עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by bazooka joe,

כעקרון המעגל פשוט אבל קצת קשה להסביר, אני מקווה שתבינו. יש לי מנוע שאחראי על סגירה ופתיחה של מגירה. כאשר מחברים את הרגל החיבוית של המנוע להדק החיובי של המקור ואת הרגל השלילית להדר השליל המגירה נפתחת. כאשר מחברים הפוך היא נסגרת. אני יכול לעשות שיהו שני כפתורים שאחד יפתח ואחד יסגור, אבל אני לא רוצה ככה. אני רוצה כפתור אחד שלחיצה עליו תפתח ולחיצה שנייה תסגור. קצת נתונים על המעגל כרגע - כאשר המגירה סגורה יש מעגל שנסגר(נקרא לו מעגל A), כאשר היא פתחוה יש מעגל אחר שנסגר(נקרא לו מעגל B). בזמן שמהגירה בתהליך של יציאה\הכנסה שני המעגלים פתוחים. עכשיו לתכלס, אני רוצה לעשות שברגע שהמעגל B נסגר,המנוע מפסיק לעבוד וההדקים של המנוע מתחליפים. וגם כשמעגל A נסגר המנוע מפסיק לעבוד וההדקים ש…

• 4 תגובות
    • 748 צפיות
  2. Started by SupeRnovA,

שלום.. אני רוצה לבנות מערכת של לדים... כאשר הלדים יהיו בשורה אחת.. והאור של הלדים ינוע מימין לשמאל ובחזרה בלי סוף.. עכשיו אני לא יודע מה אני צריך להוסיף כדי לגרום ללדים לעבוד כמו שאמרתי.. בבקשה תעזרוי לי.. ???

• 4 תגובות
    • 762 צפיות
  3. Started by dbx22,

שלום לכולם, אני בטוח שיש כאן הרבה אנשים יצירתיים וחכמים שיצליחו במה שאני לא מצליח. אני רוצה לבנות מתקן, שיהיה קטן ככל האפשר, כי הוא אמור להכנס לפה, שיפלוט חום, לא משנה אם כתופעת לוואי מפעולת הרכיב או כמטרה ראשית של הרכיב. או שיש אופציה אחרת שזה חומר שמגיב באיזה צורה כימית לחומר אחר או לרוק שיתחמם קצת כתוצאה מהמגע עם הרוק. יש למישהו רעיונות? חבר'ה בבקשה תענו ברצינות ובלי הערות מיותרות. תודה.

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by Spirit Crusher,

אהלן אני מארגן עם חברים מסיבה עוד כמה שבועות וחשבנו לבנות פליקר אין לי בעיה לבנות את המעגל עם 555 זה לא דורש תכנון רב מדיי השאלה זה איזה נורה צריך לקנות בשביל חדר של 25 ממ"ר (בערך)? לא מצאתי בגוגל.. ואם למישהו יש איזה מדריך לבנייה זה יכול לעזור ולחסוך בזמן וכאב ראש.. תודה עריכה : אופס התבלבלתי בפורום..אנא העבירו לפורום אלקטרוניקה ומודינג

5. Started by hellfe,

שלום לכם שלום אני מתכנן כבר כמה זמן על פרויקט בסגנון הזה : תראו פה בסרטון איך זה נראה http://www.youtube.com/watch?v=ZP7fWP_bJE0 בדיוק ככה אני רוצה לעשות (רק שהצבעים לא יתחלפו כל הזמן כי זה ישגע לי תשכל) אני רוצה לפזר לאורך הקיר המון לדים חזקים ולחבר אותם יחד שיאירו את הקיר אתם שואלים איך זה קשור למחשבים. אז ככה אני רוצה שכל הלדים יקבלו מתח ישירות מהמחשב. מה הכנתי עד כה? עשיתי אב טיפוס עם 3 לדים לבנים (שיכולים לעבוד במתח של 5-6V). חיברתי אותם במקביל אני חושב. עשיתי נקודות + - ולכל לד חיברתי 2 חוטים +- ככה שב2 הנקודות ה+ וה- יהיו 6 חוטים מחוברים במרוכז. את 2 הנקודות המרוכזות חיברתי לUSB בשביל לקבל 5V העוצמה היתה חלשה . תוכלו לומר לי אם הרעיון שלי אפשרי …

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by gigabot,

שלום לא הבנתי את העניין של הפוטנציומטר בשביל מה הוא ואיך מחברים אותו אשמח לפירוט, את שאר המדריך הבנתי וכבר חילקתי למספרים (אחלה מדריך!)

