אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני רוצה לבנות מחשב HTPC ממארז של וידיאו . כמו שכולכם יודעים אי אפשר להכניס ספק לתוך קופסא של 2 סנטימטר אז צריך לפרק אותו .. עכשיו לשאלה-אני רוצה לפרק את הספק ולהכניס אותו לתוך הקופסא ופעם הקודמת שעשיתי את זה חטפתי זרם (רק הוצאתי תספק מהקופסא ושמתי אותו בתוך מארז של וידיאו יחד עם כל רכיבי המחשב). מה עליי לעשות כדי שזה לא יקרה לי שוב? או יותר מדוייק , איך אני אמור לעשות את זה בצורה נכונה כדיי לא לחטוף זרם ושהוא יפעל גם אחרי שאני יוציא אותו מהקופסא שלו? תודה רבה מראש :]
-
- 2 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום לכם יש לי קתודה שמחוברת דרך מולקס עכשיו אני רוצה למצוא חיבור מולקס ישר לתוך השקע בקיר כלומר בלי ספק שיגשר ביניהם האם הדבר קיים? האם הדבר בכלל ניתן להכנה? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
-
-
מאיפה אפשר להסיג את חוטי הסליביג הבאים http://img51.exs.cx/img51/9189/afterhec1nb.jpg
-
- 2 תגובות
- 933 צפיות
-
-
שלום לפי מדריך פה באתר חיברתי לי מסך LCD עם בקר HD44870 דרך LPT למחשב והוא עובד והכל טוב ויפה עכשיו יש לי במחשב שתי כרטיסי מסך GEFORCE 6600 GT במערך SLI והייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול להציג את הטמפ שלהם על המסך LCD תודה מראש גיא צולר
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום לכולם! אוקיי אז ככה כבר תקופה ארוכה שאני מתעניין במערכות קירור מים בבנייה עצמית. אחרי הרבה זמן עם קירור נוזלי H100 החלטתי לעבור לקירור מים בבנייה עצמית חיפשתי באינטרנט חקרתי קראתי מדריכים באתרים בארץ ובחו"ל והתחלתי לבחור חלקים. לאחר שמצאתי את כל החלקים שאני רוצה והגעתי לשלב של החשבון ראיתי שעם משלוח לארץ אני מגיע לכמעט 3000 שקל. החלטתי לרדת מזה, ואז בדיון שנפתח פה בפורום אחד המשתמשים בשם Chen963 פנה אלי ואמר שיש לו חלקים לקירור מים שהוא מוכר ואמר שאם אני לא בטוח בעצמי ורוצה שהוא יבנה את המערכת אני יביא אליו את המחשב. אז ביום שלישי שעבר הגעתי אליו עם המחשב קיבל אותי בפנים יפות הסביר לי מה שרציתי הראה לי את החלקים וסיכמנו שעד יום שבת הוא…
-
- 2 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך לחתוך חלק מהכלוב של הדיסקים במארז שלי כדי לפנות מקום לכ. מסך חדש. לצערי אין לי דרמל כדי לבצע את הנ"ל. האם יש מישהו שמוכן לבצע את העבודה, אפילו תמורת תשלום? זה לא צריך לקחת יותר מ-5 דק'. דניאל.
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך להאיר מודל מסויים, יש לו פס שקוף באמצע והמטרה שהפס יואר. כדי להשיג את האפקט אני רוצה להשתמש בלד כחול. נאמר שגודל המודל הוא 4 על 4 ס"מ, ואני רוצה להאיר רק את ההיקף החיצוני שלו. הדגש בתכנון הוא שצריך להשתמש ברכיבים הכי זמינים שיש (אפשר גם בכשיוף) כמה ואיזה לדים לבחור?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מחפס חנות/מפעל באזור המרכז שמיבאים או מיצרים לוחות מתכת בצורת יהלום. אני בתכוון ללוחות אלומניום מחוספסות, כמו בתמונה: למישהו יש מוסג כמה אמור לעלות לוח כזה בגודל של בערך 50X50 ס"מ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי נגד 100 אום ואני רוצה לחבר אותו ללד עכשיו לאיזה צד לחבר את הנגד,ה+ לצד שמתחיל הסגול או הצד שמתחיל בזהב? אני מחבר את הנגד לברזל הארוך ולאיזה כיוון לשים את הנגד?
