עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום לכולם, יש לי מסך מחשב שאין לי מה לעשות איתו אבל אני לא מעוניין לזרוק אותו או למכור אותו. אני מעוניין להפוך אותו למסך המשדר לי מהdvd החיצוני שלי. עכשיו, חתכתי את הכבל של המסך בכדי לחבר אותו לdvd. שמתי לב שיש שלושה כבלים האחראים על rgb הצבעים אדום,ירוק,כחול. וכמובן עוד מספר חוטי חשמל קטנים.אני ממש מיואס ניסתי כבר את כל האופציות אבל המסך לא נותן לי את התמונה אותה אני מבקש. אם יש פה משהו שמבין בזה אני ממש אשמח לעזרה ממך.תודה רבה. אוריה.

• 7 תגובות
    • 975 צפיות
  2. Started by night-fire,

חחחחח תציעו לי שם חדש!!! אממ הכל התחיל לפני כמה חודשים שנמאס מהמארז הישן והמכוער(אפילו יותר מכוער מאלו של פנטיום 2!!) אחד מכוער של קומפאק.. קיצר הנה תמונות,תציעו לי איך לשפר ועוד ועוד... האאא כן דרך אגב,האור שאתם תראו בתמונות,הוצאתי את החלק של העבר עם החוט של ה-usb במקום לבנות תאורה חחחחחחח... אם תפתחו עכבר אתם כבר תראו איזה חלק לקחתי (לקחתי הכל חחח): בקרוב תמונות של המחשב בפנים!!! אשמח לקבל הארות והערות לשיפור!!!! תודה NiGhT-FiRe

• 20 תגובות
    • 3.1k צפיות
  3. Started by Crazy Timmy,

שלום לכולם ברצוני לבנות מקלט אינפרא אדום למחשב מצאתי סירטוט מה שרצתילדעת האם מישהו כבר הרכיב לפי המעגל הזה וזה עבד לו .?... את העינית יש לי ממכשיר DVD ישן ככה שיש לי את כול הרכיבים תודה לעוזרים או שעדיף את המעגל השני ? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by itaim,

נכון יש את אלה שמאירים את החריטות על הפרספקס? (לא יודע איך כותבים את זה) בקיצור יש הרבה אור שבורח בקצבות הפרספקס... הרעיון הוא שבקצבות אפשר לשים מראות או להדביק נייר מראה (יש כזה דבר) ככה רוב האור יחזור ויותר אור יאיר את החריטה עצמה וככה גם הפיזור של האור מסביב לכל החריטה יהיה יותר טוב (שלא יהיה צד, שהוא הצד של הלדים, מואר יותר מהשני) מה אתם אומרים על הרעיון??

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by boludo,

שלום לכולם כיצד מחשבים ספק כח רצוי למחשב לדוגמא XP SP 2 Intel Pentium 4 630, 3000 MHz Prescott-2M Asus P5AD2 Deluxe Socket 775 3072MBDDR2 SDRAM 4 hard disks 2 dvd rom NVIDIA GeForce 6600 256mb המלצות לספק תתקבלנה בשמחה, חשוב שיהיה יכולת לסדר את הכבלים של הספק לזרימת אויר במארז (ארוכים ומלופפים) תודה

• 7 תגובות
    • 764 צפיות
  6. לאחרונה קניתי מארז צ'יפטק Full Tower ורציתי לשפר קצת את המראה שלו. במארז האחרון שלי עשיתי חלון פשוט ויפה אך עכיו הגיע הזמן להשתולל. הכלים שיש לי : דרמל , ג'קסון , כלי שיוף מכל הסוגים מסוריות פח, צבעים ו פרספק 50X50. מצורפת תמונה של הדלת - הפרויקט הסופי יוצג כאן בסיום העבודה. בתודה מראש 8)

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. אהלן ( פתחתי על הנושא דיון מזמן אבל ביקשתי לסגור אותו אחרי כמה דקות ) אני רוצה להחליף את החלון שיש לי כיום במארז שלי Simbadda Master I LU Midi Tower Case Black 480 Watt ולשים במקומו פרספקט שקוף חדש בגלל שבמה שיש לי עכשיו יש שני חורים למאווררי 80 מ"מ שיצאו ממש מגעיל בגלל חוסר השקעה אז אני רוצה לשים פרספקט חדש ולעשות חורים יפים שיצא הפעם מודינג יפה . אני רוצה לקנות את הפרספקט הזה :http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_172&products_id=865 האם הוא מספיק חזק להחזיק שני מאווררים ? כלומר הפרספקט מספיק עבה ? דבר שני - אני חייב עזרה במציאת כוס למקדחה ! אני גר במרכז בעיר חולון וחיפשתי בכמה חנויות גדולות וקטנות ובאף אחת מהן לא מצאתי כוס מתאימה לעשו…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום, אין לי יותר מדי נסיון עם אלקטרוניקה וחומרה (רק בתכנות...) ואני מנסה להריץ איזשהו פרוקיט נסיוני, אשמח לשמוע מכם לאיזה כיוון להתקדם. מטרת העל היא להציג על המחשב את הזרם שעובר בין שתי נקודות. כלומר סוג של אוומטר, מודד זרם, רק שייתחבר למחשב - אולי דרך USB, אולי דרך משהו אחר. אבל, צריך להיות מספר INPUTים של זרמים (כלומר למדוד את הזרם ביותר מרק מקום אחד, במקביל) זה אמור להיות זול אבל אין לי בעיה לנסות להרכיב בעצמי דברים לקנות רכיבים וכו'... אשמח לרעיונות תודה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום לכולם, אני ראיתי את התרשים הזה: http://hackedgadgets.com/wp-content/img-schematic-8led3.gif ויש לי כמה שאלות שלא הבנתי בו השאלות היו בקובץ המצורף שעבר עריכה על ידי [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by ggg456,

