עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני מנסה לחבר מחשב למצבר של רכב. בהתחלה חשבתי לבנות ממיר מתחים אבל הסתבר לי שלא כדאי לי ללכת בכיוון הזה. אז חשבתי על רעיון ואני מבקש שתחוו את דעתכם על הרעיון. כאמור מצבר פולט DC, ויש (אפילו בארץ) ספקים למחשב שמותאמים לשיטה האמריקאית. הכוונה היא שהאינפוט שלהם הוא זרם ישר. אז פשוט מה שאני אעשה הוא לחבר למחשב שלי ספק כזה ואז כל מה שאני אצטרך לבנות זה בסך הכל מעגל שממיר מתח של 12V ל150V ואז זה יתחבר לספק.(במצבר יש 60A לעומת 2-3A שאני צריך). מה אתם אומרים? יש לכם הצעות יותר טובות? ???

• 6 תגובות
    • 905 צפיות
  2. מארז בז' סטנדרטי . עבודה שעשיתי לבחורצ'יק . מאווררים 9.2סמ מאחור ו12סמ קדימה - חתכתי בפנל האחורי מקום ל12סמ (מבלי לפגוע בחיזוקים של המארז) והייתי חייב לחתוך ולהתאים את הפלסטיק של ה12סמ שיתאים ושלאימנע סגירה של הדלת הצדדית. בנוסף, הסרתי את הגריל מקדימה והרכבתי שם את ה9סמ עם גומי לשיכוך ויברציות. קרור מים BIG WATER של ThermalTake במקום להתקין הכל בתוך המארז , הבחור שעשיתי לו את הפרויקט קנה צנרת ומשאבה, מיכל המים והרדיאטור יהיו מחוץ למארז , כך שמבלוק הקירור יוצאים שני צינורות שמתחברים לצנרת האחרת כ 60סמ מחוץ למארז. כמובן שזה דרש הארכת החוטים של המאוורר של הרדיאטור והמשאבה . המשאבה מדווחת על מהירות סיבוב ! מאד שימושי לבקרה עליה. פנל קדמי - המערכת קרור מגיעה עם פוטנציומטר …

• 3 תגובות
    • 905 צפיות
  3. Started by fuck off,

הוצאתי VU METER מטייפ ישן מעוד נירא לי שנת 80 ומשהו... אבל זה לא הקטע... כך הוא נראה מקדימה: וכך מאחורה: מה שסימנתי באדום זה חיבורים למשהו שדומה ללד מקדימה(בין שני המדדים) עכשיו השאלה היא איך ולאן אני מחבר כל דבר? ואם אני אצליח לחבר אני העלה מדריך עם תמונות... נ.ב. אני מבקש סליחה על הפעם הקודמת שלא התנהגתי יפה!

• 0 תגובות
    • 905 צפיות
  4. במדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/ כתוב כך פינים 18-25 בחיבור הפרללי הארקה - חוט שחור בחיבור המולקס אלו סיביות נתונים לקריאה. עליהן להיות 0 ולכן אנו מאריקים אותן. אם ברשותכם מסך עם תאורה פנימית קיימים שני פינים נוספים 15 ו-16, פינים אלו הם הפינים של התאורה. יש לחבר את פין 15 למקור המתח (חוט אדום בחיבור המולקס), ואת פין 16 לפוטנציומטר של 10ohm ומשם להארקה (חוט שחור בחיבור המולקס). ושאלתי היא לי יש מסך LCD עם 18 פינים איך אני אמור לחבר אותו???? המסך שייך לאיזה תרגומון או מילון יש לי תמונות שלו 1 המסך http://www.siz.co.il/up/jzdlnlgywhwn.jpg 2 החיבורים http://www.siz.co.il/up/m1i2mdzxmedm.jpg תודה רבה רבה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 905 צפיות
  5. Started by liorgadidi,

שלום קניתי ערכת סליבינג. הרכתבי הכל חוץ מדבר אחד-המחבר הגדול(אני חושב atx) מה אני עושה אם אין לי את הערכה של הוצאת החוטים? אני לא יודע איך אני יכול להוציא את החוטים מהמחבר... איך אני יכול לפתור את זה? בתודה מראש ליאור .ג.

• 6 תגובות
    • 905 צפיות
  6. Started by ProRules,

אפשר מדריך לחיבור נורות הLED לספק ו... +הנגדים?

