אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום נתונה הקונפיגורציה הבאה: מחשב, שאליו מחובר ל-USB מתאם FTDI, ולאחר מכן אל המתאם FTDI מחובר מיקרו-בקר. המתאם FTDI והמיקרו-בקר מדברים בינהם ב-Serial TTL 5v, RX ו-TX. אני רוצה להפוך את התקשורת בין המתאם FTDI ובין המיקרו-בקר, לאלחוטית. מבחינת סוג התקשורת אני גמיש... העיקר שהפתרון יהיה פשוט, ורצוי גם זול. מה מתאים? תודה רבה card
-
- 0 תגובות
- 868 צפיות
-
-
איך אני יכול לחבר אותם לספק?
-
- 4 תגובות
- 837 צפיות
-
-
אני מעוניין לדעת איך אפשר לחבר למאוורר פוטנציומטר... אין לי תמונה שלו אבל למי שמבין זה B5K..(משהו כזה עם 3 רגליים שקניתי לביצפר.. ;D הוא מתחבר על המטריצה) ואם אפשר בכלל לחבר אם סוג כזה של פוטנציומטר...
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום.. לאחרונה דלת המארז שלי עברה מודינג ובמהלך החיתוך היא נשרטה בכמה מקומות. אחרי הצביעה עדיין ניתן לראות את השריטות. מה עליי לעשות ואיך עליי לצבוע בשביל שהצביעה תיהיה נקיה ללא שריטות?
-
- 2 תגובות
- 662 צפיות
-
-
זהו הפרויקט הראשון שלי בתחום. רכשתי לוח Arduino uno R3 . חברתי את הלוח באמצעות הכבל (הנורה דולקת). איני מצליח לעשות deploy לקוד על גבי הלוח וזאת כאשר אני משתמש בדוגמאות הקוד שמובנות בתוך ה IDE. אשמח לעזרה. תודה, שמוליק
-
- 2 תגובות
- 983 צפיות
-
-
איך לחבר מאווררים לספק כח ? אני חדש במודינג ואני לא מבין איך ?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל הכולל לייזר ) שכאשר משהו יעבור בין קרן הלייזר לגלאי ידלק אור משהו נגיד שמדליק אור כשיש הפרעה לקרן או משהו כזה, . יש מדריך להכין דבר כזה? איזה חומרים אני צריכה?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
מצאתי נורית(ממש קטנה) שעובדת על 35W 12V שזה בידיוק מתאים. הבעייה היא שזאת נורית להט,ואני מפחד שהיא תחמם לי ת'מארז אז יש למישהו פיתרון? חשבתי אולי לחבר אותה ל5V במקום ל12 אבל... עכשיו מצאתי לה גם זכוכית שאני פשוט חייב לחבר לה אבל אני לא יודע איך,חשבתי על סיליקון או דבק 3 שניות אבל אני מפחד שהם ישרפו... פתרונות הצעות יתקבלו בברכה
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה להוסיף פוטנציומטר (נגד משתנה) ל FAN הגדול איזה נגד אני צריך
-
- 3 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום, מדובר על טלויזיה של METZ שעברה כבר כמה שנים טובות. בזמן האחרון היא מתחילה להחשיך את התמונה עד שמסך שחור לחלוטין. בהתחלה היא החשיכה ואז חזרה לעצמה אבל עכשיו היא רוב הזמן חשכוה לגמרי. הסאונד עובד בסדר גמור. מה זה יכול להיות? מה אפשר לעשות? והאם שווה לתקן אצל איש מקוצע או אולי כדאי להחליף חלק לבד ויהיה מה שיהיה?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קיבלתי מכשיר שנראה שהמסך שלו מת, אין תצוגה בכלל מכיוון שלא משתלם להשיג מסך כזה, אז כל שנשאר זה או לנסות להחיות את המסך (אם האפשרות קיימת) או לשחוט לחלפים. האם יכול להיות שהBACKLIGHT התקלקל? האם יכול להיות שמשהו ניתק? מה לבדוק ואיך לדעת אם יש סיכוי?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם. יש ברשותי את המארז של זלמן HD160XT - מארז HTPC עבור קולנוע ביתי, לצערי אין לי את הגלאי טמפ' שמגיעים איתו, לכן אני רוצה לבנות לו גלאים בעצמי: השגתי דוגמיות של טרמיסטורים בכמה ערכי התנגדות, אך אני לא יודע באיזה להשתמש: יש 10K, 15K, 50K. ואיך צריך להרכיב אותם: ישר על הבקר, עם קבל בטור או במקביל וכו. אשמח לעזרה, או שאם מישהו מכיר את המארז הזה, אשמח אם יציין את הנתונים של גלאי הטמפרטורה שלו.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, הנני מתחיל טרי ונתקל בבעיה פשוטה של להעלות תכנית "Blink" כהתנסות. עובד על Win 7, התקנתי את ה- IDE מחדש ובדקתי כי אכן הדרייבר הותקן, הלוח נבחר ב-Tools וכמובן COM7 (לא 1) לאחר קימפול העלאת הקוד לוקחת זמן רב ומתקבלות השורות הבאות: avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM7": Access is denied. avrdude: ser_drain(): read error: The handle is invalid. processing.app.debug.RunnerException at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.uploadUsingPreferences(SerialUploader.java:129) at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1672) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1578) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1550) at processing…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי מסך XEROX "23 הוא עובד ומציג תמונה 1-2 שניות ונכבה. פתחתי ואין קבלים מנופחים. אני חושש שהנורות נשרפו. מישהו יודע איפה קונים נורות? ואיך מחליפים? תודה
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מישהו יודע איך לחבר לוח מקשים של טלפון למנעול חשמלי ולעשות שרק אם אני אלחץ על 1234 למשל, הוא יפתח לי את המנעול? מישהו יודע איך לעשות שמה שאני כותב על לוח המקשים יוצג על מסך של מחשבון? תודה ענננננננננקית לעוזרים!
