אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי רסיבר מדגם KENWOOD KRF-V7030D ונהרס לי השלט, מישו יודע איפה אני יכול לתקן אותו? (עדיף בזול )
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני הולך לעשות פאנל שליטה עם מפסק לראשי ל4 מאוררים: רציתי לשאול למקרה שאני יעשה את הפאנל עם הלדים איזה נגד אני צריך?כמה אוהם?מה סדר הצבעים שלו אם אתה יודע? ורציתי לשאול כמה בערך עולה אחד?וכמה עולה מפסק אחד 3 ראשים בערך? ואם בבקשה מישהו יכול לעשות לי עוד תרשים לפאנל שליטה ל-4 מאוורים עם פוטנציומטר לכל מאורר ומפסק ראשי?צריך מפסק לכל מאורר עם יש פוטנציומטר? ועוד שאלה איך אני בודק כמה צורך המאורר שלי כדי שיתחיל לעבוד כדי שאני יקנה פוטנציומטר מתאים?
-
- 2 תגובות
- 780 צפיות
-
-
יש שני מאוררים. הראשון-Vantec Tornado 92MM Case Fan השני-DELTA 92MM FFB0912EHE Case Fan רציתי לדעת איזה משניהם יותר טוב (רק מבחינת חוזק, לא מבחינת רעש) לפי הנתונים הראשון טוב יותר, אבל שמעתי שהדלתא הכי חזק. אודה לכם אם תעזרו לי. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 757 צפיות
-
-
מישהו פה מכיר מעגלים חשמליי בחיבור USB לבנייה עצמית?
-
- 2 תגובות
- 915 צפיות
-
-
כמה הוא עולה בערך ופשוט משתמשים בו כמו בספריי רגיל? או שצריך כמה שכבות?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי נגן עם מסך מגע מהחיקוייים הסיניים לאייפוד טא'צ בכול מקרה התקלקל הכפתורים של הווליום סידרתי ולאחר זה הרגישות של המסך מגע ירדה פלאים עכשיו במסכי מגע אין לי מושג על המסך עצמו יש עוד כמו מסך שזה בעצם המשטח מגע אני חושב על המסך כתוב ועל המסך מגע יש מין כפתורים כאלה חץ ללימין | חץ לשמאל | W | חץ למעלה | חץ למטה שכמובן אלה לא משמשים למשתמש הרגיל כי אותם לא רואים ברגע ששמים את הפאנל של המכשיר תמונות בהמשך כי כרגע אין לי את המצלמה מי שיודע אשמח
-
- 2 תגובות
- 694 צפיות
-
-
יש חומר כזה שכאשר עושים חור אז כדי לישר אותו עם הפלסטיק מורחים אותו משו כמו חימר או משו עזרה מה זה החומר הזה איפה כונים ומחיר
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
-
-
בבקר מאוורר בנוי, אם אני רוצה שיהיה לי לד שהאוצמה שלו זה לפי האוצמה של המאוורר (יענו כמה שאני מנמיך את המאוורר האור ניהיה חלש וכמה שאני מגביר האור ניהיה חזק) אז אני פשוט מחבר גם את המאוורר וגם את הלד לנגד המשתנה ככה שהנגד שולט גם על הלד, נכון ? וזה משנה איך אני מחבר (טור/מקביל) שלא יהיה מצב שאחד יקח מהכוח של השני ?
-
- 2 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני לא בטוח אם זה הפורום הנכון אבל הנאישם שכאן נראים מבינים באלקטרוניקה לשמה ולא מצאתי פורום אחר שיתאים לנושא ויהיה פעיל בצורה יעילה מספיק כדי לספק לי תשובה. מצטער אם טעיתי. אז ככה, יש לי טלוויזיית AKAI ישנה שקיבלתי במתנה מחבר של אבא שלי, את הטלוויזיה קיבלתי ללא שלט, ומצב הקונטראסט\בהירות בה הוא לא לשביעות רצוני. על הטלוויזיה אני שולט בעזרת שלט הYES שברשותי, ובעזרתו (עד כמה שמצאתי והצלחתי) אני יכול לבצע פעולות בסיסיות בלבד כגון להעביר ערוץ, לשנות ווליום ולהגיע למצב AV\TV. רציתי לדעת אם ישנם דרכים לשנות את הקונטראסט\בהירות בטלוויזיה שלי בעזרת שלט הYES או בלעדיו? תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 862 צפיות
-
-
