עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, יש לי חלקים שאני פשוט לא יודע את השמות שלהם ולא יודע איך להסביר..וזה חשוב לי לדעת את שמם..גם בשביל שאם ישאלו אותי במה השתמשתי ואוכל לענות ולא סתם להתמהמה, וגם אולי אוכל לחפש את החלק באריהב. אני צריך לדעת את השם באנגלית כדאי שאוכל לחפש באריה"ב, חוט עם מבודד נוסף - אדמה, ושיהיה גמיש.. (בדיוק כמו חוט RCA, רק שלא צריך את הפינים וצריך רק חוט אחד ולא שניים- כמו שזה בא בדרך כלל) אני צריך לדעת איך קוראים לתקע אוזניות-מונו, גם לא הצלחתי למצוא באריה"ב. זה הכל אם תוכלו לעזור לי יהיה מצוין, תודה.

• 1 תגובה
    • 677 צפיות
  2. שלום לכולם! אני רוצה לעשות כבר כבלים מעוגלים ועכשיו שאלתי היא: כמה כול חוטים לחתוך??? כי קראתי כמה מדריכים ו אמרו שם לחתוך כל 2 4 ו-6 חוטים ועכשיו קראתי כאן במדריך כאן לחתוך כל אחד אז כמה לחתוך?????????????? אהה ועוד שאלה איך אני מכניס צינור לכבל?? תודה לאלו שיעזרו!!!!!!!

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. אני מעוניין לעשות מטען שטח לפלאפון הסוללה עצמה של המכשיר היא 5.55wh (מה זה אומר?) ו1500mAh המטען של הפלאפון הוא 5V ו-1200mA הסוללה שאני רוצה להטעין ממנה היא 3.7V ו2600mAh מה אני צריך לעשות כדי להכין מזה מטען שטח? יש לי מלחם, קונקטורים וUSB

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. יש לי מאוורר שכתוב עליו 13V האם אני יכול לחבר אותו למחשב למרות שהוא עובד על 12V ?! מישהו אמר לי שכן והוא יעבוד יותר חלש אבל פעם ניסיתי לחבר את אותו אחד או אחד אחר למחשב של חבר והיה קצר...אם אני זוכר נכון הוא נדלק רק אחרי שניתקתי את המאוורר... תודה לעוזרים ! חשוב מאוד, החום הזה הורג את המחשב שלי ואיפה אני יכול לקנות מאווררים טובים בזול ?! באיזור המרכז...שוב תודה !

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by st0m,

הוצאתי מהמחשב הישן שלי את המאורר של הספק כוח ... אז השאלה שלי היא : איך אני יכול לחבר אותו למולקס ? ואין למאורר שום חיבור יש לו שני כבלים אחד שחור ואחד אדום ... מה אני עושה כדי לחבר אותו למולקס ? אם הדיון לא מתאים לפה אז תעבירו לאן שצריך ... תודההה

• 6 תגובות
    • 783 צפיות
  6. אני רוצה לעשות מודינג למארז שלי זה יהייה המודינג הראשון שלי אז אני צריך קצת עזרה... בתיכנון הכללי אני רוצה להוסיך עוד מאווררים שתהייה זרימת אוויר טובה יותר הינה כמה תמונות של המארז איך שהוא היום מקדימה: http://img111.exs.cx/img111/7215/IMG_1387.jpg מקדימה ללא הפאנל הקידמי אפשר להוסיף שם עוד 4 מאוורי 80 מ"מ: http://img111.exs.cx/img111/946/IMG_1396.jpg מהצד: יש מקום בחלון למאוורר 80 מ"מ http://img111.exs.cx/img111/9446/IMG_1389.jpg מאחור: יש מקום ל2- מאווררים של 80 מ"מ http://img111.exs.cx/img111/4920/IMG_1391.jpg מהגג: [אני קדחתי את החור למאוורר 120 הזה] http://img111.exs.cx/img111/3154/IMG_1390.jpg אני מתכוול לקנות מאווררים חדשים ולנסר את הגרילים ה…

• 6 תגובות
    • 803 צפיות
  7. Started by fl3r,

טוב חבר'ה, אמא שלי קנתה לי משהו שדומה למאוורר רגיל של מארז אבל אני לא בטוח שזה באמת מאוורר רגיל למארז הנה תמונה של זה http://www.cfuz.net/zalman אבקש עזרה בזיהוי ה"מוצר", לאיפה הוא מתאים? וכיצד מרכיבים אותו. הדגם הינו של zalman ZM-0P1. בלי תגובות מיותרות בבקשה תודה רבה שי.

