עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, סוף סוף (!) אני הצלחתי לגייס כסף מספיק להתחלת הפרויקט (החלומי) שלי. אבל מכיוון שאין לי נסיון רב במודינג אני פונה אליכם: המודרים המקצועיים לקבלת עזרה . דבר ראשון: אני רוצה להסליב ספק כוח, HX1050 מבלי לפתוח אותו, התכנית: את הכבלים הלא מודולריים להסליב רחוק ככל שאוכל ולעטוף הכל בשרינק גדול (MDPC-X ג'מבו יספיק?) הבעיה: אין לי מושג כמה סליב להזמין (MDPC) וגם אני לא בטוח לגבי קונפיגורציית הצבעים והסדר ("ערכת הנושא של הבנייה תהיה כחול ו-UV) כמובן שאני לא מתכוון להסליב את כל הספק אלא רק את הכבלים ה-לא מודולריים (24 פין, 8 פין וזוג PCI-E 6 פלוס 2) ועוד ארבעה PCI-E (שני ראשים על הספק) וזהו (אין לי כוח להסליב את ה-SATA, זה נראה מתיש. גם ככה קורסאיר עושים עבודה מעולה עם הכ…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. 1.לפי מה שראיתי ביוטיוב כאשר רושמים servo.write(100) זה אמור לתת לי זווית של 100 מעלות ?!?! אבל אצלי בארדואינו כל תחום שהוא בין 91 ל 120 הוא סיבוב עם כיוון השעון(וככל שעולים במספר המהירות של הסרוו גדלה) וכאשר התחום הוא בין 88-60 הוא נגד כיוון השעון(וככל שיורדים במספר המהירות גדלה) האם יש לי בעיה בארדואינו ???? 2.מילא הדבר הזה-הסתדרתי עם זה.....אבל כאשר אני מחבר למשל 4 סרוואים הפעולות שנתתי לסרוו אחד מתבטלות והוא מתחיל לעשות מה שבא לו.... מישהו יודע מה הסיבה לזה? ומה אני יכול לעשות לגבי זה?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שלום אני רוצה לצבוע את המארז ככה שיתקבל אפקט של מראה אבל לא בטוח באיזה צבעים להשתמש כמה לשייף וכמה שכבות לכן חיפשתי בפורום ומצאתי המדברים הרבה על המדריך הזה: http://www.pc-workshop.net/articles/paint101/paint101-1.shtml אני די בטוח שזה מה שאני מחפש אבל הקטע שהוא נעול לגישה כמו כל האתר.... לכן אני מבקש, אם למישהו יש את המדריך שמור באיזו צורה, בבקשה תעלו אותו לכאן שיהיה לשימוש. נ.ב מי שצבע בשיטה הזו ויכול להרחיב על זה מוזמן.....

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by 104952,

אני מתכנן שעון בEWB , ויש לי שאלה שאני לא מצליח להתגבר עליה. הצלחתי לבנות שעון שסופר דקות ושניות , ואני לא מבין איך אני אמור להציג שעות . אני רוצה שהשעון יראה לי את השעות מ00 עד 23, איך אני אמור להגביל את המונים של השעות ל 23?

• 17 תגובות
    • 3.3k צפיות
  5. אוקייי יש לי 2 מסכים אחד שמצאתי ואני לא יודע של מה הוא והשני מדיבורית ישנה של רכב(מוטורולה 9520) עכשיו לשתיהם יש 14 פינים הקטע שלמסך של הדיבורית לא כתוב את הבקר HD44780 אלא מלא שטויות אחרות ואילו על המסך השני הגדול כתוב את שם הבקר הקטע שאם המסך קטן אז יותר נוח למצוא לו מקום וגם יש לו אופציות מגניבות של קליטה ושטויות כאלה והמסך הגדול כנראה רק מספרים... תמונות: מסך גדול: מסך קטן: גדלים של המסכים לפי קנה מידה: תגידו לי מה יותר שווה לעשות בו כדי לא לבזבז סתם זמן וחלקים

• 2 תגובות
    • 811 צפיות
  6. Started by Moty_p,

אני רוצה לעשות חלון למארז אבל הפרספקט שיש לי הוא גדול מידי ואני צריך לחתוך ממנו כמה סנטים הבעיה היא שאין לי דרמל ואין לי כסף לקנות אחד ואני לא יודע איך לחתוך את הסנטים האלה מהפרספקט וגם איך לעשות חלון יפה וסינתתי אגב יש לי עוד שאלה בניתי מערכת אפקט תאורה על ידיד לדים אולטרה בריט ונגדים אם מפסק אני פוחד לחבר את זה למחשב שלי שלא יהיה לי חס וחלילה קצר במחשב וילך לי שם חלקים האם זה בטוח להשתמש בזה ולהפעיל דרך מפסק של הלדים מבלי שהיה לי בעיות כל שהם?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. קודם כל אני רוצה לבצע רכישת חלקים דרך אריהב ראיתי את המחירים של הלדים הם לפי הדולר ויצא לי ש10 לדים 5 מ"מ בכמעט שבע שקל אחלה מחיר לעומת מה שאני קונה(שש שקל לכל לד 5מ"מ הכוונה היא ללד סופר) אבל הבעיה היא שרציתי גם לקנות את הרכיב של המקלט IR שמופיע במדריך זה עם השתי רגליים אבל שוטטתי באתר שם ולא מצאתי הרבה דברים כמו נגדים דיודות וכו' משהוא יודע איך אני מגיע לשאר הרכיבים שלא כתובים בסרגל כלים העליון של האתר כי אני רוצה לדעת גם את המחיר שלהם נ.ב. מה אתם אומרים על המסך הזה תצוגה 2X16 LCD, תאורה אחורית (באתר הוא מופיע שמאלי הכי עליון במחיר של 51 ש"ח ) הוא יכול להתחבר לי כמו במדריך שבאתר לחיבור מסכי LCD ? תודה רבה רבה מראש לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by kkffiirr,

