עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Chura,

היום באתי בבוקר, וגיליתי ש2 הקטודות שלי לא עובדות... איך אני יכול לדעת אם הם שרופות ? האם זה ייתכן בגלל ששמתי עליהם אזיקון אחד באמצע, לא לוחץ מידי כמובן.... ?

• 7 תגובות
    • 863 צפיות
  2. Started by Mr Gadget,

חיפשתי כל מיני קטודות UV ומצאתי אולי רק אחת בצבע סגול האם אין כל כך הרבה מבחר בין קטודות UV? חיפשתי ב ZigZag PCH KSP(לא מצאתי שום דבר)

3. ענקית השבבים נעזרת באחד מהמודולים הקטנים ביותר שיצרה אי פעם על מנת לספק לנו לוח פיתוח פשוט ונגיש עבור עידן האינטרנט של הדברים לכתבה: http://hwzone.co.il/קטן-זול-ומפתיע-הכירו-את-הארדואינו-החדש/

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. Started by AvlK,

שלום חברים, אני רוצה לקבע לוח אם ללוח עץ, ראיתי כל מיני דרכים ברשת שבהן אנשים עשו את זה. העדיפה עליי היא זו: http://www.mcmaster.com/#95631a050/=zqymop http://www.mcmaster.com/#98952a102/=zqf7bq הבעיה שהאתר הזה לא מוכן לשלוח לארץ, יש למישהו מושג אם אני יכול למצוא את זה בארץ? או לחלופין מקום ברשת שיש לו את זה ושולח לארץ? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. קיבלתי תארדואינו uno r3 ושתיכנתי אותו לפי האתר שלהם להבהוב אז אין לי בתוכנה לעשות הרצה ואני לא יודע איך להריץ אחרת. מה לעשות?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  6. אז יש בפאן באס הזה אפשרות להחליף את הפאנל החיצוני מ 3 צבעים כסף לבן ושחור עכשיו הוצתי את הבגרים אבל אבל זה לא יוצא כפתורים חוסמים את זה

• 9 תגובות
    • 842 צפיות
  7. הדבר הזה ממש ממש מוסיף, ואני רוצה להגיד משהו לכל המפקפקים שהספק שלי (ממארז של סימבדה) 480 וואט סוחב: 4 קטודות 1 el wire 2 מאווררי לדים של קולמאסטר 1 לוח בקרה של אנרמקס 1 ספארק 7+ של טרמלטייק ולא היה לי קצר פעם אחת!! הנה התמונות של הכבל el

• 22 תגובות
    • 4k צפיות
  8. שלום, אני חדש פה, ויש לי כמה שאלות: 1), אני חושב שקניתי זיוף, כי כתוב בצד "מייד אין צ'יינה" ולא "מייד איו איטלי" 2) אפשר לכתוב תוכנה דרך הסביבת פיתוח שהורדתי? 3) מצאתי רק מדריכים על תוכנות, אז אני רוצה לשלוט על לד (תוכנית ראשונה), אז לאיפה אני צריך לחבר את הלד? נניח פין 13 אבל לאיפה עוד? 4) יש למכירה קיטים של רק חיישנים ומנועים (טמפ', סרוו, גיירואים.....) תודה וחג שמח

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. תראו הנה המארז: בדלת נראה לי שאני יחתוך לפי הקו שכבר יש שם. זה דורש כזה. יש לכם הצעות אחרות לקדימה של המארז (חיתוך) לגג או עריון אחר לדלת? אשמח לשמוע

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום לכולם קיבלתי היום מחשב ישן מאוד, תקין עם מארז ענק, אני מעוניין לבצע עליו ניסויים של מודינג, עדיפות למוד שיעלה כמה שפחות כסף [אם אפשר שלא יעלה בכלל] ויהיה משהו נחמד ומאתגר שלא מצריך יותר מדי כלי עבודה... [קצת בעייתי] תמונות של המחשב זה המארז משלל כיוונים אם תרצו צילום מבפנים אפשר

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. קודם כל אני אציין שקראתי את המדריך לצג LCD ואת האשכולות הנוגעים אליו בפורום הזה, אבל יש לי שאלה ספציפית על הצג שלי את הצג לקחתי ממכשיר ישן שמצאתי בבסיס שלי. כשפירקתי את המכשיר המקורי ראיתי שזה 2 לוחות אלק' מחוברים אחד לשני ב-14 פינים (מן הסתם ה-14 מהמדריך) ובצד השני של הצג (לא איפה שה-14 פינים) יש 4 חורים (2 קבוצות של 2) עם המספרים 15 ו-16 אז יש לי 2 שאלות: האם להשאיר את הלוח השני שמחובר ללוח של הצג (מצורפות תמונות) האם ה-15 וה-16 הם בהכרח של תאורה, וזה 2 חורים ליד כל מספר (כל 2 חורים על מגע זהב כזה, צירפתי תמונה), ואם הם אכן של תאורה, לאיזה מהחורים אני צריך לחבר את המעגל? או שזה לא משנה? תודה רבה רבה מראש! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 0 תגובות
    • 830 צפיות
  12. כמו כן גם קיבלתי עם זה Dual Cathode Transfomer עכשיו קראתי פה את כל המרדריכים והכל אבל עדיין לא הבנתי לאיפה אני אמור לחבר אותם במארז? יש לי הרי חוט שחור וחוט אדום לאן הם מתחברים? בקשה תשובה דחופה

• 3 תגובות
    • 791 צפיות
  13. Started by bazooka joe,

שלום, אני רוצה לקדוח בור בקוטר של 1-1.5 ס"מ בזכוכית שעובייה כמעט 0.5 ס"מ... אני יודע שכעקרון צריך מקדח מהיר ובמשך כל התהליך צריכים להשפריץ מים על הזכויות... כך שלא נראה לי שאני אוכל לעשות את זה לבד... מישהו יודע איפה יש מקום שיוכל לעשות לי את זה?(ירושלים או תל-אביב) ד"א והיה ואתם מכירים שיטה שאפשר בעזרתה לקדוח בזכוכית ללא ציוד מיוחד אשמח אם תשתפו אותי בכך....

• 19 תגובות
    • 13.7k צפיות
  14. Started by Kodi,

היי, אני מאוד רוצה במארז הישן שלי להוסיף מאוררים ובשביל לקדוח הבנתי שצריך כוס קידוח או דרמל, כהכלתי להום סנטר ושאלתי על כוס קדוח אמרו שזה עניין של 100-200 ש"ח והם לא בטוחים שיש להם בשביל מתכת. ובקשר לדרמל שוב פשוט לא רציתי לבזבז 200-300 שקל. אז אני עושה את החורים עם המקדחה שלי ופשוט אין לי שום ניסיון בקידוח, התכנון שלי זה לקדוח הרבה הרבה חורים של 5ס"מ בצורת עיגול ומסביב לעשות את 4 החורים לברגים. אני לא יודע מה הגודל שצריך בשביל החור של הברגים, 4,5,6ס"מ? מה הגודל הסטנדרטי לבורג של מאורר? הקטע זה שאין לי בכלל ניסיון ואני לא יודע איזה כלי עזר צריך, איך לקדוח, הכוונה אם צריך מגן לעיניים? או משהו דומה? משום שזה רק חורים קטנים אני חושב שזה לא צריך להיות יותר מדי קשה אני צודק? …

• 25 תגובות
    • 4.1k צפיות
  15. Started by miki26,

שלום. יש לי צורך לשלוט במכשיר מסויים דרך מחשב . אז 2 שאלות: 1.האם קיים קיט כלשהו שבא עם חיבור USB למחשב וכולל איזשהו ממשק תוכנה שאפשר לחבר אליו מעגלים ולשלוט עליהם דרך המחשב? 2.אותה שאלה בדיוק רק במקום USB שזה יהיה בעזרת IR?

• 0 תגובות
    • 677 צפיות
  16. Started by vmaddog,

מצאתי את הקיט הזה http://www.p-see.co.il/Product.asp?productid=761 הדבר הזה באמת עוזר?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by Ash Binary,