שלום כולם, לאחר שבוע לא קל של חיפושים אין ספור במרבית החנויות באזור חיפה והצפון(10 במספר)התייאשתי והחלטתי לבקש עזרה! אני יודע שהקתודה יצאה כבר "מהאין" אבל אני רוצה כזו(ולא אני לא רוצה לקנות מארז חדש-רק קתודה) אני צריך שתיים בצבע כחול שמופעלות עפ"י סאונד. במרבית האתרים שהפורום מפרסם אין במלאי,ולאלה שיש אין שנאי אלא רק נורה! איך אפשר להשיג את המוצר הזה? חיפשתי כבר ב-ebay וגם שם מתעקשים לא לשלוח את המוצר לארץ! אני באמת צריך את עזרתכם! כל חנות/המלצה תתקבל בברכה! תודה מראש יוסי
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לדעת איך ואיפה מתקינים את הצ'יפ בפלייסטיישן אשמח לקבל הסבר מפורט תודה
-
- 2 תגובות
- 823 צפיות
-
-
תמיד אומרים שהזרם זורם מההדק החיובי להדק השלילי אבל בהדק החיובי יש מטען חיובי כלומר חוסר באלקטרונים ובהדק השלילי יש עודף אלקטרונים אז זה לא אמור להיות כיוון תנועה הפוך ? קצת התבלבלתי תודה לעונים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חבר'ה, המחשב הגיע, הכל טוב ויפה חוץ מהכלב שלי שעושה בעיות ! התחיל הקיץ ואיתו גם הנשירה שלו.... לפני שאני מדליק את המחשב אני צריך לעשות סבב מאווררים ולהוציא שיער.... ולכן, אשמח לכל רעיון שיש למישהו פה לגבי מוד כלשהו שאפשר להרכיב/להתקין על המארז (דלת צד, מאווררים תחתונים [ספק + מאוורר] ומאוורר להארד דיסק) יש לי גישה לפילטרים של מזגנים שאני יכול לחתוך, לגזור, לעצב איך שנוח, אבל מה שחשוב לי זה לעשות את זה קצת מושקע (אפילו שיעלה לי כמה עשרות שקלים ויקח איזה שבוע) אבל שהפילטרים יהיו נשלפים לניקוי נוח יותר. בתודה מראש, שי ביטון.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הביאו פה את הסכמה הזאת שאלתי פה בפורום איפה ה+ וה- של הקבל האלקטרוליטי שם ואמרו לי שצריך קבל קרמי.. היום אני רואה פה http://www.amontec.com/lcd_nokia_3310.shtml איפושהו שצריך קבל אלקטרוליטי בכל זאת.. יש למישהו מושג איזה קבל באמת צריך שם ואיפה ה+ וה- שלו (במידה וזה אלקטרוליטי) בסכמה?
-
- 2 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום לכלום אני רוצה להכין צלחת WIFI שמשפרת את הקליטה אבל אני חייב לדעת האם זה באמת אמיתי ועוזר זה המדריך http://www.upim.co.il/t1328/ אם תסתכלו במדריך תראו שאני סך הכל מחבר לו מעמד.. זה לא שאני מחבר את ה"כלי אידוי" לאנטנה של הWIFI אז השאלה שלי האם ה"כלי אידוי" באמת יהפוך לאנטנה של הWIFI אם אני יכין לפי המדריך הנ"ל? כי אני פשוט לא רואה שום מגע בין האנטנה של הWIFI ל"כלי אידוי". שימו לב שבסוף כותב המדריך אומר שמאין קליטה קפץ לו ל72% אבל לי זה נראה שפשוט בגלל שהוא תלה את הWIFI בחוץ זה נהיה לו ככה... מישהו יודע האם זה יעזור והאם ה"כלי אידוי" באמת יהפוך לאנטנה?
-
- 2 תגובות
- 971 צפיות
-
-
אז אחרי ששמעתי את כל מה שאמרתם הלכתי להום סנטר והמכיר של דרמל של סקיל הוא 200 ושל וולף הוא 130+- לא כלל צוואר גמיש אותו אני יקנה בנפרד בעד 50 שקל עכשיו אני מתלבט עם ליקנות את הוולף או את הסקיל מה אתם אומרים שכדי לי לקנות עם מתחשבים בהפרשי ביצועים ביחס למכיר? ד"א לא התייחסתי לדרמל של דרמל כי הוא יקר מידי!!!!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני חדש כאן אני מאזור חיפה אני בונה כרגע מארז מחשב עם אורות עכשיו אני מחפש חנות שתמכור לי נורות לדים אני גם מעוניין בפסקים עגולים עולים ויורדים לא כאלה שזזים מצד לצד מפסק "טייס" יעני אלה כמו במטוס שאתה מעלה או מוריד להדליק ולכבות ומאווררים איכותיים... אין לי בעיה של תקציב אבל אני לא מעוניין להתפרע יש חנות שמוכרת את מה שרשמתי באזור חיפה ? תודה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
