עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. חשבתי על כבל usb אז אם יש למשהו איזה פירוט או איזה blue print של מה שהולך בבפנוכו שלו... או אולי רעין אחר...

• 2 תגובות
    • 763 צפיות
  2. אני רוצה לעשות מארז מPLEXI, לסגור את הפינות עם דבק אפוקסי, אבל הPLEXI ממש גמיש ואני מפחד שכל המארז ישבר לי =\ יש הצעות ?

• 2 תגובות
    • 698 צפיות
  3. Started by Rיה,

בבקשה הסבר.זה לא עוטף את החוטים במחשב?

• 2 תגובות
    • 744 צפיות
  4. השאלה בכותרת, הכוונה היא שיצא משהו כמו בתמונה, הצביעה תיהיה על המארז אם זה משנה.... [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 731 צפיות
  5. Started by GRiM,

1. כמה עולה ספריי טוב לצביעת מארז ואיפה ניתן להשיגו? 2. כמה עולה חלון ומאיפה ניתן להשיגו? 3. כמה עולים לדים, מאיפה משיגים אותם ובאיזה אופן מחברים אותם?

• 2 תגובות
    • 794 צפיות
  6. Started by gbox,

אני רוצה לפתוח די'ון חדש כי יש כמה דברים שאני לא בטוח ששאלו בדי'ונים קודמים אז ככה אני לא מבין כל כך במחשבים אני י'ודע לחבר זיכרון ולהבריג קצת ובגלל זה אני שואל מה אםשר לעשות עם המחשב שאני יכול לעשות אותו? והתקציב הוא 500 שקל מקסימום תושה רבה

• 2 תגובות
    • 608 צפיות
  7. אני יודע מה יהיו התגובות שלכם (יש פה מדריך באתר,לא שלא תקנה וכו..) אני יודע שזה קשה אבל קראתי כמה ספרי אלקט' מהפעם שרציתי לעשות מפסקים למאוררים..) אני כמעט בטוח שאי אפשר אבל אולי יש כאן כמה שניסו או קראו על זה באיזשהו מקום.. תודה רבה מראש!

• 2 תגובות
    • 861 צפיות
  8. היה פה משהו באתר ולקחתי ממנו תרעיון יש לי DVD שלא משתמש בו. ומחשב ישן לוח אם זכרונות הראדיסק, הכל בפנים והכל עובד.... יש לי עוד לוח למקרה שיקרה משהו ועוד זכרונות וכרטיסי קול יש לי אוסף של כל החרא הזה:\ עכשיו מה שאני רוצה לשאול איך עושים אם אפשרי כמו זה: http://www.hwzone.co.il/gallery/album111?page=2 תודה לעזורים!

• 2 תגובות
    • 679 צפיות
  9. Started by שורטי,

מצאתי אתך המארז הישן ששכב אצלי בבית והחלטתי לעשות לו מוד עצבני אבל בגלל שזה פעם ראשונה: 1. אני לא יודעכ אם הוא יצא כל כך עצבני 3. אני אצטרך ממכם קצת עזרה ולשאלות: 1.אתם יכולים להסביר לי איך לצבוע את המארז? (אל תגידו לי תריץ חיפוש כי חיפשתי) 2.גם את הפלסטיק של הפאנל הדמי צריך לשייף 3.מה זאת אומרת לשיף? כאילו אני מבין מה זה אומר אבל עד מתי לשייף? עד לאיזה שלב? 4.מה זה נייר מים? מה אני יצטרך לצביעה הזאת? ואיפה אני אוכל להשיג את זה?

• 2 תגובות
    • 892 צפיות
  10. Started by zerocool15,

מישהו יודע מאיפה אני יוכל להשיג פלטה כמו שיש לכרטיסי מסך שעליה בנוים כל השבבים.. פלטה נקייה כזאת בלי שבבים... אני רוצה לשים עליה מאוורר אולי של 120 ממ רגיל או 80 כדי לקרר אותה מתחת לכרטיס מסך כשאני יקנה אותו...