לחבר שלי נקרע הפלאג שהתחבר לכבל דק כמו של אוזניות (במקרה הזה כבל שהולך לרמקול אבל זה לא משנה) אני לא יכול להחליף את הכבל ואני נתקל בבעיה מסויימת: יש בחוט שני זוגות של כבלים דקים כחול ואדום ברור שכל זוג זה צד אחד בסטריאו אני לא יודע מה הפלוס ( האדום?) ומה המינוס חוץ מזה אני יודע להלחים את זה בעדינות ולסדר\ תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by yakirsh4,

עריכה:הונקטור שאני מחפש לקנות הוא קונקטור mini din-10b כזה https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Pseudo_miniDIN-10b_Diagram.png את הנקבה מצאתי (אבל רק בקנית שישיה במחיר 5 דולר ככה שאם אתם מוצאים ביותר זול זה מעולה) ואת הזכר אני עדיין צריך תודה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by reyrey_200,

ברצוני לקנות מאוורר בעל 4 לדים [פשוט כמו שיש בזאפ] בגודל של 120 MM אך איני יודע אילו מן המאווררים בזאפ נותן תאורה הכי חזקה האם מישהו יכול לעזור לי?, והאם 2 מאווררים כאלה יכולים להאיר מחשב שלם, [או שיש צורך בלדים ?] ואיפה יש חנות לקניית מאוורר בעל לד הקרובה לביתי [אני גר ברמת גן] וכול בחנויות שיש בזאפ למאווררים בעלי לד הם בחיפה.

• 4 תגובות
    • 923 צפיות
  13. http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1089716787,86846, מה אתם אומרים?

• 1 תגובה
    • 801 צפיות
  14. Started by Gizon,

חברים שלום, הגיע לידי מסך LCD פשוט מדהים. הוא פשוט ענק (חכו לתמונות), יש לו רכיב Backlight מובנה ואני פשוט מת לחבר אותו למחשב שלי. המסך נלקח ממכשיר PDA ישן של חברת PSION מדגם 3c, הוא עובד בטוח. אני צריך את עזרתכם בלחבר אותו למחשב או למצוא חומר עליו. המסך הוא של חברת HITACHI מדגם LMG7502UMFL, בנוסף כתוב על הסרט חיבור שלו גם 7035T ו-Made in taiwan R.O.C Rev על משטח ה-Backlight (זה חתיכת פלסטיק בגוון ירוק שנצמד לאחורי המסך - כמו בשעונים אני חושב) כתוב: BKL a2564c P4DAG 703823 תמונות: סרט החיבור של המסך עצמו. הסרט החיבור עם תחתית המסך המסך כולו רכיב ה-Backlight, נצמד אל אחורי המסך. המסך ביחס לעט. בבקשה עזרו לי! גדעון

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by hagayben,

קיבלתי מחשב החומרה בפנים בסדר הוצאתי אותה ואת המארז אני רוצה לתקן ולשנות דבר ראשון הכפתור לא עובד כי הכבל נקרע ואין את הקפיץ שמחזיר את הכפתור אחורה איזה כפתור אני צריך לקנות ולהחלים? אני רוצה לצבוע את המראז ככה שאני רוצה קודם כל לשייף את הצבע הישן התחלתי עם נייר זכוכית אם אני לא טועה נייר זכוכוית 150 איזה נייר זכוכית ממומלץ לדבר כזה? ומהי הדרך הכי טובה לצבוע שמעתי שכדאי לשייף את הצבע ואז לעשות שכבה ראשונית ואז נייר מים ואז עוד שיכבה או שיש דרך טובה יותר? תודה רבה מראש חגי.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by harry,

יש לי חלום לעשות מחשב HTPC ממארז של ווידיוא מה זה יפה שמצאתי.... הבעיה היא המארז הוא די קטן ומחשב רגיל לא יכול להיכנס שם, אז ראיתי בטלוויזיה שיש כאלה לוחות אם שכוללים בתוכם את הכרטיס קול, רשת וגרפיקה והם והם ממש קטנים, וגם ראיתי שיש ספקי כוח כאלה שטוחים וארוכים, אני לא רוצה מחשב חזק כך שלא חשוב לי הקטע עם הגרפיקה העיקר שהיה קטן, הבעיה שראיתי את זה רק בטלוויזיה. השאלה אם מישהוא מכיר איזה חנות שמוכרת לוחות אם וספקי כוח קטנים?