-
- 2 תגובות
- 989 צפיות
-
-
היי, עבר קצת זמן מאז ידיי נגעו בכל מה שקשור למודינג, אך בעקבות פרוייקט חדש (בקרוב תראו ב יומני פרוייקטים), אני מבקש את עזרתכם. קצת שכחתי איך יוצרים מעגל מקבילי של לדים UB מהמולקס במחשב. אם אני זוכר נכון, צריך לחבר את הלדים במקביל כאשר על ה+ של כל לד צריך להוסיף נגד,כמה התנגדות צריך? ועוד שאלה, לאיזה חוט לחבר אותו? לחוט האדום של ה5V או לחוט הצהוב של ה12V? תודה מראש על עזרתכם בנושא, בברכת יצירה מ-ו-ש-ל-מ-ת,
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לפני כמה זמן הזמנתי כמה לוחות Pro Mini מאיביי, ואחרי כמה זמן הזמנתי גם את המתאם FTDI הבא, מהחנות של IteadStudio: http://imall.iteadstudio.com/im120525005.html ועכשיו, סוףסוף ניגשתי לנסות לחבר בינהם ולראות שהכל עובד טוב. בגדול זה אכן עובד טוב, רק יש בעיה קטנה: אם אני לוקח את המתאם FTDI הנ"ל, ומחבר אותו קודם למחשב בעזרת USB, (כשהרגלי יציאה שלו עדיין באוויר, ולא מחוברות ל-Pro Mini), ורק אחרי זה מחבר את רגלי היציאה שלו ל-Pro Mini, אז זה לא עושה Upload, וסביבת הפיתוח נותנת את השגיאה הבאה: "avrdude: ser_send(): write error: sorry no info avail" אם לעומת זאת אני מחבר את זה בסדר הבא: קודם מחבר את רגלי היציאה של המתאם FTDI אל ה-Pro Mini, ורק אחרי זה מחבר את המת…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התחלתי לתכנן את המודינג הראשון שלי ואני רוצה ליצור למחשב שלי מראה אחר (זה הרי מה שעושים במודינג), הרעיון הוא שאני רוצה לשנות את צבעו מאפור לשחור אך אני לא רוצה צבע שחור רגיל, אני רוצה שחור [glow=red,2,300]בוהק[/glow]! קראתי כאן באתר מדריך לצביעת מארז ושם היה לינק למודינג שאיזה בחור חביב מסינגפור עשה למארז שלו - http://www.virtual-hideout.net/articles/project_tivoli/index.shtml אמנם הבנתי את דרך הפעולה הארוכה (אורך המודינג הוא יותר משבוע, אם חישבתי נכון) של התחלה בשכבת צבע יסוד ושיוף בנייר שיוף ואז שכבה ראשונה, שנייה ושלישית וכל פעם לשייף ולחכות 48 שעות (אני לא מדייק כי קראתי את המדריך שלו - 7 עמודים, בריפרוף). עכשיו, אחת הבעיות היא במוצרי הצביעה שהוא השתמש. אני מבין …
-
- 2 תגובות
- 983 צפיות
-
-
-
יש לי את התוכנית המצ"ב.. האם הפקודה SWAP הופכת בין האחדות לעשרות באופן בינארי או שהיא הופכת "1" ל- "0" ? והאם לאחר ANL אני מקבל רק את ספרת האחדות ואז כאשר אני מציב אותו בתא החדש האם הוא דורס את הנתון או שהוא רושם את ספרת האחדות ליד העשרות של הקיים בתא אליו היא מועברת ? ומדוע ? תודה אנשים ! [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צהריים טובים, אני מכין עבודה ללימודים ואני צריך חומר רצוי בעברית בנושאים הבאים: - הבדלים בין CISC לבין RISC - TDM - PCI - SDRAM תודה ויום טוב.
-
- 2 תגובות
- 675 צפיות
-
-
עריכה: שיהיה, כבר נקרא לזה מדריך, הוא די מסביר איך לעשות את זה =) אז ככה, אותי לא מעניין לשלוט על כל מאוורר בנפרד, מה שעניין אותי זה שאני יוכל לבחור בין שני מצבים: 12V (רועש) 7V (שקט). לא רציתי נגדים לא רציתי סיבוך, רציתי שיהיה זול, ושיפעל. אז עשיתי משהו פשוט, ציירתי ציור של איך זה נראה=) מה שעשיתי זה בניתי תקע שמתחבר למולקסים נקבה שיוצאים מהספק, ושם יש מפסק 3 מצבים שבורר בין לחבר את השלילי של המאורר ל 5 V ואז יש מתח של 7V, לחבר את השלילי של המאורר לשלילי של הספק, ואז יש מתח 12V, או מכובה, שאני לא יודע למה עשיתי את זה, סתם מסוכן שהמנקה תכבה בטעות =\ בכל מקרה ואז יש שקע רגיל כאילו שיצא מהספק שלשם אפשר לחבר מאווררים. היתרונות של המוד הזה לעומת המדריכים באתר: א) אין שימוש בנ…
-
- 2 תגובות
- 816 צפיות
-
-
קניתי מארז שחור אבל הסידי שלי והצורב לבנים (מהמארז הישן) איך אני צובע אותם?
-
- 2 תגובות
- 741 צפיות
-
-
אני רוצה 330 mA מ +5VS בספק שנותן 100 mA (ספק קטן של delta) חשבתי אל - להחליף את הדיודת יציאה של ה 5 V לדיודה שמחזיקה 330 mA - להחליף את הקבל לקבל גדול יותר - להוסיף גוף קירור לרכיב מיתוג בצד מתח גבוה (הרכיב אמור לדעתי להחזיק יותר ויש לו לוח מתכת אם חור אבל הוא עומד עכשו באוויר ללא קירור) - השנאי הוא קצת יותר גדול ממה שיש בספקים גנריים אז אני חושב שהוא יחזיק כמו שהוא זה יעבוד ? איזה עוד רכיבים מגבילים את הזרם ב +5VS ? אם ה OCP של הספק יקפוץ איך אני משנה אותו ל 330 mA (או קצת יותר) ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום כולם ברצוני לבנות מערכת הגה,דוושות,הילוכים למחשב ואחרי מחקר קטן ברשת הבנתי שכל הצירים בעצם מבוססים על פוטנציומטרים וההילוכים הם מפסקים. מצאתי את השרטוט חיווט הבא http://www.sajuonline.com/Images/Articles/Gaming-Steering-wheel/h-shift-ckt-dgm-large.jpg האם יש מישהו שיוכל לעזור לי לפענח מספר דברים בשרטוט? יש מספר דברים שאני לא מצליח להבין בשביל מה הם או על מה מדובר בכלל. למשל, למה משמשים הטרנזיסטורים? מה הריבוע היריק בצד שמאל של השרטוט? האם מדבור בשני חיבורים למחשב במקביל? הגיימפורט והפארלל פורט? אם מישהו התנסה בפרוייקט דומה ויכול להסביר לי קצת בנושא התקשרות עם המחשב, אשמח מאוד לדבר איתו. תודה מראש, תום
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לבנות "מסנן RF ו-EMI" לטובת מערכת סטריאו יוקרתית. לקחתי קופסא של DVD תקול שהיה לי בבית, ואני מעוניין להשתמש בה כיוון שהיא תראה טוב יחד עם שאר הציוד... מה אני צריך ? פאנל קדמי ואחורי חדשים. רצוי - אלומיניום, הבעיה היא שצריך "לחתוך" בו צורות וחורים לפי דרישה שלי. (תקעי חשמל, לדים במקומות מסויימים, וולט-מטר וכו'...) האם מישהו יודע היכן ניתן לעשות זאת? או מכיר שירות נוח? מצאתי אתר בחו"ל שעושה זאת עם תוכנה שאפשר לשרטט בדיוק מה אתה רוצה, אך העלות יקרה מאוד (50EURO בערך לפני משלוח) תודה
-
- 2 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם\ אני מקווה שהנושא בפורום הנכון, במידה ולא אשמח אם ניתן יהיה להעביר לפורום הנכון. יש ברשותי ספק כח של Enermax Liberty 500W זה ספק מודולרי. מחוברים לספק 4 סטים של כבלים שהיציאות הם מצד הספק חיבור 6 פינים וממנו יוצא כבל עם חיבור חשמל SATA -----> חיבור חשמל 4 פינים (מולסקס)------> חיבור חשמל SATA----> חיבור חשמל 4 פינים (מולסקס) מאחר ויש לי 7 הארדיסקים מחוברים 6 מתוכם בעלי חיבור חשמל SATA ורק 1 בעל חיבור חשמל 4 פינים וגם SATA אני מעוניין לרכוש 4 כבלים לספק המודולרי שלי כאשר כל החיבורים בכבל יהיו חשמל SATA בלי ה 4 פינים של מולקס מאחר ואין לי שימוש בהם. אשמח אם מישהו יכול לכוון אותי ולומר לי איך נקרא כבל כזה כדי …
-
- 2 תגובות
- 6.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם ..... לפני כמה זמן מסך ישן שבראשותי הפסיק לעבוד ......הוא משמיעה "טיקים בילתי פוסקים ולא מראה כלום" אני חושש שאיזה ממסר בפנים נשרף או משהו כזה... השאלה שלי היא האם אפשר לנצל את המסך בדרך אחרת כגון חלקים מסוימים בתוכו.. ( אני יודע שזה מסוכן לתקן אותו ) ...או שפשוט כדי להיפטר מימנו..... מישהו מאיזה פורם הציע אקווריום אבל אני בטוח שיש איזה חלקים ביפנים שאפשר לעשות איתם משהו......
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום חברים, היום קיבלתי טלפון ממכר שלי,שאמר כי ברשותו המארז הנ"ל,וביקש רעיון מטורף למוד. אני אשמח לשמוע ממכם מה אתם מציעים... תעלו את כל ההצעות שבראש שלכם,יש לבחור תקציב של עד 4000 ש"ח שהוא מוכן להשקיע במארז... הוא רוצה קירור מים,שיקרר לו לפחות מעבד+כרטיס מסך... ייתכן בהמשך קירור של שני HDD... כל רעיון עיצובי/מוד שיש לכם... הצעתי לו רעיון שביצעתי פה בפורום (לבחור שכתב לכם על פרוייקט THOR),והוא אמר שלא מקורי מספיק...
-
- 2 תגובות
- 621 צפיות
-
-
אני רוצה להתקין HD הבעיה היא שלא תמיד הוא יהיה מאוזן [ מדובר בשולחן מתכוונן] אם עדיף להתקין אותו בעמידה [עם סיבוב]?? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 842 צפיות
-
-
היי אני בונה עכשיו את המעגל הזה http://www.electronic-circuits-diagrams.com/alarmsimages/alarmsckt19.shtml (יש בדף לינק) בתור מודול אני משתמש בSFH507-40 בניתי את המשדר ובדקתי בסקופ שהתדר באמת 40 קילו . חיברתי את המודול וביציאה (כאשר 2 הלדים מאירים ) אני מקבל מתח ממש נמוך (2וחצי מילי וולט ) וכאשר אני מעביר את היד בין המשדר לבין הלדים אני מקבל רק הפרעה בצורת הגל ביציאה מהמשדר ולא משהוא רציני .כאשר ניתקתי את הלדים מה555 ראיתי שהגל ממש משתנה אבל עדיין זה לא מסביר למה אני מקבל מתח עלוב של 2וחצי מילי וולט כאשר אני חיברתי לו 5 וולט בVCC כמו שצריך . מה דעתכם ?
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
-