עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Arik.G,

כחלק מפרוייקט גמר עלה הצורך להכין PCB למעגל שלנו, האמת שכבר המון זמן אני רוצה לנסות להכין PCB בבית אבל התעצלתי כל הזמן. עכשיו בגלל שלא היה ברירה סוף סוף הזזתי את הת*ת ונסעתי לקנות חומרים. התהליך עצמו מתחיל ביצירת המעגל בתוכנת סימולציה, אני השתמשתי ב Multisim. לאחר מכן יש לערוך את ה Layout של ה PCB בעזרת תוכנה לעריכת PCB, לצורך כך השתמשתי ב Ultiboard שמגיעה כחלק מההתקנה של Multisim. לאחר כמה ניסיונות וכמה Tutorials ביו טיוב הצלחתי לעבוד איתה ולהגיע לתוצאה מספקת. (זה לא המעגל הסופי, הצלחתי לצמצם אותו עוד ולייעל את המוליכים) לאחר מכן הדפסתי את ה Layout בעזרת מדפסת לייזר על נייר רגיל. (חשוב לציין שיש אין ספור שיטות לבצע את השלב הזה, כולל שקפים וPCB עם Photo resi…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by shay360,

שלום חברים! שאלה קטנה באלקטרוניקה. יש לי רכיב אלטרה עם קוד צרוב עליו, השאלה שלי היא אם יש אפשרות כל שהיא להוריד את הקוד הזה למחשב ו/או לשכפל אותו לרכיב אלטרה אחר? כרגע אין לי מולי את הpart number שלו אבל יהיה לי מחר אם זה משנה. תודה מראש לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. היי לכולם ! אני מעוניין בסטריפ לד שיחליף צבעים אוטומט.. האמת היא שאין לי צורך במחשב צמוד אם יש לכם מושג איך עושים טיימר בלי מחשב , ואם כבר עם מחשב .. מה המצרכים שלי ? .. מחשב שהפרוייקט יהיה פשוט כמה שיותר http://www.ledcontroller.de.vu/ זה ממש מורכב בשבילי .. תודה דור

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. д813 : 12V,280mW д814д: 12v,340mW אני צריך את השמות של המקבילים שלהם בדיודות שחורות(של היום) שניהם דיודות סטביליטרוניות (Stabilitron diodes),אם זה עוזר במשהו. בבקשה,כמה שיותר מהר (:

• 2 תגובות
    • 739 צפיות
  5. שלום לכולם אני צריך להאריך את הכבל הזה http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1879-%D7%9B%D7%91%D7%9C-%D7%95%D7%99%D7%93%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-Samsung-Galaxy-S-i9000-%D7%9C%D7%98%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%96%D7%99%D7%94 לאורך של 10 METER עכשיו יש לי שני מאריכים של 5 METER שהם PL 3.5 (זכר נקבה) אבל כשאני מחבר אותם אליו הם לא עובדים (כשאני מחבר את הפלאפון לטלוייזיה ישר עם הכבל זה עובד) אם אני חותך את הכבל המאריך ואת הכבל של הוידאו ומלחים לדעתכם זה יעבוד ? ואם כן אז לאן להלחים את זה כי זה 3 חוטים ובPL 3.5 יש רק חוט אחד. תודה רבה ומקווה שזה בכלל אפשרי שקד

• 2 תגובות
    • 923 צפיות
  6. Started by ZXY1,

רציתי לקנות מארז מדגם CM 690 II Plus Black ATX Case ( מה ההבדל בין Plus ל- (Advanced) ) ? ואז באה לי רעיון לקחת מארז ישן (עדיף בצבע שחור) ולקדוח מלמעלה חור למאורר 140 מ"מ (המאורר מלמעלה תפקידו להכניס אויר / להוציא אויר) ? ולקדוח את הניטים שבשלד המארז ולשנות שהספק הייה למטה והלוח הייה למעלה אפשר לשנות את המיקום של הפח מאחורה איפה שכול היציאות + הפח מהצד שלוח-אם יושב עליו (הברגים הקטנים הצהובים) הדבר הזה אפשרי ? או שחבל על הזמן שלי ? תודה

• 2 תגובות
    • 813 צפיות
  7. Started by IlanF,

יש לי כרגע סוללה שהיא 1000mAh ראיתי סוללה שאני רוצה לקנות שהיא 1500mAh, זה משנה משהו או מה זה בעצם אומר, שהיא תחזיק לי יותר זמן?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. יש לי אוזניות ומיקרופון של אייפון על חיבור 3.5 רגיל עכישו השאלה שלי כזאת אם אני יכול להשתמש במיקרופון וגם באוזניות במחשב?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Yehudaa,

