (אני יוסיף תמונה בסוף) , ומתי שצבעתי את הרשתות הייתי צריך לצבוע כמה חלקים של פלסטיק(אם לראותם בתמונה השנייה), יש אפשרות להסיר את הצבע מהפלסטיק אם אני ירצה לצבוע את הפלסטיק בצבע אחר או שחייבים לצבוע עליו?
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני לא מצליח להבדיל בין חיבור זכר ונקבה מה כאן הזכר ומה הנקבה? ???
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
טוב יש לי מספר שאלות אם הניסוח שלי לא מובן תגידו אני ישנה: 1. יש לי לוחות מודפסות. מעגלים רגילים כל מיני. כמו בכל מעגל יש שפ אחלה רכיבים כגון נגד טרנזיסטור וכו' וכו'. עכשיו לפרק נגד זה לא בעיה יש לו שתי רגליים אבל רכיבים כגון מיקרובקרים או ג'וקים זה 8 רגלים בכל צד כלומר 16 סך הכל. איך ניתן לפרק כאלה? כי ברגע שאני נודע בבדיל אם המלחם והא מתחמם ועד שאני מחמם את ההלחמה השנייה הראשונה כבר מתקררת. האם יש דרך לפרק רכיבים כאלה? או שזה אפילו לא שווה ניסיון? 2. האם לדבר הבא יש קשר לשאלה 1 או לא אז תגידו לי מה זה בבקשה "סרט שואב בדיל" אם זה קשור ל1 אז תסבירו לי איך אם לא אז מה זה? 3. לדברים שיוצאים מהספק של המחשב קוראים מולקסים הם יחסית גדולים בעלי 4 חורים. יש גם דקים כאלה ממש כגון…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מארז CM690, קבלתי אותו עם כל החותים מאחורי הלוח, לא אהבתי את זה כי היה בלתי אפשרי להוציא חוט בודד כדי לעשות משהו (למשל כדי להוצי את החלק העליון של המארז הייתי חייב לנתקן את חיבור האודיוא הקידמי, אבל לא הצלתי להשחיל אותו דרך הפתח שלו כי הכל חסום) אז חוט אחרי חוט הוצאתי את הכל וסדרתי מחדש מקדימה איך ? פעם הבא אני אולי אחזיר הכל למאחורי הלוח אבל אני אנשה לעשות את זה מסודר. שאלה: ב CM690 יש מאוורר על דלת המארז, אבל בגלל שהוא מכניס אווירר נוצר רעש של זרימת אווירר בגלל הגריל, אז סמתי את המאוורר למטה: הלוח אם עלה ב 9 מעלות מ 35 (במנוחה) ל 44. והכרטיס מ 49-50 ל 51-53 מעלות. מה זה עד כדי כך משפיע שהמאוורר למטה ? יענו מה הוא לא מכניס מספיק אוויר או שהוא מכניס אוויר אבל…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קודם כל החיבור שיש לי לפלאפון הוא כמו של אוזניות רגילות אך טיפה יותר קטן. השאלה שלי היא האם אני יכול נגיד לחבר את הפלוס והמינוס לזה ואז אני ישמע דרך החיבור של האוזניות? ואם נגיד אני צריך מגבר... כיצד אני מכין דבר כזה? אפשרי לקבל סירטוט?
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי מאורר של ארקטיק קוולינד נדמה לי שמוחר בחיבור 3 פינים לכניסת 4 פינים שלייד הזיכרונות. איך אני שולט על המהירות שלו?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. אני בונה מערכת רמקולים ניידת. הזמנתי מEBAY נגן USB וקורא כרטיסים, אני רוצה לדעת איך אני מחבר אותו חוטית : 1. למגבר לכניסות RCA 2. לחיבור LINE IN שמופיע שם אני רוצה לחבר חיבור 3.3 נקבה. זהו הקישור לנגן: http://www.ebay.com/itm/Black-12V-In-Dash-FM-Stereo-Audio-MP3-Player-USB-SD-AUX-Inputs-Car-Receiver-/320936689330?_trksid=p5197.m1992&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D14%26meid%3D517135792261278266%26pid%3D100015%26prg%3D1006%26rk%3D1%26 תודה
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה... את הפרוייקט הזה החלתי לפני מספר שבועות... אין לי הרבה זמן לעבוד עליו, אז אני עובד קצת כל פעם, כך שההתקדמות לא כל כך מהירה... הרעיון הוא לקחת מארז FULLTOWER הכי מעפן שאני אמצע ולהפוך אותו למשו מיוחד ויפה!! אז ככה, קניתי מארז: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=1760&catcode=361 בהתחלה התחלתי עם מודינג לשני ספקי כוח שהיו לי, האחד HEC300W ART והשני ספק ג'נרי פשוט.. צבעתי אותם באדום ושחור, ואת הספק של HEC העברתי מודינג מקיף (שעדיין בעיצומו) שכולל צביעת מאוורר בצבע רגיש לUV חתיכת חלון בצד המארז של הספר, חתיכה של הגריל המקורי והוספה וצביעה של גריל חדש, הוספת לדים בתוך הספק, UV ולבנים וכמו כן הוספת לדים בתוך המולקסים... בינתיים חתכתי את הגרילים ש…
-
- 57 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