• 2 תגובות
    • 765 צפיות
  11. Started by valorien,

שלום לכולם. השאלה שלי לא קשורה ממש למודינג אבל קשורה לאלקטרוניקה אז חשבתי אולי תוכלו לעזור לי. אז ככה: אם אני קונה מוצר מסויים בארה"ב (נניח מסך LCD ) שיש לו שנאי מתח פנימי אוניברסלי שתומך במתחים בין 100-240 V, אז אני יכול להשתמש בו גם בארץ ללא מתאם או שנאי מיוחד? אני שואל זאת מכיוון שהחיבור במסך עצמו הוא זכר בדיוק כמו שיש במארז המחשב (חיבור ספק הכוח לחשמל חיצוני - שלושת הפינים בתצורת משולש) של כולנו, ונראה לי שאם המסך עובד בכל המתחים והכבל חשמל של המחשב שלי מתאים לו בדיוק מבחינת הצורה, אין שום סיבה שהמסך לא יעבוד בארץ (אם אקנה לו כבל נוסף כמו של חשמל המחשב) נכון? באתר היצרן גם מצויין שלמסך יש בורר מתח פנימי אז אין צורך לכוון שום דבר וכו'... האם מכל הנתונים האלה ניתן לה…

• 2 תגובות
    • 728 צפיות
  12. אני רוצה להשקיע ממש במודינג. אני רוצה לדעת כמה יעלו לי הדברים הבאים: מאוורר שמסתובב עם אור (עם לדים) בדקתי באתר של KSP לא מראים ולא כתוב, מישהו יודע בערך? לא יודע איך קוראים לזה ממש אבל לכל החלקים כדי ליצור צינורות קירור (מקווה שאתם מבינים אותי) כמה עולה המשאבה או מה שלא יהיה או כמה זה עולה כבר מוכן? כמה עולה הכלי הזה שאני יוכל לקדוח איתו ולעשות עיצובים על המארז שלי (הצד הברזלי, לא של חלון הפלסטיק) וסתם שאלה שלא קשורה, כמה עולה חלון כזה של טמפרטורות שקונים? תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 638 צפיות
  13. אני מנסה לחבר תכבל הזה לדרמל ואחר כך הקצה של הכבל לא מסתובב אולי לא חיברתי נכון?

• 2 תגובות
    • 990 צפיות
  14. שלום חברים הייתי מעוניין לדעת האם ניתן לחבר צג LCD לחיישנים ברכב , לדוגמא חיישן טמפרטורה , חיישן מהירות וכ'ו או שיש צורך במחשב שינוט את המידע לצג .

• 2 תגובות
    • 863 צפיות
  15. Started by urinka,

הי אני רוצה לבנות HTPC ממחשב P3 שצריכים להביא לי בעוד שבועים אני רוצה לדעת הכל לפני שאני מתחיל כשאני אומר הכל אני מתכוון מבחינת התוכנה: אני צריך תוכנה שתענה על כמה שיותר צרכים חשוב גם שתדע להקליט אני גם צריך לדעת מה חומרה שאני צריך זאת אומרת אני יודע שאני צריך יציאה לטלביזיה וגם כניסה אבל איזה כרטיסים ראיתי כל מני ואני לא ממש יודע מה אני צריך אהההה כן ואיך אני אמור לבנות את המארז ראיתי כאן כל מני דברים אבל אני לא ממש בטוח מה אני רוצה קיצור אני צמא לידע ורעיונות אז תודה מראש אורי

• 2 תגובות
    • 866 צפיות
  16. Started by zoobooboozoo,

שלום לכולם! קראתי את הדביקים והכל... יש לי כמה שאלות. אז ככה: אני מתכנן בחופש הזה לעשות מודינג למארז משהו ממש ממש טוב. אני מוכן להשקיע קצת כסף, כמה שצריך אבל לא ממש מאות על מאות. אני, בגדול, רוצה לדעת על כל האפשרויות הנפוצות והפחות נפוצות של מודינג, נקרא לו - שגרתי - של מארז רגיל, לא דברים יצירתיים ממש. אתם יודעים, לשנות מארז רגיל. נגיד: תאורה מיוחדת, עוד מאווררים, וכל מיני דברים אחרים, שלצערי אין לי מושג בכלל מאיפה להתחיל לחשוב עליהם. הבנתי מעט, מקריאת הדביקים. אני רק רוצה לדעת איזה שם והסבר קצרקצר על כל אפשרויות התאורה, צביעה, חתיכה וכו'. עריכה: הייתי שמח אם תמליצו לי על איך להתחיל, על איזה מארז כדאי לקנות. אחד שאני אוכל לזמבר לו ת'צורה לגמרי ! אני מתכוון כ…

• 2 תגובות
    • 648 צפיות
  17. איפה אפשר לקנות את כוס הקידוח למקדח הכוס? האם היא מתאימה לכל מקדחה או שזה בא רק ביחד עם המקדחה? 120MM אני מחולון אז אם מישהו מכיר משהו מהסביבה? כמה דבר כזה צריך לעלות בימינו?