• 3 תגובות
    • 829 צפיות
  7. הסתכלתי במדריך בתחרות המדריכים ולא הבנתי שם דבר אחד, יש את החיבור של ה9 פינים, יש לי אחד כזה ומתוכו יוצאים 4 כבלים עכשיו איך אני יודע איזה כבל זה איזה ? או שאני צריך להוציא אותם ולהכניס חדשים דרך החורים שמסומן במדריך ואז איך אני אמור להלחים אותם בתוך המחבר הזה של ה9 פינים ? אם לא הבנתם למה אני מתכוון אני אנסה להסביר יותר טוב, תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by ytoledano,

שלום. אני רוצה לבנות משהו שיוציא החוצה כמות אחידה וידועה של אנרגיה בצורת חום, כלומר מדמה ליבה. אין לי כזה ידע באלקטרוניקה אבל זה לא נראה לי משהו כל כך מסובך. חשבתי משהו שיעבוד כמו זה: http://www.overclockers.com/tips263/index02.asp הייתי רוצה לדעת איזה רכיבים אני צריך לקנות ואם זה בכלל בר ביצוע. עריכה: אנשים, זה לא כזה קשה, אני כולה רוצה לעשות תנור שיוציא מספר קבוע של וואטים.

9. מישהו יודע איך לחבר לוח מקשים של טלפון למנעול חשמלי ולעשות שרק אם אני אלחץ על 1234 למשל, הוא יפתח לי את המנעול? מישהו יודע איך לעשות שמה שאני כותב על לוח המקשים יוצג על מסך של מחשבון? תודה ענננננננננקית לעוזרים!

• 24 תגובות
    • 3k צפיות
  10. Started by shani_yakov,

מעוניין לבנות מעגל של 16 לדים שיציג לי מספרים כשאבחר אותם(נגיד שזה איזשהו חוט שסוגר מעגל עם מספר שאבחר) אין לי ידע באלקטרוניקה, אבל אני יודע להלחים ולהבין מעגלים חשמליים מה אני צריך לקנות בנוסף ללדים וללוח שעליו זה יבנה איזה נגדים, איזה שנאי במידה והלדים הם של 5 וולט ואיך בכלל המעגל יראה אם זה בכלל אפשרי תודה מראש על העזרה

• 34 תגובות
    • 4.9k צפיות
  11. Started by J0n1,

יש לי מדפסת, ואני מחובר אליה בUSB. אמא שלי גם רוצה להדפיס לפעמים, אבל המחשב שלה לא מחובר אלי ברשת. חשבתי ליצור מפצל USB בדרך הבאה: למדפסת יכנס כבל USB, הוא יקח את המתח שלו מהמחשב שלי (שתמיד דלוק) ואת המידע, הוא יקח בעזרת סוויץ, אם אני אשים את המפסק בצד אחד הוא יקבל את המידע מהמחשב שלי, ובצד השני מהמחשב שלה. זה יעבוד? יש סכנה לרכיבים? יש דרך אחרת? תודה :]

• 3 תגובות
    • 785 צפיות
  12. Started by volvo2005,

אני צריך ליבנות שעון שהעיקרון שלו בעצם הוא לעשות שכל שעה השעון יצפצף את מיספר השעה נגיד השעה 2 הוא יעשה שתי ציפצופים וכו..לפי עזרה של המורה שלי אני אמור להישתמש ברכיבים 74192 555 7 סגמנט ועוד.. אשמח מעוד אם תביאו לי רעויונות בבניית המעגל וחיבוריו..תודהה רבה!