אני מחפש פלקס במחיר הגיוני אני לא צריך כמות גדולה. המליצו לי על NO CLEAN כדי לא להסתבך עם ניקוי שארית הפלקס (באיזה מקרים עדיף CLEAN?) מה שראיתי זה את זה http://www.ebay.com/itm/Kester-186-No-Clean-Flux-Electronic-Grade-No-Clean-Flux-DIY-Solar-Panels-/110861350623?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19cfd9f6df האם כדאי? מה הדגשים בבחירת פלקס לשימוש? (עד עכשיו עבדתי עם משחה, והיא הייתה די מלכלכת)

• 0 תגובות
    • 988 צפיות
  9. Started by card,

שלום אם רוצים להפעיל ארדואינו בעזרת סוללה, אבל לא 9v כמו שכולם מכירים כבר, אלא משהו אחר, האם יש עוד אפשרויות? למשל סוללות קטנות יותר - דברים כאלה.. אודה לכם על כל רעיון תודה card

• 13 תגובות
    • 6.7k צפיות
  10. מישהו יכול לתת לי אתר או שם של חנות אלקטרוניקה באזור חיפה שמוכרת רכיבים כמו מסכי LCD קטנים ונגדים......(גם זולה אם אפשר)

• 3 תגובות
    • 921 צפיות
  11. Started by miki20008,

אבא שלי היה קבלן ואין לו דרמל היה לו הוא מת (הדרמל) יש לו מסור דיסק עים דיסקים יהלום או רגיל שחור כזה יש ג'קסון יש הכל וחשבתי לקחת מסור דיסק עים דיסק יהלום שזה חד ומדוייק ולחתוך אפשרי לא?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by shar00750,

שלום לכולם , אחרי הרבה זמן (חודשיים ) שהמארז יושב אצלי במחסן והמתנה לחלקים מסויימים , התחלתי את שלב הסליבינג לספק ולשאר הרכיבים, וקומבינציות איך למקם כל חלק במארז. אני יודע שאנשים צמאים יותר לתמונות ועדכונים שוטפים לכן חיכיתי לשלב שבו יהיו בידי את כל הרכיבים שאני צריך למודינג . אז נעבור למפרט : מעבד - I7-3770K לוח - asrock z77 oc formula ספק - M12II 620W-MODDULAR כרטיס מסך- HIS 7870 ICE Q זכרונוות- G.SKILL 14900 1866CL9 8GB מערכת קירור מתבססת כרגע על רדיאטור RS240 XSPC שקיים אצלי מהמערכת קירור הקודמת (קיט RASA של XSPC ) . הבלוק של XSPC Raystorm , משאבה D5 Swiftech עם בורר מהירות. פיטינגים "barb + compression 1/2 ע…

• 89 תגובות
    • 41.6k צפיות
  13. יש לי מארז BOND II (H7650) חשבתי לעשות מודניג חיתוך חלון+תאורה+הוספת מאווררים (ליצור סירקולציה טובה) 1) חיתוך חלונות על שתיי הדפנות+מאוורר בכל חלון (במרכז) 2) הוספת מאווררים 120M(סירקולציה טובה) זקוק לעצות שלכם 3) 2 כבלים מסביב לחלונות (שיבליטו ת'חלקים) חשבתי על זה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_156&products_id=1112 עכשיו יש לי כמה בעיות איך אפשר לדעת אם הספק יוכל להחזיק את כל זה (4-5 מאווררים תאורה ושתיי גופי קירור למעבד ולכרטיס מסך) ? והמאווררים האלה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_168&products_id=3278 יזהרו עם ה-SUNBEAM cold cathode http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_in…

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by achla226@walla.com,

האם ישנה דרך בה ניתן להפוך מסך LED LCD רגיל לכזה שיפלוט תאורה אולטרה סגולית UV LED? תודה, אורי.