צירפתי את המעגל . בA מחובר מודד זרם בV מחובר מודד מתח . כל תא הוא 2 V עם התנגדות פנימית של 0.5 אום השאלה כמובן מה יראו המודדים האם כשחיברנו את מודד הזרם הוא קיצר בין השתי הנקודות ואז יש לעשות את החישוב בהתאם ? לקוח מספר יסודות תורת החשמל של חיים גרון ע"מ 281 תודה לעונים . [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by OCer,

אני מעוניין לחבר 3 נורות כאלה דרך שנאי מהחשמל http://www.dealextreme.com/p/mr16-3w-rgb-multicolored-ir-remote-control-light-bulb-12v-42284 עכשיו לפי מיטב הבנתי עדיף לחבר אותם במקביל משנאי 12V בעל זרם 1A (אם חישבתי נכון כל אחד צורך 0.25A, במקביל ביחד 0.75A אז 1A יהיה טוב). מה אתם אומרים זה בסדר או לא?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by danielbr,

שלום לכולם. אני רוצה לבנות מערכת של 5 מסכי LCD קטנים 3.5-4 אינצ' שייתחברו למחשב כמו מסך כלומר שלכולם ביחד יתפקדו כמסך אחד. מצאתי את הממיר הזה שמצויין לי אני רק לא יודע איך לחבר אילו כמה מסכים שיעבדו ביחד. למישהו יש רעיון איך לממש את זה?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by -Ryu,

אפשר לנעול..

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  13. Started by Blackout,

עריכה : אם אני לוקח 6 מנורות 12 V ומחבר אותם לספר כוח שמוציא 12 V לא צריך נגד נכון ? + אם אני לוקח מאוורר + מנורת לד 12 V גם צריך נגד ?

• 2 תגובות
    • 926 צפיות
  14. Started by EladOs,

היי, אני מעוניין לצבוע את ה- HAF932 כולו בשחור, אשמח לדעת מהם המוצרים שאני זקוק להם בשביל זה. תודה

• 2 תגובות
    • 893 צפיות
  15. Started by Yehudaa,

ערב טוב לחברי הפורום . לפי חישוב זרם IB כלומר זרם הנכנס ל B המתח שנופל על הנגד RB2 הוא זהה למתח שנופל על הטרניסטור כלומר כמו על דיודה כלומר 0.6 . קצת לא הבנתי איך . בגלל שהמתח במקביל תמיד זהה , זה אומר שהמתח שיפול על המקביל שלו יהיה תמיד כמו על מתח של דיודה ? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Ancient1,

היי הלכה לי הנורה של הפנס 2XAA .. אז אני רוצה לבנות נורת לד . ראיתי באיביי נורות לד 10מ"מ : 220,000 MCD ( זה משהו כמו 100 LUMEN !! ) 3.4-3.6V 100mah ~ מצאתי מידע על מגבר מתח שנקרא Joule Thief . ולמרות שבדרך כלל משתמשים בסוללה אחת של AA/AAA ולד UB 20mah . נראה לי שאוכל להשתמש בJT עם 2 סוללות . הבעיה היא טורואיד וסליל (לא יודע איך זה נקרא) מספיק גדול עבור 0.35Wh שזה פי 6 ממה ש UB צורכת. אני גם מעונין בדרך לעשות אופטימיזציה למעגל , עם המולטימטר שיש לי. אולי טרימר במקום נגד קבוע וכזה ? בנוסף , יש לי 18650 3.7 . ואני סבור שאין בעיה להפעיל לד עם נגד , בתנאי שיש מעגל בקרה לסוללה. האם אפשר לבנות מטען ? יש הוראות ברשת ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by THE_LORD,