• 1 תגובה
    • 905 צפיות
  7. Started by amitbatito,

יש לי מארז tt soprano ורציתי לשאול אם זה יהיה כחם לקדוח ולהוסיף מאורר מתחת למארז הוא עמוד על רגליות כאלה אז זורם שם אויר

• 8 תגובות
    • 905 צפיות
  8. Started by imber,

איפה אפשר למצוא קאטודות לבנות (שמוציאות אור לבן ) בארץ?

• 4 תגובות
    • 905 צפיות
  9. Started by gabza,

שלום חברה, אני מעוניין לקנות מקדח 120 מ"מ בשביל לקדוח חור למאורר, איפה אפשר להשיג מקדחים בגודל כזה? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 905 צפיות
  10. Started by XGALX,

אני רוצה לקנות מין כבלים זוהרים משו כזה: Thermaltake XR-Cable Floppy UV 45cm Orange (אני לא מבין בזה כלום) אני לא יודע איזה כבלים אני צריך גודל סוג וכו' תקציב 80-100 שקל (כמה שיותר פחות) תנו כמה אפשרויות זה המפרט של המחשב: TMS: לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 599 1 מארזים 1 NZXT Lexa Aluminum No PSU ¤626 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤ 125 1 ספק כוח 1 Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 399 קירור למארז Zalman F3 120MM Case Fan ¤ 49 1 קירור לקשיחים1 Thermaltake Cyclo HD Fan A2427 ¤ 44 קירור לזיכרונות 1 Thermaltake Cyclo Memory Cooling CL-R0023 ¤ 49 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤446 קשיחים למחשבים שו…

• 6 תגובות
    • 904 צפיות
  11. חיפשתי כבר כמה שעות ואני לא מוצא. בבקשה אם אפשר לינקים למדריכים. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 904 צפיות
  12. נתחיל מההתחלה ..... יש לי שני מאווררים 24 V שמקבלים מת מהחשמל בבית (חיבור לשנאי פשוט מאוד ..... ) הבעיה מתחילה בגלל הרעש ... הם דולקים 24 שעות מאותה הסיבה שהם מחוברים ישירות לחשמל בבית ולא לספק הכח של המחשב. אני מעוניין לחבר אליהם שני מפסקים שיהיו בפאנל הקדמי ( זה לא משנה כעקרון ) השאלה שלי היא איך אני מחבר מפסק דו מצבי ? אם אפשר גם בציור וגם במילים .. מה לחבר למה ? לדוגמא יש לי את המפסק הזה של הדוד שמש .. נשמע לי נחמד .. תנו לי רעיונות ....

• 10 תגובות
    • 904 צפיות
  13. Started by moked,

יש לי מחשב P4,שאני משתמש בו כמן htpc. חבר שלי העלה רעיון להכניס אותו לתוך מארז של DVD ישן שאני לא משתמש בו(הוא ישן והוא די רחב). הבעיה שלי היא איך לסדר שכרטיסי הPCI לא "יבלטו" החוצה מן המארז,מכיוון שאני הולך להניח את לוח האם. מישהו יודע האם ישנם כבלים אשר מתחברים בצד אחד של הPCI ובצד השני ניתן לחבר כרטיס ,או שיש פתרון זמין אחר?

• 1 תגובה
    • 904 צפיות
  14. Started by eegg,

אני רוצה לקנות בקר מאוורים מינימום שלוש מאוורים עד כ200 שח חשבתי על הvantec nexus שעולה 180 ולפי הביקורת באתר הוא דיי טוב וגם בא עם שתי קטודות או חשבתי גם על הzalman שעולה 150 ויש לו 4 מאוורים ו2 מפסקים מה לדעתכם יותר טוב

15. אני צריך קודם לשייף אותו? ואם כן אז עם מה ואיזה סוג צבע זה?

• 2 תגובות
    • 904 צפיות
  16. Started by ViPeRT,

שלום לכולם צרפתי תמונה של 2 רכיבים ורציתי לדעת מה הם ואיך בודקים אותם תודה מראש

• 2 תגובות
    • 904 צפיות
  17. Started by OCer,

שלום לכולם אני משתמש בספק 12V 2A והזרם הוא הרבה יותר ממה שאני צריך, איך אני מגביל את המתח שיוצא מהספק? (לסביבות 1A)

• 2 תגובות
    • 904 צפיות
  18. יש לי מסך LCD 19 אינצ' ואני רוצה לחבר אותו ללמיר של הטלויזיה אבל אין לי את אותו חיבור של הממיר על המסך מה אפשר לעשות והאם זה בכלל אפשרי תודה !

