אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
האם ניתן להפוך אותו למחשב מזערי? מי שלא מכיר: יש בו מסך 2.0" מובנה, ניתן לעשות איתו משהו? ולמי ששואל, הוא של אחי הקטן, והוא שוכב על המדף שלו כבר שנה בלי תזוזה.
-
- 2 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אם כן, איפה ? אם לא, אני יזמין מפה: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16811998806 \: עריכה: רשום על זה low heat output, ואני שואל את עצמי: "כמה LOW?" כמה מעלות אתם חושבים זה יוסיף לי למערכת ?
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה שקשורה להפסקות חשמל, האם מכשיר יכול להיפגע גם אם הוא מכובה שיש הפסקת חשמל? נגיד הלכתי לישון, כיביתי את המחשב, היה הפסקת חשמל בלילה, האם יכול להיות נזק למחשב?
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
היי,ראיתי את המדריך החדש שהוסיפו על איך לצבוע את הכונן האופטי אבל לא הזכירו איזה חברה או סוג של צבע ממולץ להשתמש ושיהיה איכותי.. אז יש לכם המלצות לצבע ספריי שחור ואיכותי לצביעת הכונן האופטי של יורד ?
-
- 2 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אני בונה מארז למחשב משהו קטלני במיוחד. כשיהיה תמונות אני יעלה. בנתיים אני הורס חומר בנסיונות. אני רוצה לצבוע אותו בשחור ואני לא בטוח איך לתפעל את זה. אמרו לי כל מיני דברים כמו: צריך צבע מיוחד, צריך לשייף, רק ספרי, רק עם אייר בראש, צריך להוסיף חומר מיוחד וכאלו ואחרים. אני כבר לא יודע מה הנפצו"ת ומה מציאות. מישהו יכול להבהיר לי את העניין?
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אני רוצה לשפר את הקירור של המחשב שלי ובנוסף לעשות אותו יותר שקט מעכשיו, יש לי עכשיו כמה מאווררים ג'נרים שעושים רעש ובקושי דוחפים אוויר אני לא יודע אם לקנות מארז חדש לגמרי או לעשות מודינג ולקנות מאווררים ולהישאר עם המארז שיש לי עכשיו?! זה המארז שיש לי עכשיו: http://img111.exs.cx/img111/7215/IMG_1387.jpg אני חשבתי על כמה אפשרויות... או לקנות את המארז של קופיוקייס ה6A19 ולקנות איתו עוד מאוורר של 120mm ואז יהייה לי אחד של 120 מקדימה שיכניס ואחד של 120 מאחורה שיוציא ואולי אני אקדח גם בגג ואשים 80ממ שיוציא. אפשרות אחרת לקנות את המארז ריידמקס הקטן יותר ואיתו אני מקבל עוד מאווררים של 80מ"מ ואני אוסיף את המאווררים שיש לי עכשיו זאת האפשרות הכי לא כדאית לדעתי... אבל כתבת…
-
- 2 תגובות
- 883 צפיות
-
-
איפה ניתן להשיג לחצנים כאלה: כמו של מכונות ארקייד... ושאלה: האם זה אפשרי לפרק מקלדת ואז לחבר אליה את הלחצנים כך שאם לחצים על לחצן זה יפרש את הלחיצה במחשב כלחיצה על מקש מקלדת?
-
- 5 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום לכם.. אני החלטתי לעשות מודינג מטורף למארז (אף פעם לא ניסיתי אבל החלטתי לנסות) והתחלתי עם צביעה. הבאסה זה שזיינתי תמארז... הצבע היה לא טוב (היה לי כבר גימור לק אז זה לא נתפס) יצא ממש גרוע- כל נגיעה במארז קילפה חתיכות צבע. המארז נראה ממש מזוויע אז פשוט הורדתי את הצבע עם מדלל והוא הוריד גם חלק מהלק ומהצבע המקורי ככה שעדיין נראה ממש ממש לא טוב. עכשיו לשאלה שלי: האם יש כזה דבר צבע שיתפס לי על לק-צבע קיים? אם כן אז אם אפשר לדעת איך קוראים לו? אם יש כזה דבר אני מחר על הבוקר רץ לקנות תודה והמשך יום נעים.