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by hmjmvhcvh,

אני מעוניין לבנות מעגל שיפעל בצורה כזאת במצב שיש 11.30v שהוא ישנה נגד מסויים ל5ohm ובמצב שיש 13.50v הוא משנה ל30ohm בדרך אני צריך שהוא ישנה עוד פעם אחת (אם אפשר יותר זה מעולה) לפחות את אותו "נגד" לדוגמה ב12.50v הוא ישנה ל20ohm זה לא אמור להיות מעגל מסובך במיוחד פשוט יש לי בלאק אאוט בקטע של מעגלים בסגנון כזה תודה אנשים

• 2 תגובות
    • 895 צפיות
  18. שלום כולם!!!!! אני עושה עוד מעט את הפרויקט שלי סוף סוף! אחרי שאבא שלי יקנה פרספקט... עכשיו יש לי שתי שאלות 1. איפה כדאי לעשות תחיתוך? בצד הפנימי של הדלת או החיצוני? 2. איך אני עושה צורה של להבות????? יש לי תמונה ואני לא יודע איך אני חותך אותה על המארז(יש לי מארז סתמי שאני לא צריך אני מתאמן עליו בנתיים עד שאני יעשה על האמיתי) תודה לעוזרים!!!!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. בואו נתאר מצב שאני לוקח מאורר ומלחים לבסיס שלו שני חוטי 12V (משני מולקסים שונים שלא נמצאים על אותו אשכול מולקסים ) האם הוא יקבל 24 וולט? (אחרי הכל זה לא בתור אלא במקביל)

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. 1)כמעט בטוח שזה אותו ציפ, חפש בדפי נתונים של היצרן (data sheet). 2)אין לי תשובה... 3)קבל של 100nf. 4)קל להשיג אותו בכל חנות לאלקטרוניקה (נורמלית). 5)אתה צריך את ה DIP, בשום אופן לא את ה SMD. מקווה שעזרתי, ומה זה הדבר הזה בכלל?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. מעוניין שתהיה לי שליטה על עוצמתם מאחר ושלושת זהים התכנון הוא לחבר את החוט של החיישן רק אל אחד מהמאווררים ואת החשמל לחבר לשלושתם כך שאם ארצה להנמיך את מהירות המאווררים אוכל לעשות זאת בעזרת תוכנת ניטור טמפ' ולא באופן ידני בעזרת מפסקים\מוד השאלה היא האם: 1) זה לא עלול ליצור עומס על החיבור נכיוון ששלושה מאווררים של 12 CM צורכים כ1 אמפר זה יחסית לא מעט לא עלול לפגוע בחיבור \לוח אם??? 2) לא יהיה הבדל במהירות שהם יסתובובו בניגוד לחיבור כל אחד המהם לחיבור משלו ??? זה דיי דחוף הנושא כי אני פירקתי אותם ומחכה אם להלחים את החוטים!!!! תודה לכולם מראש !!!

• 3 תגובות
    • 680 צפיות
  22. Started by guy124,

אתמול בלילה בזמן שמדדתי לעצמי חום ;D חשבתי : "למה שאני לא יחבר את המד חום למתח של המחשב עם נגד וכ'ו וכ'ו ואז אני ישים את המסך על הפאנל מקדימה עם עוד כמה כאלה (מד חום לא יקר ) ואולי אפשר יהיה לאריך את הרכיב שמודד חום ואז לשים אותו איפה שאני רוצה בתוך המארז ?!?! כמובן שמפרקים את המד חום קודם ! אם זה הגיוני תחכו למדריך שיבוא ממני עוד כמה זמן ! כל הזכויות שמורות לי - guy124 ! חחחחח

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by ScreameR,

חשבתי לקנות פלטות אלומניום בשביל המארז HTPC שלי לעצב אותם ולחתוך אותם לפי מידות ולתרח אותם ביחד אפשרי ?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by free_me_0,

-

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. שלום, הגיעו לידי כמה מודולים של 7 segments display , זה פשוט תצוגת ספרה רגילה (10 רגליים למי שמכיר). השאלה - האם אני יכול לחבר אותם למארז איכשהו ? כמו שמחברים LCD רק שפה אני אציג מספרים בלבד (נאמר טמפ'). מה אני צריך עוד להשיג ? איזה קישור למדריך יתקבל בשמחה. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.