• 7 תגובות
    • 904 צפיות
  19. Started by NETANELKOREN,

http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=fp-bk והאם יש פאנליםיותר טובים ממנו עד 200 ש"ח ואיך הפאנל ששמתי בקישור

• 12 תגובות
    • 903 צפיות
  20. Started by kobra12,

שלום לכולם! אני כבר כמה זמן חשבתי לחבר את המסגרת הדיגיטאלית שלי למארז לצורך מודינג ראיתי את הבחור הזהhttp://spritesmods.com/?art=picframe&page=3&showall=true זה פחות או יותר הרעיון. הבעיה שהוא משתמש בלינוקס. מישהו יודע איך אני עושה את אותו הדבר בwindows xp 64bit ? תודה לעוזרים!!

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  21. Started by Saari,

התחלתי להתעסק קצת בלדים פה ושם, ואני מנסה לבנות אלמנט תאורה, הזמנתי מEBAY את הדברים הבאים. 20 לדים אדומים, ירוקים, לבנים, כחולים וצהובים (סה"כ 100 לדים של 3MM). בנוסף קיבלתי נגדים ל-5V ו-12V (בסה"כ 200 נגדים, 100 ל-12V וחלוקה לשני צבעים וכנ"ל לגבי ה-5V). האלמנט שאני מנסה לבנות אמור להתחבר ל-USB. עכשיו מה שעשיתי זה חיבור בטור (אני צודק בשם ?), קניתי משטח הלחמה, הכנסתי משהו כמו 6 לדים בצבע אדום ובסוף חיברתי נגד 5V וחיברתי את ה-USB, התוצאה ? רק הלד שאליו מחובר הנגד פועל, השאר החליטו לנוח. עשיתי פה משהו שגוי ?

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  22. אני רוצה להכין מקלט אינפרא אדום אבל לא מצאתי מאריך ליציאה של ה-9 פינים. אולי אפשר במקום זה לחבר את המעגל ליציאה פראללית? אם כן איך? הנה אתר שאולי יכול לעזור לכם לתת לי תשובה: http://b.domaindlx.com/obaid/pport/parallel_port.asp

• 1 תגובה
    • 903 צפיות
  23. Started by orikr20,

טוב יש לי אינטרנט במהירות גילשה של 5 מגה, ושמתי לב שבזמן האחרון הראוטר מתחמם מהרגיל מה שגורם לו להפסיק לעבוד לעיתים קרובות ואז בשרות לקוחות אומרים לנתק מהחמשמל ולחבר וגם אז הוא לא שורד הרבה זמן... ראיתי כאן פרויקט של מישהו שחיבר מאורר לראוטר אני רוצה לעשות דבר דומה רק יש לי בעיה שאין לי שום ידע באלקטרוניקה אז אני לא יודע איך לחבר את המאורר לראוטר... המאורר שיש לי כבר הוא Mini Kaze Ultra 4cm Silent Fan‎ של SYTCHE עם חיבור 2PIN ו יש לו ADAPTOR ל3PIN... איך אפשר לחבר דבר כזה לראוטר?

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  24. ה-X זה XCONTROLLER של TT מצטער מראש על האיכות בעיות בPAINT בתמונה המצולמת עדיין אין את הקונטרולר אבל אתם יכולים לדמיין אותו [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 903 צפיות
  25. יש לי לד אדום מאיזה שנאי שעבר זמנו, אבל 2 הברזלים או מה שזה לא יהיה באותו אורך והם קצרים מאוד כמו כן יש לי גם עוד כמה לדים שמחוברים לצעצוע שכבר לא צריכים אותו אבל הם מחוברים למין לוח כזה, רציתי לדעת האם אפשר לחבר אותם למחשב, אני לא יודע ממש אלקטרוניקה + - וכל המושגים האם זה מסוכן? יכול לשרוף משהו או לחשמל? יש לי ספק HEC 300W

דיונים חדשים בפורומים