-
- 4 תגובות
- 883 צפיות
-
-
איזה רכיב אני מחבר בין מאוורר לבין פוטנציומטר על מנת שה פוטנציומטר לא יתחמם . כשחיברתי בניהם לנסיון עם שנאי של 6V 350MA גם כן הוא מתחמם, רק כשאני מוריד להכי פחות מהירות הוא מתחמם, אבל ההיפך הוא לא מתחמם.. בתודה .
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
חזרתי לפני כמה ימים מארה"ב והחלטתי לקנות דרמל בארץ(ההורים לא הסבימו להביא אחד מארה"ב) אבל אני לא יודע איפה אפשר לקנות אחד אז אני ישמח לקבל שם של חנות+ מיקום ש מוכברת דרמלים
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
הוצאתי מהמחשב הישן שלי את המאורר של הספק כוח ... אז השאלה שלי היא : איך אני יכול לחבר אותו למולקס ? ואין למאורר שום חיבור יש לו שני כבלים אחד שחור ואחד אדום ... מה אני עושה כדי לחבר אותו למולקס ? אם הדיון לא מתאים לפה אז תעבירו לאן שצריך ... תודההה
-
- 6 תגובות
- 882 צפיות
-
-
http://www.devicecenter.com/catalog/switch/light_touch_switch/en/SKRE.pdf ואם כן, איפה?
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-
-
יש ברשותי מלחם חדש,ויש לי כמה שאלות. קודם כול אין לי מושג איך קוראים לחומרים אז תסלחו לי... כמו שהבנתי כדי להלחים בצורה טוב צריך את המתחת(בדיל נכון?)וגם כמו מין נוזל שאם אני לא טועה נקרא משהו בסגנון של FLIX או משהו כזה,תקנו אותי אם אני טועה. מאיפה אתה קונה את החומר? כמה הוא עולה? ואיפה ניתן לקנות אותו? שאלה שנייה:] : איכן ניתן לקנות לדים ונגדים שיתאימו לחיבור לספק? ואיך אני מחבר אותם לספק? שאלה שלישית: איכן ניתן לקנות רשת לסידור כבלים,כלומר כזאת שעותפת צמה עבה של כבלים של הספק? תודה רבה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
שלום בירצוני לבנות תאורת לדים.. רציתי שהיא תפעל לפי קול אבא שלי הוא חשמלאי אבל הוא לא זוכר איך עושים אני צריך תוכניות לזה או משהו שנוכל להעזר בהם רק להעזר בהם.. תודה מראש ...
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
אוקיי הבנתי שיש לחשב את כל הפרטים וזה חייב להיות נכון. אבל השאלה שלי היא כיצד אני יודע כמה V הלד שברשותי? איך אני יודע פרטים לגביו..? ועוד כמה שאלות: 1) אפשר לקבל אתרים שיש בהם מדריכים למודים או פשוט מודים כלשהם.. אני מעדיף שהם יהיו מדריכים, או מודים שמסבירים יותר כיצד הכל נעשה. אם אפשר, להתמקד בנושא האלקטרוניקה שבמודינג, דברים מדליקים שניתן להכין, ורעיונות. הלחמות וכן הלאה. 2) ניסיתי להכין מקלט IR לפי המדריך שבאתר (שהיה בתחרות המדריכים). זה לא עבד, אבל זה לא העניין. השאלה שלי בעקבות ההתנסות בהלחמה היא... א. האם באריהב יש לוחות PCB שיש עליהם פסים מוליכים לאורך החורים..? ב. אם לא, מה הפיתרון הקל ביותר? (כי [עוד לא שאלתי באריהב- נעשה זאת מחר] בדקתי בהמון חנויות אלקט' בנתניה…
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
כידוע לכולם הפתגם הישן שאומר "מטעויות לומדים" אז אני פותח תרד שבו כל אחד ירשום את הטעויות שהוא עשה בזמן שעשה מודינג או בנה איזה מכשיר אלקטרוני (זה לא חייב להיות מניסיון) שכולם יוכלו ללמוד מה לא כדאי ומומלץ בחום לא לעשות וחובה אפילו לא לנסות בזמן שמתעסקים במודינג/אלקטרוניקה. אני יתחיל: 1. לא להגיד לאבא שאתם יכולים לתקן את הכבל המעריך כי אחרי "תיקון" כל הבנינין יוצא בצעקות החוצה למה אין חשמל (זה מניסיון בטעות לא שמתי לב והשארתי את את הכבל של המסה ואת האדמה חשופים אז מן הסתם אתם יודעים מה קרה) 2. כשמשעמם לכם לא להכניס מהדק לשקע כי השמל בבית נעלם ישר (גם מנסיון תודה לאל לא קרה לי כלום) 3. לא לחבר צורב/הארד/פלופי כשהמחשב עובד. במקרה הטוב יהיה בום קטן והמחשב יתכבה. במרה ה…
-
- 9 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לדאול משהוא על חיבור מאווררים. יש לי מאוורר אחד מחובר (מאורר 1) אם תאורה נראה לי 0.14 אמפר 12 וולט היום קניתי עוד אחד רגיל (מאוורר 2) 0.18 אמפר 12 וולט וזה החיבור שלי http://img217.imageshack.us/img217/4704/fan6om.gif יענו שני המאוררים מחוברים למולקס אחד. האם חיבור כזה יכול לגרום נזק? תודה רבה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 882 צפיות
-
-
-
אני רוצה לעשות חלון למארז וחשבתי על לצבוע את המאווררים שיש לי לצבע בולט (כמו כחול או משהו כזה). אבל רציתי לדעת קודם אם אני אצבע את המאווררים בצבע בספריי רגיל הם יכולים להיפגם?