• 2 תגובות
    • 790 צפיות
  18. Started by Emms12,

היי אני קונה בקרוב את הלוח אם: DFI Lanparty UT Ultra-D. יש לי מסך LCD ואני רוצה לחבר אותו ללוח אם הזה אבל בכל המדריכים שראיתי מחברים את הLCD ליציאת הPARALEL וללוח הזה אין יציאה כזאת... האם יש בכל זאת אפשרות לחבר את המסך ללוח? אם כן יש מדריך שמסביר איך לחבר (אני די חדש בנושא..)? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  19. אני מתגורר באילת ולכן אוםציות לגבי חנויות רכב וכו' הן לא אפשריות. מי יודע? :s05:

• 2 תגובות
    • 846 צפיות
  20. Started by cabel guy,

יש לי מאורר שמחובר למולקס, עכשיו אני חיברתי עוד מעורר לאותם חוטים, המאורר עובד והכל טוב ויפה השאלה שלי היא כמה מאוררים אפשר לחבאר אותם חוטים? ** כל המאווררים הם במתח של 12V

• 2 תגובות
    • 592 צפיות
  21. המעגל הוא של 24V שהמטרה להעביר 24V דרך מפסק ולהדליק LED בשביל אינדיקציה שהמפסק עובד בניתי את המעגל מה- אל המפסק אל הLED כבל ו+ (הLED נדלק אין בעיה כאן הבעיהנוצרת כאשר אני מנסה לוסיף חוט מהמפסק - ישירות אל + (בפועל יהיה שם ריליי) ואז הLED כבה מה הבעיה פה?

• 2 תגובות
    • 787 צפיות
  22. הבהרה חשובה!! אני יודע שהיו לפחות 10 דיונים כאלה עד הדיון שלי וקראתי את כולם ולא מצאתי את התשובה שמענינת אותי!! אז בבקשה מכם. בגלל שזה מוד מסוכן העלול לשרוף את היציא המקבילית (להלן י"מ) בלוח אם (ולא ממש בא לי כי הלוח הוא לא שלי כאילו הוא כן אבל אפ אני יחזיר אותו אני יקבל כסף בחזרה בעצם לא משנה אפילו אם זה היה הלוח שלא לא ממש בא לי לשרוף יציא מקבילית) אני יוצר עוד דיון על מנת לקבל את כל התשובות הדרושות לי. ידוע לי שהמוד יכול עד 8 לדים מקסימום אשר יתחברו לפינים 2-9 ברגלם החיובית ולפין 25 ברגלם השלילית. אם עד כאן משהוא לא נכון תקנו אותי. ידוע לי גם שלכל אחד משמונת הלדים יתחבר נגד, וגם שהלדים חייבים להיות עד 30 מיליאמפר מקסימום. אם עד כאן משהוא לא נכון תקנו אותי. מה שמעניין …

• 2 תגובות
    • 700 צפיות
  23. עיינתי בעמוד המדריכים ובכמה מדריכים שונים ברחבי האינטרנט בחיפוש אחרי מדריך בניית ריובאס פשוט... אשמח אם מישהו שמבין באלקטרוניקה יוכל להסביר לי מה החשיבות בשימוש במייצב מתח ומדוע אי אפשר לחבר את הנגד המשתנה פשוט בחיבור ישיר למאוורר?

• 2 תגובות
    • 737 צפיות
  24. Started by the kon,

שלום מה מצב?? טוב אז ככה אני רוצה לבנות מכשיר פשוט שמסוגל לגלות איפה עובר זרם חשמלי בקיר ולא דווקה חשמל אפשר טלפון וכדומה אז רציתי אם אפשר שתתינו לי רעיונות איך לבנות את זה תודה

• 2 תגובות
    • 734 צפיות
  25. Started by ben007,

שלום, יש לי מארז קומפיוקייס 6A19 ( כמו בתמונה ) ורציתי לשאול שאם במידה ואני אשים מאוורר לדים בפרונט של המארז, האם יראו את האור דרך החריצים בפלסטיק? ( מסומן )

• 2 תגובות
    • 786 צפיות

דיונים חדשים בפורומים