15. אני מניח שחיברתי משהו לא נכון כי המאורר לא עובד.... השאלה היא אם צריך לחבר משהו אחרת (כנראה שכן, כי ככה זה לא עובד....) והאם יש צורך לחבר גם את החוט הלבן? אני מניח שה"נגד" צריך להישאר בחיבור כי הוא גורם לסל"ד נמוך. תודה [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 763 צפיות
  16. Started by Alexkmr,

קניתי מטען בשביל הMP3 שלי. אותו חרא כמו שהייתי קונה בארץ ב50 שקל. איך אני יכול לאמת שזה באמת 500MA? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.2382

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by eido300,

הי קניתי את זה ואני לא יודע איך מחברים אותו, יש לו nc com no, הכננת קצת מסובכת, יש לה 2 חוטי חשמל כנראה אחד להעלות ואחד להוריד שמתחברים כשלוחצים על הלחצנים של למעלה ולמטה, ויש חוט כנראה מינוש שמחובר לשני הלחצנים ורכיב שאמור כפי שהבנתי להפוך את המת כל פעם מה אמורים לחבר לnc com no?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by ali,

היי קניתי מאוורר ממש טוב השם הוא :Smart Case Fan Blue LED אז אני לא משתמש בפונקציה של האוטומטי לפי החום אז יש לי חיישן מיותר מה אפשר לעשות איתו? דרך אגב ניסיתי את המאוורר SF2 לעומת מה שיש לי עכשיו הם לא שונים במהירויות אבל ברעש שונים ובנוחות גם מה שיש לי עכשיו יותר טוב מבחינת אסטתיקה וגם רעש שונה וזה באמת וגם נוחות הוא מתחבר לספק וגם לSYS FAN אפשר

• 2 תגובות
    • 683 צפיות
  19. אני יודע שיש טרנזיסטורים בגודל של כמה מיקרונים, נכון? השאלה היא מה הוא הסולונאיד הקטן ביותר? קראתי פעם שיש בגודל של אטומים בינוניים, אבל זה לא עוזר לאף אחד , כי אז למה ניתן לחברו? האם יש סולנואיד קטנטן שניתן לחברו לסלולים/קבלים/נגדים אחרים?? תודה יניב

• 0 תגובות
    • 768 צפיות
  20. Started by gabza,

שלום חברה, אני מעוניין לקנות מקדח 120 מ"מ בשביל לקדוח חור למאורר, איפה אפשר להשיג מקדחים בגודל כזה? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 882 צפיות
  21. Started by what the fuck,

קראתי את הת'רד של "כל מה שרציתם לשאול אל אלקטרוניקה..." ומאוד התעניינתי אז רציתי לשאול, האם יש מאמר כזה עם עוד הסברים על מתח והתנגדות ? (ואיך לדעת איזה נגד אני צריך לכל דבר) תודה.

• 1 תגובה
    • 904 צפיות
  22. באופן טבעי המחשבה שכדאי לעבוד בפרוטוקול מוכר כמו בלוטוס, ואז צריך לקנות מודול מתאים. (בהנחה שזה נכון, איזה מודול כדאי?) אני מודע לזה שיתכן שRF פשוט יותר, אך אני מניח שזה יפגע בתאימות למכשירים סלולארים. מה אומרים המומחים?

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by ETB,

אני רוצה להכין ראו-באס לארבע מאוררים, שני מאוררים ג'נרים של 120 בהספקשאלו הנתונים שלהם 0.18A ו 2.16W, ושני מאוררים 80 ג'נרים 0.14. ולפי החישוב שלי כל שני המאוררים של ה120 מ"מ צריכים פוטנציומטר של 66 KOhm ושני המאוררים השניים צריכים של 85 KOhm. אני צודק? והאם זה יכול לגרום נזק למאוררים ולספק בארבעתם בפוטנציומטר של 100 או 50 Kohm? כי אני כבר מבולבל, ראיתי במדריך של Bit-Teck שצריך לראו באס 50, ובטרד של ווטוס מלפני שבועיים שצריך 100, אז איזה פוטנציומטר מומלץ?

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  24. Started by מאפיונר,

יש לי במארז כרגע מאוור 120 עם 4 לדים כחולים על הצד של המארז (תמונה בסוף ההסבר)ועוד 4 רגליות כחולות אני רוצה לדעת עם אני יקנה קתודה קרה uv יראו אותה עדיין וכשאני ישים Cable Sleeving Kit ו- SUNBEAM Molex Light יראו את זה? והכול יצא יפה? האור הכחול עם הסגול(uv) http://i15.tinypic.com/2j3r34j.jpg

25. Started by Alon_Elimlch,

אמממ אני ממש מקווה שכתבתי את הכותרת כמו שצריך כי אני גולש פה די הרבה ואני יודע שעל כותרת אתם ממש קוטלים את החדשים......(אגב חדשים הכוונה שאני לא פעיל פה בנושאים ) אז ככה אני עשיתי כבר מוד למחשב אחד שלי אבל הוא כבר היה צבוע בצבע כסף עכשיו יש לי מחשב נוסף שאני רוצה למדר הוא בצבע רגיל המגעיל ואני רוצה לצבוע אותו בשחור המארז כבר כולו מפורק ומוכן לצביעה רק רציתי לשאול איך אני בדיוק צובע אותו מבלי שיהיה מעיין שפשפוים כטלה וחיספוסים בצביעה כמה שכבות לשים ובכלליות הסבר קצר ולעניין איך עושה את זה שיהיה פרפקט תודה מראש לכולם אלון

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.