• 5 תגובות
    • 793 צפיות
  13. Started by tllbie,

אני צריך עזרה (שירטוט מעגל חשמלי + בקר ) בכדי לחבר ולשלוט על מנוע חשמלי 36v 800w איזה בקר הכי מומלץ ואיזה הגנות צריך וכדאי לשים כדי להגן את ארדואינו (UNO) מקצר או מתח גבוה מדי (מתכוון לחבר מצבר של רכב 12V)

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by nir_gr,

התחלתי לעשות מודינג ראשון {HTPC} לקחתי מארז ישן מאוד חתכתי לו חלון וגם חור למאוורר אבל נתקעתי עם הלדים אני לא מצליח להדליק אותם קניתי נגדים קניתי לדים אבל כלום לא מצליח לי להידלק יש לי את כל הכלים כולל דרמל אם אפשר המלצות או תגובות על ההתחלה שלי [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 671 צפיות
  15. אהלן חבר'ה... בשביל הפרויקט מודינג שלי אני מתכנן לבנות לייטבאס ועדיין לא הצלחתי למצוא שרטוטים באף מקום אם מישהו יכול לעזור לי להכין (או למצוא לי שרטוט או סכמה) לייט באס של 4 ערוצים (האמת שלא חובה אבל רצוי) אני צריך ערוץ אחד של 3.5V (שכולל 2 לדים) ערוץ אחד של 2V (שכולל 2 לדים) ערוץ אחד לקטודה וערוץ אחד לאלמנט תאורה משולב עם 4-5 לדים הלדים שאני משתמש בהם הם: כחול 3ממ 5000MCD מתח: 3.2-3.8 זרם:30ma אדום 5ממ 5000MCD מתח: 1.8-2.2 זרם: 30ma מישהו יכול לעזור?

• 3 תגובות
    • 911 צפיות
  16. Started by HoT-DoG,

שלום לכולם אני כבר בקושי נמצא באתר בכמה חודשים האחרונים (צה"ל) קיצר קניתי את הנגן הנ"ל לפני הגיוס וכמו נגנים מסויימים הוא נטען רק דרך הUSB, וקורה לי שאני נרדם איתו או משהו ושורף 6 שעות במכה, וזה משביז תתחת שאין לך מה לשמוע ברכבת או סתם שבא לך לשמוע. יש את המטען הזה של IPOD אבל לא בא לי לשלם 150 שקל, ואפשר לקנות USB HUB ולטעון דרכה, אבל גם זה סיפור של איזה 100 שקל. הרצתי חיפוש בגוגל ולא ממש הסתדרתי, מצאתי כמה דברים, אבל לא לנגן שלי ספציפית, אז לא הייתי בטוח אם זה יעבוד! תודה רבה מראש לכל העוזרים

• 0 תגובות
    • 754 צפיות
  17. החלק הינו רכיב המיקרופון והספיקר נקרא IC מי יכול עזור לי אין לי ידע או ניסיון בהלחמות לצערי, מה שצריך זה להלחים את הצ'יפ מחדש כי חלק מהמגעים נותקו, אשמח לעזרה

18. קניתי מאוורר חדש וחיברתי אותו לספק באמצעות מולוקס ושמתי אותו בדלת והרעש פשוט נוראי משהו בסיגנון מקדחה של רופא שיניים זה מאוורר זלמן 90 וחיברתי באמצעות מולוקס שהאדום במאוורר הולך לצהוב במולוקס והשחור לשחור מישהו יודע איך להפחית את הרעש? תודה

• 3 תגובות
    • 636 צפיות
  19. Started by X-ShaY,

אני רוצה לקנות קתודה קרות חשבתי על אלה: http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cckp2-30-b או על: http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=ccl-30-b מה יותר שווה? עוד משהו.. יש לי מאורר 1 עם לדים - אדום,כתום,צהוב קיצור עושה גוון של אדום כדאי לקחת קתודה כחולה? או סגולה? מה יהיה יותר יפה? עריכה: אם אני יקנה כחול זה יתן לי צבע סגול יפה כזה לא?