-
- 3 תגובות
- 882 צפיות
-
-
עברנו לפני כמה חודשים לבית חדש אבא רוצה להזמין בחור שעובד באלומיניום לגימורים אחרונים פה של מה שנשאר.. אז זאת ההזדמנות שלי כבר לקנות אלומיניום למארז.. אני מתכוון לקחת ממנו הצעה כמה הוא יקח לי על כמות אלומיניום שתספיק לי למארז.. אם זה לא יהיה סכום גדול מידיי (אני חוסך עכשיו לרישיון לאופנוע =\) אז אני אקנה ואבנה מארז נחמד בהתאמה אישית. עכשיו החלק שאני צריך אתכם! התחלתי לעבוד על כל מיני שרטוטים של מארזים, כל מיני רעיונות ודברים נחמדים. אני רוצה שהחבר'ה היצירתיים פה יתנו רעיונות ואפילו ישרטטו דוגמאות למארזים עם רעיונות נחמדים.. נוראה התלהבתי מהפרוייקט של אריק שיש פה.. תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 882 צפיות
-
-
הלכתי וראיתי כמה פרויקטים ב"יומני פרויקטים" המארזים שהם עושים שם פשוט מטורפים!.. וזו הוצאה של הרבה כסף... אז רציתי לשאול.. אתם מוכרים את המארזים האלה אחר כך למישהו במחיר כפול או משהו? כי אני רואה השקעות מטורפות על המארזים האלה.. ועם ההשקעה הפיזית.. זו גם השקעה כספית לא קטנה...
-
- 8 תגובות
- 882 צפיות
-
-
יש לי ספק ישן ויש לו יציאה שרשום עלייה P14 ואני לא יודע מזה היציאה הזו מישהו יכול לעזור לי זה דחוף
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
יש לי שאלה כמה בערך עולה מסך lcd HD4478 עם תאורה ותמיכה בעברית ואם אתם יכולים להגיד לי מכיר לכל גודל (לא הגדולים, הסטנדרטים)
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
ראיתי באתר ביקורת על פאנל ששולט בעוצמת האור במארז לפי RGB, ודיי נדלקתי על הרעיון. אני מעוניין לעשות כזה דבר (לקנות 3*3 לדים מכל צבע ולחבר בכמה מקומות במארז), עם פוטנציומטרים. שקלתי לשים קודם נגדים של 470 אום ואחריהם פוטנציומטר, השאלה איזה צריך? יש הבדלים בניהם?
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-
-
יש ברשותי שני כונני HD בתוך מארז CM690.. ראיתי קירורי HS רבים ברשת במחירים סבירים.. מה שכן אני מעדיף לבנות לבד אני הרבה יותר מסופק מזה חחח.. גם מה שכן חשבתי על זה ובגלל שאני משתמש בשני HD המאורר מוציא החום של התחתון יחמם את העליון במידה מסוימת.. וגם אני בכלל לא בטוח שהקירור יכנס עם הפטנט של ה TOOLESS למישו יש ניסיון עם קירור HD במארז CM690? בכל מקרה אני אשמח לשמוע המלצות בעיקר מכאלה שכבר ניסו לגבי בנית קירור לHD..
-
- 0 תגובות
- 882 צפיות
-