שלום,יש לי LCD של טושיבה שקניתי לפני איזה 3 שנים לחדר, טלוויזיה מעולהההה, בקושי עבדה אצלי כי אני בקושי בחדר - עבדה לא יותר מ-50 שעות שידור וגם זה אם אני מגזים.לפני שבוע בערך ניסיתי להדליק והיא עושה רעש של הדלקה רק מס' פעמים ולא באמת נדלקת, ניסיתי הכל - אין מה לעשות. כיביתי אותה לשבוע - והיום ניסיתי שוב - עבדה חלק, ראו מעולה (ואין סיבה שלא, היא חדשה!) כיביתי, באתי בערב - ושוב התופעה חזרה.אני מחפש לתקן אותה אצל מישהו אמין שלא ישר יגיד לי "הלך מסך, תיקון 2000 ₪" שהיום חדשה, 3D LED עולה בסביבות ה-6000, מישהו שיהיה אמין ויבין שמדובר במשהו קטן..מישהו מכיר מעבדה אמינה וטובה באיזור המרכז? ראשל"צ והסביבה. וחלילה אל תפנו אותי ל"פל מעבדות" היה לי איתם סיפור מטורף אני לא אתקרב בחיים …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי 6230i והוא לא תומך בפורופיל בלוטות' של A2DP יש כלשהי דרך לגרום לו לתמוך? אם כן.. אני אשמח לעזרה... והשאלה הכי חשובה... פניתי לפורום הנכון? :s05:
-
- 2 תגובות
- 639 צפיות
-
-
אני רוצה להגביר מתח נגיד שהיחס יהיה 1 וולט ל-1000 האם אני יכול לבנות בבית כזה שנאי? ואיך? עכשיו ... אני אגיד לכם למה אני רוצה כזה דבר אני רוצה פשוט מאוד ליצור ברק .... כן זה הכל שפשוט הזרם יפרוץ דרך האוויר במרחק לא גדול...נגיד 1-2 ס"מ אמרו לי שאני צריך כזה שנאי או יותר חזק. נ.ב אחרי הגבר המתח ואחרי שהזרם פרץ דרך האוויר אני צריך להחזיר את המתח לרמתו הרגילה (כמו במבוא)? אשמח לשמוע עצות תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה ליבנות מד RPM שמחברים את ה FAM מהוא אומר לך כמה RPM על מסך LCD ( אני רוצה ליבנות את זה ביחידה ניפרדת כי יש לי כבר LCD שמחובר ל LPT ) יש למישהו לינק
-
- 2 תגובות
- 909 צפיות
-
-
היי קניתי כרטיס מסך חדש אבל אין לי חיבור מולקס כדי לחבר לחיבור מולקס 6 פינים שמגיע עם הכרטיס. ראיתי שמתאם כמו זה הוא פשוט חיבור של אותם החוטים אז החלטתי להכין אחד. השאלה שלי היא איך לדעת מה הסדר? אני יודע שהצהוב הוא פלוס 12 האדום פלוס 5 והשחורים מינוסים. זה משנה איזה שחור אני ישים איפה? כי את השאר אני פשוט חותך מהסאטא ויעביר לראש מולקס לפי הצבעים רק השחורים בעייתיים לי.
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-
-
טוב התכנון שלי הוא לבנות בתוך אמפליפייר ישן שיש לי בבית מחשב htpc חלש לסרטים ומוזיקה. לקחתי מדידות של הרכיבים אותם אני צריך ושל האמפליפייר הישן וסרטטתי בgoogle sketchup את התכנון הראשוני. התכנון שלי הוא שבתוך המארז יוכנס: ספק כוח atx סטנדרטי לוח אם Matx כרטיס מסך חלש (אבל לא מובנה) חשוב שיהיה לא ארוך מדי. הרד דיסק אחד כרטיס טלוויזיה בעתיד אולי dvd בעתיד (כרגע אני בונה על חיבור לרשת ככל הנראה אל חוטית). vfd/lcd שיוכנס מאחורי תצוגת הרדיו (רדיו אנאלוגי ישן). יש לי תכנון להתקין פוטנציומטרים על חלק מהידיות בקדמת המארז. ולהשתמש בכפתורים המקוריים לכיבוי הדלקה וכו'. יש לי תכנון לחבר את הכניסה לאוזניות ללוח אם (או לכרטיס מסך יותר מתקדם בעתיד). ולחתוך מקומות לusb בקדמת המארז. בנוס…
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
אני מחפש פרספקס, ואני מחפש משהו זול ואמין באזור המרכז: תל אביב-יפו, גבעתיים, רמת-גן. אם מישהו מכיר, שבבקשה ירשום..
-
- 2 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם , נגיד יש לי צורה כלשהיא שאני רוצה לחרוט על פרספקס (לדוגמא דרקון כמו שיש למטה או משהוא בסגנון..) אז איך אני מסרטט את מה שאני רוצה על הפרספקס ? לוקח את הצורה שאני רוצה ואז מה אני עושה ? (חורט על התמונה ומתחת לזה יש את הפרספקס עם הדרמל ?) תודה רבה לכלמי שיעזור , או שינסה
-
- 2 תגובות
- 937 צפיות
-