• 7 תגובות
    • 687 צפיות
  8. מה זה החיבור הזה, ואיך אני יכול לחבר אותו למחשב? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 992 צפיות
  9. אני מחפש כמה חלקים למודינג, סתכלו תמונה... אני מעוניין לדעת איפה לקנות באיזור נתניה תודות מראש [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 698 צפיות
  10. 1.מישהו יודע מהי הפקודה לעצירת מנוע סרוו? 2.נכון שמשתמשים בפונקציה SERVO.H ... אז מישהו יודע למה צריך את הפונקציה SERVO.CPP ? והאם אפשר להשתמש בה לתוכנית שלי? 3.הרכבתי תוכנית שמורכבת מ SERVO SWEEP ומ BUTTON ... ברגע שאני לוחץ על הכפתור המנוע סרוו מתחיל לפעול. הבעיה היא זאת: אם אני מחכה יותר מ 6-7 שניות,המנוע סרוו מתחיל לעבוד בצורה מאוד איטית(וזה לא טוב לי שהוא עובד) אני מעלה את התוכנית שלי-ואני מקווה שאולי מישהו יוכל לתת לי פתרון לבעיות שלי-תודה מראש #include <Servo.h> Servo servo2; int pos = 0; const int buttonPin = 12; int buttonState = 0; void setup() { pinMode(buttonPin, INPUT); servo2.attach(5); } void loop() { buttonState = digitalRead(butt…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by -casper-,

שלום אני חדש בתחום המודינג ואני רוצה לחרוט על המחשב שלי ואני לא יודע איך אז אם אתם יכולים להגיד לי איך ומה לקנות או להביא קישורים למדריכים אז תודה.. דוגמא לחריטה שאני רוצה לעשות: ראיתי את זה באתר מחו"ל ואני רוצה לדעת איך חורטים בצורה כזאת על המחשב..? תודה לעוזרים.!

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by V@DIM,

כשאני קורא את המדריך ורואה את התמונת מה שנמצא בתמונות בתוך המחשב ומסתכל בתוך המחשב שלי הכל ממש שונה! אני לא יודע איפה ואיך ולאן לחבר חוטים של המאווררים ... מישהו מוכן לנסות לעזור לי דרך אייסיקיו שלב אחר שלב...אני יודה לו מאוד! אייסיקיו 178801680 מסנגר : commander01_gav@hotmail.com תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 927 צפיות
  13. Started by st0m,

שלום לכולם .... אני רוצה לצייר משהו על המחשב אבל אני לא יודע באיזה נייר להשתמש בשביל לרסס עליו ... תגידו לי את שם הנייר ומאיפה אפשר להשיג אותו ... אם אפשר לינקים בבקשה נ.ב על איזה סוג ספרי אתם ממליצים .. אם אפשר אז תביאו לינקים בבקשה. תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  14. Started by Tov_Tov,

רכשתי את קיט המאוררים הזה בעל פאנל שליטה http://www.thermaltake.com/accessories/dcfan/35drivebay/a1873.htm אבל הייתה בעיה בסיבוב של הפוטנציומטר השלישי אז ניסיתי קצת כוח והפוטנציומטור נשבר אני מעוניין להחליף אותו אבל אני לא יודע במה להחליף אותו על הפוטנציומטר יש 4 ריבועים בצורה הזאת B1 | 03 HD | כל צמד אותיות בריבוע אין לי מושג מה אותיות האלה אומרות... אולי זה קשור לסוג הפוטנציומטר ? אז בבקשה תגידו לי איזה פוטנציומטר אני צריך לקנות כדי שזה יעבוד לי ?

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by Refaelo,

שלום לכולם ! אני לא יודע אם זה המקום הנכון לשאול הממיר שלי (yes max ) נמצא במקום כזה שממקום הצפיה שלי קשה לשלט לקלוט אותו , רציתי לדעת אם יש איזהשהוא עינית שאפשר לחבר , או אם מישהו יודע איך בונים דבר כזה . תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום. המצב הוא כזה: יש לי יציאת אוזניות בפאנל הקדמי אבל היא בתחתית הפאנל (קרוב לרצפה) והמארז נמצא על הרצפה אז כשאני מחבר אוזניות החוט נמתח עד האוזן שלי והוא יחסית קצר. חשבתי לקחת חוט מאריך רגיל וזהו..אבל רציתי משהו יותר אלגנטי אז הוצאתי פאנל אחד של הכוננים האופטיים מתחת לכונן ה DVD וקדחתי בו חור עם דרמל. לתוכו הכנסתי קונקטור PL נקבה רגיל והדבקתי עם דבק שני חלקים השקוף הזה שברח לי השם שלו כרגע. עכשיו השאלה שלי היא איך כדאי להתחבר לפינים שעל הלוח אם? יש לי קונקטור אודיו של CD-ROM ישן אבל הוא לא ממש מתאים למיקום של הפינים. הצעות?