-
- 24 תגובות
- 3k צפיות
-
-
תהנו מנגן אצלי בחדר ;D מחובר לנגן MP4 עם וויליום על פחות מחצי .... http://il.youtube.com/watch?v=nI2fKOxPUqU התנגדות סופית 8 אוהם .. הרמקול מחובר רק לבדיקה ... במקור נבנה במיוחד לחבר בשביל להתקין בקטנוע 125 סמ"ק צריך לבנות עוד אחד והמוד גמור ... אצלי בכניסה לפני הקבל הקרמי מחובר נגד בערך של 100 אוהם בשביל להוריד קצת דיסטורשן בווליום גבוה ... [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים. אחרי שאני חותך פרספקס, איך אני משיג גימור נקי וצלול לחתך? לאחר שיוף עדין יש איזשהו פוליש שאפשר לעשות, או משהו בסגנון?
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכם לא מזמן גזרתי כבל של איפון וראיתי שיש שם: חוט כחול עבה חוט ירוק עבה חוט אדום דק חוט ירוק דק חוט אדום-כחול דק חוט זהב דק חוט כחול דק רציתי לדעת מה עושה כל כבל או לפחות אני מאוד רוצה לדעת מה ה +5V והמינוס תודה לעונים!
-
- 2 תגובות
- 978 צפיות
-
-
אוקיי... המדריך השני, תרגום בלעדי... :-) היום אני אסביר כיצד אתם יכולים לבנות את זה: מדריך א' - רשת מאורר תלת-מימדית מפרספקס מה צריך? 1. חתיכת פרספקס בעובי 3-5 מ"מ , במידות של 12*12 ס"מ. 2. סקוטץ' 3. דבק שיהיה מספיק חזק להדביק פרספקס לפרספקס - לא ניסיתי אפוקסי,אבא של חבר השיג לי דיכלוראתן מהעבודה שלו (שיהיה עד כמה שיותר דומה למפורט במדריך המקורי) . אני מניח שאפשר גם אפוקסי,אבל שוב,לא ניסיתי. 4. דרמל. אפשר גם מסור ידני,לא אוטומטי,למי שיש. אני קניתי לעצמי אחד בשוק שמארגנים בעיר עולים מברה"מ שמוכרים כל מיני דברים. 5. מקדחה. 6. נייר שיוף,מומלץ כמה סוגים : גס,בינוני ו-2000 לשיוף עדין. 7. משחת פוליש 8. המון סבלנות. אוקיי,לעבודה. קודם כל,בוחרים את הגודל הרצוי של…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות כמה קבלי צימוד בערכים שונים, כדי שיהיה למקרי צורך. מהם ערכים נפוצים שכדאי לי לקנות? התכנון הוא לקנות 4-5 מכל ערך שיומלץ עליו.. זה לא מיועד עבור מעגל ספציפי כרגע, אלא עבור מעגלים עתידיים שיהיו. תודה
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש כמה סוגים של קונקטורים מאריהב אבל אני מתקשה מאוד להבין את "כוונת המשורר" בקטלוג שלהם. אני צריך קונקטור נקבה שיתממשק לHeader עם שורה אחת של פינים (בניגוד לIDC הקלאסי שיש לו 2 שורות). [תמונה שווה אלף מילים] גודל הקונקטור צריך להיות 16 פינים ואחד של 4 פינים, אין לי בעיה לקנות 5 קונקטורים של 4 פינים ולשרשר אותם.
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מציע תמורה כספית למי שיכול לעזור לי בבניית G-CODE..לסרטוט המצורף [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך שיכלול בעיקר כניסה למיקרופון יותר מזה אני לא צריך. אם זה משנה יש לי את החלקים של הכניסה של מיקרופון ורמקול (לקחתי מאיזה מודם ישן) יש לי גם USB ממחשב ישן משם אני יכול לקחת את הצמה/כבלים. איך אני מחבר את כל זה?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם אפשר לחבר seven segment ליציאה פרללית?.. ולשלוט בו דרך המחשב?.. כמו עם LCD?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי את המאורר טונדר בלד 120. http://www.thermaltake.com/product/DCfan/LEDfan/thunderblade/thunderblade120/thunderblade120.asp עשיתי לו מוד ל 7 וולט לפני יומים (בעזרתו של iakovl ) הבעיה היא שכשהוא במצב של 7 וולט המוניטור של ה rpm לא מוצג (speed fan\everest) (במצב 12 וולט הוא כן מוצג) יודעים אולי למה? איך אפשר לסדר את זה? תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-