ה-X זה XCONTROLLER של TT מצטער מראש על האיכות בעיות בPAINT בתמונה המצולמת עדיין אין את הקונטרולר אבל אתם יכולים לדמיין אותו [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 884 צפיות
-
-
שלום רב, דבר ראשון - מנהלים, אם זה לא הפורום המתאים בבקשה תעבירו. קניתי את המחשב הזה לפני חודש, בהתחלה המארז היה עם מאוור עם אור כחול 6 לדים מסביב, עם גלגלת לידו להפעיל את האור בעוצמות. אחרי בערך 3-4 שבועות שזה היום, קניתי 3 קתודות + מאוור קריסטל + פד למחשב מקצועי. מספר הלדים במחשב - 46. מספר הלדים ליד המחשב - 7. המפרט של המחשב מצויין במידע של הווידאו. בבקשה תרשמו כאן חוות דעתכם =) היא חשובה לי מאוד. דרך אגב קרדיט לאח שלי שהוא הרכיב את כל הקתודות והמאוור. אני ערכתי את הסרטון עם אח שלי. http://www.youtube.com/watch?v=K5X_gv2xdxw להתראות ומקווה לקרוא תגובות טובות =) גל
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי מאוורר של 80 מ"מ שהוצאתי מספק ישן שלא עבד.. ויש לו שתי חוטים כמו שתיראו בתמונה אחד אדום ואחד שחור אז אני שואל אם אפשר לחבר אותו?? ואיך? הנה התמונות http://s25.yousendit.com/d.aspx?id=3E40S3OM8X5YB2CRJFT1WM5HSG http://s25.yousendit.com/d.aspx?id=0WTAZKUV1K8441M9TPQGJCPWOU
-
- 5 תגובות
- 682 צפיות
-
-
היי, ראיתי שבאתר יש מדריכים לבניית פאן בס ולבניית תאורה ע"י לדים. אבל אני רוצה לדעת איך אני יכול לבנות בקר תאורה לתאורה של 4 פין ו-3 פין??? ואני רק רצה לדעת איך אני מחבר את התאורה עצמה למתג, ולא איך אני מחבר את המתג למארז. תודה מראש, יובל
-
- 6 תגובות
- 978 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לחרוט על הדלת של המארז צורה של מטוס, חשבתי על איזה F22-Raptor או איזה F16 הבעיה שאני לא יודע איך להביא תמונה שלהם שניתנת לחריטה ראיתי את המדריך של פיסי-ספוט וראיתי שהוא השתמש בתוכנת תלת מימד כדי להשיג רק את קווי המתאר משהו יכול להסביר לי איך אני עושה את זה או (ואני מקווה שאני לא מתחצפן) לעשות בשביל תמונה כזו? חשבתי על תמונה בסגנון הזה משהו יכול לעזור? תודה
-
- 5 תגובות
- 790 צפיות
-
-
מי שמכיר את המארז הזה יודע שיש לו בחיבור הציר העליון של הדלת הקדמית מן בריח קפיצי שנותן אפשרות לפרק את הדלת בקלות, והוא נשבר (הבריח הקטן הזה) וכתוצאה מזה אי אפשר להרכיב את הדלת חזרה, למישהו יש רעיון איך לתקן את זה או אם אי אפשר לתקן אולי לקנות דלת חדשה ? איפה אפשר להשיג דלת כזו ? אולי מישהו פה עשה מודינג למארז כזה ולא משתמש עם הדלת ומוכן למכור לי ? המארז בצבע אפור. אם למישהו יש עוד רעיונות אני אשמח לשמוע !
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני עומד לקנות את המארז Sunbeam Transformer, ורציתי לרכוש לו קתודה או שתיים כחולות. אז דבר ראשון, כמה קתודות צריך כדי להאיר את כל המארז (כל החלל הפנימי)? דבר שני, איפה אפשר לקנות קתודות כחולות איכותיות אבל במחיר זול יחסית? תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 844 צפיות
-
-
אני מתחיל עכשיו פרוייקט מודינג למארז Sharkoon Tauron. אני מחכה לשאר החלקים של מערכת קירור המים (משאבה+בלוק למעבד ועוד כמה פיטינגים). אני מתכנן גם לעשות Single Sleeve לכל הכבלים, הסליב הגיע ואני מחכה לכלי להוצאת הפינים ולהיטשרינק. צילמתי כמה תמונות כדי שתוכלו להתרשם.
-
- 33 תגובות
- 16.7k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות סוג של "קופסאת שליטה על המחשב" בה יהיו מתגים: כיבוי והפעלה, הפעלה מחדש, מתג כיבוי והפעלה של קתודות, מתג הוצאת מגש הדיסקים וכמה דברים אחרים. תוך כדי עיצוב המעגל נתקלתי בבעיה קטנה מכיוון שהידע שלי באלקטרוניקה הוא לא נרחב מספיק אני לא יודע איך לפתור אותה ולכן הייתי רוצה את עצתכם ועזרתכם. בעיקרון הקופסא אמורה להכיל שתי שורות של 4 מתגי הזזה (toggle switch) וכל שורה "ננעלת" על ידי מתג מפתח ולד שמציין אם השורה פעילה או לא צירפתי תמונה (בתמונה מתגים S1-4 לא מפעילים שום דבר כי אני עוד לא סגור מה כל מתג יעשה) של המעגל בצורה חלקית ולפי מה שהבנתי אני הוא לא יעבוד כל כך כי מתג המפתח (זה שנועל את המעגל[s5]) הוא מתג SPST ואני לא חושב שקיים מתג מפתח מסוג 5PST. איך אנ…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ניסיתי כל הזמן ולא מצליח לי כלום [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 753 צפיות
-