• 27 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by 12345-,

יש לי 3 לדים אדומים עכשיו איך אני מחבר אותם למחשב יותר נכון לספק כוח ושהם ידלקו עם המחשב בבקשה הסבר מפורט כי אני חדש בעסק הזה ראיתי תמדריך שיש פה והוא פשוט לא מסביר איך לחבר את זה למחשב........ואני גם מחפש דרך יותר פשוטה.

• 6 תגובות
    • 945 צפיות
  21. צהריים טובים, אני מכין עבודה ללימודים ואני צריך חומר רצוי בעברית בנושאים הבאים: - הבדלים בין CISC לבין RISC - TDM - PCI - SDRAM תודה ויום טוב.

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  22. Started by Jack_g,

יש לי מארז של ALIEN מ A-TOP הוא מאוד שקט כי יש לו מאווררים של 120מ"מ הגוף קירור עכשיו הוא של TT TR1 SILENT גם שקט מאוד. בקיצור הדבר היחידי שעושה רעש במחשב הוא הכרטיס מסך הרעש פשוט מחריד. הכ.מסך שלי הוא X800GTO FIREBLADE SAPHIRE האם יש דרך להשתיק את המפלצת הזאת? ניקיתי אותו מאבק כבר, ככה פשוט המאוורר הוא עושה רעש.

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. אוקיי אז כמו שרשום בכותרת, יש לי באוטו כבר כמה שנים טובות דיבורית (של מכשיר סמסונג כלשהו) של הבעלים הקודם של הרכב ועד היום היא סתם ישבה לי ברכב ללא שום שימוש, עם קנייתי של האייפון 4 רציתי גם דיבורית וחשבתי על דרכים יצירתיות לשדרג את הישנה שתעבוד בתאום עם האייפון 4 ורציתי לדעת מה אתם חושבים ? האם יש בכלל אפשרות כלשהי להמיר את הדיבורית הישנה כך שתעבוד עם אייפון 4 בצורה שגם תאפשר דיבור עם הרמקול של הדיבורית + הטענה של המכשיר ! חשבתי שפשוט ניתן להחליף את התקע של הדיבורית לחתוך ולהלחים תקע של אייפון 4 אבל במחשבה שנייה זה נראה לי קצת יותר מסובך ממה שחשבתי, מה לגבי המתח המתאים להטענה ? האם יכול להיות שהוא יהיה גבוה או חלש מידי ? לגבי התושבת עצמה אני יארגן איזה קומבינה.. השאלה…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by ohad23,

שלום קניתי את הערכה Vantec Cable Sleeving Kit ואני רוצה להתחיל בהרכבה!! בכבלים שהולכים ל H.D וכונן הסידירום או צורב הצלחתי בעזרת אטב מהסוג היותר קטן להפריד את כל החוטים מהמתאם הלבן! אני תקוע בכבל שיוצא מהספק ומתחבר ישירות ללוח האם!! הכבל הרחב אם הרבה פינים. אני צריך טיפ ממי שכר הרכיב את הערכה הזאת!! איך מנתקים שם את החותים מהמתאם!! אני לא מצליח האטב לא נכנס בדפנות! זה ממש לחוץ חזק! ניסיתי אם מחט אבל גם זה לא הולך!! יש למישהו טיפ! הנה תמונה שמצאתי באחד המדריכים ברשת! שם הם השתמשו בכלי יעודי לניתוק החוטים! כך זה אמור להיות אחרי שהכל מנותק! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by shronxx,

יש לי מסך LCD קטן ואני רוצה לחבר אותו למחשב יש לו 16 רגליים כלומר כניסות והדגם שלו הוא: DMF-50544

• 7 תגובות
    • 930 צפיות

דיונים חדשים בפורומים