אני חושב לנסות להוסיף מסך מגע ל Thinkpad X60s (בסטוק למחשב יש מסך פשוט) http://www.ebay.com/itm/12-1-4-3-USB-Touch-Screen-Kit-Set-For-Lenovo-ThinkPad-X60-X60s-X61s-DIY-Panel-/121021383995?pt=US_Laptop_Screens_LCD_Panels&hash=item1c2d6fc53b# דעות כלשהן על המוצר עצמו ? מישהוא ניסה ? האם הוא מתאים לעבודה אם עט ? אם האצבע ? מתאים לציור על המסך אם עט ? גמיש ומתרחק מהמסך באיזור האמצע ? מפריע לצפייה במסך ? מאבד שקיפות בקלות ? .... עכשו, שאלה של איך להתקין אותו בתוך המחשב. אני חושב להפוך את המאריך (כבל שטוח של 4 חוטים) לכבל עגול (לחתוך בין החוטים לאורך) ולהעביר אותו דרך ציר של המסך. בצירים אין הרבה מקום, וכרגע בכל 1 עובר חוט 1 לאנטנה של wifi. אם אני מעביר את החוטים של 2 האנטנ…

18. Started by יוספי,

הבנתי שצריך קיט עם לדים כמה חוטים ונגדים המליצו על ה UNO מצאתי כזה http://www.ebay.com/itm/Starter-Kit-UNO-R3-mini-Breadboard-LED-jumper-wire-button-for-Arduino-Compatible-/330917632724?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d0c3a5ad4 האם זה טוב להתחלה ? המטרה שלי היא לבנות רובוט שנוסע...וללמוד תוך כדי

• 7 תגובות
    • 3k צפיות
  19. Started by itay93,

אני רוצה לקנות כמה קיטים לבניה עצמית למתחילים יש חנות באיזור באר שבע? או אתר (חוץ מאריהב) שעושים משלוחים לארץ?

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by dany_tab,

זה לא ספאם!!! הייתי אתמול בחנות בדיזנגוף סנטר שיש שם קיטים לבנייה עצמית, קניתי רדיו FM לבנייה עצמית אז מי שרוצה יש תמונה של הרדיו ושל המחירים של כל הקיטים [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by MeTaLhAmMeR,

יש לי את המאוורר הזה https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=1578 של טרמלטק והוא 70 מ"מ ורציתי לדעת אם קיים גריל יפה שמתאים לו?

• 6 תגובות
    • 775 צפיות
  22. Started by julbo,

החלטתי שנמאס לי מהמארז המלבני המוכר והנפוץ (כן אני יודע שזאת הצורה הכי טובה לניצול שטח למחשב, אבל נמאס). אז חשבתי, חישובים. תיכננתי תיכנונים. ויצא לי הרעיון הזה סטייל ארון קבורה מהישנים. כמו שאתם רואים כל הרכיבים נכנסים יפה ויש מקום לתוספות. זה עשוי מפוליגל ואני כרגע עובד על האלומניום הסופי. הצעות לשיפורים הערות הארות. יתקבלו בברכה.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by ShowstoppeR,

כל הכבלים שיש למכירה הם ארוכים מידי אז חשבתי אולי יש דרך לקצר אותם. לקחתי כבר מיותר שהיה לי ופתחתי אותו וקיבלתי חושך בעיניים. אם מישהו ניסה את זה בעבר והצליח תגיבו פה כי זה ממש מעניין אותי ואני צריך כבלים קצרים (20-30ס"מ)

• 8 תגובות
    • 937 צפיות
  24. Started by Lior4543,

נפל לידי ספק ישן של פנטיום 1, למי שזוכר. אין לו חיבור 24 פין או 20 פין, אלא שני חיבורים מוזרים כאלה ללוח אם, ועוד 4 חוטים לפאנל, ששולטים כנראה בהדלקה, איך אני יכול לעשות שיפעל ללא לוח אם, כמו קיצור חוט ירוק ושחור, הרי אין לי כאלה. הצלחתי להביא תמונה: אבל חוץ מזה יש לי עוד 4 חוטים שהולכים לפאנל ומתחברים ישר לתוך כפתור ההדלקה. אולי הקיצור שמה, אבל אני צריך תשובה וודאית.

• 4 תגובות
    • 888 צפיות
  25. שלום, יש לי את הכרטיס מסך הנ"ל והמאוורר שמגיע איתו רועש בצורה מטורפת. אין לי בעיות רציניות של חום אבל אני מחפש להחליף את המאורר שלו כדי שיהיה יותר שקט. קראתי פה כמה המלצות מהעבר אבל רציתי לבדוק מה כדאי לקנות היום שייתן קירור טוב ושיהיה שקט. תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 936 צפיות

דיונים חדשים בפורומים