סוף סןף סיימתי את פרויקט קירור המים הראשון שלי לאחר הרבה עבודה סיימתי עם זה, מאוד נהנתי להתנסות בזה בפעם ראשונה, היו לי מלא תקלות בדרך מלא נזילות עד שמצאתי מתאמים מתאימים ורק אחרי שהמערכת עבדה 24 שעות ללא נזילה חיברתי אותה למחשב. וחישוב התכנון שלי תכננתי שזה יהיה מתחת לשולחן אבל במהלך הפרויקט הבנתי שזה כבד מידי וצריך להשים לו ממש רגליים שלא יפול. חלקים שהשתמשתי הם דיי גדולים : רדיאטור של הונדה, משאבה LPH4000 מיכל 11 ליטר בלוק דיי פשוט, בקר מאווררים וכמה מאווררים. להזמין מחו"ל היה קצת בעייתי בשבילי כי לא היה לי סבלנות לחכות ואני חשוב שלמדתי לקח מזה, לדוגמה :הבלוק שקניתי בצנרת של 1/4 אני חושב שבניתי מערכת מספיק חזקה שבעתיד אני אזמין בלוקים מחול לכרטיס מסך וללוח אם לסגו…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by OCer,

שלום לכולם אני משתמש בספק 12V 2A והזרם הוא הרבה יותר ממה שאני צריך, איך אני מגביל את המתח שיוצא מהספק? (לסביבות 1A)

• 2 תגובות
    • 861 צפיות
  19. Started by LionKing,

שלום לכולם... אני רוצה בבקשה מדריך איך לבנות מקלט! או אפילו שתביאו לי סכמה של הקלט ואני יבנה אותו תודה מראש

• 2 תגובות
    • 970 צפיות
  20. Started by Ancient1,

היי אני מעונין לבנות מטען לסוללת Li-ion 3.7 אחת , ושיהיה קטן ככל שניתן. יש כל מיני צ'יפים יעודיים כמו MAX1555 של MAXIM או MCP73831 של MICROCHIP ולפי מה שראיתי ברשת , המעגל הנדרש הוא מאד פשוט ( 3 נגדים במקרה אחד). אני מאמין שאוכל לבקש דוגמה (: . ואם יהיה לי מזל אז להשיג רכיבי IC קטנטנים . איפה ? אבל הבעיה היא אמינות מוכחת כמובן . לא משהו שעובד, אלא עבד יפה כמה חדשים. תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Moty_p,

שלום לכם לא מזמן גזרתי כבל של איפון וראיתי שיש שם: חוט כחול עבה חוט ירוק עבה חוט אדום דק חוט ירוק דק חוט אדום-כחול דק חוט זהב דק חוט כחול דק רציתי לדעת מה עושה כל כבל או לפחות אני מאוד רוצה לדעת מה ה +5V והמינוס תודה לעונים!

• 2 תגובות
    • 954 צפיות
  22. Started by Anonymics,

שלום לכולם.. כל דבר כמעט שאני בונה(ואני בונה די הרבה דברים חחח) עשוי מכל מיני דברים שפירקתי בעבר או שאני מפרק בשביל מה שאני בונה... לדוגמא מערכת שפותחת את הדלת ע"י האייפון על ע"י קוד נבנתה מכספת חוטים כמה מנועים(ששימשו בתור ריליי) ומנוע של מנעול לאוטו.. עכשיו מה שאני רוצה להכין זה שלט שלחיצה על כפתור בו תסגור מעגל.. והמטרה היא לעשות את זה מדברים שיש לי כבר.. אז לצורך העיניין רציתי לדעת אם יש לכם רעיונות לדבר כזה מדברים שיש בבית.. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 887 צפיות
  23. מי יודע מאיפה אני יכול למצוא תרשים חשמלי של הפעלת צרכנים מרחוק בעזרת הרכיב DTMF CM 8870 בשילוב פלאפון נייד

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by 114508534,

בוקר טוב אז אחרי שהצלחתי לתקן את הפטיפון שהוחלפה מחט וגומיה והכל עבד מצויין, פתאום היום באתי שמתי תקליט הכל כמו תמיד ואין קול מהרמקולים, כמובן חשבתי אולי משהו לא מחובר משהו התנתק אבל הכל מחובר, קרבתי את האוזן למחט ושמעתי ממנה שבוקע צליל חלש חלש, פתחתי החלפתי את הכל RCA כי הוא היה דפוק וחשדתי ששם הבעיה אבל עדיין לא יוצא לי קול מהרמקולים. מישהו מכיר את הבעיה ויודע איך לסדר, השלב הבא שאני חושד שאולי אחד מ4 הכבלים שמחוברים מהמחט לכבלים של ה RCA נדפק בדרך .

• 2 תגובות
    • 952 צפיות
  25. אשמח לכל סיוע לגבי מונחים בתחום האלקטרוניקה voltage regulator, Hall-voltage generator, small-signal amplifier chopper stabilization, Schmitt trigger , short-circuit protected open-drain output תודה רבה מראש!

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים