עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. ראיתי פה בפורום מדריך לייצירת מפסקי און אופ אבל משנה שעברה ולא רציתי להקפיץ הודעות כמו נוב,בוא נגיד שאני מבין באלקטרוניקה אבל אני לא רואה במדריך את התמונות והן ממש עוזרות לי,האם למישהו יש מדריך או יכול לתת לי טיפ? תודה רבה מראש...

• 9 תגובות
    • 988 צפיות
  2. Started by HiperPsY,

זריז בבקשה.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by wons,

מהשעמום של שבועיים לפני הגיוס. החלטתי לנסות לצרוב כמה מיקרובקרים. לאחר שמשלוח הדוגמיות הגיע בניתי את הצורב שכמה חבר'ה בכיתה שלי השתמשו בו והסירטוט (בסירטוט לא מופיעים חלק מהדקי ההזנה אבל הוספתי אותם בלוח שלי): והינה התוצאה המוגמרת: ועכשיו לשאלה - בדקתי את כל החיווטים וכולם טובים ועדיין התוכנה KEIL לא מזהה את הצורב כשאני אומר לה להתחבר לצורב ... למישהו יש ניסיון עם הצורב הזה? .

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  4. Started by Lancer,

מישהו מכם יודע איפה אני יכול לקנות צורב EEPROM שיצרוב זכרון מסוג 28C64? כל החנויות שדיברתי איתם עד עכשיו אמרו לי שצריך להזמין ורק אחריי פסח זה יהיה ואני צריך את זה עכשיו. אם אתם מכירים חנות ,רצוי באיזור חיפה והקריות אז תכתבו את הפרטים שלה בבקשה. תודה

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. Started by derey1derey1,

שלום האם משהו יכול להמליץ על צורב ל IC AT27C512R-70PU ובאיזה אתר ניתן לקנות? תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by PhoenixBoy,

מהו צורב רכיבי PIC16F84? מה הוא עושה?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. בבקשה תענו לי! אני יקנה כבלים מעוגלים בקרוב להארד דיסק ולפלופי ואני צריך כבלים שאורכם 18ס"מ להארד דיסק ו24ס"מ לפלופי... יש את הכבלים האלו http://www.pchardware.co.il/docs/pi2077820465_2.htm ולא הבנתי מהי היחידת אורך cm אז אני צרךי לדעת אם האורך משתווה בסנטימטרים למה שאני צריך.. אני נוב אני יודע ???

• 8 תגובות
    • 850 צפיות
  8. Started by yakirsh4,

שלום, התחלתי בהזמן האחרון להתעסק קצת בהלחמה ואחרי קניה של מלחם ב25 שקל (מלחם עם כבל שמתחבר לחשמל ישירות) ובדיל ב6 שקל הבנתי שמדובר פה במוצרי זבל שלא עושים את העבודה ובשביל זה אני צריך אותכם אני ישמח לקבל המלצה למלחם בדיל וסרט לשאיבת בדיל נורמאליים לא עולה על ה200-300 שקל ביחד (מחירי איבי/אתר אחר בחול) חוץ מזה אני עושה "שיפוץ" לספק כוח שלי ובין היתר אני רוצה לעשות לו סליבינג השאלה שלי היא איזה גדלים של סליבינג צריך לכבלים הבאים: 5פינים 8פינים 24פינים את הסליבינג והבידוד המתכווץ אני רוצה לקנות מהאתר הבא: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php באתר יש שני חברות לסליבינג צבעוני: Bitspower Techflex רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם ומה הכי מומלץ? בקשר לבידוד מתכווץ גם פ…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by Justniv1,

שלום כולם, אני רוצה להתחיל להתעסק עם ארדואינו. איזה לוח לקנות? איזה ברדבורד/"מטריצה" לקנות? חוטים..? ואם גם אפשר הסבר לאיך פועל הברד בורד. האם הלוח הזה טוב? - http://www.ebay.com/itm/NEW-Arduino-compatible-ODM-UNO-R3-2012-Atmega328P-with-Free-USB2-0-Cable-/261027797601?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc6781a61#ht_1725wt_905 תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by AFIK10000,

שלום ראיתי שכמעט כולכם קונים את המיוד של המודינג לא מארץ אני יכול לקבל לינק לאתר של הציוד למשל arkadur יש לו פרויקטים מאוד יפים והוא לא כונה את הציוד מארץ מאיפה אתם קונים

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by jackhammer,

היי לכולם. בשנים האחרונות הפורום בנושא הזה די נכבה (חבל) והפוסטים הנעוצים כבר לא ממש מעודכנים... אני בודק את התחום של הסלבה של הכבלים של ספק הכח בעצמי. אז אתרים מחול מצאתי (אני רואה טרנד שהם בעיקר מגרמניה) האם יש אתרים בארץ שמוכרים דברים כאלו או אחרים? כלים? שרוולים? היטשרינקים? טרמינלים? אשמח לקצה חוט מקומי. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 611 צפיות
  12. Started by pom,

שלום, ראיתי מודינגים עם ציורים מאד יפים עליהם, ותהיתי כיצד אוכל גם אני ליצור דבר שכזה, החלטתי לשאול כן, מקווה לתשובה ממישהו שיודע. דוגמא למודינגים שאליהם טני מתכוון: http://gallery.modding.ru/gallery_photos/455-055516500.jpg http://www.pcdesign.ru/old/img/gall/ufosm.jpg http://gallery.modding.ru/gallery_photos/434-084835000.jpg http://gallery.modding.ru/gallery_photos/432-042786500.jpg תודה מראש!

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by yarkoni,

טוב אני לא יודע מה קרה איך מו מה ומי הייתי באמצע פרויקט וסביבת העבודה שלי לא הייתה מסודרת בכלל ואיבדתי את צייר 402 חיפשתי חיפוש של כ 5 שעות ופשוט לא מצאתי אותו עכשיו השאלה שלי היא מאיפה אפשר לירכוש את הציר וכמה הוא עולה? ועוד שאלה אני צריך קיט/סט/ערכה של דרמל שיש בא במיוחד דיסקיות וראשי שיוף עד 50 שקל וכמובן של חברת דרמל בלבד ועם אני יקנה ערכה אז הציר יגיע לי בערכה אז בעצם או שתמליצו לי על ערכה ב 50 שקל או על ציר ומאיפה אפשר ליקנות ובכמה ???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Philip,

שנה שעברה אבא שלי היה במזרח והוא הביא איתו כל מיני מוצרי מודינג שונים.... בין היתר הוא הביא צינור כזה עם חתך לאורכו שמיועד לסידור הכבלים במארז, לצערי הוא הביא רק מטר וזה לא מספיק לי לפרוייקט חדש שאני עובד עליו [יהיו תמונות בקרוב... ].. מישהו יודע היכן אפשר לרכוש כאלה צינוריות בארץ? העלתי תמונות למקרה שלא הייתי מספיק ברור: תודה רבה מראש

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by GreenHorse,

אני מתכנן פרויקט חדש, בניית קוקפיט להגה G25. אני רוצה לעשות את השלדה של הקוקפיט מצינורות PVC, הצינורות יחזיקו מעמד או שעדיף כבר לבנות כלוב ממתכת?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by yarin153,

אני רוצה לעצב קצת את הקירור מים שלי אני רוצה להכניס את הצינורות הקיימים לתוך צינורות בצבע אדום כדי לשפר את המראה של המחשב הדגם של הקירור Corsair Hydro H55 Quiet CPU Cooler אני רוצה לכסות אותם בצינור אדום PVC אבל גם שלא יהיה ענקי רעיונות?

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות
  17. Started by no43189,

אז ככה יש לי תאפשרות לעשות למארז ציפוי של ניקל בחינם עכשיו אני לא יודע איך זה בדיוק ייצא וגם חשבתי לבנות מארז לבד רק לא החלטתי איזה בנתיים אני נעזר בתוכנה הזאת http://www.sketchup.com/index.php?id=21&csid=136 בכל מקרה לקטע של הציפוי בניקל תמארז מה אתם אומרים שווה לנסות ? ייצא יפה ?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. קודם כל האם ניתן לצפות אלומיניום בכרום. במידה וכן: האם הציפוי פוגם בצורה משמעותית בהולכת החום של האלומיניום ? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by g2c,

שלום, אני משתמש במעגלי hc sr501 סביב ביתי שנכנסים לאוסילציות כשנעשה לח בחוץ. ברצוני לצכָפות את המעגל עם כל הרכיבים פרט לחלון האופטי שעל הגלאי הפירואלקטרי. מי יודע מה מומלץ? איפה קונים בארץ להוביסט (לא למפעל טילים)? תודה מראש

20. Started by GOVNER_T.S.Y,

למישהו יש נסיון בעניין ? מעניין איך זה עובד באופן כללי, והאם יש מקום שאפשר לעשות כזה בזול

• 8 תגובות
    • 4.7k צפיות
  21. הי, אני רוצה לצפות את העכבר כך שיראה כמו העכבר החדש של מייקרוסופט - אלומניום מבריק. אני לא רוצה שזה יהיה פלסטיק צבוע (כמו פלאפון אפור) אלא שיראה ממש כמו מתכת (אם אפשר שיהיה באמת ציפוי מתכתי). יש למישהו רעיון? האם אפשר להשתמש בצבע מסוים? תודה

• 20 תגובות
    • 3.3k צפיות
  22. שלום לכולם, ברצוני להגן מרטיבות על לוחות של גלאי תנועה מסוג hcsr501 שעובדים אצלי בחוץ ומשתוללים כשהרטיבות עולה המליצו לי לצפות אותם במכחול עם conformal coating שזה בעברית (אולי) ציפוי קונפורמי. יש לי כאילה 13 סביב הבית כך שעל פניו 100מל יעשו את העבודה (לפחות טוב באותה מידה כמו 5 ליטרים) שאלה - איפה אפשר לקנות חומר מקצועי או אפילו צבאי בכמות קטנה? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 734 צפיות
  23. Started by Men7a,

שלום , אני מאוד מפחד מהקטע של ה"קצר הסטטי" שעלול להיגרם כשאר מרכיבים ומנתקים חלקים במחשב , במיוחד בלוח אם שמעתי שישנו דבר כזה "צמיד אנטי סטטי" שמוריד את החשמל סטטי מהגוף רציתי לדעת אם ניתן להכין איזה משהו דומה , או שיש מקום שאפשר לקנות את הצמיד הזה....

• 13 תגובות
    • 8.9k צפיות
  24. Started by anatoli,

שלום לכולם, אני מניח שהמוצר שאני אקשר אליו מוכר לחלק מבאי הפורום, אבל אני עדיין רוצה לפתוח את הפוסט הזה ולשתף למען אלה שלא מכירים אותו. המוצר עליו אני מדבר הוא מד קיבול\התנגדות\השראות\טרנ'\ESR\דיודות\ועוד. מידע נוסף אפשר למצוא ב-PDF שאפשר להוריד כאן: www.mikrocontroller.net/svnbrowser/transistortester/Doku/trunk/pdftex/english/ מדובר על פרוייקט Open source שקיים כבר לא מעט זמן וכל הזמן נוספות לו עוד ועוד תכונות ואפשרויות. באיזשהו שלב הסינים החליטו לקחת את הפרוייקט הזה ולייצר אותו בתור מוצר ואז למכור בשביל הרווח שלהם. בזכות כך המחיר זול ביותר, ואפשר לקנות אחד כזה בפחות מ-20$ באיביי. יש כמה גרסאות שהסינים מוכרים, כאשר הגרסא האחרונה היא כנראה מה שאני קיבלתי גרסא 2.4 (למ…

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. Started by re5pect,

היום אבא רצה שנסדר את האוטו אז זה מה שעשינו... מצאתי שם כמה שואבי אבק כאלה חזקים לאוטו... שמתחברים למצת ואז חשבתי 1+1=11 סתם חשבתי מצת אוטו=12 v מולקס=12 v שואב אבק-מצת אוטו+מולקס=שואב אבק קטן וחמוד למחשב!!!! ד"א למישהו יש רעיון לכותרת????? טוב,הלכתי אני יחזור יותר מאוחר

• 6 תגובות
    • 952 צפיות

דיונים חדשים בפורומים