• 5 תגובות
    • 966 צפיות
  17. חשבתי להעביר את החלקים שלי למארז שקוף...כמו Sunbeam Acrylic case II מה הן החסרונות של מארז שקוף? מעניין אותי הטמפ' בעיקר... האם יש עוד מארזים של חברה אחרת? כי אני לא מצאתי עוד משהו באינטרנט או Sunbeam UFO Acrylic Cube

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by Moty_p,

מכמה לוחות אם שפירקתי יש לי כמה ביתי סוללות, חיבורים של AUX, COM, USB, LPT ועוד מסילות של PCI, AGP שעושים ברגע זה שימוש כמגן על הפינים של הכרטיס עכשיו, אני בטוח שאני לא יעשה עם זה שימוש כל שהוא השאלה בכמה אני יכול למכור את זה כי למכור באחדים המשלוח יעלה יותר! ולמכור כמות זה לא ילך כי יש לי כמה בודדים מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by Shane McMahon,

ואם יש גם פאן באס עם תצוגה של מהירות מאוורר יותר טוב .. תקציב:עד 150 שקל

20. Started by gavriel_e,

השנה אני כיתה יב' ואנחנו עושים פרוייקט גדול כותבים תוכנה והכל ממש גדול בסדר גודל של הנדסאים..( אל תפחדו לתת פרוייקט קשה מדי ) עכשיו אנ יוחבר שלי חשבנו לבנות שער שניפתח כמו שיש בכניסה למקומות עבודה אבל יש מאגר של מספרי טלפון ואנחנו מתקשרים מהמספר שלנו לטלופון של השער ואם יש את המספר שאנחנו מתקשרים ממנו במאגר של המספרי טלפון שבשער אז השער ניפתח... ואנחנו גם נוסיף לו חיישן שכשיש אור אז השער תמיד פתוח ומכמות מסויימת של אור הוא נסגר ומתחיל לפעול עם המספרי טלפון.. כמו שיש שערים בקיבוצים שבלילה מתחיל לעבוד אבל אנחנו לא שלמים עם ההחלטה תנו לי עצות לפרוייקטי טובים ... תודה מראשש אחים שלי

• 5 תגובות
    • 868 צפיות
  21. שלום. אני מתכנן לבנות HTPC קט לסלון שלי חשבתי לבנות אותו מעץ עם קצת פח ואלומניום במקום לדבר תראו תתמונה עכשיו השאלה שלי היא מה הדרך הטובה ביותר לחבר את העץ כמה בערך יעלה לי העץ? (אני רוצה עץ מלא וטוב) וביכלל אם יש עצות טיפים טריקים למי שיש ניסיון עם זה דרך אגב אני מתכנן לעבוד עם עץ שחור (או שאני ימצא עץ שכבר קהה או שאני ירסס על עץ קיים בספרי אבל השחור זה הקטע העיקרי פה) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום אני חושב שאני הולך ל"בנות" לעצמי פד לעכבר מזכוכית לפי איך שאני חושב שזה זה לא אמור להיות כל כך קשה.. או שאפילו אפשר לשלם לכל בעל מקצוע 40-50 (השערה) והוא יבנה לי את זה.. אני חשבתי לקנות או למצוא שתי פלטות של 25 ס"מ (גובה) ו 25 ס"מ (רוחב) ועובי של 25 מילימטר כל פלטה.. של זכוכית או כל חומר חלק אחר.. לשים משהו כמו ניירות או תמונה על נייר זה יכול לתרום ליופי ואיך שהוא להדביק את זה.. לא חשבת איך בינתיים.. אוקי אני צריך דעות עצות ותגידו לי המידות שאמרתי הם הגיוניות?! ומישהו שיכול להמליץ על חנות או על מישהו שיכול למכור לי פלטות כאלה בגרושים באיזור השרון אני יודה =) תודה מראש

• 30 תגובות
    • 6.2k צפיות
  23. Started by sroolik,

קרה לי קטע מבאס: השגתי 2 לוחות פרספקס וקניתי דרמל ואמרתי- יאללה לעבודה ! ניסיתי לחתוך לוח ראשון עם בדרמל, שרטתי את כל הלוח וכל הדיסקיות התכלו לי לקחתי לוח שני, וניסיתי לחתוך עם מסור חשמלי (אני חושב קוראים לזה ג'קסון) עד שחתכתי שמתי לב שכל הפרספקס שחתכתי עלה בחזרה ומילא את החריץ שעשיתי, עברתי על זה עוד פעם תוך כדי חזרות אחורה לדאוג שנשאר החור הצלחתי לחתוך את החלון סימנתי עיגול למאוורר, ניסיתי לחתוך עם הג'קסון או גי'גסו, איך שלא קוראים לזה, הצלחתי אבל שוב זה התמלא, אז לקחתי מקדח כוס, היחוד שהיה לי היה הקוטר 3 או 4 ס"מ, אז עברתי איתו כמה פעמים על העיגול, אבל לא שמתי לב שהפרספקס היה מונח עם רווח גדול מאוד מאיזור הקידוח לקרשים שהרימו אותו שלא יפגע בשולחן אתם לא יכולים לתאר …

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  24. Started by andd,

כותרת^ יש איזה מדריכים או משהו? כל דבר

• 0 תגובות
    • 580 צפיות
  25. קודם כל, תסתכלו בתמונה המצורפת. הקופסו שאתם רואים מעל המארז היא בעצם תוסף שאני רוצה לבנות, מקדימה ימוקמו 3 מאווררים בגודל 60 מ"מ שתפקידם הוא להכניס אוויר, המלבן האדום הוא כביכול הפתח שמחבר בין הקופסא למארז ודרכו עובר האוויר לתוך המארז. מבינים? השאה העיקרית שלי היא - האם המערכת הזאת תהיה אפקטיבית? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 675 צפיות

דיונים חדשים בפורומים